31 Aralık 2008, Çarşamba 08:00:54

Gül'ün kulakları yeni jetle rahatlayacak

Kulağındaki rahatsızlık nedeniyle 15 Ocak'a kadar tüm yurtdışı gezilerini iptal eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakanlık bünyesinde oluşturulan ortak havuza alınacak yeni jetle rahatlayacak.
  • Nerdesin sayın Sezer??? Kırmızı ışıkta bile geçmeyen o nadide adamı sessiz sakin diye yıllarca eleştirdik. Alın size reis-i Cumhur nasıl olurmuş gösteriyorlar. Sayın Gül ineceksin elbet o koltuktan ve birgün sende toprak olacaksın. Allah'ıma nasıl vereceksin bu hesabı?
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Vah benim zavallı ülkem. Bir yanda çoğunluk bırak ısnmayı karnını doyuracak yiyeceğini zor buluyor, öbür yanda devlet büyüklerimize özel uçaklar alınıyor. Bu arada sayın Gül'ün kulağını da düşünüyorlar. Eğer bu "büyüklerimiz" akşam yatarken huzur içinde uyuyabiliyorlarsa ne diyebiliriz ki? .
  • Gülüme yakışır valla. Noterlik görevinde bence çok başarılı.Çankaya,Çankaya olalı böyle geldiği yeri unutmayan,kendini oralara getirenlere vefalı bir noter pardon Cumhurbaşkanı görmemiştir.Ödüllendirilmeli. Destekliyorum.
  • Pegasusta ne zaman ucsam, inis aninda kulak rahatsizligi geciriyorum, tasarruf tebbiri diye ayarlarla mi oynuyorlar emin degilim? Bilen varsa cevaplarsa sevinirim, basinc ayarindan tasarruf olur mu?
  • kabın ıcıne oksıjen veriliyor ve esit seviyeye geliyor farklılık olusursada zaten pilotlar isini biliyor :D
  • Merhaba, bu isjeti 8906 metreye kadar hava basincini deniz seviyesinde tutoyor. Ama "normal" bir B737-8 veya A320 tipi ucaklar bunu nasil yapiyor? Yani Ic hava basincini sonradan'mi uygulaniyor? Tesekürler!

Türk Hava Yolları, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gezilerinde kullanması için Amerikan Gulfstream şirketinin imalatı G550 tipi özel iş jeti alıyor. Liste satış fiyatı 51,7 milyon dolar olan uçak, Başbakanlık adına satın alınıp oluşturulacak havuz sistemi ile Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı'nın hizmetine sunulacak. Gulfstream, G550 tipi uçağı 2009'un ilk çeyreğinde teslim edecek. Uçağın havada çok uzun süre kalabilmesi ile G550'ler aynı zamanda askeri ve özel görev uçuşları için de tercih ediliyor.

Yeni uçak, kulağındaki rahatsızlık nedeniyle basınçtan etkilenen Cumhurbaşkanı Gül'ü de rahatlatacak. Edinilen bilgilere göre G550, yerden 8 bin 906 metre yüksekliğe kadar kabin basıncını deniz seviyesiyle eşit tutuyor. Uçağın bu özelliği nedeniyle yükselme ve alçalmalarda yolcuların kulaklarına bir basınç uygulanmamış oluyor.

Fırat KOZOK
CUMHURİYET

Gül'ün kulakları yeni jetle rahatlayacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

OPS ~ 15 yıl önce
Nerdesin sayın Sezer??? Kırmızı ışıkta bile geçmeyen o nadide adamı sessiz sakin diye yıllarca eleştirdik. Alın size reis-i Cumhur nasıl olurmuş gösteriyorlar. Sayın Gül ineceksin elbet o koltuktan ve birgün sende toprak olacaksın. Allah'ıma nasıl vereceksin bu hesabı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Göktürkler ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 15 yıl önce
Vah benim zavallı ülkem. Bir yanda çoğunluk bırak ısnmayı karnını doyuracak yiyeceğini zor buluyor, öbür yanda devlet büyüklerimize özel uçaklar alınıyor. Bu arada sayın Gül'ün kulağını da düşünüyorlar. Eğer bu "büyüklerimiz" akşam yatarken huzur içinde uyuyabiliyorlarsa ne diyebiliriz ki? .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tahsin ~ 15 yıl önce
Gülüme yakışır valla. Noterlik görevinde bence çok başarılı.Çankaya,Çankaya olalı böyle geldiği yeri unutmayan,kendini oralara getirenlere vefalı bir noter pardon Cumhurbaşkanı görmemiştir.Ödüllendirilmeli. Destekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kulak ~ 15 yıl önce
Pegasusta ne zaman ucsam, inis aninda kulak rahatsizligi geciriyorum, tasarruf tebbiri diye ayarlarla mi oynuyorlar emin degilim? Bilen varsa cevaplarsa sevinirim, basinc ayarindan tasarruf olur mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apron ~ 15 yıl önce
kabın ıcıne oksıjen veriliyor ve esit seviyeye geliyor farklılık olusursada zaten pilotlar isini biliyor :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Early09 ~ 15 yıl önce
Merhaba, bu isjeti 8906 metreye kadar hava basincini deniz seviyesinde tutoyor. Ama "normal" bir B737-8 veya A320 tipi ucaklar bunu nasil yapiyor? Yani Ic hava basincini sonradan'mi uygulaniyor? Tesekürler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000