17 Ekim 2011, Pazartesi 10:30:27

"CANAVAR GİBİ EKİBİMİZ VAR"

THY reklam müdürü Serdar Ekrem Şirin, THY için sürekli prjeler ürettiklerini ifade etti...
  • Bu grup bir sure sonra kendileri de kendilerinin birsey olduguna inaniyor ya en cok buna sasiriyorum...
  • Siz bakmayın çekemeyenlerin yorumlarına sizi biz tanıyoruz.Başarılar...
  • Bu adam bu kadar iş yapmış da neden ağzıyla kuş tutmamış kardeşim, hem üniversite mezunu falan da değildir bu, hem ekip demiş, canavar demiş, yemesin bu ekip yorum yapanları da. Uluslararası bi ödül de almıştı galiba geçenlerde, bilmem ne belediyesinde yaptığı çalışmalar da yakından takip ediliyodu di mi? Yineliyorum, ağzıyla kuş tutsun önce, sonra gelsin ekip falan yaptı da demesin, burdaki yorumlar sayesinde oldu herşey desin.
  • Acaba hangi projeleri ürettiler ? Siz ürettiyseniz, ajanslar ne iş yaptı ? Sonradan olma reklamcılık ancak bu kadar olur. Yazık koca THY na yazık.
  • Tüm hazırlıkları ajans yapıyor, reklamda kullanılack kişilere yönetim karar veriyor, e peki bu arkadaş ne yapıyor:) Röportajına sadece kendisi inanmıştır ????
  • Mevcut durum ile haberin mesajı biraz ''Yanlış Zamanlama '' diyor...
  • nihayet. nihyet. o başarıların arkasındaki gerçek ismi öğrenebildik. tebrik ediyorum sizi ve ekibinizi. personele sahip çıkmak böyle bir şey olsa gerek.haberin başlığına kendini değil çalışma ekibini taşıyan adam olmak kolay değil
  • Ne yazık ki reklamların hedef kitlesi iyi belirlenemediğinden halktan farklı tepkiler alıyor. Dolayısı ile de bu bilançolara yansıyor. Sürekli bir zarar durumu var. Sanırım bu işler profesyonel şirketler tarafından yapılmalı. Belediyeciler tarafından değil.
Türk Hava Yolları'nın Reklam Müdürü Serdar Ekrem Şirin, THY'nin son yaptığı atılımlar, çektiği reklamlarlar ve dünyadaki gözlemlerle ilgili olarak konuştu.

Türk Hava Yolları son dönemde büyük yatırımlar yapıyor. Yeni hatlar açıyor. 2012 hedefi 40 milyon yolcu. Bu yıl bağımsız değerlendirme kuruluşu Skytrax’ın 18.8 milyon yolcuyla yaptığı ankette Avrupa’nın en iyi havayolu seçildi. İkramı her yerde ödüller alıyor. Dünyada network genişliği anlamında 8’inci, yolcu sayısında 18’inci. THY dünyanın önde gelen sporcularıyla anlaşmalar yapıyor, büyük kampanyalar yürütüyor. THY Reklam Müdürü Serdar Ekrem Şirin, THY’nin pazarlama çalışmalarını değerlendirdi.

Şirin, Milliyet'ten Fatoş Karahasan'ın sorularını yanıtlayarak, bugüne nasıl gelindiğini ve yeni projeleri anlattı.

* Türkiye’nin ulusal havayolu “We are globally yours” diyor. Küresel rekabete nasıl ayak uyduruyorsunuz?
 
Uçtuğumuz her ülkede çok güçlü rakiplerimiz var. Az bütçeyle çok iyi işler yapmak ve her kültüre uygun mesaj vermek zorundayız. Örneğin, Japonya’da iddialı ifadeler kullanamazsınız, mütevazı olmanız gerekir. İngiltere’de her mesajınızı kanıtlamanız gerekir. Skytrax’da Avrupa’nın en iyi havayolu seçildik, bizden buna dair resmi yazı istediler. Amerika’da iddialı hatta abartılı mesajlar vermeniz gerekir. Arap ülkelerindeyse insanların özel hissedecekleri bir iletişim tarzında yarar var.

* Dış ülkelerdeki reklam süreçlerinizi nasıl yönetiyorsunuz?
 
Canavar gibi bir reklam ekibimiz var. Sürekli proje geliştiriyorlar. Dünya çapında kampanyalar yapıyoruz. En güçlü olduğumuz alan, 80’in üzerinde ülkedeki operasyon gücümüz. Planlama ve satın alma ajanslarımız da tecrübe edindiler. Bu kadar geniş bir coğrafyada operasyon yapan başka Türk markası olmadığı için, başlarda zorlandık ama şu anda uçtuğumuz herhangi bir şehirdeki billboard tarifelerine kadar herşeye hâkimiz.
 
* Ünlü yıldızlarla anlaşmalar yapıyorsunuz...
 
