22 Mayıs 2008, Perşembe 13:50:27

Havaalanı için bitmeyen AZİM

Ordu Genç İş Adamları Derneği (ORGİAD) tarafından hazırlanan bir rapor, Ordu ve Giresun arasında yapılacak bir havaalanının ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha ortaya serdi.
  • hadi bakalım olsun artık su havaalanı.......
  • Sizce bu yorum olayını herkese açmakla iyi mi ettiniz. Ben burada havaalanının iki şehir için neden gerekli ve önemli olduğundan bahsederken, bazı kişiler şahsıma ya da başka bir arkadaşın şahsına yorum yazıyor. Yorum bunun için midir? Böyle yorumlara izin verdiğiniz için AirportHaber ailesini TEBRİK EDİYORUM!!!!!!!!!! .
  • Walla gerçekten hayal görmeye devam edebilirsin. Hahaha ist'den günde üç uçakmış. Anlaşılan rüyan eğlenceli geçiyor. Ama bakta uyandığında duvara toslama. Hoşş toslayacağın kesin....
  • Sen ilk başta rumuzumu yazmayı öğrende sonra yorum yaparsın yazdıklarıma. Ayrıca rüya görmeye devam edebilirsin. Yok ii şehirin insanıda doğasıda bilmem neside diğerlerine benzemezmiş. Bu iki şehirin toplamı belli. Uçabilecek olanlarda. Neyse umrumda bile değil. Belki yapılır Türkiye'nin boşa çöpe atacak parası olduğu için. Sonrada kapanır. Benim içinde gülecek bir gerekçe daha çıkar. hahahahahaah
  • Sevgili Flughafen ne kadar emin konuşuyorsun bu konuda. Senin bu yazını okuyan da Ordu ve Giresun illeri hakkında A’dan Z’ye her şeyi biliyor sanacak. Pes vallahi. Yorum yaparken biraz mantıklı yorumlar yapmanızı öneririm. 800 bin nüfuslu Ordu ile 500 bin nüfuslu Giresun illeri bu havaalanını çok rahatlıkla kaldırır. Karayolu ile Ordu-Ankara 9saat, Ordu-İzmir 18 saat, Ordu-Antalya 18 saat, Ordu İstanbul 13 saat. Ve bu illerden gelen uçakların boş gideceğini düşünmeyi bırak ihtimal vermiyorum. Ordu ve Giresun çok çok farklı iki şehir. Samsun’a ve Trabzon’a yapılan yatırımlardan dolayı her zaman bu iki şehir gelişememiştir. Havaalanı ile turizmden tutun iki ilin ekonomisine kadar her şey canlanacak. Bu iki ilimize yeni üniversite kuruldu ve bu üniversiteler eksikliklerini hızla gidererek gelişmektedirler. Şu anda 700 bin nüfuslu Tokat ilimize Atlas Jet günde bir sefer yaptığı zamanlarda yüzde %90 doluluk yakalayabildiyse, Or-Gi havaalanı İstanbul’dan 3 uçağı rahat kaldırır. Ve hiçbir şekilde zarar eden bir havaalanı olmaz. İstanbul’da 700 bin Ordulu yaşıyor. Yur dışında yaşayanları söylemedim bile. Bilginize…
  • çok çok gereksiz.samsun ve trabzon alanı varken çok gereksiz.boşuna para harcanır.zaten alan yapılırsa da siyasi yatırım olur.türkiyenin boşa harcanacak tek kuruşu yok....
  • Evet iki il için bir havaalanı şart, ama abartmayın potansiyel ancak günde 1 uçak olur ve bu da özellikle Tzx havalimanın yine Giresunlular tarafından kullanılmasına neden olur. Aytrıca alan var diye her yerden de uçak gelmez, ne turizm artar ne de sanayi büyür. Ama herşeye rağmen bir pist şart ve devletin parası da çarçur edilmez.
  • bu 2 cennet ilimizin halkı yıllardır bu sorunu yaşıyor ulaşım her ne kadar sahilyoluyla rahatladıysada zaman açısından uçak tercih edenler çoğalıcaktır..flug bilmem ne kardeşim bu 2 şehir o senin bahsettiğin illere benzemez insanıda başkadır doğasıda or-gi havaalanı bölgenin ciddi ihtiyacıdır TÜRKİYE'YEDE HERŞEYİN EN GÜZELİ YAKIŞIR aklında olsun!
  • Ohhh yapın yapın! Türkiye'de her ile havaalanı yapın. Sadece yazları fındık yüzünden bir kaç hafta insan geldiği için Ordu ve Giresun'a da havaalanı yapın. Bir iki ay sonra yeterli yolcu yok diye kapatın gitsin diğer illerde yaptığınız gibi. Nasılsa Türkiye'nin parası bol. Yapın çöpe atın. Hahahahahaa. Türkiye'ye ancak bu yakışır.
  • Evet, kesinlikle gerekli. Trabzon'a ya da Samsun'a gitmek gerekiyor ama genelde yer olmuyor. Otobus sirketlerine ya da arabaya kaliyoruz. Ozellikle yaz aylari (findik aylari) ordu ve giresuna gelenler çok fazla.Trafigin doluluk orani için yeterli olacagini dusunuyorum; tabi sezon etkisi ile ozellikle yazin...

