25 Temmuz 2008, Cuma 12:16:12

BAHADIR ALTAN İSTEDİ, EYLEMDEN VAZGEÇİLDİ!

THY pilotu Bahadır Altan’ın görevden alınmasını protesto etmek amacıyla yapılacak ‘Bir gün uçmama’ eyleminden vazgeçildi. Altan, meslektaşlarına seslenerek eylemin sivil havacılığa zarar vereceğini ve vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.
  • BAHADIR KAPTAN GİTTİĞİ HER YERDE İYİ BİR PİLOT VE AYRICA HAYSİYETLİ DURUŞUYLA İNSAN OLARAK BAŞI DİK AYAKTA KALACAK VE AYAKTA KARŞILANACAK. GERİDE KALANLAR VE ÖZELLİKLE KORKULARIYLA YAŞAYANLAR NERELERDE BOYUN EĞİP ELPENÇE DİVAN DURACAKSINIZ MERAK EDİYORUM. DAHA DA ÖNEMLİSİ SİZ NASIL AYNALARA BAKACAKSINIZ?
  • ASLINDA APAÇIK BİR GERÇEK VARKİ MAASI SENDİKALAR VERMEZ HİÇ BİR ZAMAN SADECE KAZANILMIŞ HAKLARI KORUMAYA ÇALIŞIRLAR.VE ÇALIŞAN İÇİN BÜYÜK BİR İKİLEMDİR BU OLAY ARADA KALMAK ...
  • sendikalar ve siyaset üzerine birkaç kitap okusanız zihniniz açılır...siyaset tüm yaşam alanlarında yapılır özelliklede örgütlü mücadelenin olduğu yerlerde...hak-iş ve türk-iş siyasetten uzak mı sanıyorsunuz...akıl birazcık akıl...konuşmadan önce biraz sendika tarihi okuyun...işveren yalkalığı ve gerçek sendikacılık arasında bir çizgi var tabi anlayana...ORTAKLIĞIMIZ dediğin şirketin senin haklarını gaspetmesine arkadaşlarını işten atmasına sevinen kişiler olarak sizlerin sendikayı dert edinmesinin altında yatan şey çok açık ortada...sizin gibiler muhalif bir sendikal anlayışa sahip olan ve üyelerinin haklarını savunan ve onlara birçok kazanım sağlayan sendikayı "sarı sendikaya" dönüştürmek, patronun kucağına oturtmak istiyorsunuz ağalar...ama kolay değil...siz patronun kucağında mutlu sendikaya küfredin...kervan yürümeye devam edecek...işte medyan mücadele edin yönetimi alın hiçkimse yönetime atamayla gelmiyor...gücünüz varsa patronunuzunda yardımıyla seçilinde kim ağa imiş görelim...satın çalışanları ORTAKLIĞINIZA ondan sonra görelim bu bilmiş hallerinizi..."ışık biraz daha ışık"
  • TK61 ALKIŞLAR SİZE.SENDİKALI OLMAK ORTAKLIĞIMIZI KÖTÜLEMEK DEĞİL.
  • Aslında senin yazdıklarına yorum yapmak çok doğru olmayacak ama son kez bir şeyler yazmak istedim...Sendikalar politika yapma yeri değildir, sadece çalışanlarının hakkını AYRIM YAPMADAN korumak için kurulmuş örgütlerdir. Malesef HAVA-İŞ yönetiminde bu özellik bulunmamaktadır. Ayrıca sendikalı olmakta, şirketi kötülemek, yok etmek demek değildir. Sistemin zoruyla çalışmak zorunda olduğunu söylüyorsun, işte siz ve sizin gibilerin ortak noktası; çalışmadan her hakka sahip olmak istiyorsun. sen çalışıyorsun ORTAKLIĞIMIZDA sana karşılığını ödüyor... Evet şirketin sahibi olarak görüyorum, çünkü ben THY yi senin gibi menfaatim için sevmiyorum... Siz SENDİKACILIK adına ORTAKLIĞIMIZA gözünüzü kırpmadan hertürlü çamuru atıp, zarar vermeyi görev bilmişsiniz...Sendikadan ayrılmak yok, yakında bitecek sizin saltanatınız...
  • çok kuru kafasın siyasetin sendikalarda yapıldığı söyleyecek kadar cahilsin.ağan atilaya söyleyimde seni bu ve benzer konularda biraz çalışdırsın.tabii saltanat sürmekden fırsat bulursa....
  • zavallı tetikci: dağobel sana boşuna tetikci demiyor.siyaset sendikalarda deyil,siyasal partilerde yapılır.sağcı-solcu herkes sendika üyesidir....
  • sendika aynı zamanda politika yapma yeridir...biraz sendikal tarih ve kuram okursanız söylediklerinizin mantıksız olduğunu görebilirsiniz...ayrıca sendika emeğini işverene satanların gönüllü birliğidir ve mücadele örgütüdür...kuşseverler cemiyeti değil...sayın tk61 ortaklığımız derken kendinizi saınırm şirket sahibi gibi görüyorsunuz ama emeğini satan bir emeçisiniz...önce kenidinizi yaşamda bir konumlandırn...işçinin kendini parton sanması büyük bir zihinsel yanılsamadır...beni işten çıkmaya davet ediyorsun..emeğimi gönüllü olarak değil kapitalist sistemin zorunluluğu sonucu satmaktayım..yani beni tutan var..ücretli kölelik düzeni...ama sen hem sendikaya küfredip hemde mücadeleden kaçarak niye hala üyesin onu anlamıyorum...yok militan bi adamsan ve iyi mücadele veriyorsan işte meydan
  • BU ŞİRKET NE BAHADIRLAR GÖRDÜDE NE OLDU HEPSİ HÜSRANLA ANILIYOR ODA ÖYLE OLDU.BYE BYE GOOD LUCK...
  • evet hiç bir şey eskisi gibi olamyacak.aramızda ki çürük elmalar ayıklanıyor .daha güzel günlere.

