23 Mayıs 2013, Perşembe 23:19:14

HAVA İŞ'TEN YENİ AÇIKLAMA

Hava İş Sendikası, internet sitesinden Yargıtay'da bozulduğu öne sürülen davalar hakkında açıklama yaptı.
  • sene boyunca her ay 150 kişi atıldık, sandukanın gıkı çıkmadı ama iyi toplu para kazandılar tazminatlardan aldıkları yüzdelerle....
  • Tutturmuşsınuz bi 305 gidiyosunuz. Arkadaşlar 15500 kişi çalışırken tamamen yasal olmayan bir greve hemde bir çoğu sahte rapor alarak katıldı. Şirkette ayıkladı kapının önüne koydu. Olayları saptırıp hep kendinize yontuyosunuz ya helal olsun. Hesabınızı size gaz veren sendikadan sorun. Yeter artık 15500 kişinin hakkını yemeyin
  • Şuraya bak avukatlar günü gibi olmuş burası elini sallasan şirketin avukatına çarpacak. Hepinizde bu yetenek vardıda neden uçuculuk sektörünü seçtiniz. Gidip hukuk okusaydınız keşke ülkenin sizin gibi hukuçulara ihtiyacı var. Hamdi Bey'in yok dediği ama dün tekrar yayınlanan bilirkişi raporunda fesihler haksız yapılmıştır ibaresi varken, Bakırköy İş mahkemesi ve diğer iş mahkemeleri 305i haklı bulurken, Yargıtaya intikal davalar teker teker onanırken siz hala kanunsuz olduğunu ve 305in işe geri alınmamasını belirtiyorsunuz ondan sonrada İlahi Adalet diyorsunuz. Biraz kendiniz olun illa birilerini takip etmek zorunda değilsiniz. Buraya itiraf edemediklerinizi kendinize itiraf edin yeter.
  • Sen kim oluyorsun da bunlari yaziyorsun. Ne saniyorsun kendini ?? Ama ulkenin hakimleri yargitaylari senden daha az biliyor galiba bak davalar kazanildi simdi de onamalar yapiliyor daha yapilacakda. Simdi sana ne demek lazim biliyorsun hadiii sur esegini nigde ye..
  • Tutturmussun bir 305....bakalim o 305i işe aldıramayinca ne bahane uyduracaksın....
  • Yok ole bisey! Calisanlarimiz mutlu yolcular. Mutlu :))mu Acaba!
  • Thy teknik thy yönetiminden ve yaptıklarından memnun değildir. Buna rağmen greve katılmamıştır çünkü teknik ve diğer bölümler baskı ve yıldırma politikasi ile işten atılma tehditleri ile susturulmaktadır. Aynı yönetim thy teknik toplu iş görüşmelerini nasıl devam ettirecektir
  • Tek çare atılay ağa istifa, şirkete huzur gelsin.Son Nokta...
  • O zaman yapılan grev (bir günlüktü) kanunsuzsa TBMM de çıkarılan torba yasa da kanunsuzdur. Aksi halde halen uygulanan grev uygulanamazdı. Ortada öyle çetrefil bir durum var ki buna sebep olanlar bunun vebalinden nasıl kurtulacaklar? Bu hükümet ve başı çok ağır sorumluluklar ve veballer taşıyor. Maalesef ki demokrasi öyle bir şey ki oy verip meclise gönderdiklerimizden dolayı biz de bu vebale ortağız.
  • kontrollugu gisadi yada planlamayi arayin ben ettim siz etmeyin diyip ucuslariniza donun... atilicaksiniz gormuyomusunuz... 5kurus almadan hemde.... hadi arkadaslar don kisotculuk oynamayin artik... kaldiki 3 bi yaptim buarada bi kere aranmadim ve bugun +1 uctum 737de... inanin bana hersey tikirinda... bos hayallere KA-PİL-MA-YİN!!!

HAVA İŞ'TEN YAPILAN O AÇIKLAMA;

Değerli Basın ve Kamuoyuna;
Dün bazı havacılıkla ilgili web sitelerinde çıkan anti-demokratik grev yasağına karşı çıktıkları için haksızca işten çıkarılan 305 THY işçisinin işe iade amaçlı açtığı ve yerel mahkemelerde kazandığı bazı davalarda, Yargıtay 7. Hukuk Dairesince ONAMA KARARLARI olmasına rağmen Yargıtay 22. Hukuk Dairesince bozma kararı verildiği yönünde haberler yer almıştır.
Öncelikle hukuk müşavirliğimizce yürütülen, Yerel Mahkemede işçi lehine sonuçlanmış ve halen Yargıtay 22. Hukuk Dairesinde onama bekleyen hiçbir dosyamızda bugün itibarı ile RESMİ BİR BOZMA KARARI GÖRÜLMEMEKTE VE BU YÖNDE TEBLİĞ EDİLMİŞ BİR KARAR BULUNMAMAKTADIR.