Ordu Genç İş Adamları Derneği (ORGİAD) tarafından hazırlanan bir rapor, Ordu ve Giresun arasında yapılacak bir havaalanının ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha ortaya serdi. Ordu ve Giresun halkının adeta karayoluna mecbur edildiği belirtilen raporda, havaalanının bölgenin gelişimini tetikleyecek stratejik bir yatırım olduğuna dikkat çekildi.


ORGİAD Başkanı Ayhan Kaymaz, Ticaret Borsası salonunda düzenlediği basın toplantısında iki ilin Valilik, belediye başkanlıkları, üniversite rektörlükleri, Oda ve Borsa başkanlıkları, demokratik kitle kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, yazılı ve görsel basına gönderilen rapor hakkında açıklamalarda bulundu. Özellikle nüfusu çok az ve birbirine yakın olan illerde havaalanı bulunurken, Ordu ve Giresun'un bir havaalanına sahip olamayışının sebebinin anlaşılmaz olduğuna vurgu yapılan raporda, OR-Gİ havaalanının eksikliği, meydana getirdiği sonuçlar hakkında şu görüşlere yer verildi:

 
"Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü tarafından Sinop Havaalanının 6 yıl sonra 2008'in ikinci yarısında hizmete girmesi planlanmaktadır. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre Sinop ilinin 2008 itibari ile toplam nüfusu 198 bin 412 olup, Ordu'nun nüfusu 715 bin 409, Giresun'un nüfusu ise 417 bin 505'dir. Dolayısıyla OR-Gİ için toplam nüfus ise 1 milyon 132 bin 914'dür. OR-Gİ Havaalanını kullanacak olan toplam nüfus, tekrar açılması planlanan Sinop Havaalanını kullanacak nüfusun yaklaşık 6 katıdır. Sinop Havaalanını sadece bir il kullanacakken, OR-Gİ Havaalanını ise iki il beraber kullanacaktır. İstanbul'da yaşayan Ordu ve Giresunlu sayısı ise yaklaşık 1 milyon 500 bin kadar olduğunu da düşünürsek OR-Gİ Havaalanı için gerekli potansiyel vardır.

Sinop Havaalanının tekrar açılmasının planlandığı bir ortamda, Ordu ve Giresun illeri OR-Gİ Havaalanını fazlasıyla hak etmektedir. Bunu rakamlar açıkça ortaya koymaktadır." "Yapılacak olan OR-Gİ havaalanının Çarşamba (Samsun) ve Trabzon havaalanlarına yakınlığı ise herhangi bir engel oluşturmamaktadır. Ordu-Çarşamba arası 128 km, Ordu-Trabzon arası ise 181 km.'dir. Havaalanlarına sahip olan Sivas-Tokat arası 108 kilometre, Mardin-Diyarbakır arası 95 kilometre ve Adana-Hatay arası ise 192 km.'dir. Toplam 6 ilde de havaalanları mevcuttur. Ayrıca Sivas Havaalanı 16 Aralık 2006'da, Hatay Havaalanı ise 9 Aralık 2007'de açılmıştır. Sivas ve Hatay havaalanları mevcut iktidar döneminde açılmıştır."

