23 Mart 2008, Pazar 13:52:56

ÇİZMECİ GÜRLEDİ

TÖSHİD Başkanı Yavuz Çizmeci, derneğin başkanlığına geldikten sonra havacılık sektöründe yaşanan gelişmelerle ilgili ilk kez konuştu. Çizmeci, bir şirketi hırsızlıkla suçladı. İşte o konuşmanın ayrıntıları…
  • Sn.yavuz çizmeci THY yi suçlayacağınıza pilotlarınızı niye elinizden kaçırdığınızı bir düşünseniz daha iyi olur.THY deki imkanlar diyorsunuz siz daha mı az kazanıyorsunuz sizde aynı imkanları sağlayın kaçırmayın yetişmiş elemanlarınızı.

Türkiye'de ilk kez özel sektör, devletin 'cazip tekliflerle' kendilerinden eleman 'çalmasından' şikayet etti. Özel Havayolu İşletmecileri Derneği Başkanı Yavuz Çizmeci, 'THY cazip tekliflerle pilotlarımızı alıyor' dedi.

TÖSHİD'in çiçeği burnunda başkanı aynı zamanda da ACT Havayolları Yönetim Başkanı olan Yavuz Çizmeci havacılık sektörünün 25 yıldır içerisinde olduğunu söyleyerek 'Fakat bu grupta ilk defa başkanlık yapıyorum' dedi. Başkanlığı boyunca grup içerisinde barışçıl, uzlaştırıcı bir rol oynayacağını ifade eden Çizmeci; “Uzlaştırıcı olmayı başarı ile noktalayacağız” dedi.

Sektörde şu anda en büyük sorunları THY'nin kendilerinin yetiştirmiş oldukları pilotları aldıklarını ifade eden Çizmeci; 'Bu durum bizleri çıkmaza sokmaktadır. Yetiştirdiğimiz pilotlarımız tam kıvama geldi dediğimiz vakit, pilotlarımız maalesef kendilerine daha cazip gelen THY'ye geçmektedir' dedi.

YETİŞMİŞ PİLOT KALMAYACAK

Bu konuda devamlı THY ile temas içerisinde olduklarını belirten Çizmeci, 'Muhatabımız olan gerek Genel Müdür gerekse Yönetim Başkanı olsun temaslarımızı sürdürüyoruz. Oraya gittiğimiz vakit hakikaten bizleri çok iyi şekilde karşılıyorlar, ikram da kusur etmiyorlar tamam sorun değil diyorlar fakat yine bizlerden pilot almaya devam ediyorlar. Eğer bu şekilde THY bizden pilot almaya devam ederse bizde maalesef yetişmiş pilot kalmayacak ve daha sonra ise uçaklarımız uçamayarak yerde kalacak. Bu olay ise kimseye fayda getiremeyeceği gibi zarar getirecek' şeklinde konuştu.

THY'nin ocak ayından buyana kendilerinden 52 pilot aldıklarını kaydeden Çizmeci, 'Şimdi de bizden 95 pilot alacaklarına dair duyum aldık. Bari bunun önüne geçelim diye tekrar girişimlerde bulunacağız” dedi.

ÇİZMECİ GÜRLEDİ

Yorumlar

BY DOĞRU ~ 16 yıl önce
Sn.yavuz çizmeci THY yi suçlayacağınıza pilotlarınızı niye elinizden kaçırdığınızı bir düşünseniz daha iyi olur.THY deki imkanlar diyorsunuz siz daha mı az kazanıyorsunuz sizde aynı imkanları sağlayın kaçırmayın yetişmiş elemanlarınızı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000