08 Aralık 2008, Pazartesi 08:36:58

Güneydoğu'daki sis otobüsçülere yaradı

Güneydoğu'da altı gündür etkili olan yoğun sis nedeniyle hava ulaşımı aksayınca, otobüs firmaları bayram üstüne bayram yaptı.

Kurban Bayram nedeniyle yılın en yoğun günlerini yaşayan otobüs firmaları, sis nedeniyle hava ulaşımı aksayınca çok sayıda ek sefer başlattı.

Doğu illerinden Ege ve Marmara bölgesine çoğu zaman yarım dolu seferler yapmak zorunda kalan otobüs firmaları, sisin etkisiyle yüzde 100 doluluk oranıyla seferler yapıyor.

Bayram nedeniyle yoğun yolcu yoğunluğunun doruğa çıktığı Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde, uçak seferlerinin sis nedeniyle sürekli ertelenmesi bu yoğunluğu iki katına çıkarttı.

Havayolu şirketlerinin yolcuları 50 YTL'nin altında taşımaya başlaması otobüs firmalarını ciddi şekilde etkilemişti. Sadece bayramlarda tam kapasiteyle çalışan otobüs firmaları bazen da hava muhalefeti nedeniyle yolcu sayısını artırabiliyor.

Bu arada Devlet Hava Meydanları Diyarbakır İşletmesi yetkilileri, yoğun sis nedeniyle Diyarbakır'dan sabah ve akşam yapılması gereken uçak seferlerinde aksamalar olduğunu belirtti.

Dün akşam karşılıklı olarak yapılması gereken Onur Hava Yolları'nın Diyarbakır-İstanbul, Türk Hava Yolları'nın (THY) Diyarbakır-Ankara ve Diyarbakır-İstanbul seferlerinin sis nedeniyle iptal edildiğini bildiren yetkililer, "Bugün Onur Hava Yolları'nın saat 06.45'te, Türk Hava Yolları'nın ise saat 07.15'te yapılması gereken İstanbul-Diyarbakır uçak seferleri, sis nedeniyle rötarlı yapılacak" açıklamasında bulundu.

Güneydoğu'daki sis otobüsçülere yaradı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000