"YOLCU KAPASİTESİ OLDUKÇA YETERLİ"

"Türk Hava Yolları ve diğer özel havayolu acentelerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda Ordu ve Giresun'dan günlük ortalama 80 yolcu, uçak ile İstanbul'a ve Ankara'ya gitmektedir. Aylık olarak düşündüğümüz zaman ise yolcu sayısı 2 bin 400 kişi civarındadır. Bu rakamlara internetten yapılan bilet satışları ise dahil değildir. 715 bin 409 nüfusa sahip olan ilimizden, her gün sadece Ordu'dan Ankara-İstanbul istikametine ortalama 20 otobüs kalkmaktadır. Zaman zaman bayram aralıklarını ve Üniversitemizin yapılandığını da düşünürsek, rakamın 30'u geçtiğini düşündüğümüzde, günlük yolcu kapasitesi bin 500'ün üzerinde bir rakama ulaştığını görmekteyiz. 417 bin 505 nüfusa sahip Giresun'da ise Ankara-İstanbul istikametine ortalama 15 otobüs kalkmaktadır. Bayramlar ve özel günleri de kattığımızda, rakamın 20'yi geçtiğini düşündüğümüzde günlük yolcu kapasitesi binin üzerinde bir rakama ulaştığını görmekteyiz. Ordu ve Giresun illerini beraber değerlendirdiğimizde her gün ortalama 2bin 500'ün üzerinde bir yolcu akışının olduğu ortadadır.

Bunun sadece yüzde 5'ini günde 1 tane uçak koymak suretiyle havayoluyla taşıyacak olsak, yaklaşık günlük 125 yolcu etmektedir. Dolayısıyla günlük hava taşımacılığını kullanan mevcut 80 yolcuya ve internetten bilet satın alan yolcu sayısına bu rakamları da eklediğimiz zaman gün de 1 tane uçak kalkacak şekilde potansiyelin olduğu açıkça ortadadır. Uçak biletleri ile otobüs fiyatları yaklaşık olarak aynıdır. Dolayısıyla tercih havayolu olacaktır. OR-Gİ Havaalanı yapıldığı takdirde yolcu sayıları daha da fazla olacaktır. OR-Gİ sivil havaalanının yapılması ve buna müteakip uçuş sayılarında yaşanacak artış, bizlerin dünyaya açılmasını daha da kolaylaştıracaktır" "Ordu ve Giresun sanayisinin dünyaya açılabilmesi ve yeni yatırımların ilimize ve bölgemize gelebilmesi için, sivil havaalanının acilen açılması son derece önem taşımaktadır. Avrupa'da ya da Büyükşehirlerdeki işadamlarını yatırım yapmak üzere davet ettiğimizde ilk sordukları şey, "uçakla direk Ordu'ya inip inemeyecekleri olmaktadır". Dolayısıyla Ordu ve Giresun'da havaalanının olmaması nedeniyle yeni yatırımlar bölgemize gelmemektedir."

"OR-Gİ ORDU VE GİRESUN'U UÇURACAK"

"Ordu ve Giresun'a her yıl gelen turist sayısı yaklaşık 700 bin turist civarındadır. Havaalanı eksikliği nedeniyle birçok tur operatörü Ordu ve Giresun'u gezi programına almamaktadır.

