19 Ağustos 2008, Salı 08:47:38

CIP yolcusuna çok özel hizmet

Havayolu şirketlerinin bankalarla yaptığı anlaşmalar sonucu verilen CIP yolcu hizmetlerinde son dönemde büyük artış yaşandı...
  • Anadolujet ile uçuyorsanız bu kartlara sahip olmaya bile gerek yok 20 ytl veren herkes bu salonlardan gecebiliyor

Havayolu şirketlerinin bankalarla yaptığı anlaşmalar sonucu verilen CIP yolcu hizmetlerinde son dönemde büyük artış yaşandı. THY'nin Elit Card ve üzeri kartlara sahip müşterileri ile bankaların verdiği miles & miles'tan istenilen oranda mil puan toplayanların yararlandığı CIP hizmeti, bilet alıştan, bekleme salonuna kadar çok sayıda ayrıcalık tanıyor.

SAYI 392 BİNE ÇIKTI

THY yetkililerinden alınan bilgiye göre, sadece THY'nin 2008 yılı ilk 7 ay itibariyle 392 bin CIP yolcusu bulunuyor. CIP hizmetlerinden İç hatlarda 182 bin, dış hatlarda ise 210 bin yolcu yararlanıyor. CIP sayısındaki artışın hizmet kalitesini etkilememesi için havayolu şirketleri gereken önlemleri alıyor. Ancak uzun kuyruklar ve özellikle yağışlı havalarda yolcuların servis merdivenlerinden çıkmasının yarattığı sıkıntılar için de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü önlemlerini devreye soktu. Genel Müdürlük, DHMİ'ye bir yazı göndererek, CIP ve VIP yolcuların servis merdivenlerinden değil, rotunda adı verilen terminal ile körüğün bağlantı noktasından uçağa alınmasını istedi.

ÖNCELİKLİ YER TERCİHİ

Yolcuların özellikle yağışlı havalarda metal özelliğe sahip merdivenlerden çıkarken kayma, düşme gibi sorunlar yaşadığını belirten yetkililer, kapalı ve daha güvenli merdivenlerle uçağa alınmaları için karar alındığını kaydetti. CIP yolcularına tanınan diğer ayrıcalıklar ise şöyle:

 Ayn bankoda checkin 

 Bilet satış hizmeti (rezervasyon değişikliği , bilet satın alma)

 Öncelikli yer tercihi

 Bagajlar için özel tanıtıcı etiket ve ayrı yükleme

 Boarding (Yolcuların salondan uçağa özel araç ile refakat memuru eşliğinde götürülmeleri)

Zehra Sayan / Bugün

CIP yolcusuna çok özel hizmet

Yorumlar

Rumuzrumuz ~ 16 yıl önce
Anadolujet ile uçuyorsanız bu kartlara sahip olmaya bile gerek yok 20 ytl veren herkes bu salonlardan gecebiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000