09 Ağustos 2013, Cuma 12:19:01

HAMDİ TOPÇU'DAN FLAŞ AÇIKLAMA!

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu kaçırılan iki THY pilotu hakkında bazı açıklamalarda bulundu...
  • onlara her türlü imkanı sağlıyoruz, lojistik, silah, iaşe, para, sağlık,barınma, esad ise düşmanımız oldu, ırak da,libya da ne işimiz varsa şimdi de suriye ye burnumuzu soktuk. abd taleplerine göre taşeron görevimizi yapıyoruz. 4. olrak biz abd ile müttefikiz, bop projesinde görevliyiz. bunlar biliniyor. hizbullah abd nin terör örgütleri listesinde. lübnan merkezli orta doğu ya hakim bir oluşum. dolayısı ile hizbullah ın hedefinde abd de var. müttefikleri de olacaktır. 4 başlıkta özetlemeye çalıştım. iki değerli pilotumuz, vatandaşımız şu an da rehinler. üzücü ve katlanılması zor bir durum. sonuçlarını bilmiyoruz. ne olur ne olmaz. ahkam kesmeye de gerek yok. tablo bu. olay siyasi bir gelişmedir. bu dört noktayı bir araya getirilmesi sonucunda çıkan sonuçları her yorumcunun kendisine bırakıyorum. ancak eski bir dışişleri görevlisinin söylediğini yazmadak edemeyeceğim, 2 sene önce söylemişti. "orta doğu cehennemine girerseniz çıkamazsınız.."
  • çok basit bir açıklama yapmak gerekir. olayı üstlenen adı duyulmamış bir örgüt. ancak lübnan da bunun gibi yüzlercesi var. siyasi olduğu kadar ekonomik veya yardım amaçlı olanlar da var. silahlı ya da silahsız. açıklamalarında suriyenin kuzeyinde rehin tutulan lübnanlı hacılara karşılık olarak yapıldığı anlatılmış. muhtemelen takas da gündeme gelecek. lübnan gerçeğinden hareketle, bu yüzlerce örgüt hizbullah ın haberi olmadan nefes bile alamaz. yani asıl muhatap hizbullah. ikincisi, bu hizbullah şu an suriye de merkezi esad yönetimin yanında yer aldı ve muhalif güçlerle savaşıyor. bilinen iki parti halinde 2000 savaşçısı var orada. şii inanc temelli bir örgüt, emperyalizme ve siyonizme karşı savaşıyor. 3. olarak, suriye politikamız biliniyor, esad a karşıyız ya, bu nedenle muhalif güçlerin yanındayız, kaide den nüsra ya pyd den pkk ya, hepsi muhalif. kaide ve pyd çıkar çatışmalarında, sınırımız açık ve biz tarafımızı belli ettik. dolayısı ile hizbullahın da karşısında oluyoruz.
  • Eğer bu kaçıranların talepleri yerine getirilmez ise Kaptanların bırakılması hatta canlı kalması çok zor görünüyor,niyem,?Türk hükümetinin destklediği Suriyeli vahşi ve acımasız muhalifler bu kaçırılan 9 kişiyi hiçbir zaman bırakmazlar ,çünkü adı üstünde radikal İslamcı katiller bunlar el kaide ile bağlantılı çalışıyorlar,eğer o 9 kişi bırakılırsa Türk hükümeti onlarla çalıştığını kabul etmiş olacak ve her türlü imajı zedelenmiş olacak,bu kaçırılma olayı çok ince planlanmış ve amaç olarak başarıya ulaşması kesin olan bir olaydır,Türk hükümeti her zamanki gibi olayları ileriyi düşünmeden yorumladığı için böyle şeylerin başına gelebileceğini hiç düşünmemiştir,ilk olay somalideki büyükelçilik bombalanmasıdır ikinci olay budur sanırım bunun devamıda gelecektir,inşallah Türkiye içinde bir saldırı düzenlemezler ,allah Türk milletini hem bunlardan hemde başarısız yöneticilerden korusun...
  • ‘Sizi kaçıracağız’ diye bağırdılar Bu olmayınca, Beyrut’taki Türk Büyükelçiliği önünde defalarca oturma eylemleri yaptılar. Birkaç kez de Lübnan’ın başkentindeki Türk Hava Yolları ofisi önünde eylem yapıldı. Aradan geçen 1.5 yıllık süre içerisinde hacıların akıbetine ilişkin hiçbir bilgi alınamayınca Ramazan Bayramı öncesi öfkeli ailelerin hedefi bu kez Lübnan’da barış gücü askeri olarak UNIFIL kapsamında görev yapan Türk askerleri oldu. Türk üssünün önünde geçen hafta toplanan kalabalık, ‘Sizi kaçıracağız’ diye bağırdılar. Ve dün tehdit gerçek oldu.
  • Türkiye artık dünyada istenmeyen ülke durumuna geldi,çünkü herşeye burnunu sokan bir yönetim olduğu için,herşeyi çözerim yaparım diye girdiği her işi batırıp çıktığı için,kime kardeşim dostum dediyse arkadan hançerlediği için,T.C hükümeti Lübnana gitmeyin diye uyarmış vatandaşları,iyi vallahi Mısıra gitme,Suriyeye gitme,İsarile gitme,Lübnana gitme,Yunanistana gitme,Ermanistana gitme,bir tane aranin iyi olduğu komşun yokmu senin ya ,bu nasıl başarlı bir dış politika,birileri artık şu dev aynasını çekmesi lazım bu hükümetin önünden ki gerçekleri görsünler...
  • Baskan su otel isini bir incelemeye alsaniz. Gereksiz Antalya yatilari sayesinde IC otel kose oldu. Ekip planlamaya atacaginiz ufak bir firca ile sirketi milyonlarca lira kara gecirirsiniz.
  • İstediğin kadar açıklama yap sayın Topçu, aklına geliyor mu hiç niye Pegasus, niye Onur, niye Atlas, niye diğerleri değilde THY' nin pilotları? Çünkü herkes biliyor ki bu işin sorumlusu sen ve senin toz kondurmadığın iktidarın dış politikaları. Bu güne kadar uçak kaçırma da, uçakların ekiplerini kaçırmada uluslararası politikaların ve siyasetin sonucu olmuştur. İnkar edebilirmisin? Eee öyleyse hadi gel sloganı değiştirelim o zaman. GLOBALLY MUCK. Allah o pilotların yardımcısı olsun. Cidden yazıyorum bak. Ama sen ve senin gibi düşünenlerin değil. Neden biliyormusun? Sizin gibilerin kaderinde var, neye el atsanız batıracak tezil edecek elinize yüzünüze bulaştıracaksınız. Eşeği suya gönderip dönene kadar sizi eğitsek belki birşeyler anlarsınız... Yayınlamayanı da muck...
  • Kadrolu AK' lama yorumcuları iş başında yine. Ulan dış politikan sonucu iki pilotunu kaldırmışlar daha neyini masum gösteriyorsun utanmaz...
  • Tam bir rezalet. Bakınız bu kaçıncı, İrandan adam uçağa biniyor, Atatürk Havaalanına iniyor, Yer çalışanı üniformasını giyip elini kolunu sallaya sallaya güvenlik ihlali yapıyor bu biiiir, Adam Atatürk Havaalanından Amerikaya giden uçağa girip Tuvalete saklanıyor sonradan fark ediliyor. Bu ikiiiii, İki tane Türk Kaptan kaçırılıyor bu üüüüüç, Yani adamlar diyor ki ey Türkiye Cumhuriyeti devletinin başındakiler, dış politikana dikkat et tehlikeli sularda yüzüyorsun. İstersem yatağından yanındaki eşini dağa kaldırırım. AN-LA-YA-NA. Hadi biat ettiğin ABD kurtarsın seni şimdi. Dünki OBAMA değilmiydi Tv. de Terörü tamamen temizlememiz mümkün değil diyen. Yorumumu yayınlamayan ne olsun. Size iyi bayramlaaar...
  • O yoktu, bu yoktu. O zaman, gercekte, sen de yoksun, bu bir hayal. Ekip planlama ve digerleri tarafindan ayakta uyutuluyorsunuz. Cok buyuk tehdit var. Sikiyorsa korumalarin olmadan bir Lagos,a, Aden'e, Kinshasa'ya gitte gorelim o zaman!