Ordu ve Giresun'daki doğal güzellikler, yeşil ile mavinin buluştuğu noktalar, turizm bölgesi olan Ege ve Akdeniz bölgelerinden çok daha güzeldir. Doğal güzelliklerimizi turizm açısından tanıtmak, potansiyellerimizi daha iyi kullanabilmemiz için havaalanı illerimiz açısından son derece önemlidir. Bu kapsamda Ordu'nun potansiyellerini daha iyi tanıtmak amacıyla "Ordu Tanıtım Kulübü " kurularak bir çalışma başlatılmıştır. Ancak bu tanıtım gerçekleşse dahi hava yoluyla ulaşım sorunu çözülmediği sürece turist sayısının artırılmasında başarı sağlanamayacaktır. OR-Gİ sivil hava alanının yapılması durumunda Ordu ve Giresun'a gelen turist sayısı 2-3 katına çıkacaktır. OR-Gİ Havaalanın yapılmasıyla, dağ turizmi, kayak turizmi gibi yeni turizm yatırımların da önü açılmış olacak ve yeni tesislerin yapılmasına da yardımcı olacaktır. Ordu ve Giresun'u bir turizm kenti yapmayı düşünüyorsak, havayolu ile ulaşım imkanlarını sağlamak durumundayız. İllerimize yerli ve yabancı turist gelmesini bekliyorsak, bütün ulaşım imkanlarını seferber etmeliyiz. OR-Gİ havaalanının yapılması Ordu ve Giresun'u her yönden uçuracak ve gelen turist sayısında çok daha fazla artış olacaktır. Ordu ve Giresun'un turizm şehri olabilmeleri için olmazsa olmazı havaalanıdır. Havaalanının sivil havacılığa açılması turizme değer kazandıracak ve turizmin önü açılacaktır" "Ordu ve Giresun'da yıl boyunca ulusal ve uluslararası birçok fuar düzenlenmektedir. Bu fuarlara özellikle Avrupa ülkelerinden ve büyük şehirlerden katılımın havaalanının olmaması nedeniyle istenilen düzeyde olmadığı açıkça ortadadır. Katılımcılar fuarlara daha çok kara yoluyla gelebildikleri için ulaşım sorunu çektiklerini dile getirmektedirler. Bu kapsamda sivil havaalanının yapılması ile Ordu ve Giresun'a gelecek ziyaretçi sayısı da artıracaktır." "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Dalaman Dış Hatlar Terminalinin açılışında yaptığı konuşmada "Biz geldiğimizde turist sayısı 7 milyon civarındaydı. Yüzde 300 artışla bu rakam 21 milyona ulaştı. Bize gelen turistlerin yüzde 70'inin hava yolunu kullandığı göz önüne alınırsa, dış hatlar terminalinin önemi ortaya çıkıyor. Havaalanlarını vitrin olarak görüyoruz" sözü ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın "Havacılık bizim dönemimizde uçtu. Dış hatlar ve iç hatlarda yolcu taşıma kapasitesinde gelişme sağlandı. 2001'de 31 bin olan kapasite 56 bine ulaştı. Uluslararası otoriteler Türkiye'nin bu gelişmesi için 2015 yılını tahmin ediyorlardı. Hepsini şaşırttık. Biz gelince bu durum değişti. Siirt, Uşak, Kastamonu, Tokat havaalanlarına uçak indirebildik. Gerekli iyileştirmeler yapıldı. Önümüzdeki günlerde Merzifon, Sinop, Balıkesir, Hatay ve Çanakkale havaalanlarına da uçak indirebileceğiz. Ayrıca artan yakıt fiyatlarına rağmen bilet fiyatları 200 liradan 50 liraya geriledi. Bu rekabetin sonucudur. Rekabet kalite hizmet yaygınlığı getirdi" sözlerini de hatırlatmak istiyoruz. Planlanan illere baktığımıza Ordu ve Giresun'un havaalanını her açıdan fazlasıyla hak ettiğini görmekteyiz." "Diğer taraftan Ordu ve Giresun artık bir üniversiteye sahiptir. Buraya akademisyenler, öğrenciler ve kültürel etkinlikler için sanatçılar geleceklerdir. Dolayısıyla havaalanı ihtiyacı kaçınılmaz olacaktır. Turistlerin, küçük uçaklarla direkt buraya gelebilmeleri sağlanmalıdır. Kısa mesafe uçuşları Ordu ve Giresun'a, uluslararası uçuşların yanında her türlü tarım, kargo taşımacılığı, dolmuş uçak (Charter) uçuşlarına açık sivil bir havaalanı mutlaka yapılmalıdır. Üstelik Ordu ve Giresun şehir aksları, OR-Gİ Havaalanı'nın planlanacağı yöne doğru sürekli olarak gelişmektedir."

