29 Mayıs 2012, Salı 23:05:40

"BU YOLDAN DÖNEN NAMERTTİR"

Atatürk Havalimanı’ndaki iş yavaşlatma eylemi az önce Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin’in konuşmasıyla sona erdi…
  • Thy, türlü mülakat ve sınavlar neticesinde, uçucu ekibini karakter, duruş ve sahip olduğu özellikleri görerek, bilerek seçmektedir. Çalışanının arkasında dursa belli kurallar çerçevesinde sarıp sarmalasa tatsızlıklar minimuma iner. Çalışana verilen değer , hakça davranış çalışan üzerinde inanç ve şevk yaratacak büyüme en doğru şekilde olacaktır, çünkü mutlu mutlu, istekle çalışacaktır her birey. Gerçek saygı ve sevgidir bütünlüğü sağlayan. İnsan korktuğu değil sevdiğini ve saydığını kırmaktan çekinir.
  • Yaa Murat kardeş ne kadar ayıp ne kadar günah söylediklerin.Hem cahilsin hem de aciz.Muhtemelen uçağı sadece havada gördün.Zaten bizim miiletimizin en büyük hastalığı da bu değil mi??HER KONUDA BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMAK...
  • Hakkını arayan insanları "bunnar köpek gibi para aleyor bide şigayet edeyorlar" şeklinde barbarca, cahilce eleştirmeye çalışan; hayatını, haklarını ve özgürlüklerini para için satabilecek potansiyele sahip olan insanlarımız... Lütfen rica ediyorum hatta yalvarıyorum kendinize gelin. İslam haklı isen hakkını savunmayı söylemez mi? Siz bunu nasıl olurda kişinin elinden almaya çalışırsınız. Asgari ücretin bu denli düşük olduğu ülkemizde isyan etmeyende midir suç yoksa söz hakkı elinden alınacağı için mücadele edende mi? Olay para mı? Yaşamınız, dininiz para mı? Bu ülkede dinimizin güzelliklerinden hiç mi nasibinizi almadınız? En azından ilk emre uyun OKUYUN! Bağnaz tıknaz olmayın yalvarıyorum
  • Bilip bilmeden konusmayalim kim isten cikarilmis? Ayrica biz isten atilirsak sizi alacaklari ne malum? TK da seni bekliyordu ah su yorumu yapan gelse de is versem diye. Unutmayin grev kiricilari TK DA sevmez. Bundan once arkadaslarini satanlari en basta cikardilar. Isvereni destekleyen ey sahsiyetsiz birey. Yorumu yazarken Adini soyadinida yaz da belki TK sana kucak acar gel is verelim diye. Guldurmeyin ve az karakterli olun.
  • Murat bı tur at kardesim...
  • aziz nesin yine iyimser demiş bu ülkenin % 60 aptaldır diye.Aklınız fikriniz bir kabin memurunun aldıgı maaş yedigi gezdigi gördügü degil mi? Şu yorumları okudum ve sordum neyin hazımsızlıgı arkadaşım gel emek ver 14 saat mesai yap amerikaya yürüyerek git sende al o maaşı o çok düşündügün vatandaşta alsın vasıfsızsan bu yaşa kadar kendine bir şey katmadıysan birilerinin üstünden geçinerek yaşadıysan şimdi de evde iş yerinde her neredeysen girmiş havacılık haberlerini okuyup üstün tecrubenle akıl veriosun bence sen git bir kitapçıya kitap alda biraz kendini geliştir vizyonunu genişlet biraz da kendine faydan olsun..
  • Ayçin, “Değerli arkadaşlarım bugün bu yasa meclisin birinci gündem maddesiydi. Ancak sizlerin bu kararlığı nedeniyle gündeme alamadılar. Biz bu şekilde devam edersek yine gündeme alamazlar. Bu yolda dönmek yok” dedi.fakatttt o bunları derken mecliste yasa tasarısı görüşülmeye başlanmıştı haberi yokkk....ah başkanım ahhhh....meclisten de haberin yok ya huu...
  • tipik bir yoldaş yavvv.....1 mayısa neden katılmadı bu yoldaş...neymiş kılıçdaroğlundan söz almış bu iş anayasa mahkemesinden dönermiş.kılıçdaroğluna abi diyeceğine başbakana ve milletvekiline hakaret etmeseydin de bu durumlar olmasaydı....
  • DÜN Kİ EYLEME KATILAN TÜM SİVİL HAVACILIK KOLLARINDA Kİ CALISANLARI HAKLI DAVALARINDA DİMDİK VE ONURLU MUCADELELERİNDEN DOLAYI KUTLUYORUM VE İSTEN CİKARİLDİGİ TEBLİG EDİLEN KABİN MEMURU ARKADASLARİMİZA DA SİRKET TARAFİNDAN YAPİLAN BUDAVRANİSİN EYLEM KIRICI BİR BLÖF OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM. AYRICA SİZ BEGENMİYORSANİZ CİKİN İSTEN BİZ VARİZ SİRADA YERİNİZDE OLMAK İSTEYEN COK GİBİ YAZİLAN YORUMLARADA ACİYARAK GULUMSEYİN SEVGİLİ EMEKCİ KARDESLERİM ZİRA BEN ÖYLE YAPİYORUM BU KAFAYLA ONLARDAN ANCAK İSSİZLER ORDUSU KURULUR OMUR BOYU BES PARASİZ İNTERNET BASİNDA SADECE YORUM YAZABİLİRLER YERİNİZDE OLMAYİ UMUT EDEREK. BU ULKENİN SİZLER GİBİ ONURUYLA GURURUYLA DİMDİK HAKKINI SAVUNAN İNSANLARI HİÇ EKSİK OLMASIN.
  • Daha cok beklersin ezik :))

