02 Aralık 2009, Çarşamba 07:15:17

Ercan Havalimanı'nda bayram sonrası...

Turizm ülkesi diye adlandırdığımız KKTC’ye, ne yazık ki çok sayıda turist, bayramlarda ve yılbaşında geliyor...
  • Sanırım kimsenin Kıbrıs halkı ile bir problemi olamaz ve olmamalı. Nihayetinde hepimiz Türküz. Burada bahse konu olan hükümetlerin acizliği. Yöneticilerin iş bilmemeleri. en kötüsü de iş bilmedikleri halde ahkam kesmeleri. Bana göre Kıbrıslılar pırlanta gibi insanlar. Onları seviyoruz.
  • HEP AYNI MESELE. KIBRIS TA MAASLAR ŞU KADAR DA TC DE NİYE BU KADAR. SIKILMADINIZ MI BU KIBRIS TÜRKÜ İLE UĞRASMAKTAN, ALDIGI PARANIN MİKTARINI BİN DEFA YÜZÜNE VURMAKTAN. AMA 100 KERE DE 1000 KERE DE ANLATSAK YİNE DE ANLAMAYACAK ANLASA DA İŞİNE GELMEYECEK İNSANLAR VAR OLDUĞU SÜRECE KIBRIS TÜRKÜ DE HER ZAMAN YARAMAZ ÇOCUK GİBİ AZARLANACAK NANKÖRLÜKLE SUÇLANACAK. TEK Bİ ŞEY SÖLÜYORUM, İYİ Kİ DE KIBRISTAKİ ÜNİVERSİTELER VAR DA BURDA OKUYAN TC LİLER KIBRISI YAŞAYARAK ÖĞRENİYOR, SONRA DA TÜRKİYE DE GERÇEKLERİ ANLATIYOR. O YOLLANAN PARALARINDA NEREYE GİTTİĞİ ANLAŞILIYOR. YETER ARTK BU 80 BİN KIBRIS TÜRKÜ İLE UĞRASTIGINIZ, ÇÜNKÜ KIBRISTAKİ NUFUNSN 150 BİNİ TC Lİ. ŞİMDİ DÜŞÜN BAKALIM YOLLANAN PARAYLA KİMLER DE KARIN DOYURUYOR...
  • Ercan havalimanı bayramda bitmişti. Onuda yazsanıza. Kapı girişleri, otopark ve çıkışlar izdihamdı. Otopark kitlenmiş vaziyetteydi. Kontuarlar rezillik. Muhaceret rezillik. Bunları niye yazmıyorsunuz ? Özelleştirin şu havalimanını kurtulun bu sefaletten. Turist sayısını da ikiye katlarsanız.
  • Duty free ler bayram etmiş yazıyor.bence gümrükçüler bayram etti.seyahat edenlerin çoğu Türkiye'ye girişlerde 1şişeye düşen kuralı bilmedikleri için dönüşte bütün duty free alışverişlerini gümrükçülere bıraktı.bide TR girişlerinde kıbrıstan gelenlere 2ci sınıf muamele hatta daha doğrusu kaçakçı muamelesi yapıp kapıda x-ray cihazlarında tek tek kontrol edilmesi geri dönüşte hiçbirşey taşımamasına neden oluyor.hal böyleykende bu adam bidaha kıbrısa gelmez gelirsede alışveriş yapmaz duty free de batar..
  • Kıbrısa turist neden kumarheneye geliyor diye soruyorsunuz. Bu kadar kumarhane açarsanız, her yer rusların çalıştığı pavyonlarla doluysa, oraya aileler tatile gelir mi ? Ayrıca fiyatlarda Türkiyenin en az 2 katı. Kıbrısta 3 gün tatil parasına Antalyada veya başka bir yerde 1 hafta tatil yaparsınız. Bunları neden dikkate almıyorsunuz ? Ayrıca Kıbrısta toplu ulaşım olmaması da ayrı bir engel. Turist için pahalı bir ülke.
  • Daha türkiye size ne yapsın milyon dolarlar akıyor kıbrısa türkiyeden. Türkiyedeki memurlar açlıktan ölürken kıbrısta milyarlar alıyosunuz oturarak.
  • Elin Yunani Rumuna sahip cikiyor. Sizlerde Kibrisli Turklere sahip cikin ve KKTC'yi ziyaret edin.

“Turizm ülkesi” diye adlandırdığımız KKTC’ye, ne yazık ki çok sayıda turist, bayramlarda ve yılbaşında geliyor, gelişleri de daha fazla kumarhanesi olan otellere yarıyor. Her bayram olduğu gibi bu bayram da ülkemizin tek hava limanı olan Ercan çok yoğun günler geçirdi. Özellikle bayramın son günü olan dün uçakların biri indi, öteki kalktı. Ercan’da dün gün boyu 85 uçak iniş ve kalkış yaptı.

