09 Ekim 2012, Salı 10:01:17

BAŞBAKANLIK HAVACILIK BAŞKANLIĞI KURULUYOR

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ve bakanların kullandığı uçak ve helikopterler için Başbakanlık Havacılık Başkanlığı kuruluyor.
  • Sayın BAŞBAKANIM bu fikriniz mükemmel.. Tamamıyla destekliyor ve kutluyoruz. Nolur Allahrızası için Hamdi Toplançuyu ve Temel Kotili kuracağınız birimin başına geçirin .. Hem başarılarını başbakanlığa taşırlar hem de 40 000 çalışan onların hakkaniyetten uzak, adaletsiz ve zalimce yönetim tarzlarından kurtulmuş olur. Yemin ederim cennete bu yüzden gidebilirsiniz. Devlet ve millet hep birlikte kazanmış Oluruz. LÜTFEN SESİMİZİ DUYUN..
  • ayrı bir birim olarak çalışması mantıklı hiç bir kuruma yük olmadan kendi stratejinde kendi ekonemisiyle kendi yöneticileriyle mantıklı
  • Rahmetli ÖZAL ın da kullandığı bu uçak artık uçmuyor mu? İkizi TC-ATA hala envanterde görünüyor...
  • tabiiki cok onemli bir adim. allah bereket versin
  • Ihracat artmis mi yoksa ithalat mi patlama yapmis??? Ucaklarin sayesinde bunalimdan etkilenmemisiz!!! demek...Isadamlarinin yeni pazar icin gittigi ulkelerle ihracat artacagina tam tersi ithalat artmis istatistiklere bak istersen...Maliye bakani acigi kucultmek icin vergilerin artirilacagini soyledi bunun icin ne diyeceksin??? Vizyon, 10 milyondan fazla insanin asgari ucretle gecinmek zorunda olusu,vatandasina dunyanin en pahali arabasini,benzinini,dogalgaz,internet,elektrik,pasaportunu musteriye satar gibi satmasi midir??? Isadamindan,sirketlerden vergi toplayamiyor senin vizyonu olan yoneticilerin...Gecmiste ekonomik kriz vardi simdi yok mu??? Alasi var..Git bak kapanan dukkan,esnaf,isyerlerinin sayisina oyle konus yagci,yalaka!!! Ucaklari uretip de satiyorsan helal olsun parasini verip alip da uretenlere hava atiyorsan haram olsun!!!! Senin boyle vizyonu !!! olanlardan cikarin cok ki boyle sacma sapan yorumlar yapiyorsun....
  • sen uzaydamı yaşıyorsun yada evden dışarı çıkmıyorsun? kimi kandırıyorsunuz yaaaa...siz ancak makarna ve kömürcü zavallıları kandırabilirsiniz ancak....senden iyi masal yazarı olur
  • dogru sizin liderlere helikopter bile yeterli!!
  • Bugün avrupa krizdeyken ihracatımız artıyorsa ve bunalımdan etkilenmiyorsak bunun sebebi o uçaklardır. İş adamlarıyla yapılan geziler ve ticari antlaşmalar sayesinde yeni pazarlar ve müşteriler buluyoruz. Bu durumu eleştirenlerin şimdiye kadar hiç öyle bir vizyonu olmadı. Onlar kuru sıkı eleştiri yapmaktan başka bir şey bilmezler. Sen ülkende kös kös otururken kimse seninle ticaret yapmaz, yüzüne de bakmaz . Sonrada geçmişte olduğu gibi ekonomik krizlerle boğuşur durursun. O uçaklar helal olsun diyorum, az bile.
  • Bu hava araçları Esenboğa Havalimanı'nda Devlet Hava Araçları Hangarı Yapım İşi kapsamında yapımı sona yaklaşan dev hangarlarda parkedecekler.
  • Bu durumun sivil havaciliga katkisi olacak soyle ki; bugune kadar lisanstan, tescilden ve egitimden anlamayan devlet yetkilileri ucak isletmeye baslayacaklari icin durumun daha iyi farkina varacaklardir. Yillardir bu sektorde dinozorlasmis, SHGM, THY ve THK nin durumunu daha iyi kavrayacaklardir. Olumlu yanlari olacaktir bu isin 5-10 seneye herseyi anlarlar. Sapir sapir ucaklar helikopterler dusuyor mantar gibi turuyor ve ortalikta yalanlar ucusuyor, hukumet ve basbakan olayin ne oldugunu bile anlayamiyor.

