03 Mayıs 2013, Cuma 18:20:27

HAVA İŞ'TEN BİR AÇIKLAMA DAHA...

15 Mayıs'ta greve gitme kararı alan Hava İş Sendikası THY'nin açıklamasından sonra bir açıklama daha yayınladı...
  • Arkadaşlar hadi birlik olup greve beraber gidelim...Yoksa kazanılmış haklarımızıda kaybedicez..Bakın grevi kırmak için geçen eylülden beri işe alınan 1000 parttime çalışan tek tek aranıp sizi sözleşmeli yaptık bizdensiniz deniyor. Korku imparotorluğuna direnelim birlik olalım..
  • ben herne olursa olsun haklarımın peşindeyim parayı geçtim yuzde 3 lük zammıda geçtim sadece kazanılmış hakların göz göre göre çiğnenmesine tahhammül edemiyorum artık,bu yüzden 14.ü grev hakkımı kullanacağım,artık yeter bu kural çiğnemeler,sendika için kulaktan konuşulanlar dışında net birşey bilen yok,bizde çoktur zaten duyupta gelen sazan,ileride daha iyi bir sendika çıkarsa neden olmasın düşünülebilirde,şuan konu grev konusudur konuları saptırmayın,kazanılmış hakları göz göre göre çiğneyen yönetim bunların olacağınıda tahmin etmeliydi,hepimizin borcu harcı var ama eyer bu greve çıkmazsak şirket 2 aya kalmadan yeni sözleşmeleri elimize vericektir ozamanda diyer koyun hava yolları gibi basınca yorgunluğa maruz bırakılırız,
  • Ucan arkadaslarm kimseye akil vermek bana dusmez ama aklin yolu bir grev hakkinizi kullanmali birli olmalsnz bizi gectm kendiniz icin bakin 29 mayistan sonra bizim basimiza neler geldi lutfen haklainizi ve birbirinizi koruyun kenetlenin kaptan kabin herkesn biz burdayiz diyecegne inaniyorum.varliginizi gostermeniz dilegiyle:)
  • Arkadas grevi kirarsan zaten işin bitmiş demektir..yok sirket buyuyormus yok yolcu magdurmus yok turist gelecek mis otelleriniz mi var?turizm acentalariniz mi var,turisttin kaymagini yiyen emekciyi köle gibi calistirip kar payini bile vermiyorlar.thy büyüyor da kimin sayesinde..yolcuya kim bakiyor...yonetim catir catir parayi yiyor..alinan maas goze batiryorsa turkiye de 5000tl veren cooopk isler var hatta fazlasi bulan buluyor.butun a plus uluslararasi sirketler iyi para veriyor dunya markasinda calisiyorsan ona gore de maas alacaksin elbette.kucuk zihniyet bunu anlamaz tabi..burda mevzu yorgunluk haksizlik sagliksiz ucuslar.sagligi yerinde olmayan pilot memur teknik vs calistiginda o ucaga binerken korkmayacak misin her gun bir ariza. ...her gun bir felaketten dönüldü haberi....yattigi yerden para kazananlarin maasinda gozunuz olsun..arkadaslar bu son grev hakkiniz baska belki de olmayacak grevi kirarsaniz zaten 3 aya dayanamaz istifa edersiniz grevden atilan olmaz.yoksa langirttt
  • ogün yine ne olursa uçuşu olan arkadaslara olur yaz iznin de olanlara veya boş günü olanlara ne olacak onlar sonuçta bir seçim yapmak zorunda kalmayacaklar ...
  • Tis kapsami disinda geleceginizi isverenin iki dudaginin arasina teslim etnek istiyorsaniz buyurun gelin calisin. Unutmayin bizim bir kanunumuz yok. Biz tazminat hakkimizi bile tisten aliyoruz. Bu goz korkutma degil. Gercegin ta kendisi. Sanmayin ki sirketini yanliz birakmazsan seni kanatlarinin altina alir. Onlar profesyonel ve acimasizlar. Kanuni olan neyse kendi lehine onu yaparlar. Sakın arkadaslar. Ogleye kadar dimdik duralim bakin nasil diz cokecekler......
  • Arkadasim bizler affedilmesi istenecek birsey aypmadik.Kanunlari bize hak olarak verdigi olcude anti demokratik grev yasagini bir basin aciklamasiyla protesto ettik.Fakat hukuksuzca sms le isten atildik.Af dileyecek birileri varsa o da haksizca vizleri isten atan kanunlari hice sayan isveren ve yonetim kuruludur.İsten atilanlari tekrar ise almak zorundalar baska turlu baris olmaz..
  • Bir yorumcu arkadaş "Hafızanızı zorlayın" diye başlayan bir yorum yapmış; Hafızamı zorladım 1991 grevi 1 Nisan sabahı başlamıştı THY'de o zaman maaşlar ayın 1 inde veriliyordu bizler maaşlarımızı alıp greve çıktık ancak birde ne görelim ayın 5 inde "Yeter artık geçinemiyoruz. grevi bitirin" şeklinde Fax'lar yağmaya başladı Sendikaya, uçuş işletme kokpit departmanından, düşüne biliyormusunuz hiç bir alacağı olmayan kişiler sanki greve çıkmasalar kendilerine bir kaç ödeme daha yapılacakmış gibi fax çekmeye başladılar, sonra bir dönem bu dostların çok büyük bir bölümü sendikaya dayanışma aidatı ödemeye başladılar ta ki Cem Kozlu bey bunlara sendika üyesi olmayanları TİS'ten yararlandırmam diyene kadar hepsi paşa,paşa gelip üyeliklerini yenilediler hafızam da kalan bunlar!!!! yani dostlar siz dünde böyleydiniz, bu günde değişmediniz bu yüzden kutlarım sizi.... Saygılarımla.
  • 305 içinde olup sendika ile uzaktan yakından ilişkisi olmayan ve işten çıkarıldığımdan beri sendikaya karşı tavır alan bir mağdurum. Bana yapılan yanlışlık düzeltilmediği gibi sendikayı en baştan karşıma almış olmam da yöneticilerim tarafından takdir görmedi. Kurunun yanında yaş ta yanar diyerek işin içinden sıyrıldılar. bu kadar basit yani .Kurunun yanındaki yaş olarak "tecrübe ile sabit maalesef şirketimiz yanımızda değil". Grev kırıcı olmayın. Hem yardan hem serden olursunuz.Çünkü yöneticiler sizi, bizi düşman olarak görüyor. Alınan parayı hak etmediğimizi düşünüyorlar. Ya da bizleri çıkartıp kendi adamlarını işe alacaklar. Yani şirket samimi değil. Şirket personeline savaş açmış durumda. Canınız yanmasın bizlerin yandı hem de çok.
  • BU SEFER SENDİKANIN ARKASINDA DURMAZSANIZ KAPTANIDA TEKNİSYENİDE KABİN EKİBİDE BİR YILA KALMAZ BU GÜNLERİNİ MUMLA ARARLAR... Bu sefer karşı inadınızı göstermeniz gerekiyor! Haydi!!! Unutmayın çalışan olmazsa işverenin anlamı kalmaz! 3-5 kuruştan korkmadan HAKLARINIZI KORUYUN!

