23 Mayıs 2012, Çarşamba 17:28:12

DÜNYANIN HER YERİNE BEDAVA UÇABİLİRSİNİZ...

Türk Hava Yolları, overbook uygulamasında yaşadığı sıkıntıları Amerika'da olduğu gibi mağdur olan yolcuya pass bilet vererek çözdü.
  • Iyi günler bu sabah 9.50 de olan uçağına yetişmek için saat 7.20 de milas havalimannı da oldun online check-in yaptığım için telefon dakika barkod ile havaalanı bin içerisine girebilidim ama kimlik fotokopisi olduğu için beni uçağa almadılar.
  • Kanunlara uygun olan herşey hukuka da uygun mudur?
  • MERHABA BEN ŞAKA HERHALDE RUMUZU İLE HABERE İLK YORUMU YAPANLARDANIM...BAZI ARKADAŞLAR BENİM KONUDAN HABERİM OLMADIĞIMI VEDE HİÇ BİR ŞEY BİLMEDİĞİMİ YAZMIŞLAR...ARKADAŞLAR BEN DIŞHATLARDA THY NİN DENIED BOARDING OFİSİNDE TAM 8 SENE BİNLERCE YOLCUNUN İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİM.O BİLETTEKİ KÜÇÜK YAZILAR MAHKEME KARŞISINDA HİÇ BİR DEĞER TAŞIMIYOR.MAHKEME AÇIPTA THY YE KARŞI OVERBOOKTAN KAZANAMAYAN YOLCU YOK...BANA DİKKATLİ OKUMAMI SÖYLEYEN ARKADAŞLAR ELLERİNE BİR DÜRBÜN ALIP KENDİLERİ ESAS BİR KURALLARI OKUSUNLAR.IATA NE DİYOR BU KONUDA GİDİP BİR ÖGRENSİNLER.ONDAN SONRA BURADAN AHKAM KESSİNLER...GÖNÜLLÜ OLARAK YOLCU İSTERSE DENIED UYGULANIR GÖNÜLSÜZ YOLCU THY NİN KAĞIDANA İMZA ATMAS İSE VEDE THY YE KARŞI TAZMİNAT DAVASI AÇAR ASLANLAR GİBİ HAVADA KARADA DAVAYI KAZANIR...ÇOKBİLMİŞ ARKADAŞLAR GİDİN THY NİN HUKUK BÜROSUNA SORUN ONDAN SONRA BURADAN ATIP TUTUN.HERKESE HAYIRLI KANDİLLER.NOT: ŞİMDİ NEREDEMİ GÖREV YAPIYORUM , HERKES GİBİ ADAMINI BULDUM YURT DIŞINDA KIYAK BİR YERE KAPAĞI ATTIM ;)
  • pas bilet verilecek deniyor haber de, pas bilet de zaten uçakta yer varsa uçuyorsun yani o biletinde overbook olması gibi bir durum söz konusu degil. yer yoksa zaten pas kullanamazsın....
  • saçmalama birader tgs ile ne alakası var durumun ? daha yer hizmetleri oldugunu bilmiyorsun yol hizmetleri yazmışsın. overbook diye bir kavram var, bunu tüm hava yoluşirketleri yapıyor. uluslararası havacılık organizasyonu her uçakta belli bir miktar fazla satış olması hakkını tanımış hava yollarına. şirketler ticaret yapıyorlar, bu adamlar fazla bilet satmasalar kimi cezasız değişen biletler var yada cezalı bile olsa değişen biletler var adam son dakika haber vermeden gitmiyor uçuşa bu yüzden uçaklar boş gidiyor.çok acele işi olan internetten yaptırsın check in, yaptıramıyor mu ? interneti mi yok ? call centerdan yaptırsın. uçsun. bizde uçuyoruz, check ini önceden yaptırıyoruz bu şekilde.ayrıca overbook durumunda haberde yazıldığı gibi her yone değil, sadece uçuş mili tutan yönlere bilet veriliyor, öyle olsa ne güzel adam atinada overbook olsun sao paolo, los angeles yada toronto bileti alsın, ne güzel istanbul. gönül ister ki verseler, ma her yone değil, mili tutan yöne veriliyor.
  • Herşey tgs nin saçma sapan yol hizmetleri yüzünden.
  • OVERBOOK A DÜŞTÜĞÜ İÇİN , BEDAVA BİLET VERDİKLERİNDE ; O BEDAVA BİLETİN DE OVERBOOK A DÜŞMEK OLASILIĞI VAR..
  • bence bu yorumu yapan arkadaş şaka gibi...
  • sen bu kafayla devam et bakalim basina neler gelir gorursun mahkemeye gidersin bir de kuzu kuzu avukat parasi odersin ustune afiyet olsun
  • Geçen yıl THY'de overbook nedeniyle bir sonraki uçağa kaldık. Tazminat olarak aynı parkurda pass bilet ya da para önerdiler, bileti tercih ettik. Hata yapmışız, bize uygun hiç bir zamanda kullanma şansımız olmadı, neticede sırf bileti kullanmak için uçtuk :) Miles & Smiles ödül biletleri de elde patlıyor, 6-7 ay sonrasının kontenjanı bile dolu! Yani pass bilet falan hikaye, en temizi parayı almak!