Türk Hava Yolları’nda 8 Temmuz günü işten çıkarılan Kaptan pilot Bahadır Altan’ın görevden alınmasına tepki gösteren pilotlar bugün hiçbir uçuşa katılmayacaktı. Uçmama eyleminin günü sır gibi saklanırken aslında eylemin bu sabahtan itibaren fiilen başlatılacağı öğrenildi. Ancak olayın geldiği noktanın Türk sivil havacılığına zarar vereceğini düşünün Bahadır Altan, dün akşam Hava-İş Sendikası’nda meslektaşlarına ve sendika temsilcilerine seslenerek eylemden vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Konuyla ilgili olarak AirportHaber’e konuşan Bahadır Altan, “ Amacım kuralsızlığın önünü kesmekti. Olayı kişiselleştirip, başka boyutlara taşımak istemedim. Kamuoyu, sendika ve meslektaşlarım gerekli tepkiyi gösterdi. Eylem amacına ulaştı” dedi.

Bahadır Altan, eylemden vazgeçildiğini basın organlarına gönderdiği şu açıklama şöyle:

Değerli basın mensupları.

Bu gün sabah ilk seferlerden itibaren THY uçaklarının uçmamasına neden olacak “pilotların kendini uçuşa hazır hissetmeme hakkı kullanımı” dün akşam Hava-İş yetkili kuruluna şimdi açıklayacağım çağrıyla durdurulmuştur.

THY yönetiminin havacılık kültüründen uzak, meslek özeline pervasızca müdahale eden, sivil havacılık ve şirket kurallarına aykırı, partizanca tutumunun sonucunda “THY de Pilot Krizi” şeklinde kamuoyuna yansıyan olay kendilerinin de tahmin edemeyeceği tepkilere yol açmıştır.

Çağdışı baskı ceza ve işten çıkarmadan ibaret yönetim anlayışı bu olayla daha da açığa çıkmış ve kamuoyunda afişe olmuştur.