THY yönetiminin TİS görüşmelerinde 107 maddede uyuşmaz tavır aldığını ve kazanılmış hakları tehlikeye sürüklediğini iddia eden Hava İş bir açıklama yayınladı.

Hava İş'ten yapılan açıklamada:

İşveren görüşmelerde sendikanın değişiklik önermediği maddeler de dahil Toplu İş Sözleşmesi'nin 107 maddesini de uyuşmazlığa götürmüştür. İşveren kazanılmış haklarımızı da tehlikeye sürüklemiştir.

Toplu İş Sözleşmesi'ne rağmen vardiya saatlerini insan biyolojik saati ile uyuşmayan saatlere çekerek ve normal çalışanları günde 9 saat çalıştırmak için çalışmalar yapmaktadır.

THY işvereni sürekli Toplu Sözleşme'yi haksız ve hukuksuz biçimde ihlal etmektedir. Şirket prosedürlerini adeta işçilerin haklarını yok etmek için araç olarak kullanmaktadır.

Sendikanın görüşü alınarak değiştirilmesi gereken personelin özlük hakları bu madde hiçe sayılarak keyfice değişikliklere uğratılmaktadır.

Uçucu ekiplerin uzun menzil uçuşlardaki 36 saatlik dinlenme hakkı bir gecede 24 saate indirilmiştir. Örneğin, hiçbir mantıklı gerekçe gösterilmeden artık insanların saçı, ruju, giyimi ile ilgili kısıtlayıcı ve açıkça mobbing içeren kadını bir süs eşyası gibi gören uygulamalar ısrarla dayatılmaktadır.

İşçiler sağlıklarını koruma hakkından bile mahrum edilmekte, sağlık raporu kullananlar işten çıkarılmakta, insanlar uçuş emniyeti hiçe sayılarak hasta hasta işe gitmek zorunda bırakılmaktadır.

Uçucu ekiplerin kazanılmış haklarını yok etmek ve SHGM'nin bilim dışı SHT 6A-50 talimatını uygulamak için baskılarla uçuş planlamaktadır. Planlamalar ucu ucuna limitler zorlanarak yapılmakta aylık planlamaları günübirlik değişikliğe uğratılmaktadır.

İşveren yasal sorumluluk olarak altına imza attığı Toplu İş Sözleşmesi'nde ikramiye ödeme tarihine bile uymamakta hukuksuz davranmaktadır.