SİVİL HAVACILIK YOĞUNLUK YAŞADI…

Bayramın birinci gününden başlayan yoğunluk dün, 15 bin 23 yolcuya hizmet verilmesiyle en üst noktaya çıktı. Bayram süresince 279 uçağın iniş ve kalkış yaptığı Ercan Hava Limanı’nda 50 bin yolcunun işlemleri yapıldı.. Ercan’da arife günü 73, bayramın birinci günü 51, ikinci günü 25, üçüncü günü 45, dün ise ikisi özel uçak olmak üzere 85 uçak iniş ve kalkış yaptı

“Turizm ülkesi” diye adlandırdığımız KKTC’ye dört günlük bayram süresince “kumar turisti” aktı. Her bayram olduğu gibi bu bayram da ülkemizin tek hava limanı olan Ercan’da büyük yoğunluk yaşandı. Dolmuş örneği uçakların biri indi, öteki kalktı.

Ercan’da sadece dün 85 uçak iniş ve kalkış yaptı. Bayramın birinci gününde başlayan yoğunluk dün en üst noktaya çıktı. Ercan’da sadece dün 15 bin 23 yolcuya hizmet verildi. Arife dahil beş gün içinde Ercan’da 279 uçak ve yaklaşık 50 bin yolcuya hizmet verildi.  

Ercan Devlet Havaalanı’na bayramın son günü olan dün ikisi özel olmak üzere 85 uçak iniş ve kalkış yaptı. 

Kıbrıs, sabahın erken saatlerinden itibaren alandaki yoğunluğu izledi. Uçak seferlerinde hiçbir rötar yaşanmadı ve bundan yolcular kadar hava şirketleri de memnun oldu.

Yoğunluk nedeniyle Sivil Havacılık Dairesi, polis örgütü, yer hizmeti veren Cyprus Airport Services (CAS) ile İstanbul Handling ve uçak şirketleri sorun yaşanmaması için özel önlemler aldı.

Uçaklarda hizmet veren pilotlarla hostesler de bayram süresince yoğun çalıştı. Birçok pilot ve hostes yolcularını sevdiklerine kavuşturmak için büyük çaba sarf etti. Sabahın erken saatinde kalkarak görevi devralan ve devreden pilotlarla hostesler hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. 

5 günde 279 sefer 50 bin yolcu

Bayram süresince Ercan’da yaklaşık 279 uçağa ve yaklaşık 50 bin yolcuya hizmet verildi.  

Ercan’da arife günü 73, bayramın birinci günü 51, ikinci günü 25, üçüncü günü 45, dün ise ikisi özel uçak olmak üzere 85 uçak iniş ve kalkış yaptı

Ek seferler düzenlendi

KKTC’ye sefer yapan uçak şirketleri, bayram dolayısıyla ortaya çıkan yoğun talebi karşılayabilmek için ek seferler düzenledi.

Milli Hava yolumuz Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY), dünyanın sayılı uçak şirketleri arsında giren, Star Alliance üyesi Türk Hava Yolları (THY), Atlas Jet Hava Yolları ile Pegasus Hava Yolları normal seferler dışında beş günlük bayram dolayısıyla ilave seferler düzenledi.
 
Özel uçaklar da geldi

Ercan Devlet Havaalanı’na hava yolu şirketleri dışında özel uçakların da iniş ve kalkış yapması dikkat çekti.

Türkiye’de varlıklı kişilerin kiraladığı ya da kendilerine ait olan özel uçaklar Ercan’a bayram öncesi iniş yaptı ve bayram sonrası ayrıldı.

Yurt dışından gelen birçok kişinin bayramda ülkemizi seçmesindeki en önemli faktör, Türkiye’nin ünlü sanatçılarının beş yıldızlı otellerde sahne alması ve bu otellerin kumarhanelerin de bulunması oldu.

Duty Free Shop’lar ve cafeler de bayram etti

Bayram nedeniyle binlerce kişiyi ağırlayan Ercan’da satış yapan Duty Free Shop’lar ve cafeler bayram etti.

Beş günde yaklaşık 50 binin üzerinde kişinin uğradığı Ercan’da gümrüksüz mal almak isteyenler Duty Free Shop’ları doldurdu. Duty Free Shop yetkilileri bayram boyunca özellikle sigara ve içki satışının yapıldığını belirtti. Karnını doyurmak ve kahve içmek isteyenler ise Ercan’ın yolcu gidiş iç ve dış salonuna akın etti. 
  
