08 Haziran 2012, Cuma 19:43:17

"BU OYUNUN MAĞDURLARI ÇALIŞANLARDIR"

Türk Hava Yolları (THY) yönetiminin, “iş yavaşlatma” eylemi nedeniyle işten çıkardığı THY personeline destek vermek için HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu ve bir grup HAS Parti üyesi, Atatürk Havalimanına geldi.
  • Sn bekaroğlu tespiti doğru yapmış bu bir oyun mağdurları ise calışanlardır. çalışanlarda oyunun farkında sendika ağasını desteklemiyorlar.İşten atılanlar oyunun farkında onlarda sendikanın yanında değiller.Sn Bekaroğlu sn sendika başkanına sormadınızmı atılan 400 işci niye burda değil .Hadi calışanlar korkuyorlar öyle değil aslında ama,peki atılanlar niye senikanın direniş dediği bu oyunun icerisinde değiller.Çünkü kral cıplak 25 yıldır sendikanın başında kalmak icin böyle senaryolara ihtiyac var durum bu kadar basit.Herkese akıl dolu yıllar dilerim.
  • 10 saatir guncellenmiyor. neden oldugu konusunda bir fikrim var. ama kendime sakliyorum.
  • senin nasıl işte kaldığını merak ediyorum. arkadasım 29unda doktor raporluydu. havalanına bile gitmedi. ama maille tazminatsız, terörist damgasıyla isten kovuldugu bilgisi geldi. doktorunuz baskılar nedeniyle raporları onaylamamıs. issizlik maasının bile verilmemesi için thy devlete baskı yaptı. kimse 1 kurus bile alamadı.
  • arkadasim bu olay ne zaman olmus? 29unda ucusa gidenler mi? Yoksa 29unda rapor almis veya eyleme katilmis personeli daha sonraki gunlerde tespit edip yeni mi cikartmislar? bende raporluydum da 29unda simdi japonyadayim. merak ettim.
  • Sendika baskani derhal istifa etsin ve calisanlar ozur dileyip islerine geri donsun.
  • Sn.Bekaroğlu'nun bu oyunun mağduru çalışanlardır demesi çok anlamlıdır.Anlayabilene!
  • atilay ayçin derhal istifa etmelidir 2010 ekimde 200 kişi işten atılınca hava soğuk ben thy nin kapısında çadır kuramam demişti şimdi yaz yatarsın artık thy nin kapısında ama arkanda üye bulabilirsen...
  • son yıllarda bir politikacı tarafından yapılan en mükemmel konuşma,ama eminim buna bile muhalefet olan çıkar hemde işçi kesiminden,bizim millet çünkü yalaka olmayı ,dalkavuk olmayı,köle olmayı,güclünün karşısında her zaman boyun eğmeyi alışkanlık haline getirmiş bir millettir, son zamanlarda tabii...
  • bence bu olayda thy hakli fakat buradan seul e new york a gonderdigi ekip personelini isten atildin deyip yurtdisinda isten cikarmak ve geriye getirmemek yabanci bir ulkede ortada birakmak geri gelecek paran var mi diye bile sormamak ne insanliga sigar ne buyuk bir kurum olmaya bu bir savas degil beyler sadece bir anlasmazlik aklinizi basiniza alin
  • sayın bekaroğlu adam gibi adamdır

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu ve bir grup HAS Parti üyesi, Türk Hava Yolları (THY) yönetiminin, “iş yavaşlatma” eylemi nedeniyle işten çıkardığı THY personeline destek vermek için Atatürk Havalimanına geldi.

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu Atatürk Havalimanı’nda Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin ile bir süre sohbet etti. Destek ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, grev yasağına karşı direndikleri için işten çıkarılan THY çalışanlarını desteklemek için geldiklerini söyleyen Mehmet Bekaroğlu, “Türkiye'de maalesef yapay gündemler konuşuluyor. Şu anda Ana Muhalefet Partisiyle, Başbakanın yaptığı görüşme, Başkanlık sistemi nasıl olacak, yarı başkanlık seçimi nasıl olacağı konuşulurken ekonomik ve çalışma hayatıyla ilgili geri dönüşü olmayan önemli düzenlemeler yapılıyor. Türkiye Halkının bütünü ucuz iş gücü ve müşteri haline getirilen temel yasalar çıkartılıyor. Ama hiç kimse Ticaret Kanunu'nu görüşmüyor konuşmuyor. Hiç kimse grev yasaklarını konuşmuyor. Hiç kimse sayıları bir milyonu aşan taşeron işçileri konuşmuyor. Hiç kimse iş kazalarında 50-60 kişinin ölmesini konuşmuyor. Esenyurt'ta ölen 11 işçiyi konuşmuyor. Hükümetiyle, Ana muhalefetiyle, Muhalefetiyle, Cemaatiyle Türkiye'de bir oyun oynuyorlar. Bu oyunun en büyük mağdurları çalışanlardır. Hükümetin ve THY'nin, THY çalışanlarıyla ilgili takındıkları tavrın dünyada örneği yok. Bir tarafta sendika var. Toplu sözleşme yapıyorlar. Ama grev hakları yok. Böyle bir saçmalık olamaz. İşçinin gücü üretimden kaynaklanıyor. Üretimden kaynaklanan gücü elinden alırsanız işçi nasıl pazarlık yapacak ? Görünen o ki; bunlar her şeyi para için yapıyor. İşin yavaşladığı gün Sayın Başbakanın ve Bakanların yaptığı açıklamalarda; " Biz asla ve asla Ekonomiye zarar vermeyiz". Bu hükümet her şeye piyasa gözüyle bakıyor. Türkiye ve Dünyayı piyasa düzenine göre sıralıyorlar. İnsan çok önemli değil. Burada önemli olan 250 kişi direniyor. Bunlar çok maaş alıyorlardı. Hükümetin yapmak istediği budur. Bütün çalışan kesimleri birbirine kışkırtıyor. Emekçiyi, işçiye, işçiyi memura, az para alanı çok para alana karşı kışkırtıyor. Bu şekilde yönetiyor. Bunlar yanlış. Bu 350 kişiye olan yarın herkese olacaktır. Bu direnişi artırmamız lazım. Hak arama suç haline getiriliyor. Bu çok vahim bir şeydir. Hak arayanların yanında olmazsak, yarın haklarımız kaybolduğunda yanımızda kimse olmaz. Has Parti; Piyasanın da, Siyasetinde, Devletinde insan için olduğuna inanıyor. Bu nedenle piyasayı kısıtlayan bu durumların karşısında olacağız. Direnişin de yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi.

