23 Şubat 2024, Cuma 12:45:29

HAVA İŞ İLE THY ARASINDA 'PAZAR MESAİSİ' RESTLEŞMESİ

THY ile Hava İş Sendikası arasındaki 28. dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde önemli bir gelişme yaşandı.
  • Senin 5 gün gelmen beni ilgilendirmez, benim pazar mesaim de seni.
  • çocuklar mutfakta zam mam tartışıyorsunuz yetmiyor mu bu kadar para
  • ALLAH kimseyi kendi çalştığı şirkete hakkım haram olsun dedirtecek seviyeye getirmesin,!!,
  • şirket kabin personeline çok kötü davranıyor,beklenti had safhada en ufak bi yanlışında acımıyorlar,hemen uyduruk bi ceza,tabi bide yönetime yalanan dalkavuklar var,uçakda herkes birbirinin açığını arıyo,memur memuru rapor ediyor,herkes paranoyak olmuş,kendi düşen ağlamaz,bunların hepsi müstehak
  • yönetim kurulu üyeleri 'huzur hakkı' adı altında aylık 50 bin lira alacak. Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş.'de 2021'de 7 bin 500 lira olan 'huzur hakkı' yüzde 633 artırıldı.
  • bu arkadaşı alıp şöyle 14 saat uçağın içinde olduğu, gecesinin gündüzünün birbirine girdiği bir yere götürüp, daha 'ne oluyo lan' demeden 20 saat sonra otelden alıp bi o kadar süren uçuş sonunda sabahın 7sinde ekip terminaline bırakıp, hadi evine git dinlen, 36 saat sonra yine sevcem seni diyceksin. o zaman anlar mı ki elma armut angut farkını
  • Haberi okuyunca üstadın ünlü sözleri aklıma geliyor. THY ekipleri bir gariptir Her yapılanı kaldırmaz Pazar mesailerini vermezsin kızar da Canına okursun aldırmaz. Bir pazar mesaisi mi kaldı tek dert? Ne hak kaldı ne maaş...
  • mahkemeye veren herkes geriye dönük olarak faiziyle parasını alır. Ama doğrusu şirketin personeliyle inatlaşmayıp aidiyeti yok etmemesidir. Yarın bir gün aileyiz deyince yemezler. Şimdi de aile kalmadı ya!
  • Bana ödediğiniz maaş filonuzda ki arabaları yıkatmaya bile yetmez. Bir de 2 sene sonra %55 alacakmışım öylemi? İki yabancı dille, Kapalıçarşı da çantacıda işe başlıyorum kardeş. 55 netim var artı sattığım her çantadan da prim alıcam. Sen milletin ekmek parasıyla oynamaya devam et. Unutma ki ederin sadece ödediğin maaş kadar.
  • Tamam pazar mesai vericeklerse mesai verdikleri kadar günde ofis gorevine cagirsinlar sizi. Zira ben pazar mesaisi aliyorsam hafta ici 5 gün ise de geliyorum. 8 gün degil 7 gün bosum oluyor.

THY ile Hava İş Sendikası arasındaki 28. dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde önemli bir gelişme yaşandı.

AirportHaber sürece dair çok önemli bir detaya ulaştı.

Edinilen bilgiye göre; Hava İş Sendikası ile onbinlerce çalışanı olan Türk  Hava Yolları'nın yönetimi arasında Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin henüz sonlandırılmamış olmasında 'Pazar Mesaisi' detayı kilit rol oynuyor. THY tarafının pazar mesaisi konusunda Hava İş'e direnç gösterdiği, sendikanın da Pazar Mesaisi haklarını almak için geri atmadığı öğrenildi.

AHMET BOLAT: KIRMIZI ÇİZGİM!

AirportHaber'in THY kaynaklarından edindiği bilgiye göre; THY ve Hava İş Sendikası birçok maddede uzlaşma sağlarken Pazar Mesaisi konusu tarafların görüşmelerinde tıkanmaya beden oldu. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'ın Hava İş Sendikası'na 'Pazar Mesaisi kırmızı çizgim' diyerek hakları vermek istemediği, Hava İş Sendikası'nın da 'bizim de kırmızı çizgimiz' diyerek hakları almak konusunda ısrarcı olduğu öğrenildi.

Ahmet Bolat'ın Hava İş Sendikası'na giderek yapılan toplantı sonrasındaki görüşmelerde bu konunun çözüme kavuşturulamadığı öğrenildi.

HAVA İŞ: GEREKİRSE GREVE GİDERİZ

Pazar Mesaileri konusunda geri atmayan Hava İş Sendikası'nın bu restleşme sonrasında 'Gerekirse greve gideriz' restini çektiği bildirildi. Tarafların önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelerek bu konuyu yeniden gündeme getirecekleri ifade edildi.

SENDİKA ÜYELERİ PAZAR MESAİSİ KONUSUNDA GERİ ADIM ATMIYOR

Öte yandan Sendika üyesi uçuş ekipleri Pazar Mesaisi konusunda hakların verilmesi gerektiğini ısrarla vurguluyor. Hakların verilmemesi halinde grev kararı alınmasını destekleyen personel, kazanılmış hakkın verilmemesinin kabul edilemeyeceğini ifade ediyor.