"STRATEJİK YATIRIMIN KAYNAK SORUNU ÖNEMLİ DEĞİLDİR"

"OR-Gİ Havaalanı projesinin yapım maliyeti deniz dolgusu nedeniyle yaklaşık 200 milyon YTL civarındadır. Karayollarına ve diğer yatırım projelerine aktarılan kaynakları düşündüğümüzde stratejik bir önem taşıyan OR-Gİ Havaalanı gibi Ordu ve Giresun'a önemli ölçüde katkı sağlayacak bir proje için kaynak sorununun önemli olmadığını düşünmekteyiz. Bu proje yap-işlet-devret modeliyle ya da devlet öz kaynaklarıyla hayata geçirilmelidir. ORGİAD olarak üyeler arasında yaptığımız anket sonuçlarına göre OR-Gİ Havaalanının yapılmasına "Evet" diyenlerin oranı yüzde 96, "Hayır" diyenlerin oranı ise yüzde 4 çıkmıştır. Anket sonuçları OR-Gİ Havaalanının yapılması için iş adamlarımızın büyük beklentilerinin olduğunu da açıkça göstermektedir. Üyelerimiz OR-Gİ Havaalanının yapılması ile yaptıkları iş seyahatlerinin de artacağını bildirmişlerdir." "Ordu ve Giresun siyasi olarak en güçlü olduğu bir dönemi yaşamaktadır. Siyasi İktidarın Enerji Bakanı, Turizm Bakanı, Genel Sekreteri ve Teşkilat Başkan Yardımcısının Ordulu olması, Grup Başkan Vekilinin Giresunlu olması ve toplam da Ordu ve Giresun'un toplam 8 Milletvekilinin olması siyasi olarak büyük bir güçtür. Önemli olan bu siyasi gücü Ordu ve Giresun'a hizmet olarak kazandırmaktır. Bu kadar büyük bir siyası gücümüzün olduğu bir siyasi dönemde OR-Gİ Havaalanının gerçekleştirilmesi için herhangi bir engel yoktur. Şu bir gerçektir ki OR-Gİ Havaalanı ancak güçlü bir siyasi güç ve sivil toplum dayanışması birlikteliğiyle hayata geçirilebilir." "Sonuç olarak OR-Gİ Havaalanı Ordu ve Giresun için şarttır. OR-Gİ Havaalanı yatırım planına alınmalı ve hemen yapımına başlanılmalıdır. Ordu ve Giresun'un Milletvekilleri, valileri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek ortak hareket etmeleri ve ortak irade koymaları gerekir OR-Gİ bir şekilde çözüme kavuşturulmalı, ilimizin hem ticari hem de turizm potansiyeline canlılık getirecek OR-Gİ Havaalanı hayata geçirilmelidir. Ordu ve Giresun'un ortak bir havaalanına ihtiyacı olduğu açıkça ortadadır. Havaalanı, bölgemiz ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Bu yaklaşım içinde OR-Gİ Havaalanının yapılması sadece Ordu ve Giresunluların temennisi ve talebi olarak algılanmamalıdır. OR-Gİ Havaalanı sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınma adına gerekli önemli ve stratejik bir yatırımdır."

