20 Ocak 2010, Çarşamba 07:41:42

"Gösterin oyuncuyu biz alıp getirelim"

Barcelona'ya sponsor olan Türk Hava Yolları'ndan 'bizim büyüklere de' müjde!
  • yahu siz temel kotili ne zanediyorsunuz? adam okumus koskoca ucak mühendisi olmus. amerikada yüksesk master ucak mühendisi ve doktora. adami asagiya düsürüyo medya yapmayin gözünü seveyim.
  • Hey gidi hey CANDAN KARLITEKIN...Gideli 15 gun oldu...Bu iste en ufak katkin yokmus gibi...Ihale birilerinin ustunde kaldi...Maalesef Sizin takimda ahdi vefa yok...Bunun bir kopyasi ABDURRAHMAN GUNDOGDUYADA yapilmisti...Iste beraber calistigin arkadaslarin.... Simdi bazi seyleri daha iyi anlamissinizdir.....
  • ingilizcesi olsa ne olur olmasa ne olur?? sonucta hangi fikre hangi cemaate hizmet ediyor onemli olan o...bu gibi sirketleri yonetenlerin cv sinde ingilizce bilip bilmemesine bakilmiyor hangi cemaate mensup, kimlerin elini ,etegini opmus, kimin dizinin dibinde bagdas kurmus onlara bakiliyor...(basbakan ornegi)ayrica sen thy baskani olarak ulkemiz insanlarini uyutan,aptallastiran futbol canavarina destek olmayi dusunecegine calisanlarin maaslarina ne kadar zam yapacaksin, sosyal haklarini nasil daha da iyilestireceksin bunlari dusunsen daha iyi olur..seni ve thy yi calisanlar yukseltecek ne barselona ne sen ne seyh ne de şıyh...
  • Sayin Kotilin ingilizcesi varmi sorusuna, barcelona nin sayfasina girip sol kisimda THY ile yapilan imza töreninde ingilizceye bakin.. ;) ellerinizden öperim Temel bey.. tskler
  • sn temel kotil in ingilizcesini merak edenler google a temel kotil yazarakj arastırma yaparlarsa aslında nekadar büyük başarılara imza attığı,okuduğu okullar(ki michigan unı.) görülerbilir..bir diğer konu niye thy hep ufak gövdeli uçaklarda ısrar ediyor?Yani niçin diğer şirketlere olan bi 747 A 380 ler bizim filomuzda mevcut değil.Bence dünya filosu olmakta bunlarda önemli birer etkendir.
  • Sayın Kotil'in ingilizcesi var mı diye merak edilmiş. Ben de merak ediyorum, acaba bizi yönetenlerin ingilizceleri var mı diye? Özellikle sayın başbakanın?
  • BİRGÜN BARCELONA HAVALİMANINDA BERCELONA MENEJERİ İLE BİR THY PERSONELİ ARASINDA GEÇEN SPONSORLUK HİKAYESİNİN BURALARA KADAR GELMESİNİ GÖRMEK GERCEKTEN GURUR VERİCİ ACABA BUNUN TEMELİNİ ATAN BU PERSONELE THY NİN ÖDÜLÜ NE OLDU COK MERAK EDİYORUM YA DA BU SADECE BİR MASAL MI?
  • Sayın Topçu ve Kotil'i bir Türk vatandaşı olarak kutlarım.Çok büyük bir başarıya imza atmışlardır.Geçmiş zamanda sadece logolu Turkey yazısnı bile yayınlayamazken şimdi THY sayesinde Türkiye'nin adı duyuluyor.Başarı siyasi işlerden önce gelir.Ne olursa olsun tebrik ederim.
  • AKILSIZ YORUM YAPAN ARKADAS....SONUCTA ORDA THY INGILZCESI OLAN BIRI TEMSIL ETTI HEM BU KADAR BUYUTULMEYECEK DIYORSUNUZ HEM YON KURULU BASKANI GITSEYDI DIYORSUNUZ,GITMESI GEREKEN KISI GITMISTIR CUNKU FIKRIN MIMARI TEMEL BEYDIR....SENIN YON.KRL BSK ILE ALIP VEREMEDIGIN OLABILIR AMA THY TEMSILDE KUSUR YOKTUR...UMARIM ANLADIN
  • Temel Beyin Ingilizcesi varda su andaki yonetim kurulu baskaninin ingilizcesi varmi???? yaziyi iyi oku......Candan Bey katilirdi cumlesinide iyi oku....Candan Bey su anda yonetim kurulu baskani olsaydi bu govde gosterisine katilirmiydi katilmazmiydi????????

