24 Mart 2011, Perşembe 16:44:06

GÖKKUŞAĞI'NDAN KINAMA

Gökkuşağı Hareketi’nden Hava-İş yönetimine destek geldi. Gökkuşağı Hareketi hangi konuda Hava-İş’in yanında yer aldı?
  • PEGASUS DAN BİRİLERİNİ SENDİKALI YAPMAK BAHADIR IN MI YOKSA HALİ HAZIRDA HAVA İŞ İN BAŞKANI OLAN POS BIYIKLININ MI KİMİN GÖREVİ???
  • kimse merak etmesin amerikalı patronlara sendikal örgütlülük dersi verilecek. işten atılan 3 arkadaş işe alınmadan bu sözleşme bitmeyecek ve grev uygulamasına derhal geçilecektir.
  • Size bir fırsat verselerde insan kaynaklı sendikacılık nasıl oluyor bir görseler.
  • bu komikgiller kimi kınamış gerçekten helAl olsun sana bahadır....
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Su Bahadir bir kac tane de sendikali Pegasustan getirsin de disimi kirayim ancak bol keseden atiyor
  • Şu resme bakan birisi bu adamlara güven duyabilir mi ??? Toparlama ekip gibiler.. mahalle bakkalı süpermarkete karşı misali !!!
  • birde sabiha gökçende çıkarılan işçilere destek verseydiniz.

Gökkuşağı Hareketi, Turkish Engine Center’de toplu iş sözleşmesi sürecinde yaşananlarla ilgili açıklama yayınladı. Tıpkı Hava-İŞ Sendikası yönetimi gibi işvereni sert dille eleştiren Gökkuşağı Hareketi, yaşananlardan dolayı TEC ve THY yönetimini kınadı.

İşte Gökkuşağı Hareketi’nden yapılan o açıklama:

Patronları uyarıyor sendikacıları göreve davet ediyoruz.

Tec'te zedelenen sadece demokratik haklar değil aynı zamanda uçuş güvenliğidir.

Pratt Whitney, Teknik Uçak Bakım Merkezi (TEC) işyerlerinde Amerikalı patron ve ortağı THY yönetiminin anti demokratik ve işçi düşmanı tutumunu kınıyoruz.

Bu işyerinde üretilen hizmet, havacılığın ve uçuş güvenliğinin kalbi olan uçak motorları üzerindedir. Bu nedenle iş barışını bozan, çalışanların haklarına saygısız tutumlar sadece çalışma yaşamını değil, uçuş güvenliğini de zedeleyen bir sonuç doğurmaktadır.

Ne yazık ki işyerinin THY bünyesinden kopartılışı ile başlayan süreç, sendikal örgütlülüğün gereği mücadelelerin yapılamayışı nedeniyle de Amerikalılara peşkeş çekilmesiyle sonuçlanmış ve şimdi de yasa tanımaz bir patron tavrına bürünmüştür. Şirket yöneticilerinin işçilere ve onların anayasal haklarına saygısızca engel olmaya çalışan tutumu diğer birimlerdeki havacılık çalışanlarınca da ibretle izlenmektedir.

Gökkuşağı Hareketi Hava İş yönetimine muhalefet yürütmesine rağmen bu işyerindeki örgütlü yasal sendika olarak, Hava İş Sendikasının ve işçilerin mücadelesinin yanındadır. İşçi kardeşlerimizin haklarına sahip çıkan duruşlarının sonuna kadar destekçisiyiz. Bu çerçevede tamamen hukuksuz ve despot bir tutumla 3 işçi kardeşimizin işten çıkarılmasını şiddetle kınıyoruz.

Havacılık her meslekten çalışanların oluşturduğu bir zincirdir. Bu zincirin bir ucunda yüklemeci bir ucunda pilot varsa, motor, tam ortasında ve kalbidir. Şirket yöneticilerini çalışanların haklarına saygılı olmaya, iş barışını ve dolayısıyla uçuş güvenliğini zedeleyen anti demokratik tavırlardan vaz geçmeye çağırıyoruz.
 
GÖKKUŞAĞI HAREKETİ

GÖKKUŞAĞI'NDAN KINAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
PEGASUS DAN BİRİLERİNİ SENDİKALI YAPMAK BAHADIR IN MI YOKSA HALİ HAZIRDA HAVA İŞ İN BAŞKANI OLAN POS BIYIKLININ MI KİMİN GÖREVİ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kimse merak etmesin amerikalı patronlara sendikal örgütlülük dersi verilecek. işten atılan 3 arkadaş işe alınmadan bu sözleşme bitmeyecek ve grev uygulamasına derhal geçilecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Size bir fırsat verselerde insan kaynaklı sendikacılık nasıl oluyor bir görseler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu komikgiller kimi kınamış gerçekten helAl olsun sana bahadır....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Su Bahadir bir kac tane de sendikali Pegasustan getirsin de disimi kirayim ancak bol keseden atiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şu resme bakan birisi bu adamlara güven duyabilir mi ??? Toparlama ekip gibiler.. mahalle bakkalı süpermarkete karşı misali !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
birde sabiha gökçende çıkarılan işçilere destek verseydiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000