PAZAR MESAİSİ KONUSU

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında İstanbul 16.İş Mahkemesi Pazar mesaisi davasını karara bağlamıştı. Hava İş'in açıklamasına göre; alınan kararda Pazar günü çalışmanın üç yevmiye hak kazandıracağı ifade edilmişti.

©AirportHaber

HAVA İŞ İLE THY ARASINDA 'PAZAR MESAİSİ' RESTLEŞMESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (334)

Ali'ye ~ 2 ay önce
Senin 5 gün gelmen beni ilgilendirmez, benim pazar mesaim de seni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alçaymayla tuvalete kalkan yolcu ~ 2 ay önce
çocuklar mutfakta zam mam tartışıyorsunuz yetmiyor mu bu kadar para

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haram olan hak ~ 2 ay önce
ALLAH kimseyi kendi çalştığı şirkete hakkım haram olsun dedirtecek seviyeye getirmesin,!!,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tecrübeli KM ~ 2 ay önce
şirket kabin personeline çok kötü davranıyor,beklenti had safhada en ufak bi yanlışında acımıyorlar,hemen uyduruk bi ceza,tabi bide yönetime yalanan dalkavuklar var,uçakda herkes birbirinin açığını arıyo,memur memuru rapor ediyor,herkes paranoyak olmuş,kendi düşen ağlamaz,bunların hepsi müstehak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Huzur istiyorum ~ 2 ay önce
yönetim kurulu üyeleri 'huzur hakkı' adı altında aylık 50 bin lira alacak. Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş.'de 2021'de 7 bin 500 lira olan 'huzur hakkı' yüzde 633 artırıldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçuracaksın ~ 2 ay önce
bu arkadaşı alıp şöyle 14 saat uçağın içinde olduğu, gecesinin gündüzünün birbirine girdiği bir yere götürüp, daha 'ne oluyo lan' demeden 20 saat sonra otelden alıp bi o kadar süren uçuş sonunda sabahın 7sinde ekip terminaline bırakıp, hadi evine git dinlen, 36 saat sonra yine sevcem seni diyceksin. o zaman anlar mı ki elma armut angut farkını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neyzen Tevfik ~ 2 ay önce
Haberi okuyunca üstadın ünlü sözleri aklıma geliyor. THY ekipleri bir gariptir Her yapılanı kaldırmaz Pazar mesailerini vermezsin kızar da Canına okursun aldırmaz. Bir pazar mesaisi mi kaldı tek dert? Ne hak kaldı ne maaş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şirketten ayrılıp ~ 2 ay önce
mahkemeye veren herkes geriye dönük olarak faiziyle parasını alır. Ama doğrusu şirketin personeliyle inatlaşmayıp aidiyeti yok etmemesidir. Yarın bir gün aileyiz deyince yemezler. Şimdi de aile kalmadı ya!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öyle de olmuyor ~ 2 ay önce
bunu yapınca emeklilik haklarını pass haklarını vermiyorlar. çalışan pass bilet hakları ve mahkeme ile hak arama arasında seçim yapması gerekiyor
%35 ~ 2 ay önce
Bana ödediğiniz maaş filonuzda ki arabaları yıkatmaya bile yetmez. Bir de 2 sene sonra %55 alacakmışım öylemi? İki yabancı dille, Kapalıçarşı da çantacıda işe başlıyorum kardeş. 55 netim var artı sattığım her çantadan da prim alıcam. Sen milletin ekmek parasıyla oynamaya devam et. Unutma ki ederin sadece ödediğin maaş kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
%35'e ~ 2 ay önce
2 yabacı dil var fakat bağlaç olan -de - da'lardan hiç haberin yok. Önce Türkçe mi öğrensen acaba?
Km ~ 2 ay önce
-de -da bağlaçlarda hata yok ki:)) filonuzdaKİ birleşik yazılır sadece…
kasapppp ~ 2 ay önce
Koyun can kasap et derdinde
Ali ~ 2 ay önce
Tamam pazar mesai vericeklerse mesai verdikleri kadar günde ofis gorevine cagirsinlar sizi. Zira ben pazar mesaisi aliyorsam hafta ici 5 gün ise de geliyorum. 8 gün degil 7 gün bosum oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aliciğim ~ 2 ay önce
Güzel kardeşim ben senin gibi tüm gün kahve molası sigara molası öğle yemeği adı altında toplasan 5 saat anca çalışmıyorum. Ben evden bi çıkıyorum en az 10 saat ayaktayım, eve girmiyorum, telefonuma dahi bakamıyorum. Senin basit işinle benim havacılık işim bir değil. Anladın?
isimsiz ~ 2 ay önce
acaba sen pazar mesaisinin ne oldugunu bilmiyor olabilir misin? pazar mesaisi normal vardiyanin pazarlara denk geldiginden odenen paradır ve vardiyali calisan personel toplu sozlesme geregi alir ama buna ucucular dahil degildir. senin bahsettigin fazla mesainin pazar gunu yapilmasidir. azcik ozguvenli cahillik yaparak insanların emeklerine dil uzatma hadsizliginde bulunmussun
iyi de ~ 2 ay önce
bundan banane aldın zammını oturdun bir de biz mi oturtalım istersin?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000