16 Nisan 2010, Cuma 08:14:22

"Eskiden 15 şirket vardı, şimdi çok var!"

Alman Havayolu Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende 21 yıl önce görev yaptığı Türkiye’yi bugünkü Türkiye ile karşılaştırırken , “O zaman 15 havayolu şirketi vardı, bugün en güçlüler dahil çok sayıda havayolu şirketi var” dedi.
  • Sağolsun Bay Wende övgülerde bulunmuş ama ben yolcu olarak THY'nin Star Alliance üyesi olmasının bir faydasını görmedim. Fiyat araştırması yapın THY online bilette, örneğin Singapur'a. Bazı fiyatların diğer ortalamaların çok üzerinde olduğunu göreceksiniz ki onlar Star Alliance üyesi diğer havayolu Singapur Havayolları ile icra edilenler. Ben gider onlardan alırım bileti o zaman, THY'nin aracı olmasına gerek yok ki. Hatta belki de daha uygun fiyata bile bilet bulabilirim. LH ta özellikle kuzey ve güney Amerika hatlarında böyle mi çalışıyor THY ile merak ettim.Bunca senedir ülkemizde bulunuyorlar, şu ana kadar ülkemiz havacılığında bir katkıları olmuş mu ona da bakmak lazım.

Uluslararası havayolu taşımacılığı pazarının önemli firmalarından olan Lufthnansa’nın Türkiye Genel Müdürü, Türkiye pazarını ve pazarın firması açısından önemini vurgulayarak, Star Alliance ve  THY ile olan iş birlikteliklerini bütün taraflar için olumlu etkileri olduğunu söyledi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ile Ekin Grubu’nun birlikte  yayımladığı RESORT Dergisi’nde yayınlanan söyleşisinde Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, 21 yıl sonra yeniden geldiği Türkiye’yi ve Türkiye’nin havayolu şirketlerini değerlendirdi.

Wende yaptığı değerlendirmede şunları söylüyor:

“Genel hatları ile baktığımızda, Türkiye’nin son dönemde pek çok yabancı yatırımcıyı çektiğini görüyoruz. Bu bir avantaj. Türkiye ekonomisi  kendi jeopolitik konumunu çok iyi kullanıyor. Yatırım için ve eğitim merkezi olarak Asya’da çok önemli bir noktada. Buradaki insan nüfusu çok genç. Bu da seyahat pazarı için önemli bir unsur."

Türkiye’nin bugünkü durumunun 20 yıl öncesine göre çok değiştiğine işaret eden Wende, "20 yıl önce THY bugün sunduğunu sunmuyordu. Luftansa o zaman başka bir rol üstlenmiş durumdaydı. Türkiye’yi Avrupa’nın başkentleriyle birleştiriyorduk. Artık THY Anadolu’nun bir çok noktasını da Avrupa’yla birleştiriyor. O aşamadayız. Star Alliance ve  THY ile olan iş birliklerimizde aslında Atlantik’te birbirimizi tamamlıyoruz" diyor.

Önemli pazarlarda aslında hem THY’nin hem de Luftansa havayollarının çok güçlü kimliği, kişiliği olduğuna değinen Wende, şunları söylüyor:
"Ortak uçuşlar, pazarda varlığınızı yaratmanız ve güçlendirmeniz anlamında önemlidir. Star Alliance, THY ve Lufthansa ortak uçuşlarında çok büyük bir sinerji potansiyeli var, bu gerçek. Her iki tarafın da köklü müşterileri hem Lufthansa’nın hem de THY’nin ağına ulaşma şansına eriştiler. Business ve firt class yolcusu açısından Türkiye hoş bir müşteri profiline sahiptir. Bizim için önemli olan bu. 204 noktaya ulaşım ağı sunuyoruz ve buna dahil olan birçok şey var. Türkiye’de de böyle."
 

"Eskiden 15 şirket vardı, şimdi çok var!"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Sağolsun Bay Wende övgülerde bulunmuş ama ben yolcu olarak THY'nin Star Alliance üyesi olmasının bir faydasını görmedim. Fiyat araştırması yapın THY online bilette, örneğin Singapur'a. Bazı fiyatların diğer ortalamaların çok üzerinde olduğunu göreceksiniz ki onlar Star Alliance üyesi diğer havayolu Singapur Havayolları ile icra edilenler. Ben gider onlardan alırım bileti o zaman, THY'nin aracı olmasına gerek yok ki. Hatta belki de daha uygun fiyata bile bilet bulabilirim. LH ta özellikle kuzey ve güney Amerika hatlarında böyle mi çalışıyor THY ile merak ettim.Bunca senedir ülkemizde bulunuyorlar, şu ana kadar ülkemiz havacılığında bir katkıları olmuş mu ona da bakmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000