Bu gece sabaha karşı Beyrut'ta dinlenmek üzere otele giden THY pilotlarının kaçırılmasıyla ilgili Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu telefonla bağlandığı bir canlı yayında bazı açıklamalarda bulundu.

Kaçırılma vakasıyla ilgili kendilerine herhangi bir talep gelmediğini ifade eden Topçu; 'Otele dinlenmek üzere giden uçuş ekibimize bir saldırı söz konusu oldu ve iki pilotumuz kaçırıldı. Kaçırılan pilotlarımızla ilgili bize iletilen bir talep olmadı. Neden ve kimin kaçırdığını henüz bilmiyoruz. Diğer personele dokunulmadı ve onlar otelde dinlenme durumundular. Onlarla ilgili herhangi bir güvenlik problemi söz konusu değil' dedi.

Türk Hava Yolları'nın düzenli olarak seferlerini yapan bir şirket olduğunu sözlerine ekleyen Topçu, 'Bizimle ilgili bir tehdit söz konusu değil. Hiçbir şekilde bir tehdit almadık. Bu olayın neden yapıldığını henüz bilmiyoruz. Pilotlarımızın nerede ve ne durumda olduklarını da henüz öğrenebilmiş değiliz. Ama Türkiye tüm diplomatik girişimlerini şu an için gerçekleştirmiş durumdadır. Hem Dışişleri Bakanlığı, hem büyükelçilik hem de kendi kaynaklarımızla girişimler yapıldı. İlk kez başımıza böyle bir olay geldi. Şu an için sonuç bekliyoruz' şeklinde konuştu.