Dışarıdan Alınan bakım teknisyenlerinin başka şirketlerde çalıştığı yılları kıdemden sayarken bu şirkete yıllarca hizmet vermiş bakım teknisyenlerinin kımdeliğini yok saymaktadır.

İş yükü ikiye katlanmış filo sayısı her yıl yüzde 20 büyüyen ve 1.100.000 TL kar açıklayan THY çalışanlarının bunca özverisine rağmen işçilere yüzde 3 gibi komik zam önerisinde ısrar etmiştir.

İşveren geçen Mayıs ayında AKP Milletvekilleri ile birlikte getirdiği Anri Demokratik grev yasağına karşı çıkan bu nedenle haksızca işten çıkarılan 305 işçiyi bilirkişi raporları, mahkeme kararları ve Yargıtay Onamalarına rağmen hala işe döndürmemektedir.

Asıl önemlisi bu şirkette iş barışı ve huzuru yok edilmiştir, sendşkasız Toplu İş Sözleşmesiz bir düzen için sendikasızlaştırmaya yönelik planlı ve sistemli bir saldırı yürütülmektedir.

İşte bu nedenlerle tüm uzlaşı çağrılarımıza yanıt verilmediği için 15 Mayıs'ta grevdeyiz!

HAVA İŞ'TEN BİR AÇIKLAMA DAHA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (202)

