07 Mart 2016, Pazartesi 10:00:41

Bakü-Trabzon arası sefer talebi

Trabzonlu işadamları, Azerbaycan’daki devalüasyonun fırsata çevrilmesi noktasında Trabzon-Bakü uçak seferlerinin başlatılması gerektiğini ifade etti.
  • THY bu işe sıcak bakmıyor azal gelse iyi olurdu
  • THY ilk Bakü uçuşunu başlattığında İST-TZX-GYD olarak icra etmişti.
  • Bakuden Batuma gecmk icin cok ideal bir hat idi .hem batum hemde trabzona yakin iller icin cok iyi . Normalde Baku Tiflis ucakla 1 saat daha sonra arabayla 5-6 saatlik bir yolculuk gerekiyor. Azal la Baku Batum tahminen 1:50 dakikalik bir ucus ve sarp a kadar 2 saat lik araba yolculugu yapmak lazim. tahminin ucaklar full dolar. Eskidende oyleydi.
  • Bakü'den ise Tiflis daha iş yapar.

Trabzonlu işadamları, Azerbaycan’daki devalüasyonun fırsata çevrilmesi noktasında Trabzon-Bakü uçak seferlerinin başlatılması gerektiğini ifade etti. 

Türkiye’de turizm ve ticareti geliştirmek adına dünyadaki gelişmeleri çok sıkı takip eden işadamları, Azerbaycan’da yaşanan krizin Türkiye’ce fırsata çevrilmesi gerektiğini ifade ettiler.  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, MOBİAD Başkanı Alper Bektaş Trabzon’un turizm ve ticarette sadece Arap ülkelerine bağlı kalınmaması gerektiğini, diğer ülkelerdeki gelişmelerin de sıkı takip edilerek buradaki imkanların değerlendirilmesini istedi.

Alper Bektaş Azerbaycan’da yaşanan devalüasyon nedeniyle ülkede yatırım maliyetlerinin düştüğünü ve Azerbaycan’a ithalat yapan firmalara gerek ülkede gerek gümrüklerde maddi manevi  kolaylıklar sağlandığını kaydederek ‘En kısa sürede Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’ye Trabzon’dan direk uçak seferleri başlatılması halinde, iki ülke arasında önemli bir ticari akış başlayacaktır. Trabzon’dan nakliyenin kolay olduğu 12 saat uzaklıktaki Bakü’ye Trabzon’dan uçak seferlerini sadece Türk yatırımcılar değil, oradaki yatırımcılarda istiyor.

Bektaş; 'Önceleri Azerbaycan’a ait havayolu şirketi Trabzon’a direk uçak seferleri yapmış, Pegasus Azerbaycan’dan Avrupa’ya seferler yapıyormuş. Bizde Trabzon’a önemli katkılar sağlayacağını düşündüğümüzden Pegasus, THY veya herhangi bir firmanın Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye Trabzon’dan karşılıklı uçuşlar başlatması önemli bir husustur. Trabzon’daki STK’ler ile şehrin önde gelenlerinin bu konuda işadamlarımıza destek olacağını ümit ediyorum. Eminim ki ülkemiz yöneticileri, şehrimizin Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ve THY Genel Müdürümüz Temel Kotil’den de bu konuda yatırımcılarımıza gereken desteği sağlayacaktır’ ifadelerini kullandı.

Bakü-Trabzon arası sefer talebi

Yorumlar

AZAL ~ 8 yıl önce
THY bu işe sıcak bakmıyor azal gelse iyi olurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arz ~ 8 yıl önce
THY ilk Bakü uçuşunu başlattığında İST-TZX-GYD olarak icra etmişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dlinniy ~ 8 yıl önce
Bakuden Batuma gecmk icin cok ideal bir hat idi .hem batum hemde trabzona yakin iller icin cok iyi . Normalde Baku Tiflis ucakla 1 saat daha sonra arabayla 5-6 saatlik bir yolculuk gerekiyor. Azal la Baku Batum tahminen 1:50 dakikalik bir ucus ve sarp a kadar 2 saat lik araba yolculugu yapmak lazim. tahminin ucaklar full dolar. Eskidende oyleydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GE ~ 8 yıl önce
Bakü'den ise Tiflis daha iş yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000