Topçu ayrıca pilotlar Murat Ağca ve Murat Akpınar'ın aileleri ile de temas halinde olduklarını ve gelişmelerden onları da haberdar ettiklerini ifade etti.

Bu arada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Lübnan Başbakanı ile görüşerek yardım sözü aldığı öğrenildi. THY, kaçırılan pilotlarının uçuş ekibini Türkiye'ye getirmek için Beyrut'a bir ekip gönderdi.

HAMDİ TOPÇU'DAN FLAŞ AÇIKLAMA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

2 ~ 11 yıl önce
onlara her türlü imkanı sağlıyoruz, lojistik, silah, iaşe, para, sağlık,barınma, esad ise düşmanımız oldu, ırak da,libya da ne işimiz varsa şimdi de suriye ye burnumuzu soktuk. abd taleplerine göre taşeron görevimizi yapıyoruz. 4. olrak biz abd ile müttefikiz, bop projesinde görevliyiz. bunlar biliniyor. hizbullah abd nin terör örgütleri listesinde. lübnan merkezli orta doğu ya hakim bir oluşum. dolayısı ile hizbullah ın hedefinde abd de var. müttefikleri de olacaktır. 4 başlıkta özetlemeye çalıştım. iki değerli pilotumuz, vatandaşımız şu an da rehinler. üzücü ve katlanılması zor bir durum. sonuçlarını bilmiyoruz. ne olur ne olmaz. ahkam kesmeye de gerek yok. tablo bu. olay siyasi bir gelişmedir. bu dört noktayı bir araya getirilmesi sonucunda çıkan sonuçları her yorumcunun kendisine bırakıyorum. ancak eski bir dışişleri görevlisinin söylediğini yazmadak edemeyeceğim, 2 sene önce söylemişti. "orta doğu cehennemine girerseniz çıkamazsınız.."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1. ~ 11 yıl önce
çok basit bir açıklama yapmak gerekir. olayı üstlenen adı duyulmamış bir örgüt. ancak lübnan da bunun gibi yüzlercesi var. siyasi olduğu kadar ekonomik veya yardım amaçlı olanlar da var. silahlı ya da silahsız. açıklamalarında suriyenin kuzeyinde rehin tutulan lübnanlı hacılara karşılık olarak yapıldığı anlatılmış. muhtemelen takas da gündeme gelecek. lübnan gerçeğinden hareketle, bu yüzlerce örgüt hizbullah ın haberi olmadan nefes bile alamaz. yani asıl muhatap hizbullah. ikincisi, bu hizbullah şu an suriye de merkezi esad yönetimin yanında yer aldı ve muhalif güçlerle savaşıyor. bilinen iki parti halinde 2000 savaşçısı var orada. şii inanc temelli bir örgüt, emperyalizme ve siyonizme karşı savaşıyor. 3. olarak, suriye politikamız biliniyor, esad a karşıyız ya, bu nedenle muhalif güçlerin yanındayız, kaide den nüsra ya pyd den pkk ya, hepsi muhalif. kaide ve pyd çıkar çatışmalarında, sınırımız açık ve biz tarafımızı belli ettik. dolayısı ile hizbullahın da karşısında oluyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zor hemde çok zor ~ 11 yıl önce
Eğer bu kaçıranların talepleri yerine getirilmez ise Kaptanların bırakılması hatta canlı kalması çok zor görünüyor,niyem,?Türk hükümetinin destklediği Suriyeli vahşi ve acımasız muhalifler bu kaçırılan 9 kişiyi hiçbir zaman bırakmazlar ,çünkü adı üstünde radikal İslamcı katiller bunlar el kaide ile bağlantılı çalışıyorlar,eğer o 9 kişi bırakılırsa Türk hükümeti onlarla çalıştığını kabul etmiş olacak ve her türlü imajı zedelenmiş olacak,bu kaçırılma olayı çok ince planlanmış ve amaç olarak başarıya ulaşması kesin olan bir olaydır,Türk hükümeti her zamanki gibi olayları ileriyi düşünmeden yorumladığı için böyle şeylerin başına gelebileceğini hiç düşünmemiştir,ilk olay somalideki büyükelçilik bombalanmasıdır ikinci olay budur sanırım bunun devamıda gelecektir,inşallah Türkiye içinde bir saldırı düzenlemezler ,allah Türk milletini hem bunlardan hemde başarısız yöneticilerden korusun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belliymiş ~ 11 yıl önce