Tarihi anlaşmanın imza töreni için gittiğimiz İspanya'da, Genel Müdür Kotil'e sordum: "Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş kapınızı çalıp, 'Bize de Ülker'in Delgado ile yaptığı proje gibi yıldız futbolcu sponsoru olun' derlerse, tepkiniz nasıl olur?" Zaten, Barcelona'ya sponsor olup, bizimkilere olmamakla eleştirilen Kotil'in cevabı gayet olumluydu: "Oturur konuşuruz! İki tarafın da menfaatine olan her işi masaya yatırırız!" 

Türk Hava Yolları'nın Barcelona'nın rengine boyanmış uçağıyla uçarken, İspanya'da yaşayacağımız çok özel anları az çok tahmin edebiliyordum. Ancak tahmin etmekle yaşamak arasındaki farkı, yapılan büyük işi gördükten sonra daha iyi anladım..

THY  Genel Müdürü Temel Kotil, "Neden bizim 3 büyükler değil de Barcelona?" soruma verdiği yanıtla Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve hatta Trabzonspor'a çok önemli bir mesaj verdi..

Kotil önce işin "Barcelona çünkü.." kısmından başladı: "Bizim hedefimiz marka inşası. Dünyanın en iyi havayolu şirketi olarak Singapur Airlines seçildi. Onlara yetişmek için bazı fedekarlıklar yapmamız gerekiyor! Şu anda 20 milyon yolcu kapasitesindeyiz. Seneye 30, sonra 40'a çıkmak istiyoruz. Barcelona da bu yolda reytingi yüksek bir unsur olarak değerlendirildi. Bizim kulüplerimize zaten gerekli kolaylığı hep sağlıyoruz. Biletlerinde indirimler yapıyoruz.. Ayrıca onlar zaten bizden!"

Kotil'in bunu söylerken yüzüne yansıyan hafif tebessümü ise şöyle çözdüm; Bizim devlerimiz henüz dünya kulübü değil! Acı ama öyle..

Ancak ben üsteledim, "Bizimkiler sizin kapınızı çalarsa.. Mesela Ülker'in bonservisiyle alıp Beşiktaş'a verdiği Delgado örneği gibi bir yıldız futbolcu transferi sponsorluğu gerçekleşebilir mi?" dedim.

Çok pozitif ve her türlü fikri en azından incelemeye değer bulan Kotil, sonunda en belirgin yeşil ışığı yaktı: "Kapımız hepsine açık. Asgari müşterek de buluşup, fikirleri ve önerileri inceleyip, her iki tarafın da menfaatineyse neden olmasın!"

İşte bizim büyüklere fırsat.. Projenizi hazırlayın, kapıyı tıklatın.. Gerisi sizin ikna kabiliyetinize kalmış…

Yamuk kravatlı başkan..

Barcelona Sevilla maçı öncesi oteldeyiz. O da ne, iki kulübün başkanı oturmuş yemek yiyor. Biz de olsa, ne komplo teorileri yazılır! Laporta maça gitmek için dışarı çıkarken karşılaştık. Fotoğraf çekme isteğimizi kırmazken, yamulan kravatını düzelttim. "Centilmen bir Türksünüz" deyip gülümsedi.

İŞTE TARİHİ 6 KUPA

Barcelona'da yaklaşık 50 gazeteciydik. İçlerinde yabancılar da vardı. Brezilya, Japonya, G.Kore, Çin, Tunus, Fransa, İtalya, Almanya, Hollanda, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre'den gazeteciler getirilmişti. İşte bu, THY'nin müthiş bir pazarlaka stratejisiydi. Herkesin en çok ilgisini çeken yerden birisi, kupa müzesiydi. Çünkü Barça, bir sezonda 6 kupa kazanan dünyadaki tek takım oldu bu yıl. 

2008-2009 sezonunda İspanya Lig Şampiyonluğu Kupası, İspanya Kral Kupası, İspanya Süper Kupası, Şampiyonlar Ligi Kupası ve Avrupa Süper Kupası'nı kazanan Barcelona, Dünya Kulüpler Şampiyonası Kupası'nı da kazanmıştı.

BARÇA NEREDE THY ORADA

Barcelona havaalanına indikten sonra otele gittiğimiz tüm yol boyunca THY'nin reklamları vardı. Barcelona'nın ismi neredeyse, THY logosu oradaydı.. Laporta imza töreninde Türk Hava Yolları ile niye anlaşmaya gittiklerini şöyle açıkladı: "Biz bir dünya markasıyız, THY de öyle.." Türk Hava Yollarının bu başarısı tesadüf değil. Arkasında müthiş bir vizyon ve ekip çalışması olduğunu hissediyorsunuz.