HaberTürk'te yer alan habere göre;Bugüne kadar Türk Hava Yolları (THY) envanterinde bulunan, bakım-onarım hizmetleri ve pilotları Başbakanlık'taki Havacılık Başkanlığı bünyesinde görev yapacak. Emniyet envanterinde bulunan OBA helikopteri de yine Başbakanlık envanterine geçecek. Filoda; ATA, ANA, DAP ve yeni satın alınan önümüzdeki yılbaşında teslim edilecek A330 uçaklarının yanı sıra; OBA helikopteri ile yine ABD'den yeni satın alınan iki adet Sikorsky S92 helikopter yer alacak.

Başbakan'ın yeni helikopterlerinden ilki gelecek mart ayında, diğeri ise temmuz ayında teslim edilecek. Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından ihalesi sonuçlandırılmak üzere olan ve bakanların kullanacağı 7 adet İtalyan Agusta Westland helikopter de bu filoda hizmet verecek. İhalede Agusta ile Eurocopter firmaları yarışıyor.

UÇAK PİLOTU THY'DEN HELİKOPTER İÇİN DIŞARDAN

Başbakanlık hava filosunda görev yapmak üzere 15 kadar yetişmiş uçak ve helikopter pilotuna da ihtiyaç duyuluyor. Uçakları kullanacak pilotlar THY'den alınacak. Emniyet'in elinde yetişmiş az sayıda helikopter pilotu bulunduğu için görev yapacak helikopter pilotları dışarıdan seçilecek. Başbakan Erdoğan, yeni dönemde daha güvenli bir şekilde uçuşlarını gerçekleştirecek. Zaman ve kaynak tasarrufu sağlanacak. Slotlarda (iniş-kalkış izinleri) üstünlük olacak.

DEVLET HAVA ARACI OLUYOR

Başbakanlık VIP uçak havuzunda bulunan ve sivil havacılık kurallarına tabi olan ANA, DAP, ATA, uçağı ile önümüzdeki yıl filoya katılacak olan A330 uçağı ile helikopterler yeni dönemde devlet hava aracı statüsüne alınacak. Devlet hava aracı statüsüne alınmalarıyla bu uçaklar için slot (iniş-kalkış) izni gerekmeyecek. Uçakların bakım masrafları azalacak, uçuşlar daha güvenli olacak. Yeni dönemde uçakların kuyruk isimleri de değişecek. TC-ANA, TC-DAP gibi isimler yerine ABD Başkanlık uçağı "Air Force One" gibi uçaklara numara verilecek.