Dün gece saat 03:00’te başlayan ve bugün şu ana kadar devam eden THY personelinin iş yavaşlatma eylemi az önce sloganlarla son buldu.

Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Barış ve Demokrasi Partisi ile görüşmelerde bulunan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin saat 22:00 sıralarında karayoluyla İstanbul Atatürk Havalimanı’na geldi.

Ayçin Hava-İş üyelerine yaptığı açıklamada: “Değerli arkadaşlarım, Ankara’da Ak Parti haricinde mecliste grubu bulunan tüm partilerle görüştük. Bize sonsuz destek verip grev yasağına ilişkin yasanın meclisten geçemeyeceğinin sözünü verdiler. Özellikle CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu eğer bir gece vakti meclisten bu yasayı geçirirlerse Anayasa Mahkemesi’ne gidip iptal ettirmek boynumuzun borcu olsun sözünü bize verdi” dedi.

Bu yoldan dönmeyeceklerini ve işten bir personelin bile çıkarılması halinde greve devam edeceklerini sözlerine ekleyen Genel Başkan Ayçin; “Arkadaşlar eğer bir arkadaşımızın bile ekmeğine engel olurlarsa bu grev kaldığı yerden devam edecek. Bu yoldan dönenin kaşığı kırılsın. Bu yoldan dönen namerttir” şeklinde konuştu.

Ayçin sözlerinin devamında AK Parti iktidarına ve yasa teklifinde bulunan Milletvekili Metin Külünkçü’ye çattı. Külünkçü’nün bir dönem daha milletvekili seçilebilmek için bu yasa teklifini hazırladığını belirten Ayçin; Bu adam partisinin dediğini yapıp hazırladığı yasanın ne anlama geldiğini bile bilmiyor. Tek amacı bir dönem daha vekil seçilebilmek. Siz mecliste namus sözü vermiyor musunuz, namus ne demek, adamlık demek. Peki buradan sesleniyorum. İşçinin hakkına engel olmak hangi adamlıkta var? Bizim en büyük talihsizliğimiz her şeyden anlayan bir Başbakanımızın olmasıdır. Kendisi hukuktan da anlıyor, yasadan da anlıyor, doktorluktan da anlıyor. Herşeyi çok iyi biliyor. Şimdi kendisi işi gücü bırakıp pilotun hostesin maaşından da söz eder. Peki onların maaşını sorgularken bu insanların ne şartta olursa olsun yolcuya güler yüzle hizmet etmesi gerektiğini, uçuş saatlerini ve çalışma şartlarını da sorgulayacak mısın? Birçok yerde yöneticilik yapıp 30 bin lira maaş alanları sorgulayacak mısın? Daha sonra asgari ücretten dem vuracak. Bu da senin ayıbın. Asgari ücret bu boyutlardaysa bu senin en büyük ayıbın” dedi.