Bağımsız ve tarafsız olduğuna inanmak istediğimiz yargımızın yasal olarak açıklanmış bir kararı olmadığı halde,  hangi güçlerin hangi ilişki ile böylesi bir karar olduğu yönünde önceden nasıl bilgi aldığını elbette bağımsız ve tarafsız yargımız değerlendirecek ve elbette gerekli yasal işlemi yapacaktır.

Bakırköy iş mahkemelerince verilen işe iade kararlarının Yargıtay 22. Hukuk Dairesi tarafından bozulduğu veya bozulacağı yönünde 1 ayı aşkın süredir çeşitli platformlarda konuşulmaktadır. 

Eğer bir an böylesi bir bozma duyumunun gerçek olduğu düşünülse bile BU ÜLKEMİZ İÇİN BİR HUKUK FACİASI olacaktır.
Çünkü 305 işe iade davalarında açılan davaların konusu tamamen aynıdır. İşverenin haklı nedenle feshinin gerekçeleri aynıdır.
Tüm bu davalarda işveren ve işçi şahitleri dinlenmiş ve yeminli ifadeleri alınmıştır.
Birçok davada kapsamlı olarak bilirkişiler görev yapmış ve tüm bilirkişi raporları işçilerin iş sözleşmelerinin feshinin geçersiz olduğu yönünde karar vermiştir. Mahkemeler bu çerçeveler içinde işçi lehine karar oluşturmuştur.

Diğer yandan yerel mahkemede işçilerin lehine biten davalardan, hukuk müşavirliğimizin yürüttüğü 65 dava Yargıtay 7. Hukuk Dairesince onanmış ve kesinleşmiştir.
Dolayısıyla YÜCE YARGIMIZ bu konuda KESİN HÜKÜM oluşturmuştur.

Hukuk müşavirliğimiz tüm bu oluşan KESİNLEŞMİŞ DAVALARI diğer DAVA DOSYALARINA örnek dava hükmü olarak koymuştur.

Hatta aynı yerel mahkemede görülmüş ve iki ayrı daireye gönderilmiş davalar bulunmaktadır. Şimdi aynı mahkemeden işçi lehine çıkmış iki mahkeme kararından birisi şu an Yargıtay 7. Hukuk Dairesince onanmış ve kesinleşmiş olduğu açıkken, Yargıtay 22. Hukuk Dairesi aynı mahkemenin kazanılmış ve kesinleşmiş hükmüne rağmen hangi yerel mahkeme kararını gerekçe ile bozacaktır?

Böylesi bir durumun ülkemizde hukuka olan güveni derinden sarsacağı ve vicdanları ağır biçimde yaralayacağı açıktır.
Diğer yandan böylesi bir duyumun, Yargıtay 7. Hukuk Dairesince verilmiş ONAMA KARARLARININ işverene tebliğ edildiği, bu işçilerin işe iadesinin gerçekleşmesi aşamasında ve dava açan işçinin sendikasının GREV UYGULAMASI KOYDUĞU ve aynı konuların UYUŞMAZLIK konusu olduğu bir durumda ortaya çıkması YARGIMIZ ÜZERİNDE ŞÜPHELER uyandırmaya yönelik ayrıca bir baskı oluşturma amaçlı olduğu açıktır.

İnanmak istiyoruz ki BAĞIMSIZ ve TARAFSIZ yargımız bu tür baskılara boyun eğmeyecektir. İLOR 17;da şikayet konusu olarak halen hukuken başvurusu yapılmış, AB İlerleme Raporları, ABD İnsan Hakları raporlarında açıkça haksız ve anti demokratik bir uygulama olarak tespit edilmiş bir konuda KESİNLEŞMİŞ YARGI HÜKMÜNÜN tersine oluşacak bir hüküm ülkemizi bu PLATFORMLARDA olağanüstü güç duruma düşürecektir.

Biz YÜCE YARGIMIZIN böylesi bir hakkaniyetsizlik ve adaletsizliğe izin vermeyeceğine inanmak istemekteyiz. Saygılarımızla.

