21 Mayıs 2012, Pazartesi 13:19:15

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

Gökkuşağı Hareketi, grevi yasaklayan yasa taslağının meclise sunulmasının sadece havacıları değil bütün emek dünyasını ilgilendiren önemli bir gelişme olduğunu ifade ederek, bir basın açıklaması yayımladı.
  • GÖK KUŞAĞI SİZ HANGİ GÖK ÜN KUŞAĞISINIZ YOKSA UŞ KAÇ RENK VAR GÖK KUŞAĞIND AAA İSMİNİZDE SİZE YAKIŞMIŞ BİR ZAMANLAR AYÇİN' İN ÇANTASINI TAŞIYORDUNUZ ŞİMDİ NE OLDU ŞİRKETİNİ SEVEN İNSANLARI BİRLİKTE SATMADIZMI BAKIN ORTADA NE YER İŞLETME KALDI NE DE APRON HADİ ŞİMDİ YAPTIKLARINIZLA ÖĞÜNÜN BIRAKIN BU İŞLERİDE ŞİRKETİNİ VATANINI GERÇEK SEVENLER YAPSIN.
  • BETER OLUN BİZLER ATILIRKEN GIKINIZ CIKMADI KALANLARIN HEPSINE MÜSTAHAK BİZ ÇIKARILIRKEN YALANDAN İST. CELENK KOYDULAR :))) AKLINIZ VARSA SENDİKANIN OYUNUNA GELMEYİN MASADA SATIYOR ONLARR:)
  • 23 mayıs sadece bireysel olarak bizlerin değil,bakmakla yükümlü olduğumuz aileleri,gelecekte bu işte çalışmak isteyen insanları ve tüm emeğiyle,alın teriyle ekmek kazanan herkesi ilgilendiriyor.emeğimize ve geleceğimize sahip çıkalım.23 mayısta var olalım.
  • grevi istiyoruz çünkü işveren iyi niyetli değil sonuna kadar greve evet..
  • hıc bır zaman grev yanlısı olmadım ama artık yeter nıyetlerı ortada arkadaslarımın yanındayım grevse hazırız ak partı ıst mıllet vekılı ılede sandıkda goruscez unutmasın
  • THY kabin personelleri olarak haklarımızı almak için grev istiyoruz ve greve gideceğiz.işveren bizi düşünmüyor ve iyi niyetli değil.sonuna kadar greve evet.gereken cevabı grevde vereceğiz.....
  • HAYDİ EMEKÇİLER..ELELE BİRLİKTE HAKKIMIZ İÇİN,İŞİMİZ İÇİN,AŞIMIZ İÇİN, AİLEMİZ İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN İŞVERENE VE İKTİDARA TEPKİMİZİ GÖSTERMEK İÇİN 23 MAYIS TA HEP BERABER OLALIM....
  • Grev hakkımız engellenmez. Uluslararası kurallar buna uzun vermez.

 

İşte Gökkuşağı Hareketi'nden yapılan o açıklama;

HEDEF İŞÇİ HAKLARININ BÜTÜNÜDÜR, HEDEF UCUZ EMEKTİR

Havacılık sektöründe grevi yasaklamayı hedefleyen teklifi meclise sunan AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, iktidarın işçi haklarına yönelik bütünsel tavrının sözcülüğünü yapıyor. Bu tutum "Kamu çalışanlarına grev yasak!" diyen Bakanların hatta Başbakan'ın tavrıyla örtüşüyor.

AKP iktidarının esas hedefi emeği topyekün ucuzlatmak ve işçileri köleleştirmektir.

Herşeyden önce bu iktidarın 2004 yılında kendi yaptığı anayasa değişikliğiyle "uluslararası insan hakları sözleşmelerinin kanun hükmünde olması ve bu sözleşme ve antlaşmalar ile iç hukuk arasında uyumsuzluk söz konusu olursa uluslararası sözleşmelerin geçerli olması" hükmü nedeniyle grev, insan hakkı olarak, anayasal hak olarak vardır ve emekçiler her türlü engele rağmen bu hakka sahip çıkmaya kararlıdır.