Bu çerçevede yaşananlar çalışanların yoğun tepkisi, dernek ve sendikaların desteği ve basın emekçilerinin sahip çıkmasıyla bir tüketici hakkı olan uçuş güvenliği sorunu haline gelmiştir. Böylece bir günlük “pilotların kendini uçuşa hazır hissetmeme hakkı kullanımı” kararı alınmıştır. THY yönetiminin bu olayda amaçladığı çalışanlarını sindirip suskun bir toplum yaratma çabası tam tersi bir sonuç doğurmuştur.

Uçuş ekiplerinin gösterdiği duyarlılık bu anlamda amacına ulaşmıştır. Bundan sonra da kazanılmış haklara meslek etiğine, kurallara daha da sıkı sarılarak THY yönetiminin uçuş emniyetini aksatacak planlama ve uygulamalarına geçit vermeyecektir.

Bu 15 günlük sürede aldığım destek ve toplumun gösterdiği duyarlılık geleceğe umutla bakmamı sağlıyor. Toplumsal ve sendikal mücadelede sarf edilen en küçük bir emek bile boşa gitmiyor. O nedenle kendimi daha güçlü ve mutlu hissediyorum. Doğru yolda dürüstlükten ayrılmadığınız sürece kazanan hep siz oluyorsunuz. THY yönetimine bana bu duyguları yaşattığı için teşekkür borçluyum. Bütün arkadaşlarımızın ortak kaygısı Ulusal Hava Yolumuzun geleceğidir. Keşke bu konuda onlar da bizler kadar sorumluluk duygusuyla hareket edebilseler.

Bu aşamadan sonra bazı kötü niyetli girişimlerle meşru hak kullanımının çarpıtılarak sendikamın tüzelliğini ve mesai arkadaşlarımı yıpratıcı bir noktaya götürüleceğini açıkça tespit etmiş bulunmaktayım.

Bu hakkın kullanımı işlemini durdurmadaki sorumluluk sadece bana aittir. Hava-İş in değerli üyeleri ve meslektaşlarımın bu kararlılığı ve örgütlülüğü daha da ileri götürerek 1 Ocak’ta başlayacak yeni TİS sürecine taşıyacaklarına inancım tamdır.
 
Bahadır Altan
Hava-İş Uçuş İşletme Sendika Temsilcisi

BAHADIR ALTAN İSTEDİ, EYLEMDEN VAZGEÇİLDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