Hem oto park hem dışarısı doldu

Ercan’ın, genelde çok az sayıda araç park edilen oto parkı bayram süresince doldu taştı. Ancak, araçlarını oto park dışına park edenlerin sayısı da az değildi.

Araçlarını dışarıya park edenler Ercan Havaalanı dışında her zaman olduğu gibi istenmeyen ve çirkin görüntüler sergiledi.

Kıbrıs Gazetesi

Ercan Havalimanı'nda bayram sonrası...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Sanırım kimsenin Kıbrıs halkı ile bir problemi olamaz ve olmamalı. Nihayetinde hepimiz Türküz. Burada bahse konu olan hükümetlerin acizliği. Yöneticilerin iş bilmemeleri. en kötüsü de iş bilmedikleri halde ahkam kesmeleri. Bana göre Kıbrıslılar pırlanta gibi insanlar. Onları seviyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HEP AYNI MESELE. KIBRIS TA MAASLAR ŞU KADAR DA TC DE NİYE BU KADAR. SIKILMADINIZ MI BU KIBRIS TÜRKÜ İLE UĞRASMAKTAN, ALDIGI PARANIN MİKTARINI BİN DEFA YÜZÜNE VURMAKTAN. AMA 100 KERE DE 1000 KERE DE ANLATSAK YİNE DE ANLAMAYACAK ANLASA DA İŞİNE GELMEYECEK İNSANLAR VAR OLDUĞU SÜRECE KIBRIS TÜRKÜ DE HER ZAMAN YARAMAZ ÇOCUK GİBİ AZARLANACAK NANKÖRLÜKLE SUÇLANACAK. TEK Bİ ŞEY SÖLÜYORUM, İYİ Kİ DE KIBRISTAKİ ÜNİVERSİTELER VAR DA BURDA OKUYAN TC LİLER KIBRISI YAŞAYARAK ÖĞRENİYOR, SONRA DA TÜRKİYE DE GERÇEKLERİ ANLATIYOR. O YOLLANAN PARALARINDA NEREYE GİTTİĞİ ANLAŞILIYOR. YETER ARTK BU 80 BİN KIBRIS TÜRKÜ İLE UĞRASTIGINIZ, ÇÜNKÜ KIBRISTAKİ NUFUNSN 150 BİNİ TC Lİ. ŞİMDİ DÜŞÜN BAKALIM YOLLANAN PARAYLA KİMLER DE KARIN DOYURUYOR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ercan havalimanı bayramda bitmişti. Onuda yazsanıza. Kapı girişleri, otopark ve çıkışlar izdihamdı. Otopark kitlenmiş vaziyetteydi. Kontuarlar rezillik. Muhaceret rezillik. Bunları niye yazmıyorsunuz ? Özelleştirin şu havalimanını kurtulun bu sefaletten. Turist sayısını da ikiye katlarsanız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Duty free ler bayram etmiş yazıyor.bence gümrükçüler bayram etti.seyahat edenlerin çoğu Türkiye'ye girişlerde 1şişeye düşen kuralı bilmedikleri için dönüşte bütün duty free alışverişlerini gümrükçülere bıraktı.bide TR girişlerinde kıbrıstan gelenlere 2ci sınıf muamele hatta daha doğrusu kaçakçı muamelesi yapıp kapıda x-ray cihazlarında tek tek kontrol edilmesi geri dönüşte hiçbirşey taşımamasına neden oluyor.hal böyleykende bu adam bidaha kıbrısa gelmez gelirsede alışveriş yapmaz duty free de batar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kıbrısa turist neden kumarheneye geliyor diye soruyorsunuz. Bu kadar kumarhane açarsanız, her yer rusların çalıştığı pavyonlarla doluysa, oraya aileler tatile gelir mi ? Ayrıca fiyatlarda Türkiyenin en az 2 katı. Kıbrısta 3 gün tatil parasına Antalyada veya başka bir yerde 1 hafta tatil yaparsınız. Bunları neden dikkate almıyorsunuz ? Ayrıca Kıbrısta toplu ulaşım olmaması da ayrı bir engel. Turist için pahalı bir ülke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Daha türkiye size ne yapsın milyon dolarlar akıyor kıbrısa türkiyeden. Türkiyedeki memurlar açlıktan ölürken kıbrısta milyarlar alıyosunuz oturarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Elin Yunani Rumuna sahip cikiyor. Sizlerde Kibrisli Turklere sahip cikin ve KKTC'yi ziyaret edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000