Teklifi veren Metin Külünk milletin değil iktidarın vekili olarak, sadece sivil havacılık işçilerinin değil bütün işçilerin ekmeğinde, demokratik haklarında gözleri olduğunu ele veriyor. Bütün işçiler için hak almanın en temel silahı grevdir. Dolayısıyla bu anlayışa karşı bütün sektörlerden sendikaların, üye olsun olmasın tüm emekçilerin topyekün karşı koyması gerekiyor. Bürokratik sendikal yapılarca unutturulup içi boşaltılsa da grev yegâne silahımızdır. Grev hakkı elimizde olduğu sürece yıllardır uğradığımız kayıpları telafi şansımız her zaman vardır. Ancak bu hak olmadan ne sendikal örgütlülükten ne de toplu sözleşme düzeninden söz etmek mümkün değildir.

Havacılıkta ise AKP iktidarı ve THY yönetiminin bu ortak operasyonunun hedefi, özellikle uçucu personeli sindirerek kuralsızlığı kural haline getirmek ve nitelikli emeği ucuzlatmaktır. Bu da tüketici hakkı olarak uçuş emniyetini olumsuz etkileyecek bir gelişmedir.

Hava İş Sendikası yönetiminin yıllardır işçilerin greve evet kararlarına rağmen, işverenle ve hükümetin bakanlarıyla kapalı kapılar ardında anlaşarak bu silahı adeta paslandırdığı bir gerçektir. Ancak unutulmamalıdır ki grev sendikacılardan çok biz işçilere gereklidir ve yasa teklifinin muhatabı da işçiler olarak bizleriz. O nedenle, sendikalı, sendikasız bütün işçi kardeşlerimizi demokratik haklarımıza sahip çıkarak başta 23 Mayıs kamu çalışanları grevi olmak üzere bu amaçla yapılacak eylemlere katılmaya, aktif destek vermeye çağırıyoruz.

Grev silahı fiilen kendi ellerimizdedir ve onu almaya hiçbir iktidarın gücü yetmeyecektir.

Yaşasın sınıf ve alın aklığı kardeşliğimiz.

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

APRONCU ~ 12 yıl önce
GÖK KUŞAĞI SİZ HANGİ GÖK ÜN KUŞAĞISINIZ YOKSA UŞ KAÇ RENK VAR GÖK KUŞAĞIND AAA İSMİNİZDE SİZE YAKIŞMIŞ BİR ZAMANLAR AYÇİN' İN ÇANTASINI TAŞIYORDUNUZ ŞİMDİ NE OLDU ŞİRKETİNİ SEVEN İNSANLARI BİRLİKTE SATMADIZMI BAKIN ORTADA NE YER İŞLETME KALDI NE DE APRON HADİ ŞİMDİ YAPTIKLARINIZLA ÖĞÜNÜN BIRAKIN BU İŞLERİDE ŞİRKETİNİ VATANINI GERÇEK SEVENLER YAPSIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BETER OLUN ~ 12 yıl önce
BETER OLUN BİZLER ATILIRKEN GIKINIZ CIKMADI KALANLARIN HEPSINE MÜSTAHAK BİZ ÇIKARILIRKEN YALANDAN İST. CELENK KOYDULAR :))) AKLINIZ VARSA SENDİKANIN OYUNUNA GELMEYİN MASADA SATIYOR ONLARR:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 12 yıl önce
23 mayıs sadece bireysel olarak bizlerin değil,bakmakla yükümlü olduğumuz aileleri,gelecekte bu işte çalışmak isteyen insanları ve tüm emeğiyle,alın teriyle ekmek kazanan herkesi ilgilendiriyor.emeğimize ve geleceğimize sahip çıkalım.23 mayısta var olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy kokpit ~ 12 yıl önce
grevi istiyoruz çünkü işveren iyi niyetli değil sonuna kadar greve evet..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 12 yıl önce
hıc bır zaman grev yanlısı olmadım ama artık yeter nıyetlerı ortada arkadaslarımın yanındayım grevse hazırız ak partı ıst mıllet vekılı ılede sandıkda goruscez unutmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 12 yıl önce
THY kabin personelleri olarak haklarımızı almak için grev istiyoruz ve greve gideceğiz.işveren bizi düşünmüyor ve iyi niyetli değil.sonuna kadar greve evet.gereken cevabı grevde vereceğiz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYDİ HEP BERABER... ~ 12 yıl önce
HAYDİ EMEKÇİLER..ELELE BİRLİKTE HAKKIMIZ İÇİN,İŞİMİZ İÇİN,AŞIMIZ İÇİN, AİLEMİZ İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN İŞVERENE VE İKTİDARA TEPKİMİZİ GÖSTERMEK İÇİN 23 MAYIS TA HEP BERABER OLALIM....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşçi ~ 12 yıl önce
Grev hakkımız engellenmez. Uluslararası kurallar buna uzun vermez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000