Havacılık sektöründe çalışanların grev yapmasına ilişkin yasanın bugün meclisin birinci gündem maddesi olduğunu ancak hiçbir şekilde gündeme getirilmediğini sözlerine ekleyen Ayçin, bunda kararlı tutumlarının etkili olduğunu belirtti. Ayçin, “Değerli arkadaşlarım bugün bu yasa meclisin birinci gündem maddesiydi. Ancak sizlerin bu kararlığı nedeniyle gündeme alamadılar. Biz bu şekilde devam edersek yine gündeme alamazlar. Bu yolda dönmek yok” dedi.

Personeli selamlayarak sözlerine nokta koyan Ayçin’in açıklaması sırasında sık sık hükümet ve THY yönetimi aleyhine sloganlar atıldı.

Atilay Ayçin’in açıklaması sırasında Halk Evleri Sendikası da Hava-İş üyelerine destek vermek için Atatürk Havalimanı’na geldi.

Ayçin’in konuşmasını noktalamasının ardından Oyuncular Sendikası adına destek vermeye gelen tiyatro oyuncuları Şebnem Sönmez ve Hakan Bilgin Genel Başkan Atilay Ayçin’i tebrik ederek ‘bundan sonra’ yanınızdayız’ mesajı verdi.
İş yavaşlatma eylemini gerçekleştiren THY personeli sloganlar atarak Atatürk Havalimanı’ndan ayrıldı.

 