Havalimanında bilet check-in kontuarının önüne geldiğinizde yer yok kelimesini duyduğunuz takdirde artık sizden şanslısı yok...

Türk Hava Yolları’nın yaptığı bir uygulama ile artık overbook mağdurları, dünyanın istediği yerine pass bilet alacak.

Overbook mağduru olan kimse, seyahat özgürlüğü ve kişisel haklara saldırı kapsamında havayolu şirketine dava açabiliyordu.

Türk Hava Yolları, bu tür mağduriyetlerin önüne geçmek için, yolculara istedikleri yöne seyahat çeki vermeye başladı.

Amerika’da bazı havayolu şirketleri, bedava bilet, business class upgrade, konaklamasını sağlamak gibi önlemler alırken, bazı havayolu şirketleri ise yolcudan haklarından feragat etmesini istiyordu.

“Havaalanına erken gelin”
Yine de uzmanlar yolculardan, uçuş saatinden en az 2 saat önce alana gelerek, check-in yaptırmalarını, bu şekilde overbooktan mağdur olmayacaklarını belirtiyor.

“"Güreşten kaçtı" denmişti”
Kırkpınar Başpehlivanlarından Recep Kara geçtiğimiz sene Temmuz ayında overbook mağduru olmuş, güreş yapacağı yere gidemeyen Kara,  güreş sonrası alacağı 16 bin TL’yi alamadığı için 25 bin TL’lik tazminat davası açmıştı.

Yabancılar sorun etmiyor
Yer hizmetleri yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde uçuş kültürü oturmuş, Avrupa ve Amerika gibi ülke vatandaşlarının “overbook” kavramını iyi bildikleri, overbook sonrası tüm haklarından haberdar oldukları için bu ve benzeri durumlarda Türk vatandaşlara göre çok daha az tepki verdikleri ifade edildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

