05 Aralık 2009, Cumartesi 08:21:20

BOEING'E KAYA GİBİ DAYANDILAR!

Bugün Gazetesi yazarlarından Perihan Çakıroğlu, bugünkü köşe yazısında Boeing'i ve şirketin Türkiye Başkanı olarak görev yapan Greg Pepin'i kaleme almış...
  • TUI değil de TAI'den memnun bence.
  • airbus ne yaparsa yapsin boingi mutlaka takip edecek.a 380 tip olarak hicde güzel degil,boing 747,400 ön tarafi yani kokpit camlarindan söyle ortaya dogru bir bakin,hangi hayvana benziyor.tahminimboing bu modeli bu hayvandan alarak tasarladi bu 747 400 modelini.
  • boeing daha iyidir diyenler arastırın bakalım kim daha ileri teknoloji kullanıyor. beıng 777-300 e sapka cıkartırım kaliteli ve yeni ucak oldugu icin ama benim favorim yine de airbus kesinlikle
  • Ucak Boeing yapiyor ve böyle kalacak durum bu. Airbus daha yillar calisma yapmasi gerek.

Altınla uçtuk, şimdi de Boeing'le uçalım. ABD'nin en çok ihracat yapan şirketi olan, geçen yılki cirosu 64 milyar dolara ulaşan Boeing'in Türkiye Başkanı Greg Pepin, ruhumuzu şenlendirdi.

Krize rağmen, uçaklara parça yaptırdıkları Türk firmalarının kaya gibi sağlam durduğunu övünerek anlatan Pepin, "Hayatımızdan çok memnunuz. Öteki ülkelerde tedarikçilerle sorunlar yaşarken, başta TUİ olmak üzere Türk firmalarla hiçbir sorunumuz yok" dedi. Bunun da ödülü olarak Boeing, 1.2 milyar dolarlık yatırım hedefinde bir değişikliğe gitmiyor. Hatta 3 yıl içinde 'birkaç yüz milyon dolarlık' daha iş hacmi yaratıyor.

ONUN GENERALİ SAĞLAM

Pepin, henüz Türkçe öğrenememiş ama uzun yıllardır bizimle. Emeklilik zamanı gelmiş, ne yapacağını bilememiş. Dört yıldızlı Türk general arkadaşı ona sormuş; "Burada mı arkadaşın fazla, ABD'de mi?" Pepin, "Burada fazla" demiş. General, "Öyleyse bizimle kal" önerisinde bulununca, bu ona iyi gelmiş ve kalmış.

Pepin,"Sizin generalin durumu nasıl, tutukluluk filan var mı" soruma, gülerek "Yok, o gayet iyi ve sağlam" cevabını verdi.

Bu şakaydı. Ülkemizde 5 milyon dolarlık boyutta, 130'un üzerinde sosyal sorumluluk projesi yürütün Boeing, 100 bini aşkın öğrencinin de eğitimine katkıda bulunuyor.

Boeing, bu güzellikleri yapacak, yapmalı. 'Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez" derler. Türkiye, onlar için iyi bir müşteri. THY, eski Boeing'lerine yenilerini katıyor. Temmuzda yeni model olan "777"lerin sayısını 5'ten 12'ye çıkarıyor. Gerçi, Pepin, "THY'ye sorun son durumu" dese de böyle bir ayrıntı da verdi.

Bay Pepin, bizim mühendisleri de çok beğeniyor. Avrupalı Airbus'la rekabet durumunu sordum, "Airbus da güvenli ama ben kendimi Boeing'de daha güvenli hissediyorum" dedi.

Perihan ÇAKIROĞLU
BUGÜN

BOEING'E KAYA GİBİ DAYANDILAR!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
TUI değil de TAI'den memnun bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
airbus ne yaparsa yapsin boingi mutlaka takip edecek.a 380 tip olarak hicde güzel degil,boing 747,400 ön tarafi yani kokpit camlarindan söyle ortaya dogru bir bakin,hangi hayvana benziyor.tahminimboing bu modeli bu hayvandan alarak tasarladi bu 747 400 modelini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
boeing daha iyidir diyenler arastırın bakalım kim daha ileri teknoloji kullanıyor. beıng 777-300 e sapka cıkartırım kaliteli ve yeni ucak oldugu icin ama benim favorim yine de airbus kesinlikle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ucak Boeing yapiyor ve böyle kalacak durum bu. Airbus daha yillar calisma yapmasi gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000