"BU YOLDAN DÖNEN NAMERTTİR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

? ~ 12 yıl önce
Thy, türlü mülakat ve sınavlar neticesinde, uçucu ekibini karakter, duruş ve sahip olduğu özellikleri görerek, bilerek seçmektedir. Çalışanının arkasında dursa belli kurallar çerçevesinde sarıp sarmalasa tatsızlıklar minimuma iner. Çalışana verilen değer , hakça davranış çalışan üzerinde inanç ve şevk yaratacak büyüme en doğru şekilde olacaktır, çünkü mutlu mutlu, istekle çalışacaktır her birey. Gerçek saygı ve sevgidir bütünlüğü sağlayan. İnsan korktuğu değil sevdiğini ve saydığını kırmaktan çekinir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat'a ~ 12 yıl önce
Yaa Murat kardeş ne kadar ayıp ne kadar günah söylediklerin.Hem cahilsin hem de aciz.Muhtemelen uçağı sadece havada gördün.Zaten bizim miiletimizin en büyük hastalığı da bu değil mi??HER KONUDA BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMAK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şafak ~ 12 yıl önce
Hakkını arayan insanları "bunnar köpek gibi para aleyor bide şigayet edeyorlar" şeklinde barbarca, cahilce eleştirmeye çalışan; hayatını, haklarını ve özgürlüklerini para için satabilecek potansiyele sahip olan insanlarımız... Lütfen rica ediyorum hatta yalvarıyorum kendinize gelin. İslam haklı isen hakkını savunmayı söylemez mi? Siz bunu nasıl olurda kişinin elinden almaya çalışırsınız. Asgari ücretin bu denli düşük olduğu ülkemizde isyan etmeyende midir suç yoksa söz hakkı elinden alınacağı için mücadele edende mi? Olay para mı? Yaşamınız, dininiz para mı? Bu ülkede dinimizin güzelliklerinden hiç mi nasibinizi almadınız? En azından ilk emre uyun OKUYUN! Bağnaz tıknaz olmayın yalvarıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memur ~ 12 yıl önce
Bilip bilmeden konusmayalim kim isten cikarilmis? Ayrica biz isten atilirsak sizi alacaklari ne malum? TK da seni bekliyordu ah su yorumu yapan gelse de is versem diye. Unutmayin grev kiricilari TK DA sevmez. Bundan once arkadaslarini satanlari en basta cikardilar. Isvereni destekleyen ey sahsiyetsiz birey. Yorumu yazarken Adini soyadinida yaz da belki TK sana kucak acar gel is verelim diye. Guldurmeyin ve az karakterli olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tür ~ 12 yıl önce
Murat bı tur at kardesim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
murat'a cevap. ~ 12 yıl önce
aziz nesin yine iyimser demiş bu ülkenin % 60 aptaldır diye.Aklınız fikriniz bir kabin memurunun aldıgı maaş yedigi gezdigi gördügü degil mi? Şu yorumları okudum ve sordum neyin hazımsızlıgı arkadaşım gel emek ver 14 saat mesai yap amerikaya yürüyerek git sende al o maaşı o çok düşündügün vatandaşta alsın vasıfsızsan bu yaşa kadar kendine bir şey katmadıysan birilerinin üstünden geçinerek yaşadıysan şimdi de evde iş yerinde her neredeysen girmiş havacılık haberlerini okuyup üstün tecrubenle akıl veriosun bence sen git bir kitapçıya kitap alda biraz kendini geliştir vizyonunu genişlet biraz da kendine faydan olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 12 yıl önce
Ayçin, “Değerli arkadaşlarım bugün bu yasa meclisin birinci gündem maddesiydi. Ancak sizlerin bu kararlığı nedeniyle gündeme alamadılar. Biz bu şekilde devam edersek yine gündeme alamazlar. Bu yolda dönmek yok” dedi.fakatttt o bunları derken mecliste yasa tasarısı görüşülmeye başlanmıştı haberi yokkk....ah başkanım ahhhh....meclisten de haberin yok ya huu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabinn ~ 12 yıl önce
tipik bir yoldaş yavvv.....1 mayısa neden katılmadı bu yoldaş...neymiş kılıçdaroğlundan söz almış bu iş anayasa mahkemesinden dönermiş.kılıçdaroğluna abi diyeceğine başbakana ve milletvekiline hakaret etmeseydin de bu durumlar olmasaydı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taktir ~ 12 yıl önce
DÜN Kİ EYLEME KATILAN TÜM SİVİL HAVACILIK KOLLARINDA Kİ CALISANLARI HAKLI DAVALARINDA DİMDİK VE ONURLU MUCADELELERİNDEN DOLAYI KUTLUYORUM VE İSTEN CİKARİLDİGİ TEBLİG EDİLEN KABİN MEMURU ARKADASLARİMİZA DA SİRKET TARAFİNDAN YAPİLAN BUDAVRANİSİN EYLEM KIRICI BİR BLÖF OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM. AYRICA SİZ BEGENMİYORSANİZ CİKİN İSTEN BİZ VARİZ SİRADA YERİNİZDE OLMAK İSTEYEN COK GİBİ YAZİLAN YORUMLARADA ACİYARAK GULUMSEYİN SEVGİLİ EMEKCİ KARDESLERİM ZİRA BEN ÖYLE YAPİYORUM BU KAFAYLA ONLARDAN ANCAK İSSİZLER ORDUSU KURULUR OMUR BOYU BES PARASİZ İNTERNET BASİNDA SADECE YORUM YAZABİLİRLER YERİNİZDE OLMAYİ UMUT EDEREK. BU ULKENİN SİZLER GİBİ ONURUYLA GURURUYLA DİMDİK HAKKINI SAVUNAN İNSANLARI HİÇ EKSİK OLMASIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 12 yıl önce
Daha cok beklersin ezik :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000