BAŞBAKANLIK HAVACILIK BAŞKANLIĞI KURULUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

BAŞBAKANIMIZA ~ 12 yıl önce
Sayın BAŞBAKANIM bu fikriniz mükemmel.. Tamamıyla destekliyor ve kutluyoruz. Nolur Allahrızası için Hamdi Toplançuyu ve Temel Kotili kuracağınız birimin başına geçirin .. Hem başarılarını başbakanlığa taşırlar hem de 40 000 çalışan onların hakkaniyetten uzak, adaletsiz ve zalimce yönetim tarzlarından kurtulmuş olur. Yemin ederim cennete bu yüzden gidebilirsiniz. Devlet ve millet hep birlikte kazanmış Oluruz. LÜTFEN SESİMİZİ DUYUN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
ayrı bir birim olarak çalışması mantıklı hiç bir kuruma yük olmadan kendi stratejinde kendi ekonemisiyle kendi yöneticileriyle mantıklı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC-GAP ~ 12 yıl önce
Rahmetli ÖZAL ın da kullandığı bu uçak artık uçmuyor mu? İkizi TC-ATA hala envanterde görünüyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
tabiiki cok onemli bir adim. allah bereket versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yetmez dogru..bu millete az bile!!! ~ 12 yıl önce
Ihracat artmis mi yoksa ithalat mi patlama yapmis??? Ucaklarin sayesinde bunalimdan etkilenmemisiz!!! demek...Isadamlarinin yeni pazar icin gittigi ulkelerle ihracat artacagina tam tersi ithalat artmis istatistiklere bak istersen...Maliye bakani acigi kucultmek icin vergilerin artirilacagini soyledi bunun icin ne diyeceksin??? Vizyon, 10 milyondan fazla insanin asgari ucretle gecinmek zorunda olusu,vatandasina dunyanin en pahali arabasini,benzinini,dogalgaz,internet,elektrik,pasaportunu musteriye satar gibi satmasi midir??? Isadamindan,sirketlerden vergi toplayamiyor senin vizyonu olan yoneticilerin...Gecmiste ekonomik kriz vardi simdi yok mu??? Alasi var..Git bak kapanan dukkan,esnaf,isyerlerinin sayisina oyle konus yagci,yalaka!!! Ucaklari uretip de satiyorsan helal olsun parasini verip alip da uretenlere hava atiyorsan haram olsun!!!! Senin boyle vizyonu !!! olanlardan cikarin cok ki boyle sacma sapan yorumlar yapiyorsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetmez ama evet! 09 Ekim 2012, Salı 14:43:39 yazana ~ 12 yıl önce
sen uzaydamı yaşıyorsun yada evden dışarı çıkmıyorsun? kimi kandırıyorsunuz yaaaa...siz ancak makarna ve kömürcü zavallıları kandırabilirsiniz ancak....senden iyi masal yazarı olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
elestirenlere ~ 12 yıl önce
dogru sizin liderlere helikopter bile yeterli!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetmez ama evet! ~ 12 yıl önce
Bugün avrupa krizdeyken ihracatımız artıyorsa ve bunalımdan etkilenmiyorsak bunun sebebi o uçaklardır. İş adamlarıyla yapılan geziler ve ticari antlaşmalar sayesinde yeni pazarlar ve müşteriler buluyoruz. Bu durumu eleştirenlerin şimdiye kadar hiç öyle bir vizyonu olmadı. Onlar kuru sıkı eleştiri yapmaktan başka bir şey bilmezler. Sen ülkende kös kös otururken kimse seninle ticaret yapmaz, yüzüne de bakmaz . Sonrada geçmişte olduğu gibi ekonomik krizlerle boğuşur durursun. O uçaklar helal olsun diyorum, az bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 12 yıl önce
Bu hava araçları Esenboğa Havalimanı'nda Devlet Hava Araçları Hangarı Yapım İşi kapsamında yapımı sona yaklaşan dev hangarlarda parkedecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katkisi olacak ~ 12 yıl önce
Bu durumun sivil havaciliga katkisi olacak soyle ki; bugune kadar lisanstan, tescilden ve egitimden anlamayan devlet yetkilileri ucak isletmeye baslayacaklari icin durumun daha iyi farkina varacaklardir. Yillardir bu sektorde dinozorlasmis, SHGM, THY ve THK nin durumunu daha iyi kavrayacaklardir. Olumlu yanlari olacaktir bu isin 5-10 seneye herseyi anlarlar. Sapir sapir ucaklar helikopterler dusuyor mantar gibi turuyor ve ortalikta yalanlar ucusuyor, hukumet ve basbakan olayin ne oldugunu bile anlayamiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000