HAS Partililerin ziyaretinden memnun olduğunu söyleyen Havalimanında Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, “Sayın vekilim de söylediler. Bu eylemin mutlaka büyütülmesi lazım. Bu eylemlerin büyütülmesi için bu tür ziyaretlere ihtiyacımız var” diye konuştu.

"BU OYUNUN MAĞDURLARI ÇALIŞANLARDIR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

kral cıplak ~ 12 yıl önce
Sn bekaroğlu tespiti doğru yapmış bu bir oyun mağdurları ise calışanlardır. çalışanlarda oyunun farkında sendika ağasını desteklemiyorlar.İşten atılanlar oyunun farkında onlarda sendikanın yanında değiller.Sn Bekaroğlu sn sendika başkanına sormadınızmı atılan 400 işci niye burda değil .Hadi calışanlar korkuyorlar öyle değil aslında ama,peki atılanlar niye senikanın direniş dediği bu oyunun icerisinde değiller.Çünkü kral cıplak 25 yıldır sendikanın başında kalmak icin böyle senaryolara ihtiyac var durum bu kadar basit.Herkese akıl dolu yıllar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu habere yapilan yorumlar ~ 12 yıl önce
10 saatir guncellenmiyor. neden oldugu konusunda bir fikrim var. ama kendime sakliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
japonyadakine ~ 12 yıl önce
senin nasıl işte kaldığını merak ediyorum. arkadasım 29unda doktor raporluydu. havalanına bile gitmedi. ama maille tazminatsız, terörist damgasıyla isten kovuldugu bilgisi geldi. doktorunuz baskılar nedeniyle raporları onaylamamıs. issizlik maasının bile verilmemesi için thy devlete baskı yaptı. kimse 1 kurus bile alamadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali riza ya ~ 12 yıl önce
arkadasim bu olay ne zaman olmus? 29unda ucusa gidenler mi? Yoksa 29unda rapor almis veya eyleme katilmis personeli daha sonraki gunlerde tespit edip yeni mi cikartmislar? bende raporluydum da 29unda simdi japonyadayim. merak ettim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salim Dagdas ~ 12 yıl önce
Sendika baskani derhal istifa etsin ve calisanlar ozur dileyip islerine geri donsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 12 yıl önce
Sn.Bekaroğlu'nun bu oyunun mağduru çalışanlardır demesi çok anlamlıdır.Anlayabilene!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adb ops ~ 12 yıl önce
atilay ayçin derhal istifa etmelidir 2010 ekimde 200 kişi işten atılınca hava soğuk ben thy nin kapısında çadır kuramam demişti şimdi yaz yatarsın artık thy nin kapısında ama arkanda üye bulabilirsen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mükemmel konuşma ~ 12 yıl önce
son yıllarda bir politikacı tarafından yapılan en mükemmel konuşma,ama eminim buna bile muhalefet olan çıkar hemde işçi kesiminden,bizim millet çünkü yalaka olmayı ,dalkavuk olmayı,köle olmayı,güclünün karşısında her zaman boyun eğmeyi alışkanlık haline getirmiş bir millettir, son zamanlarda tabii...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali riza ~ 12 yıl önce
bence bu olayda thy hakli fakat buradan seul e new york a gonderdigi ekip personelini isten atildin deyip yurtdisinda isten cikarmak ve geriye getirmemek yabanci bir ulkede ortada birakmak geri gelecek paran var mi diye bile sormamak ne insanliga sigar ne buyuk bir kurum olmaya bu bir savas degil beyler sadece bir anlasmazlik aklinizi basiniza alin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enes ~ 12 yıl önce
sayın bekaroğlu adam gibi adamdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000