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU

HAVA İŞ'TEN YENİ AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

iki ~ 11 yıl önce
sene boyunca her ay 150 kişi atıldık, sandukanın gıkı çıkmadı ama iyi toplu para kazandılar tazminatlardan aldıkları yüzdelerle....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayçin istifa ~ 11 yıl önce
Tutturmuşsınuz bi 305 gidiyosunuz. Arkadaşlar 15500 kişi çalışırken tamamen yasal olmayan bir greve hemde bir çoğu sahte rapor alarak katıldı. Şirkette ayıkladı kapının önüne koydu. Olayları saptırıp hep kendinize yontuyosunuz ya helal olsun. Hesabınızı size gaz veren sendikadan sorun. Yeter artık 15500 kişinin hakkını yemeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu KARTALI ~ 11 yıl önce
Şuraya bak avukatlar günü gibi olmuş burası elini sallasan şirketin avukatına çarpacak. Hepinizde bu yetenek vardıda neden uçuculuk sektörünü seçtiniz. Gidip hukuk okusaydınız keşke ülkenin sizin gibi hukuçulara ihtiyacı var. Hamdi Bey'in yok dediği ama dün tekrar yayınlanan bilirkişi raporunda fesihler haksız yapılmıştır ibaresi varken, Bakırköy İş mahkemesi ve diğer iş mahkemeleri 305i haklı bulurken, Yargıtaya intikal davalar teker teker onanırken siz hala kanunsuz olduğunu ve 305in işe geri alınmamasını belirtiyorsunuz ondan sonrada İlahi Adalet diyorsunuz. Biraz kendiniz olun illa birilerini takip etmek zorunda değilsiniz. Buraya itiraf edemediklerinizi kendinize itiraf edin yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adelete ~ 11 yıl önce
Sen kim oluyorsun da bunlari yaziyorsun. Ne saniyorsun kendini ?? Ama ulkenin hakimleri yargitaylari senden daha az biliyor galiba bak davalar kazanildi simdi de onamalar yapiliyor daha yapilacakda. Simdi sana ne demek lazim biliyorsun hadiii sur esegini nigde ye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
Tutturmussun bir 305....bakalim o 305i işe aldıramayinca ne bahane uyduracaksın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GREV VAR! ~ 11 yıl önce
Yok ole bisey! Calisanlarimiz mutlu yolcular. Mutlu :))mu Acaba!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 11 yıl önce
Thy teknik thy yönetiminden ve yaptıklarından memnun değildir. Buna rağmen greve katılmamıştır çünkü teknik ve diğer bölümler baskı ve yıldırma politikasi ile işten atılma tehditleri ile susturulmaktadır. Aynı yönetim thy teknik toplu iş görüşmelerini nasıl devam ettirecektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstifa ~ 11 yıl önce
Tek çare atılay ağa istifa, şirkete huzur gelsin.Son Nokta...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kanunsuzdur ~ 11 yıl önce
O zaman yapılan grev (bir günlüktü) kanunsuzsa TBMM de çıkarılan torba yasa da kanunsuzdur. Aksi halde halen uygulanan grev uygulanamazdı. Ortada öyle çetrefil bir durum var ki buna sebep olanlar bunun vebalinden nasıl kurtulacaklar? Bu hükümet ve başı çok ağır sorumluluklar ve veballer taşıyor. Maalesef ki demokrasi öyle bir şey ki oy verip meclise gönderdiklerimizden dolayı biz de bu vebale ortağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vazgecin ~ 11 yıl önce
kontrollugu gisadi yada planlamayi arayin ben ettim siz etmeyin diyip ucuslariniza donun... atilicaksiniz gormuyomusunuz... 5kurus almadan hemde.... hadi arkadaslar don kisotculuk oynamayin artik... kaldiki 3 bi yaptim buarada bi kere aranmadim ve bugun +1 uctum 737de... inanin bana hersey tikirinda... bos hayallere KA-PİL-MA-YİN!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güle güle ~ 11 yıl önce
Arkadaşım her şey tıkırında ise neden yırtınıyorsun, THY ne zaman canı istese istediğini gönlünce atıyor zaten, rapor aldın güle güle, slayt patlattın güle güle, 24 saat kuralına uymadın de kara listedesin, bakan şikayet etti güle güle ... THY atar atmaz bilmem ama AMA ATARSA BEDELİNİ paşa paşa ödeyecek komik olma, Başındaki Ağanda öyle söyledi dinlemedin sen galiba.... bak böyle Ağanın sözünden çıkarsan seni bile atar haberin olsun.
monster ~ 11 yıl önce
Ne mutlu sana,hem 3 bı yaptın,hem de 37'de artı bir uçtun demek.vaay bee..İnsan başka ne ister:))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000