‘Sizi kaçıracağız’ diye bağırdılar Bu olmayınca, Beyrut’taki Türk Büyükelçiliği önünde defalarca oturma eylemleri yaptılar. Birkaç kez de Lübnan’ın başkentindeki Türk Hava Yolları ofisi önünde eylem yapıldı. Aradan geçen 1.5 yıllık süre içerisinde hacıların akıbetine ilişkin hiçbir bilgi alınamayınca Ramazan Bayramı öncesi öfkeli ailelerin hedefi bu kez Lübnan’da barış gücü askeri olarak UNIFIL kapsamında görev yapan Türk askerleri oldu. Türk üssünün önünde geçen hafta toplanan kalabalık, ‘Sizi kaçıracağız’ diye bağırdılar. Ve dün tehdit gerçek oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istenmeyen ülke ~ 11 yıl önce
Türkiye artık dünyada istenmeyen ülke durumuna geldi,çünkü herşeye burnunu sokan bir yönetim olduğu için,herşeyi çözerim yaparım diye girdiği her işi batırıp çıktığı için,kime kardeşim dostum dediyse arkadan hançerlediği için,T.C hükümeti Lübnana gitmeyin diye uyarmış vatandaşları,iyi vallahi Mısıra gitme,Suriyeye gitme,İsarile gitme,Lübnana gitme,Yunanistana gitme,Ermanistana gitme,bir tane aranin iyi olduğu komşun yokmu senin ya ,bu nasıl başarlı bir dış politika,birileri artık şu dev aynasını çekmesi lazım bu hükümetin önünden ki gerçekleri görsünler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Baskan su otel isini bir incelemeye alsaniz. Gereksiz Antalya yatilari sayesinde IC otel kose oldu. Ekip planlamaya atacaginiz ufak bir firca ile sirketi milyonlarca lira kara gecirirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Köşe Otel ~ 11 yıl önce
IC otel dediğiniz şirket için yerden biten bir otel değil mi zaten? Yine de uçucusuna saygı göstermez, otelde yapılan düğünlerin gürültüsünden ekipler uyuyamaz bile.
Öpüldünüz ~ 11 yıl önce
İstediğin kadar açıklama yap sayın Topçu, aklına geliyor mu hiç niye Pegasus, niye Onur, niye Atlas, niye diğerleri değilde THY' nin pilotları? Çünkü herkes biliyor ki bu işin sorumlusu sen ve senin toz kondurmadığın iktidarın dış politikaları. Bu güne kadar uçak kaçırma da, uçakların ekiplerini kaçırmada uluslararası politikaların ve siyasetin sonucu olmuştur. İnkar edebilirmisin? Eee öyleyse hadi gel sloganı değiştirelim o zaman. GLOBALLY MUCK. Allah o pilotların yardımcısı olsun. Cidden yazıyorum bak. Ama sen ve senin gibi düşünenlerin değil. Neden biliyormusun? Sizin gibilerin kaderinde var, neye el atsanız batıracak tezil edecek elinize yüzünüze bulaştıracaksınız. Eşeği suya gönderip dönene kadar sizi eğitsek belki birşeyler anlarsınız... Yayınlamayanı da muck...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bozacılar ~ 11 yıl önce
Kadrolu AK' lama yorumcuları iş başında yine. Ulan dış politikan sonucu iki pilotunu kaldırmışlar daha neyini masum gösteriyorsun utanmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güvensizlik ~ 11 yıl önce
Tam bir rezalet. Bakınız bu kaçıncı, İrandan adam uçağa biniyor, Atatürk Havaalanına iniyor, Yer çalışanı üniformasını giyip elini kolunu sallaya sallaya güvenlik ihlali yapıyor bu biiiir, Adam Atatürk Havaalanından Amerikaya giden uçağa girip Tuvalete saklanıyor sonradan fark ediliyor. Bu ikiiiii, İki tane Türk Kaptan kaçırılıyor bu üüüüüç, Yani adamlar diyor ki ey Türkiye Cumhuriyeti devletinin başındakiler, dış politikana dikkat et tehlikeli sularda yüzüyorsun. İstersem yatağından yanındaki eşini dağa kaldırırım. AN-LA-YA-NA. Hadi biat ettiğin ABD kurtarsın seni şimdi. Dünki OBAMA değilmiydi Tv. de Terörü tamamen temizlememiz mümkün değil diyen. Yorumumu yayınlamayan ne olsun. Size iyi bayramlaaar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
O yoktu, bu yoktu. O zaman, gercekte, sen de yoksun, bu bir hayal. Ekip planlama ve digerleri tarafindan ayakta uyutuluyorsunuz. Cok buyuk tehdit var. Sikiyorsa korumalarin olmadan bir Lagos,a, Aden'e, Kinshasa'ya gitte gorelim o zaman!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000