19 Mart 2024, Salı 16:19:02

FLAŞ! THY VE HAVA İŞ ANLAŞTI!

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi için anlaşmaya vardı.
  • bayram ikramiyesi sendikalı personele 25 bin yatacaktı. 29 mart geçti 1 nisan oldu. Hala yatan bir para yok . nedendir ?
  • Bizim farkımızı verin kardeşim önden çelik iş ile imzayı atıp susturdunuz. Çalışanını aptal yerine koymayı bırakın artıkk!!!
  • devul & dengi arkidiş; dawul = müteahit & galerici & emlakçı
  • Bizim emekliliğe şunun şurasında 10 yıl kaldı devrem, biz mi uğraşalım devrem.
  • SON ZAMANLARDA KABINE TAKINILAN TUTUMUN ARDINDAN OZELLIKLE AMIRLIK GRUPLARINDA DONEN KONUSMALAR 1-JUMPSEAT KULLANIMI YALNIZCA AO PERSONELI VE AILESI ICINDIR, OPR A MNL ISTIRAK VE TASERONLARI ISTISNA TUTMAMISTIR.BUNDAN SONRA JMPSEAT TALEPLERINIZ REDDEDILINCE BU MESAJLARINIZI HATIRLAYIN. 2-UZAKDOGU VE KORFEZ ULKELERINDEN GETIRIP APRONDA KENDI ARACINIZA ALIP GUMRUKSUZ BOLGEDEN ULKEYE SOKTUGUNUZ ELEKTRONIK CIHAZLAR ICIN ARTIK DAHA HASSAS OLCAZ. GORDUGUMUZ ANDA ININCE UCAGI GUMRUK KARSILAR. HIRSIZ OLAN USTUNE ALINIR OLMAYAN ALINMAZ. 3-TGS PERSONELI UCUSU ACAR ACMAZ KENDINIZI HERKESTEN ONCE EN GUZEL YERE BOARDLADINIGIZIN FARKINDAYIZ. BUNDAN SONRA PAS VE CED ICIN CHECKIN YAPMIS OZELLIKLE SIZIN USTUNUZDE OLMASI GEREKEN UCUCU VAR MI UCAGI KAPATMADAN MUTLAKA BIR BAKICAZ. 1 MART BEG UCAGINDAN INDIRDIGIM GIBI YINE INDIRIP GEREKLI RAPORLAMALAR YAPILACAK. 4-UCAGA ASLA AMA ASLA IZINSIZ VE ID KARTSIZ ADIM ATMAK YASAKTIR. BUNA CIK GIR YAPAN HAREKAT DA DAHILDIR. SAKIN KABINE VEYA KOKPITE BODOZLAMA GRMYN
  • First Officer lar olarak sendikadan topluca istifa ediyoruz. Kurulu düzeni olmayan yürekli kaptanlarımızı da aramıza bekleriz.
  • Sayın tgs çalışanları acaba size ne oluyor anlamadım sendika bizim sendikamız thy bizim şirketimiz siz taşeron bir firmanın çalışanlarısınız havacı bile değilsiniz. Madem maaşlarımızla bu kadar ilgileniyorsunuz gelin çalışın kardeşim kapımız açık sizi tutan yok. Bizleri kendinizle bir tutma çabanız boşuna ve cahilce. Ayrıca meslektaşlarımın derdi sizleri ilgilendirmiyor biz kaybettiğimiz haklarımızı almanın çabası içerisindeyiz.
  • Gel sen calis
  • İBRAHİM PEYGAMBERİN ATEŞİNE SU TAŞIYAN KARNCA MİSALİ... EN AZINDAN TARAFIMIZ BELLİ OLSUN
  • Vah vahh sen olmazsan bu şirket batardı valla tüh ya verelim sana hemen 500k nolur işini yarım yapma yoksa batarız bizzzz

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi için anlaşmaya vardı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Uzun süredir devam eden TİS görüşmeleri gergin bekleyişin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle sonuçlandı.Tarafların anlaşmaya vardığı ve imzaların atıldığı öğrenildi.

Ali Kemal Tatlıbal'ın açıklaması

"Kıymetli üyelerimiz, değerli emekçi kardeşlerim,

Üç ay boyunca mücadele ettiğimiz TİS sürecimiz, “Türkiye Yüzyılının Emekçileri İftarı”nda, Muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendinin himayelerinde, Türk-İş Genel Başkanımız Sayın Ergün ATALAY Bey,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat IŞIKHAN Bey’in eşliğinde, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet BOLAT Bey ile biraraya gelinmiş ve temel konularda mutabakata varılmıştır.

Yapılan görüşmede Sayın Cumhurbaşkanımızın tensip ve destekleriyle, tüm gayretimiz ile üzerinde durduğumuz BAZ MAAŞLARA NET %64 oranında zam yapılmasına karar verilmiştir.

Ayrıca  sürekli önemini vurguladığımız “Sosyal Yardımlar, Tazminatlar, Bayram İkramiyesi gibi tüm ek kazanımlarımız konularında da bugün vardığımız mutabakatın detayları, Sendikamız Hava-İş ve THY tarafından ortak açıklama ile yarın sizlerle paylaşılacaktır.

Türk-İş Genel Başkanımız Sayın Ergün ATALAY Bey’e, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat IŞIKHAN Bey’e verdikleri desteklerden ötürü çok teşekkür ediyoruz.

Haklı mücadelemiz de bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi’ye hürmet ve saygılarımızı sunuyor, Rabbimden kendilerine sıhhat, afiyet, âlî muvaffakiyet niyaz ediyoruz."
 