catt ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar hadi birlik olup greve beraber gidelim...Yoksa kazanılmış haklarımızıda kaybedicez..Bakın grevi kırmak için geçen eylülden beri işe alınan 1000 parttime çalışan tek tek aranıp sizi sözleşmeli yaptık bizdensiniz deniyor. Korku imparotorluğuna direnelim birlik olalım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grev kırıcı ~ 11 yıl önce
ben herne olursa olsun haklarımın peşindeyim parayı geçtim yuzde 3 lük zammıda geçtim sadece kazanılmış hakların göz göre göre çiğnenmesine tahhammül edemiyorum artık,bu yüzden 14.ü grev hakkımı kullanacağım,artık yeter bu kural çiğnemeler,sendika için kulaktan konuşulanlar dışında net birşey bilen yok,bizde çoktur zaten duyupta gelen sazan,ileride daha iyi bir sendika çıkarsa neden olmasın düşünülebilirde,şuan konu grev konusudur konuları saptırmayın,kazanılmış hakları göz göre göre çiğneyen yönetim bunların olacağınıda tahmin etmeliydi,hepimizin borcu harcı var ama eyer bu greve çıkmazsak şirket 2 aya kalmadan yeni sözleşmeleri elimize vericektir ozamanda diyer koyun hava yolları gibi basınca yorgunluğa maruz bırakılırız,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ~ 11 yıl önce
Ucan arkadaslarm kimseye akil vermek bana dusmez ama aklin yolu bir grev hakkinizi kullanmali birli olmalsnz bizi gectm kendiniz icin bakin 29 mayistan sonra bizim basimiza neler geldi lutfen haklainizi ve birbirinizi koruyun kenetlenin kaptan kabin herkesn biz burdayiz diyecegne inaniyorum.varliginizi gostermeniz dilegiyle:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LANGIRTTTTT ~ 11 yıl önce
Arkadas grevi kirarsan zaten işin bitmiş demektir..yok sirket buyuyormus yok yolcu magdurmus yok turist gelecek mis otelleriniz mi var?turizm acentalariniz mi var,turisttin kaymagini yiyen emekciyi köle gibi calistirip kar payini bile vermiyorlar.thy büyüyor da kimin sayesinde..yolcuya kim bakiyor...yonetim catir catir parayi yiyor..alinan maas goze batiryorsa turkiye de 5000tl veren cooopk isler var hatta fazlasi bulan buluyor.butun a plus uluslararasi sirketler iyi para veriyor dunya markasinda calisiyorsan ona gore de maas alacaksin elbette.kucuk zihniyet bunu anlamaz tabi..burda mevzu yorgunluk haksizlik sagliksiz ucuslar.sagligi yerinde olmayan pilot memur teknik vs calistiginda o ucaga binerken korkmayacak misin her gun bir ariza. ...her gun bir felaketten dönüldü haberi....yattigi yerden para kazananlarin maasinda gozunuz olsun..arkadaslar bu son grev hakkiniz baska belki de olmayacak grevi kirarsaniz zaten 3 aya dayanamaz istifa edersiniz grevden atilan olmaz.yoksa langirttt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
ogün yine ne olursa uçuşu olan arkadaslara olur yaz iznin de olanlara veya boş günü olanlara ne olacak onlar sonuçta bir seçim yapmak zorunda kalmayacaklar ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet ~ 11 yıl önce
Oooo yatidakileri er bosundakileri de unutma. Onlar sanslilar. Telefonu kapat cnnturkten izle canli canli. Ayrica greve katilmaktan baska bir secim hakkin yok arkadasim. tis kapsami disina ciktiktan sonra en gec bir yil icinde hayatimiz zaten degisecek. Karar senin. Sonra aradiklarinda yarinki bi nizi aldik ucus planladik diye tipis tipis gelmek zorunda kalirsin. Yaparlar mi acaba deme. Parttimelara yapiyorlar. Senin de partlardan bir farkin kalmaz ise gelirsen.
kaybederiz ~ 11 yıl önce
Tis kapsami disinda geleceginizi isverenin iki dudaginin arasina teslim etnek istiyorsaniz buyurun gelin calisin. Unutmayin bizim bir kanunumuz yok. Biz tazminat hakkimizi bile tisten aliyoruz. Bu goz korkutma degil. Gercegin ta kendisi. Sanmayin ki sirketini yanliz birakmazsan seni kanatlarinin altina alir. Onlar profesyonel ve acimasizlar. Kanuni olan neyse kendi lehine onu yaparlar. Sakın arkadaslar. Ogleye kadar dimdik duralim bakin nasil diz cokecekler......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a ~ 11 yıl önce
işin en kötü tarafıda maaşlarımızı dusurme hakkı ellerıne gecıyor. grev kırılırsa en fazla bır ay sonra bızım maaslarda part tıme sevıyesıne cekılecek.
ne affetmesi ~ 11 yıl önce
Arkadasim bizler affedilmesi istenecek birsey aypmadik.Kanunlari bize hak olarak verdigi olcude anti demokratik grev yasagini bir basin aciklamasiyla protesto ettik.Fakat hukuksuzca sms le isten atildik.Af dileyecek birileri varsa o da haksizca vizleri isten atan kanunlari hice sayan isveren ve yonetim kuruludur.İsten atilanlari tekrar ise almak zorundalar baska turlu baris olmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hafıza ~ 11 yıl önce
Bir yorumcu arkadaş "Hafızanızı zorlayın" diye başlayan bir yorum yapmış; Hafızamı zorladım 1991 grevi 1 Nisan sabahı başlamıştı THY'de o zaman maaşlar ayın 1 inde veriliyordu bizler maaşlarımızı alıp greve çıktık ancak birde ne görelim ayın 5 inde "Yeter artık geçinemiyoruz. grevi bitirin" şeklinde Fax'lar yağmaya başladı Sendikaya, uçuş işletme kokpit departmanından, düşüne biliyormusunuz hiç bir alacağı olmayan kişiler sanki greve çıkmasalar kendilerine bir kaç ödeme daha yapılacakmış gibi fax çekmeye başladılar, sonra bir dönem bu dostların çok büyük bir bölümü sendikaya dayanışma aidatı ödemeye başladılar ta ki Cem Kozlu bey bunlara sendika üyesi olmayanları TİS'ten yararlandırmam diyene kadar hepsi paşa,paşa gelip üyeliklerini yenilediler hafızam da kalan bunlar!!!! yani dostlar siz dünde böyleydiniz, bu günde değişmediniz bu yüzden kutlarım sizi.... Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kurunn yanında yaş ~ 11 yıl önce
305 içinde olup sendika ile uzaktan yakından ilişkisi olmayan ve işten çıkarıldığımdan beri sendikaya karşı tavır alan bir mağdurum. Bana yapılan yanlışlık düzeltilmediği gibi sendikayı en baştan karşıma almış olmam da yöneticilerim tarafından takdir görmedi. Kurunun yanında yaş ta yanar diyerek işin içinden sıyrıldılar. bu kadar basit yani .Kurunun yanındaki yaş olarak "tecrübe ile sabit maalesef şirketimiz yanımızda değil". Grev kırıcı olmayın. Hem yardan hem serden olursunuz.Çünkü yöneticiler sizi, bizi düşman olarak görüyor. Alınan parayı hak etmediğimizi düşünüyorlar. Ya da bizleri çıkartıp kendi adamlarını işe alacaklar. Yani şirket samimi değil. Şirket personeline savaş açmış durumda. Canınız yanmasın bizlerin yandı hem de çok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BU SEFER ~ 11 yıl önce
BU SEFER SENDİKANIN ARKASINDA DURMAZSANIZ KAPTANIDA TEKNİSYENİDE KABİN EKİBİDE BİR YILA KALMAZ BU GÜNLERİNİ MUMLA ARARLAR... Bu sefer karşı inadınızı göstermeniz gerekiyor! Haydi!!! Unutmayın çalışan olmazsa işverenin anlamı kalmaz! 3-5 kuruştan korkmadan HAKLARINIZI KORUYUN!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000