İletişimin en önemli amacı konuşulan, ünlü bir marka yaratmak. Tüm iletişim yatırımımız da bunun üzerine, bu yüzden dünyaca ünlü isimlerle çalışıyoruz. Uygun fiyata doğru ünlü kullanımı + doğru mecra = iyi sonuç.
 
* Çok büyük reklam bütçesi gerekmiyor mu?
 
Biz iletişimde kullanacağımız bir “celebrity”i, ki bu ünlü bir oyuncu veya futbol takımı olabilir, çok uygun bir rakamda anlaşmadan iletişimini yapmayız. Sponsor olduğumuz takımlarla ilişkimiz anlaşma şartlarından ibaret değil, birbirimize alıştıkça daha cok proje çıkıyor ortaya. Manchester United’la yaptığımız reklam filmini çok beğendikleri için güvenlik filmini futbolcularla çekmeyi kendileri teklif ettiler.
 
* Reklamın geri dönüşü nasıl?
 
Kobe Bryant’la çok uygun bir ücrete reklam anlaşması yaptık. Sadece Amerika’daki medya değeri bile kat kat fazla oldu ve bize iyi bir PR katkısı sağladı. The Economist, dünya genelindeki okuyucuları arasında bir araştırma yaptırdı. Kobe ilanımız 47’nci sayfada yer almasına rağmen, en çok hatırlanan ve beğenilen ilan çıktı.
 
* Sık sık ödüller alıyorsunuz...
 
Sene başında Apple’la “Airline exclusive” iAd anlaşması yaptık. Sektöründe lider 15 şirket var ve biz L’Oreal, Renault, Louis Vuitton, Unilever, Citi, Evian gibi markalarla beraber yer aldık. Apple’la beraber bir uygulama yaptık ve ortalama kullanım süresi tüm diğer markalardan fazla oldu, ödüller aldık, müthiş bir tecrübeydi.
 
* Yılın pazarlamacısı oldunuz...
 
M&M Global her sene dünyada yılın pazarlamacısını seçiyor. Adaylar arasında Unilever, CreditSuisse, İtau ve AB İnbev’in yöneticileri vardı. Pazarlama profesyonellerinin takdirini kazanmak harika, ama asıl keyiflisi birincilik ödülünü aldıktan sonra masadaki dünyaca ünlü markaların yöneticilerinin beni ‘We are Turkish Airlines, We are globally yours’ cingılını koro halinde söyleyip karşılamasıydı. 
 
* 2012 planlarınız...
 
Havacılığın yüzde 40’ı Avrupa’da, müthiş rekabet ve müthiş bir potansiyel var. Avrupa’da iletişime daha fazla yatırım yapacağız. Ayrıca Türk sporunun en büyük destekçisiyiz, ama fazla iletişimini yapmıyoruz, bu sezonla beraber özellikle sosyal medya üzerinden etkili ve sürekli bir iletişime başlayacağız.
"CANAVAR GİBİ EKİBİMİZ VAR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu grup bir sure sonra kendileri de kendilerinin birsey olduguna inaniyor ya en cok buna sasiriyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Siz bakmayın çekemeyenlerin yorumlarına sizi biz tanıyoruz.Başarılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu adam bu kadar iş yapmış da neden ağzıyla kuş tutmamış kardeşim, hem üniversite mezunu falan da değildir bu, hem ekip demiş, canavar demiş, yemesin bu ekip yorum yapanları da. Uluslararası bi ödül de almıştı galiba geçenlerde, bilmem ne belediyesinde yaptığı çalışmalar da yakından takip ediliyodu di mi? Yineliyorum, ağzıyla kuş tutsun önce, sonra gelsin ekip falan yaptı da demesin, burdaki yorumlar sayesinde oldu herşey desin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Acaba hangi projeleri ürettiler ? Siz ürettiyseniz, ajanslar ne iş yaptı ? Sonradan olma reklamcılık ancak bu kadar olur. Yazık koca THY na yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tüm hazırlıkları ajans yapıyor, reklamda kullanılack kişilere yönetim karar veriyor, e peki bu arkadaş ne yapıyor:) Röportajına sadece kendisi inanmıştır ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Mevcut durum ile haberin mesajı biraz ''Yanlış Zamanlama '' diyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nihayet. nihyet. o başarıların arkasındaki gerçek ismi öğrenebildik. tebrik ediyorum sizi ve ekibinizi. personele sahip çıkmak böyle bir şey olsa gerek.haberin başlığına kendini değil çalışma ekibini taşıyan adam olmak kolay değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne yazık ki reklamların hedef kitlesi iyi belirlenemediğinden halktan farklı tepkiler alıyor. Dolayısı ile de bu bilançolara yansıyor. Sürekli bir zarar durumu var. Sanırım bu işler profesyonel şirketler tarafından yapılmalı. Belediyeciler tarafından değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000