04 Haziran 2012, Pazartesi 10:17:51

"ENDİŞE VERİCİ BİR DURUM"

Havacılık kolunda görev yapan personelin grev yapma yasağına ilişkin yasa tasarısını protesto etmesiyle nedeniyle işten atılan THY personeli ile ilgili AEI bir açıklama yayınladı...
  • THY suanda isten cikardiklari arkadaslari geri alirsa sendikaya olmayan guveni sifira indirir ve cok yerinde de bir karar olur.
  • B U saa sapan hareketi baslatan sendika calisanlari hepinizi gek tek dakika dakika aniyorum yaptiginizin hicbir dayanagi olmadan bu kadar insani huzursuz mutsuz ve bir o kadarda kisa surelide olsa issiz biraktiniz ... Sizinle mahkemede gorusecegiz...
  • Şimdi ne olacak? Sira kimlere gelecek ?
  • kendin söylüyorsun,GEÇEN SENE.bu sene THY ye gelecek olanlar "artık" yabacılardır.her yönüyle çöküşe giden bir şirkettir THY.önce git hala yabancı forumlarda THY için neler yazıldığını oku.adam mecbur kalmadıkça THY ye gelmeyi bırak,adını ağzıma almam diyor.
  • Emirates varken diyen arkadasa soruyorum, Emirates veya Qatar havayollarinda calisanlar sizce greve gidebilir mi? Sendikalari var mi? bir yolcu sikayeti ile isten attiklarini biliyor musun bu sirketlerin. bilmiyorsun. o halde ismine bakim gaza gelme. biraz arastirip gercekleri ogrenebilirsin.
  • 1 pilotluk yere 12 yabancı pilot başvurusu vardı geçen sene, bu her sene artarak devam ediyor, thy her zaman pilot bulur merak etmeyin.
  • Bekle daha neler olacak hangi hava yolu kan kusan kabın memuruna yolcusunu teslim eder star aliance yok Thy için bence artık hayal hele hele code sahaire uçuş bilmem oda hayal
  • THY bundan sonra yabancı çalışan bulamaz.Zaten uluslararası forumlarda yabancı çalışanlarından kötü yorumlar alıyordu , sosyal haklara bakan yabancılar, THY ağzı ile artık kuş tutsa kolay kolay gelmez ; hele hele EMIRATES QATAR SINGAPUR varken.Eee ama müstehak THY ye , kendi vatandaşını hor görürsen dur daha neler yaşayacaksın.
  • THY YÖNETİMİ SONUNDA BÜTÜN DÜNYADA GERÇEK FOYANIZ ORTAYA ÇIKTI.HAKKINI ARAYAN ÇALIŞANLARINIZA YAPTIĞINIZ HAKSIZLIKLARI HERKES DUYDU.DERHAL ŞİMDİYE KADAR HAKSIZ YERE İŞTEN ATTIĞINIZ PERSONELİNİZİN HEPSİNİ İŞE GERİ İADE EDİN.YOKSA SONUNUZ İYİ OLMAYACAK.BALONUNUZ PATLADI SONUNDA.REZİL OLDUNUZ.BU GİDİŞLE O UÇAKLAR DA ELİNİZDE PATLAYACAK SİZİNLE UÇAN YOLCU DA KALMAYCAK.
  • ışten atılanlar ıcın uzuldum gercekten fakat bır cok kabın memuruda bundan bırkac ay once rapor bahanesıyle ısten cıkarıldı !!!!!!!! onların aılesı bakmakla yukumlu oldgu kısıler yokmuyduda sımdı bu sekılde bısey olunca bole tepkı verılıyor ??? o zamanda sendıka hıc bısy yapamamıstı sorsan onlarda ıslerıme geri donmek ıster

İşte o açıklama:

Türk Hükümeti Havayolu Yönetimini Yatıştırmak İçin İnsan Haklarını İhlal Ediyor

Geçtiğimiz hafta, yüzlerce THY personeli, hükümetin grev haklarını ellerinden alan yasayı protesto etmek istediği için THY tarafından işten atılmıştır. Bu acımasız davranış Türkiye’nin Birleşmiş Milletler’in verdiği grev yapma özgürlüğünü gözardı etmeye hazırlandığı endişesini doğurmaktadır.

AEI, hem bu durum hakkında hem de en temel insan haklarından birini ellerinde bulundurmak için kabul edilemez bir bedel istenen havacılık çalışanlarının yaşam huzurları konusunda gün geçtikçe endişelenmektedir.