DÜNYANIN HER YERİNE BEDAVA UÇABİLİRSİNİZ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Isa ~ 7 yıl önce
Iyi günler bu sabah 9.50 de olan uçağına yetişmek için saat 7.20 de milas havalimannı da oldun online check-in yaptığım için telefon dakika barkod ile havaalanı bin içerisine girebilidim ama kimlik fotokopisi olduğu için beni uçağa almadılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanun/Hukuk ~ 12 yıl önce
Kanunlara uygun olan herşey hukuka da uygun mudur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞAKA HERHALDE ~ 12 yıl önce
MERHABA BEN ŞAKA HERHALDE RUMUZU İLE HABERE İLK YORUMU YAPANLARDANIM...BAZI ARKADAŞLAR BENİM KONUDAN HABERİM OLMADIĞIMI VEDE HİÇ BİR ŞEY BİLMEDİĞİMİ YAZMIŞLAR...ARKADAŞLAR BEN DIŞHATLARDA THY NİN DENIED BOARDING OFİSİNDE TAM 8 SENE BİNLERCE YOLCUNUN İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİM.O BİLETTEKİ KÜÇÜK YAZILAR MAHKEME KARŞISINDA HİÇ BİR DEĞER TAŞIMIYOR.MAHKEME AÇIPTA THY YE KARŞI OVERBOOKTAN KAZANAMAYAN YOLCU YOK...BANA DİKKATLİ OKUMAMI SÖYLEYEN ARKADAŞLAR ELLERİNE BİR DÜRBÜN ALIP KENDİLERİ ESAS BİR KURALLARI OKUSUNLAR.IATA NE DİYOR BU KONUDA GİDİP BİR ÖGRENSİNLER.ONDAN SONRA BURADAN AHKAM KESSİNLER...GÖNÜLLÜ OLARAK YOLCU İSTERSE DENIED UYGULANIR GÖNÜLSÜZ YOLCU THY NİN KAĞIDANA İMZA ATMAS İSE VEDE THY YE KARŞI TAZMİNAT DAVASI AÇAR ASLANLAR GİBİ HAVADA KARADA DAVAYI KAZANIR...ÇOKBİLMİŞ ARKADAŞLAR GİDİN THY NİN HUKUK BÜROSUNA SORUN ONDAN SONRA BURADAN ATIP TUTUN.HERKESE HAYIRLI KANDİLLER.NOT: ŞİMDİ NEREDEMİ GÖREV YAPIYORUM , HERKES GİBİ ADAMINI BULDUM YURT DIŞINDA KIYAK BİR YERE KAPAĞI ATTIM ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
pas bilet verilecek deniyor haber de, pas bilet de zaten uçakta yer varsa uçuyorsun yani o biletinde overbook olması gibi bir durum söz konusu degil. yer yoksa zaten pas kullanamazsın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs haters a cevap ~ 12 yıl önce
saçmalama birader tgs ile ne alakası var durumun ? daha yer hizmetleri oldugunu bilmiyorsun yol hizmetleri yazmışsın. overbook diye bir kavram var, bunu tüm hava yoluşirketleri yapıyor. uluslararası havacılık organizasyonu her uçakta belli bir miktar fazla satış olması hakkını tanımış hava yollarına. şirketler ticaret yapıyorlar, bu adamlar fazla bilet satmasalar kimi cezasız değişen biletler var yada cezalı bile olsa değişen biletler var adam son dakika haber vermeden gitmiyor uçuşa bu yüzden uçaklar boş gidiyor.çok acele işi olan internetten yaptırsın check in, yaptıramıyor mu ? interneti mi yok ? call centerdan yaptırsın. uçsun. bizde uçuyoruz, check ini önceden yaptırıyoruz bu şekilde.ayrıca overbook durumunda haberde yazıldığı gibi her yone değil, sadece uçuş mili tutan yönlere bilet veriliyor, öyle olsa ne güzel adam atinada overbook olsun sao paolo, los angeles yada toronto bileti alsın, ne güzel istanbul. gönül ister ki verseler, ma her yone değil, mili tutan yöne veriliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs haters ~ 12 yıl önce
Herşey tgs nin saçma sapan yol hizmetleri yüzünden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 12 yıl önce
OVERBOOK A DÜŞTÜĞÜ İÇİN , BEDAVA BİLET VERDİKLERİNDE ; O BEDAVA BİLETİN DE OVERBOOK A DÜŞMEK OLASILIĞI VAR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaka herhalde ~ 12 yıl önce
bence bu yorumu yapan arkadaş şaka gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saka diyen akilli ~ 12 yıl önce
sen bu kafayla devam et bakalim basina neler gelir gorursun mahkemeye gidersin bir de kuzu kuzu avukat parasi odersin ustune afiyet olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pass bilet ~ 12 yıl önce
Geçen yıl THY'de overbook nedeniyle bir sonraki uçağa kaldık. Tazminat olarak aynı parkurda pass bilet ya da para önerdiler, bileti tercih ettik. Hata yapmışız, bize uygun hiç bir zamanda kullanma şansımız olmadı, neticede sırf bileti kullanmak için uçtuk :) Miles & Smiles ödül biletleri de elde patlıyor, 6-7 ay sonrasının kontenjanı bile dolu! Yani pass bilet falan hikaye, en temizi parayı almak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000