22 Kasım 2011, Salı 08:12:25

"GECİKME BİZDEN KAYNAKLANMAMAKTADIR"

Jolly Tur'dan yapılan açıklamada, Milano'dan İstanbul'a hareket edecek olan THY uçağının yoğun sis nedeniyle kalkamadığı belirtildi.
  • THY rötarından kaynaklanan sefaletten ötürü artık gezilere çıkmaktan nefret ettim.Bir bardak su ve sandviç vermekten aciz oldukları gibi bavullarla oradan oaraya sürüklendik. ne yapacağımızı şasırdık. Otelde yatıracaklarını belirterek bavulları geri verdiler. O zaman niye bavullar geri verildi.? Otelde ise ilkönce yer olmadığı belirtildi.Mecbur kalanlar 260 E uro verip otele çıktılar.Hasta ve yaşlılar buna mecburdu.Geri kalanlarda otelden resmen kovuldu Tam bir rezalet...
  • problem uçağın gecikmesi değil sonrası yaşanan rezalettir. thy milano yetkilisinin konaklamak için bizleri binbir eziyetle tekrar bagajlarımızı alarak otele götürmesi, saatlerce otelde bekletilip böyle bir rezervasyon yapılmamış diyerek bizlerden oda başına 260 euro gibi bir rakam istenmesi daha sonra oda alınamayınca otelden çıkarılıp bağajlarımızla buz gibi havalimanına çocuklarımızla tekrar getirilip sandalye üzerinde yiyecek ve içecek olmadan saatlerce bekletilmemizdir. diğer tüm havayollarının yolcuları hiç bir ücret ödemeden konaklatılması sadece türk yolcuların böyle bir rezalet yaşamasına acaba THY yetkilileri nasıl bir vicdanı rahatlılık içindedirler.
  • Peki bu yolcular kimin sorumluluğunda ? Uçak gecikti yolcunu rezil et. Öyle mi ?
  • Peki bu kadar insanın havalimanı ve otel lobilerinde yatmasına göz yummakta jolly turun sorumluluğunda değilmi???
  • sorun uçağın zamanında kalkmaması değil bilinçsizce oradan oraya sürüklenmemizdir. uçağın rötarlı kalkacağını öğrendik ve havaalanında beklemeye başladık. buraya kadar sorun yoktu. ama tekrar otele döneceğimizi söylediler ve bagajlarımızı geri verdiler. havaalanındaki otele götürüldük. orada önce oda olmadığını öğrendik ve rehberlerin ne yapacağımızı söylemesini bekledik. daha sonra kişi başı 80 euro oda ücreti ve 100 euro depozito istediler. sonra tekrar oda kalmadığını söylediler. herkes lobide uyumaya başladı. ve sabaha karşı otelden çıkmamız yoksa polisin çağırılacağı söylendi. tekrar bagajlarımızı yüklenip havalanına döndük ve orada sabahladık. yani mesele beklememiz değil gördüğümüz muameledir.
Jolly Tur'dan yapılan açıklamada;

20.11.2011 tarihinde yerel saat ile 20:45’de İtalya’nın Milano şehrinden İstanbul’a hareket edecek olan ve Türkiye’den farklı tur operatörlerinin yolcularının da bulunduğu THY’nın 3556 sefer sayılı uçağı Malpensa Havalimanı’ndan yoğun sis nedeniyle saatinde kalkamamıştır.

Jolly Tur’un 93 misafirinin de İstanbul’a dönüş yapacağı bu uçağın Milano’daki yoğun sis nedeniyle kalkamaması ve bazı yolcuların geceyi havalimanında geçirmesi basına Jolly Tur’un ihmali şeklinde yansımıştır. Jolly Tur Yurt Dışı Turlar Müdürü Tolga Tekin’in yaptığı açıklamaya göre gerçeği yansıtmayan bu iddiaya sebep olan olay şu şekilde gelişmiştir:

İtalya’ya düzenlemiş olduğumuz ve programlarda dün akşam İstanbul’a dönüş olarak planlanan tur programları kapsamındaki toplam 93 misafirimiz THY’nın 3556 sayılı 20.45 uçuşuyla İstanbul’a dönmek üzere Milano Malpensa Havalimanı’na rehberlerimiz eşliğinde gitmiştir. THY yetkilileri tarafından saat 20.45’de kalkması planlanan THY uçağının hava muhalefeti nedeniyle rötarlı olduğu bilgisi verilmiş, saat 01:00’e kadar uçuşun gerçekleştirileceğine dair açıklama yapılmıştır. Ardından yapılan ikinci bir açıklamada ise gece 01.00 olarak planlanan uçuşun da iptal olduğu havalimanının tüm uçuşlara kapandığı ve bu sebeple Türkiye’den de İtalyan yolcularla Milano’ya inmesi planlanan uçağın farklı bir havalimanına yönlendirildiği bilgisi gelmiştir.

Problemin yaşandığı süre içerisinde Milano Malpensa Havalimanı’nda yoğun sis nedeniyle hava trafiği tamamen aksamış, hiç bir uçuş yapılamamış ve THY ile birlikte tüm diğer havayolu şirketlerinin yolcuları da aynı sorunla karşı karşıya kalmıştır.

Hava şartlarına bağlı olarak yaşanan bu problemle ilgili Türkiye Seyahat Acentaları Birliğine bilgi verilmiş, THY yetkilileri ile de gerekli görüşmeler yapılmıştır. 
"GECİKME BİZDEN KAYNAKLANMAMAKTADIR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
THY rötarından kaynaklanan sefaletten ötürü artık gezilere çıkmaktan nefret ettim.Bir bardak su ve sandviç vermekten aciz oldukları gibi bavullarla oradan oaraya sürüklendik. ne yapacağımızı şasırdık. Otelde yatıracaklarını belirterek bavulları geri verdiler. O zaman niye bavullar geri verildi.? Otelde ise ilkönce yer olmadığı belirtildi.Mecbur kalanlar 260 E uro verip otele çıktılar.Hasta ve yaşlılar buna mecburdu.Geri kalanlarda otelden resmen kovuldu Tam bir rezalet...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
problem uçağın gecikmesi değil sonrası yaşanan rezalettir. thy milano yetkilisinin konaklamak için bizleri binbir eziyetle tekrar bagajlarımızı alarak otele götürmesi, saatlerce otelde bekletilip böyle bir rezervasyon yapılmamış diyerek bizlerden oda başına 260 euro gibi bir rakam istenmesi daha sonra oda alınamayınca otelden çıkarılıp bağajlarımızla buz gibi havalimanına çocuklarımızla tekrar getirilip sandalye üzerinde yiyecek ve içecek olmadan saatlerce bekletilmemizdir. diğer tüm havayollarının yolcuları hiç bir ücret ödemeden konaklatılması sadece türk yolcuların böyle bir rezalet yaşamasına acaba THY yetkilileri nasıl bir vicdanı rahatlılık içindedirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Peki bu yolcular kimin sorumluluğunda ? Uçak gecikti yolcunu rezil et. Öyle mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Peki bu kadar insanın havalimanı ve otel lobilerinde yatmasına göz yummakta jolly turun sorumluluğunda değilmi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sorun uçağın zamanında kalkmaması değil bilinçsizce oradan oraya sürüklenmemizdir. uçağın rötarlı kalkacağını öğrendik ve havaalanında beklemeye başladık. buraya kadar sorun yoktu. ama tekrar otele döneceğimizi söylediler ve bagajlarımızı geri verdiler. havaalanındaki otele götürüldük. orada önce oda olmadığını öğrendik ve rehberlerin ne yapacağımızı söylemesini bekledik. daha sonra kişi başı 80 euro oda ücreti ve 100 euro depozito istediler. sonra tekrar oda kalmadığını söylediler. herkes lobide uyumaya başladı. ve sabaha karşı otelden çıkmamız yoksa polisin çağırılacağı söylendi. tekrar bagajlarımızı yüklenip havalanına döndük ve orada sabahladık. yani mesele beklememiz değil gördüğümüz muameledir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000