AEI, Türk hükümetine ve Türk Hava Yolları yönetimine, hem uluslararası kurallara bağlılığın hem de çalışanların emeklerini geri çekme haklarının demokratik bir toplumun esaslarından  olduğunu ve onurlandırılması gerektiğini hatırlatmak istemektedir. Özellikle Avrupa Birliği’ne tam ve aktif üye olmak isteyen Türkiye’nin ışığında Avrupa Komisyonu’nun bu durumu daha da yakından incelemelerini AEI olarak istemekteyiz.

AEI olarak biz mevcut hadiseleri kınamaktayız ve Türk Hükümeti’ni acil olarak bu en temel insan hakları ihlalini bir sona erdirerek tam demokrasi sağlaması hususunda göreve çağırıyoruz.

Ayrıca işten çıkartılan personellerinin geri alınıp önceki pozisyonlarına kaldıkları yerden devam ettirmeleri konusunda Türk Hava Yolları yönetimini de göreve çağırıyoruz.

AEI Stockholm, 2 Haziran 2012

"ENDİŞE VERİCİ BİR DURUM"

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
THY suanda isten cikardiklari arkadaslari geri alirsa sendikaya olmayan guveni sifira indirir ve cok yerinde de bir karar olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika istifa etmeli ~ 12 yıl önce
B U saa sapan hareketi baslatan sendika calisanlari hepinizi gek tek dakika dakika aniyorum yaptiginizin hicbir dayanagi olmadan bu kadar insani huzursuz mutsuz ve bir o kadarda kisa surelide olsa issiz biraktiniz ... Sizinle mahkemede gorusecegiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaziktirrrr! ~ 12 yıl önce
Şimdi ne olacak? Sira kimlere gelecek ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KENDİN ~ 12 yıl önce
kendin söylüyorsun,GEÇEN SENE.bu sene THY ye gelecek olanlar "artık" yabacılardır.her yönüyle çöküşe giden bir şirkettir THY.önce git hala yabancı forumlarda THY için neler yazıldığını oku.adam mecbur kalmadıkça THY ye gelmeyi bırak,adını ağzıma almam diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emirates/Qatar ~ 12 yıl önce
Emirates varken diyen arkadasa soruyorum, Emirates veya Qatar havayollarinda calisanlar sizce greve gidebilir mi? Sendikalari var mi? bir yolcu sikayeti ile isten attiklarini biliyor musun bu sirketlerin. bilmiyorsun. o halde ismine bakim gaza gelme. biraz arastirip gercekleri ogrenebilirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl Yabancı Gelmez ~ 12 yıl önce
1 pilotluk yere 12 yabancı pilot başvurusu vardı geçen sene, bu her sene artarak devam ediyor, thy her zaman pilot bulur merak etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Romuz ~ 12 yıl önce
Bekle daha neler olacak hangi hava yolu kan kusan kabın memuruna yolcusunu teslim eder star aliance yok Thy için bence artık hayal hele hele code sahaire uçuş bilmem oda hayal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YABANCI ~ 12 yıl önce
THY bundan sonra yabancı çalışan bulamaz.Zaten uluslararası forumlarda yabancı çalışanlarından kötü yorumlar alıyordu , sosyal haklara bakan yabancılar, THY ağzı ile artık kuş tutsa kolay kolay gelmez ; hele hele EMIRATES QATAR SINGAPUR varken.Eee ama müstehak THY ye , kendi vatandaşını hor görürsen dur daha neler yaşayacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YÖNETİME ~ 12 yıl önce
THY YÖNETİMİ SONUNDA BÜTÜN DÜNYADA GERÇEK FOYANIZ ORTAYA ÇIKTI.HAKKINI ARAYAN ÇALIŞANLARINIZA YAPTIĞINIZ HAKSIZLIKLARI HERKES DUYDU.DERHAL ŞİMDİYE KADAR HAKSIZ YERE İŞTEN ATTIĞINIZ PERSONELİNİZİN HEPSİNİ İŞE GERİ İADE EDİN.YOKSA SONUNUZ İYİ OLMAYACAK.BALONUNUZ PATLADI SONUNDA.REZİL OLDUNUZ.BU GİDİŞLE O UÇAKLAR DA ELİNİZDE PATLAYACAK SİZİNLE UÇAN YOLCU DA KALMAYCAK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
ışten atılanlar ıcın uzuldum gercekten fakat bır cok kabın memuruda bundan bırkac ay once rapor bahanesıyle ısten cıkarıldı !!!!!!!! onların aılesı bakmakla yukumlu oldgu kısıler yokmuyduda sımdı bu sekılde bısey olunca bole tepkı verılıyor ??? o zamanda sendıka hıc bısy yapamamıstı sorsan onlarda ıslerıme geri donmek ıster

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000