12 Aralık 2009, Cumartesi 14:15:57

FIRST CLASS UÇTU GİDİYOR!

First Class uygulaması ile Türkiye’de bir ilki başlatan Türk Hava Yolları, tutmaz denilen uygulamanın meyvelerini topluyor…
  • F class ucmak icin 150.000 mil gerekiyor.THY F class Newyork veya Chicago gidis -donus ucak biletini 12000 TL ye satiyor.150000=120000TL mi?Garanti Bankasından 150000 mil için ne kadar para alıyorr? En önemli nokta burasıdır!
  • Uçanların çoğu millerle uçanlar. Gaza gelmeyelim...
  • Bu ucaklarin lease anlasmasi bitince ne olacak? Yeni ismarlanan ucaklar ayni konfirugasyon da mi?
  • sürekli bu konuda ilave telexler çıkıyor emekli oldun galiba kendini güncelleyememişsin.
  • F/C'ye ücretsiz upgrade hakkı sadece TC Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'nda var. Bu iki istisna dışındaki "herkes" ücreti veya mili karşılığında F/C'yi kullanma hakkına sahiptir...
  • Canım benim, sen emret seni tav kucağa alıp da indirsin uçaktan...
  • anladim yani upgrd sadece business cl a yapiliyor. ama sonucta bu da bir servis ve birileri bu servis icin cok ciddi paralar ödüyor. ama mesela bir milletvekili en ucuz bileti alip bu imkandan yararlanabiliyor. neden???
  • zaten bu uygulamaya basindan beri new yorkla baslamalilardi sonunda yani. ancak business ta az bir dusus var first basladigindan beri ben surekli new york business gidip geliyorum son olarak first class li ucusta business yaptim oyle hissettim. birde buradan koskoca 777yi otobusle bosalttiran tav denen kendini bilmezleri allaha emanet ediyorum yok boyle birsey yani.
  • evet thy de her önüne gelenin u/g hakkı var ama first de bu gerçekleşmiyor. çünkü hazırlıkları çok önceden yapılması gerektiği için.
  • Mil yada para pek fark etmiyor, çünki THY için ikisininde değeri aynı, hatta millerle fisrt class uçurmak belkide daha karlıdır. Mil ile uçan yolcular bu milleri gökten bulmadılar. Karşılığında ya ciddi harcama yaptılar yada sıkı THY yolcusular ( eğer uçarak firstclass mili toplamışlarsa helal olsun )

Airport TV'nin haberine göre 1. yılnı dolduran First Class uygulaması şu ana kadar 2 bin 187 kişiye hizmet vermiş durumda.

Türk Hava Yolları’ndan alınan bilgiye göre, 29 Aralık’ta bir yılını dolduracak First Class uygulamasını bugüne kadar 2 bin 187 kişi tercih etmiş… Sadece İstanbul-New York arası First Class uçan yolcu sayısı ise, üç ayda 534…

Star Alliance üyeliğinin ardından First Class uygulaması ile dünya standartlarına ulaşan Türk Hava Yolları’nın First Class uçuşları, beklenenin üzerinde ilgi görüyor… 29 Aralık’ta bir yılını dolduracak olan Türk Hava Yolları’nın First Class uçuşlarında bugüne kadar toplam 2 bin 187 kişi yolculuk etti…

Türk Hava Yolları’nın Hintli Jet Airways’ten kiraladığı 3 adet Boeing 777-300 ER ile geçtiğimiz yıl başlattığı First Class uygulaması şu anda Londra, New York, Tokyo, Hong-Kong olmak üzere, 4 ana destinasyonda devam ediyor… Ancak Boeing 777’lerin kullanıldığı hat sayısı ana destinasyonlar dahil 11’e kadar çıkıyor.

Londra, Seul, Şanghay, Pekin, Singapur, Narita, New York, Bangkok, Tokyo, Chicago ve Hong-Kong olmak üzere gerçekleştirilen First class uçuşların bilet fiyatları yüksek olsa da bugüne kadar First Class’a gösterilen ilginin oldukça fazla olduğu söylenebilir… Örneğin, gidiş dönüş bilet fiyatı 12 bin 237 lira olarak belirlenen İstanbul- New-York hattında 28 eylül’den bu yana uçan yolcu sayısı, 534…

İstenildiği takdirde yatak haline gelebilen koltukların kapatılarak kişisel kabine dönüştürülebildiği konforlu bir uçak yolculuğunun yanı sıra, First Class müşterileri evlerinden limuzin ile alınıyor… Terminal kapısında uçağa kadar kendilerine eşlik eden görevlilerce karşılanan First Class yolcuları için ayrı bir kontuar ve özel bekleme salonları da bulunuyor…

Airport TV ÖZEL

FIRST CLASS UÇTU GİDİYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
F class ucmak icin 150.000 mil gerekiyor.THY F class Newyork veya Chicago gidis -donus ucak biletini 12000 TL ye satiyor.150000=120000TL mi?Garanti Bankasından 150000 mil için ne kadar para alıyorr? En önemli nokta burasıdır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçanların çoğu millerle uçanlar. Gaza gelmeyelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu ucaklarin lease anlasmasi bitince ne olacak? Yeni ismarlanan ucaklar ayni konfirugasyon da mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sürekli bu konuda ilave telexler çıkıyor emekli oldun galiba kendini güncelleyememişsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
F/C'ye ücretsiz upgrade hakkı sadece TC Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'nda var. Bu iki istisna dışındaki "herkes" ücreti veya mili karşılığında F/C'yi kullanma hakkına sahiptir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Canım benim, sen emret seni tav kucağa alıp da indirsin uçaktan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
anladim yani upgrd sadece business cl a yapiliyor. ama sonucta bu da bir servis ve birileri bu servis icin cok ciddi paralar ödüyor. ama mesela bir milletvekili en ucuz bileti alip bu imkandan yararlanabiliyor. neden???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
zaten bu uygulamaya basindan beri new yorkla baslamalilardi sonunda yani. ancak business ta az bir dusus var first basladigindan beri ben surekli new york business gidip geliyorum son olarak first class li ucusta business yaptim oyle hissettim. birde buradan koskoca 777yi otobusle bosalttiran tav denen kendini bilmezleri allaha emanet ediyorum yok boyle birsey yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet thy de her önüne gelenin u/g hakkı var ama first de bu gerçekleşmiyor. çünkü hazırlıkları çok önceden yapılması gerektiği için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Mil yada para pek fark etmiyor, çünki THY için ikisininde değeri aynı, hatta millerle fisrt class uçurmak belkide daha karlıdır. Mil ile uçan yolcular bu milleri gökten bulmadılar. Karşılığında ya ciddi harcama yaptılar yada sıkı THY yolcusular ( eğer uçarak firstclass mili toplamışlarsa helal olsun )

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000