har ~ 16 yıl önce
BAHADIR KAPTAN GİTTİĞİ HER YERDE İYİ BİR PİLOT VE AYRICA HAYSİYETLİ DURUŞUYLA İNSAN OLARAK BAŞI DİK AYAKTA KALACAK VE AYAKTA KARŞILANACAK. GERİDE KALANLAR VE ÖZELLİKLE KORKULARIYLA YAŞAYANLAR NERELERDE BOYUN EĞİP ELPENÇE DİVAN DURACAKSINIZ MERAK EDİYORUM. DAHA DA ÖNEMLİSİ SİZ NASIL AYNALARA BAKACAKSINIZ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
ASLINDA APAÇIK BİR GERÇEK VARKİ MAASI SENDİKALAR VERMEZ HİÇ BİR ZAMAN SADECE KAZANILMIŞ HAKLARI KORUMAYA ÇALIŞIRLAR.VE ÇALIŞAN İÇİN BÜYÜK BİR İKİLEMDİR BU OLAY ARADA KALMAK ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
don quijote ~ 16 yıl önce
sendikalar ve siyaset üzerine birkaç kitap okusanız zihniniz açılır...siyaset tüm yaşam alanlarında yapılır özelliklede örgütlü mücadelenin olduğu yerlerde...hak-iş ve türk-iş siyasetten uzak mı sanıyorsunuz...akıl birazcık akıl...konuşmadan önce biraz sendika tarihi okuyun...işveren yalkalığı ve gerçek sendikacılık arasında bir çizgi var tabi anlayana...ORTAKLIĞIMIZ dediğin şirketin senin haklarını gaspetmesine arkadaşlarını işten atmasına sevinen kişiler olarak sizlerin sendikayı dert edinmesinin altında yatan şey çok açık ortada...sizin gibiler muhalif bir sendikal anlayışa sahip olan ve üyelerinin haklarını savunan ve onlara birçok kazanım sağlayan sendikayı "sarı sendikaya" dönüştürmek, patronun kucağına oturtmak istiyorsunuz ağalar...ama kolay değil...siz patronun kucağında mutlu sendikaya küfredin...kervan yürümeye devam edecek...işte medyan mücadele edin yönetimi alın hiçkimse yönetime atamayla gelmiyor...gücünüz varsa patronunuzunda yardımıyla seçilinde kim ağa imiş görelim...satın çalışanları ORTAKLIĞINIZA ondan sonra görelim bu bilmiş hallerinizi..."ışık biraz daha ışık"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARTAL ~ 16 yıl önce
TK61 ALKIŞLAR SİZE.SENDİKALI OLMAK ORTAKLIĞIMIZI KÖTÜLEMEK DEĞİL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK61 ~ 16 yıl önce
Aslında senin yazdıklarına yorum yapmak çok doğru olmayacak ama son kez bir şeyler yazmak istedim...Sendikalar politika yapma yeri değildir, sadece çalışanlarının hakkını AYRIM YAPMADAN korumak için kurulmuş örgütlerdir. Malesef HAVA-İŞ yönetiminde bu özellik bulunmamaktadır. Ayrıca sendikalı olmakta, şirketi kötülemek, yok etmek demek değildir. Sistemin zoruyla çalışmak zorunda olduğunu söylüyorsun, işte siz ve sizin gibilerin ortak noktası; çalışmadan her hakka sahip olmak istiyorsun. sen çalışıyorsun ORTAKLIĞIMIZDA sana karşılığını ödüyor... Evet şirketin sahibi olarak görüyorum, çünkü ben THY yi senin gibi menfaatim için sevmiyorum... Siz SENDİKACILIK adına ORTAKLIĞIMIZA gözünüzü kırpmadan hertürlü çamuru atıp, zarar vermeyi görev bilmişsiniz...Sendikadan ayrılmak yok, yakında bitecek sizin saltanatınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dağobel ~ 16 yıl önce
çok kuru kafasın siyasetin sendikalarda yapıldığı söyleyecek kadar cahilsin.ağan atilaya söyleyimde seni bu ve benzer konularda biraz çalışdırsın.tabii saltanat sürmekden fırsat bulursa....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dağobel ~ 16 yıl önce
zavallı tetikci: dağobel sana boşuna tetikci demiyor.siyaset sendikalarda deyil,siyasal partilerde yapılır.sağcı-solcu herkes sendika üyesidir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
don quijote ~ 16 yıl önce
sendika aynı zamanda politika yapma yeridir...biraz sendikal tarih ve kuram okursanız söylediklerinizin mantıksız olduğunu görebilirsiniz...ayrıca sendika emeğini işverene satanların gönüllü birliğidir ve mücadele örgütüdür...kuşseverler cemiyeti değil...sayın tk61 ortaklığımız derken kendinizi saınırm şirket sahibi gibi görüyorsunuz ama emeğini satan bir emeçisiniz...önce kenidinizi yaşamda bir konumlandırn...işçinin kendini parton sanması büyük bir zihinsel yanılsamadır...beni işten çıkmaya davet ediyorsun..emeğimi gönüllü olarak değil kapitalist sistemin zorunluluğu sonucu satmaktayım..yani beni tutan var..ücretli kölelik düzeni...ama sen hem sendikaya küfredip hemde mücadeleden kaçarak niye hala üyesin onu anlamıyorum...yok militan bi adamsan ve iyi mücadele veriyorsan işte meydan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
BU ŞİRKET NE BAHADIRLAR GÖRDÜDE NE OLDU HEPSİ HÜSRANLA ANILIYOR ODA ÖYLE OLDU.BYE BYE GOOD LUCK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kartal ~ 16 yıl önce
evet hiç bir şey eskisi gibi olamyacak.aramızda ki çürük elmalar ayıklanıyor .daha güzel günlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000