FLAŞ! THY VE HAVA İŞ ANLAŞTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (447)

ne oldu 25K ~ 26 gün önce
bayram ikramiyesi sendikalı personele 25 bin yatacaktı. 29 mart geçti 1 nisan oldu. Hala yatan bir para yok . nedendir ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 1 ay önce
Bizim farkımızı verin kardeşim önden çelik iş ile imzayı atıp susturdunuz. Çalışanını aptal yerine koymayı bırakın artıkk!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DICKER ~ 1 ay önce
devul & dengi arkidiş; dawul = müteahit & galerici & emlakçı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DEVREM ~ 1 ay önce
Bizim emekliliğe şunun şurasında 10 yıl kaldı devrem, biz mi uğraşalım devrem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PA CHECK ~ 1 ay önce
SON ZAMANLARDA KABINE TAKINILAN TUTUMUN ARDINDAN OZELLIKLE AMIRLIK GRUPLARINDA DONEN KONUSMALAR 1-JUMPSEAT KULLANIMI YALNIZCA AO PERSONELI VE AILESI ICINDIR, OPR A MNL ISTIRAK VE TASERONLARI ISTISNA TUTMAMISTIR.BUNDAN SONRA JMPSEAT TALEPLERINIZ REDDEDILINCE BU MESAJLARINIZI HATIRLAYIN. 2-UZAKDOGU VE KORFEZ ULKELERINDEN GETIRIP APRONDA KENDI ARACINIZA ALIP GUMRUKSUZ BOLGEDEN ULKEYE SOKTUGUNUZ ELEKTRONIK CIHAZLAR ICIN ARTIK DAHA HASSAS OLCAZ. GORDUGUMUZ ANDA ININCE UCAGI GUMRUK KARSILAR. HIRSIZ OLAN USTUNE ALINIR OLMAYAN ALINMAZ. 3-TGS PERSONELI UCUSU ACAR ACMAZ KENDINIZI HERKESTEN ONCE EN GUZEL YERE BOARDLADINIGIZIN FARKINDAYIZ. BUNDAN SONRA PAS VE CED ICIN CHECKIN YAPMIS OZELLIKLE SIZIN USTUNUZDE OLMASI GEREKEN UCUCU VAR MI UCAGI KAPATMADAN MUTLAKA BIR BAKICAZ. 1 MART BEG UCAGINDAN INDIRDIGIM GIBI YINE INDIRIP GEREKLI RAPORLAMALAR YAPILACAK. 4-UCAGA ASLA AMA ASLA IZINSIZ VE ID KARTSIZ ADIM ATMAK YASAKTIR. BUNA CIK GIR YAPAN HAREKAT DA DAHILDIR. SAKIN KABINE VEYA KOKPITE BODOZLAMA GRMYN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 1 ay önce
First Officer lar olarak sendikadan topluca istifa ediyoruz. Kurulu düzeni olmayan yürekli kaptanlarımızı da aramıza bekleriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Omurgasızlar ~ 1 ay önce
Kaptanlara güvenilmez… ilk onlar satar hem meslektaşlarını hemde arkadaşlarını niye tuzları kuru. Haysiyetlerini over time’a değişirler hastalansalar bile uçuşa giderler. Lafım bazı kaptanlara… birde 63 yaşını doldurmuşlar ne bekliyorsunuz, toruna damı ev artık bi ses çıkararak gidin. Namınız devam etsin arkanızdan ama yok over time…
:) ~ 1 ay önce
Erkek yha :))))))))))) topluca dedi yhaaa :)))))))) o parayı bırakıp gidebilecek adammısın bi dön bak sanada arkadaşlarınada
Kabin ~ 1 ay önce
Kabinden bende dahil katılanlar var. Ama yine çoğunluk olamayız muhtemelen
Brifing Masası... ~ 1 ay önce
Purserlar olarak katılıyoruz...
hava iş ~ 1 ay önce
yapmayın etmeyin .daha inşaat yapacağız aidatlarım eriyor hayırr
tecrübeli km2 ~ 1 ay önce
Sayın tgs çalışanları acaba size ne oluyor anlamadım sendika bizim sendikamız thy bizim şirketimiz siz taşeron bir firmanın çalışanlarısınız havacı bile değilsiniz. Madem maaşlarımızla bu kadar ilgileniyorsunuz gelin çalışın kardeşim kapımız açık sizi tutan yok. Bizleri kendinizle bir tutma çabanız boşuna ve cahilce. Ayrıca meslektaşlarımın derdi sizleri ilgilendirmiyor biz kaybettiğimiz haklarımızı almanın çabası içerisindeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Brifing Masası ~ 1 ay önce
En Doğru yorumlardan biri.
3ayda uçucu olan km ~ 1 ay önce
3 ayda aldığı eğitimle meslek bulup kendini uçucu sananlar unutmayın ki uluslar arası arenada elinde havacılığa ait bir yetkisi lisansı olmayan kiç kimse havacı değildir. Olsa olsa yeri kolaylıkla dolabilecek uçan garson olur.
Bitmediniz be ~ 1 ay önce
Gel sen calis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
QKM ~ 1 ay önce
İBRAHİM PEYGAMBERİN ATEŞİNE SU TAŞIYAN KARNCA MİSALİ... EN AZINDAN TARAFIMIZ BELLİ OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iş bitiren mi ~ 1 ay önce
Vah vahh sen olmazsan bu şirket batardı valla tüh ya verelim sana hemen 500k nolur işini yarım yapma yoksa batarız bizzzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000