Havaalanı için bitmeyen AZİM

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

mehemt ~ 16 yıl önce
hadi bakalım olsun artık su havaalanı.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emrah85 ~ 16 yıl önce
Sizce bu yorum olayını herkese açmakla iyi mi ettiniz. Ben burada havaalanının iki şehir için neden gerekli ve önemli olduğundan bahsederken, bazı kişiler şahsıma ya da başka bir arkadaşın şahsına yorum yazıyor. Yorum bunun için midir? Böyle yorumlara izin verdiğiniz için AirportHaber ailesini TEBRİK EDİYORUM!!!!!!!!!! .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flughafen ~ 16 yıl önce
Walla gerçekten hayal görmeye devam edebilirsin. Hahaha ist'den günde üç uçakmış. Anlaşılan rüyan eğlenceli geçiyor. Ama bakta uyandığında duvara toslama. Hoşş toslayacağın kesin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flughafen ~ 16 yıl önce
Sen ilk başta rumuzumu yazmayı öğrende sonra yorum yaparsın yazdıklarıma. Ayrıca rüya görmeye devam edebilirsin. Yok ii şehirin insanıda doğasıda bilmem neside diğerlerine benzemezmiş. Bu iki şehirin toplamı belli. Uçabilecek olanlarda. Neyse umrumda bile değil. Belki yapılır Türkiye'nin boşa çöpe atacak parası olduğu için. Sonrada kapanır. Benim içinde gülecek bir gerekçe daha çıkar. hahahahahaah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emrah85 ~ 16 yıl önce
Sevgili Flughafen ne kadar emin konuşuyorsun bu konuda. Senin bu yazını okuyan da Ordu ve Giresun illeri hakkında A’dan Z’ye her şeyi biliyor sanacak. Pes vallahi. Yorum yaparken biraz mantıklı yorumlar yapmanızı öneririm. 800 bin nüfuslu Ordu ile 500 bin nüfuslu Giresun illeri bu havaalanını çok rahatlıkla kaldırır. Karayolu ile Ordu-Ankara 9saat, Ordu-İzmir 18 saat, Ordu-Antalya 18 saat, Ordu İstanbul 13 saat. Ve bu illerden gelen uçakların boş gideceğini düşünmeyi bırak ihtimal vermiyorum. Ordu ve Giresun çok çok farklı iki şehir. Samsun’a ve Trabzon’a yapılan yatırımlardan dolayı her zaman bu iki şehir gelişememiştir. Havaalanı ile turizmden tutun iki ilin ekonomisine kadar her şey canlanacak. Bu iki ilimize yeni üniversite kuruldu ve bu üniversiteler eksikliklerini hızla gidererek gelişmektedirler. Şu anda 700 bin nüfuslu Tokat ilimize Atlas Jet günde bir sefer yaptığı zamanlarda yüzde %90 doluluk yakalayabildiyse, Or-Gi havaalanı İstanbul’dan 3 uçağı rahat kaldırır. Ve hiçbir şekilde zarar eden bir havaalanı olmaz. İstanbul’da 700 bin Ordulu yaşıyor. Yur dışında yaşayanları söylemedim bile. Bilginize…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alex ~ 16 yıl önce
çok çok gereksiz.samsun ve trabzon alanı varken çok gereksiz.boşuna para harcanır.zaten alan yapılırsa da siyasi yatırım olur.türkiyenin boşa harcanacak tek kuruşu yok....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kyzer ~ 16 yıl önce
Evet iki il için bir havaalanı şart, ama abartmayın potansiyel ancak günde 1 uçak olur ve bu da özellikle Tzx havalimanın yine Giresunlular tarafından kullanılmasına neden olur. Aytrıca alan var diye her yerden de uçak gelmez, ne turizm artar ne de sanayi büyür. Ama herşeye rağmen bir pist şart ve devletin parası da çarçur edilmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kfy_suadiye ~ 16 yıl önce
bu 2 cennet ilimizin halkı yıllardır bu sorunu yaşıyor ulaşım her ne kadar sahilyoluyla rahatladıysada zaman açısından uçak tercih edenler çoğalıcaktır..flug bilmem ne kardeşim bu 2 şehir o senin bahsettiğin illere benzemez insanıda başkadır doğasıda or-gi havaalanı bölgenin ciddi ihtiyacıdır TÜRKİYE'YEDE HERŞEYİN EN GÜZELİ YAKIŞIR aklında olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flughafen ~ 16 yıl önce
Ohhh yapın yapın! Türkiye'de her ile havaalanı yapın. Sadece yazları fındık yüzünden bir kaç hafta insan geldiği için Ordu ve Giresun'a da havaalanı yapın. Bir iki ay sonra yeterli yolcu yok diye kapatın gitsin diğer illerde yaptığınız gibi. Nasılsa Türkiye'nin parası bol. Yapın çöpe atın. Hahahahahaa. Türkiye'ye ancak bu yakışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordulu ~ 16 yıl önce
Evet, kesinlikle gerekli. Trabzon'a ya da Samsun'a gitmek gerekiyor ama genelde yer olmuyor. Otobus sirketlerine ya da arabaya kaliyoruz. Ozellikle yaz aylari (findik aylari) ordu ve giresuna gelenler çok fazla.Trafigin doluluk orani için yeterli olacagini dusunuyorum; tabi sezon etkisi ile ozellikle yazin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000