Barcelonalılar ilgiyle izledi

Barcelona'nın Sevilla'yı 4-0 yendiği maçta büyük reklamlar yapıldı. Skorboard bu hali alırken, 4 taraftara gidiş-dönüş Barcelona-İstanbul bileti de verildi. Nou Camp'taki her maçta bu çekiliş yapılacak.

Gökmen Özdenak
Telegol

"Gösterin oyuncuyu biz alıp getirelim"

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 14 yıl önce
yahu siz temel kotili ne zanediyorsunuz? adam okumus koskoca ucak mühendisi olmus. amerikada yüksesk master ucak mühendisi ve doktora. adami asagiya düsürüyo medya yapmayin gözünü seveyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hey gidi hey CANDAN KARLITEKIN...Gideli 15 gun oldu...Bu iste en ufak katkin yokmus gibi...Ihale birilerinin ustunde kaldi...Maalesef Sizin takimda ahdi vefa yok...Bunun bir kopyasi ABDURRAHMAN GUNDOGDUYADA yapilmisti...Iste beraber calistigin arkadaslarin.... Simdi bazi seyleri daha iyi anlamissinizdir.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ingilizcesi olsa ne olur olmasa ne olur?? sonucta hangi fikre hangi cemaate hizmet ediyor onemli olan o...bu gibi sirketleri yonetenlerin cv sinde ingilizce bilip bilmemesine bakilmiyor hangi cemaate mensup, kimlerin elini ,etegini opmus, kimin dizinin dibinde bagdas kurmus onlara bakiliyor...(basbakan ornegi)ayrica sen thy baskani olarak ulkemiz insanlarini uyutan,aptallastiran futbol canavarina destek olmayi dusunecegine calisanlarin maaslarina ne kadar zam yapacaksin, sosyal haklarini nasil daha da iyilestireceksin bunlari dusunsen daha iyi olur..seni ve thy yi calisanlar yukseltecek ne barselona ne sen ne seyh ne de şıyh...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayin Kotilin ingilizcesi varmi sorusuna, barcelona nin sayfasina girip sol kisimda THY ile yapilan imza töreninde ingilizceye bakin.. ;) ellerinizden öperim Temel bey.. tskler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sn temel kotil in ingilizcesini merak edenler google a temel kotil yazarakj arastırma yaparlarsa aslında nekadar büyük başarılara imza attığı,okuduğu okullar(ki michigan unı.) görülerbilir..bir diğer konu niye thy hep ufak gövdeli uçaklarda ısrar ediyor?Yani niçin diğer şirketlere olan bi 747 A 380 ler bizim filomuzda mevcut değil.Bence dünya filosu olmakta bunlarda önemli birer etkendir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Kotil'in ingilizcesi var mı diye merak edilmiş. Ben de merak ediyorum, acaba bizi yönetenlerin ingilizceleri var mı diye? Özellikle sayın başbakanın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BİRGÜN BARCELONA HAVALİMANINDA BERCELONA MENEJERİ İLE BİR THY PERSONELİ ARASINDA GEÇEN SPONSORLUK HİKAYESİNİN BURALARA KADAR GELMESİNİ GÖRMEK GERCEKTEN GURUR VERİCİ ACABA BUNUN TEMELİNİ ATAN BU PERSONELE THY NİN ÖDÜLÜ NE OLDU COK MERAK EDİYORUM YA DA BU SADECE BİR MASAL MI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Topçu ve Kotil'i bir Türk vatandaşı olarak kutlarım.Çok büyük bir başarıya imza atmışlardır.Geçmiş zamanda sadece logolu Turkey yazısnı bile yayınlayamazken şimdi THY sayesinde Türkiye'nin adı duyuluyor.Başarı siyasi işlerden önce gelir.Ne olursa olsun tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AKILSIZ YORUM YAPAN ARKADAS....SONUCTA ORDA THY INGILZCESI OLAN BIRI TEMSIL ETTI HEM BU KADAR BUYUTULMEYECEK DIYORSUNUZ HEM YON KURULU BASKANI GITSEYDI DIYORSUNUZ,GITMESI GEREKEN KISI GITMISTIR CUNKU FIKRIN MIMARI TEMEL BEYDIR....SENIN YON.KRL BSK ILE ALIP VEREMEDIGIN OLABILIR AMA THY TEMSILDE KUSUR YOKTUR...UMARIM ANLADIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Temel Beyin Ingilizcesi varda su andaki yonetim kurulu baskaninin ingilizcesi varmi???? yaziyi iyi oku......Candan Bey katilirdi cumlesinide iyi oku....Candan Bey su anda yonetim kurulu baskani olsaydi bu govde gosterisine katilirmiydi katilmazmiydi????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000