04 Ağustos 2009, Salı 07:55:04

Gidiş bileti yolcudan, dönüş şirketten

Hava taşımacılığı yoluyla seyahati tercih eden tüketiciler mil kartlarla ücretsiz bilet alabiliyor. Daha önce alınan ücretsiz biletler gidiş– dönüş birlikte verilirken Türk Hava Yolları (THY) bundan böyle gidiş–dönüş için gereken milin yüzde 60’ı karşılığında tek yön bilet verecek.
  • ilk once 1 ytl 2 puan yap, sonra bunu 1 ytl 1,5 puana dusur, en sonda 1 ytl yi 1 puan a denk getir, sonra da eger amerikan expressle harcarsan sana ek %15 mil yani 1,15 mil vereyim diye tv'lerde reklam et, atasozu vardir: kendini akilli alemi aptal mi sanirsiniz?

Tek yön biletini Shop and Miles kredi kartında biriken milden alan yolcuya dönüş biletini ise kampanya dahilinde banka alacak. Ağustosta bu hizmetin başlayacağını kaydeden Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, THY ile 9 yıldır beraber çalışmaları sayesinde sektörün en hızlı mil kazandıran kredi kartını ürettiklerini belirtti. Sezgin ayrıca, 500 bin Shop and Miles kullanıcısına birkaç hafta içerisinde aynı hesaba bağlı biri American Express diğeri

Mastercard logolu olmak üzere 2 kredi kartı dağıtma işlemini tamamlayacaklarını duyurdu. Bu hizmetle kullanıcılar 2 kartı tek şifre ile kullanabilecek. Tek hesaba bağlı karta tek ekstre gelirken miller de bir havuzda birikecek. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil de esnekliğin havayolu taşımacılığında çok önemli olduğuna değinerek, mil programları ile sık uçan yolcularına sayısız avantaj sağladıklarını belirtti. Sektörde rekabetin kendilerini gençleştirdiğini kaydeden Kotil, Garanti Bankası ile birlikte rekabet güçlerini artırdıklarını vurguladı. Temel Kotil, Avrupa’nın yolcu sayısına göre 4. büyük havayolu şirketi olan THY’nin krize rağmen yolcu sayısını artırmayı başardığını dile getirdi. Geçen yılın ilk altı ayına göre yurt dışı yolcu sayısında yüzde 17, yurt içi yolcu sayısında yüzde 7 ve toplam yolcu sayısında ise yüzde 10 artış gözlendi. Yurt dışı yolcu sayısındaki yüzde 17’lik artışın, 12 puanının Türkiye’de olan seyahatlerden, 4 puanının da transit yolculardan oluştuğuna işaret eden Kotil, “Büyümemizde yurt dışı transit yolcuların çok büyük katkısı var. Bu olmasaydı THY bu kadar büyüyemezdi.’’ şeklinde konuştu.

Romanya’ya ‘mil kart’ ihraç edebiliriz

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, Romanya’ya Shop and Miles kartını ihraç edebileceklerini söyledi. Başka ülkelerde kart çıkarmak için o ülkede bankacılık lisansı alınması gerektiğini kaydeden Sezgin, Romanya’da lisanslama işlemlerini tamamladıklarının altını çizdi. Şirketin esas hedefi, Türklerin yoğun olduğu Belçika ve Hollanda gibi ülkeler. Ancak bu bölgede kart dağıtmak için lisansı olmadığından iş yapamıyor.

Gidiş bileti yolcudan, dönüş şirketten

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
ilk once 1 ytl 2 puan yap, sonra bunu 1 ytl 1,5 puana dusur, en sonda 1 ytl yi 1 puan a denk getir, sonra da eger amerikan expressle harcarsan sana ek %15 mil yani 1,15 mil vereyim diye tv'lerde reklam et, atasozu vardir: kendini akilli alemi aptal mi sanirsiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000