11 Aralık 2010, Cumartesi 09:51:01

BAGAJI EKSİK TARTINCA...

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, THY Dış Hatlar Servisi’nde yolcu bagajlarını simsarlarla işbirliği yaparak eksik tartan çalışanın “kamu görevlisi” gibi cezalandırılmasını istedi.
  • iyi de görevini kötüye kullanma hakkı diye birşey var artık bu ülkede, artık gönül rahatlığıyla görevinizi kötüye kullanabilirsiniz, hiçbişeycikler de olmaz.. Kişi de bu hakkını kullanmış işte niye bu kadar üstüne gidiyorsunuz? Lütfen ama biz hukuk !! devletinde yaşıyoruz..
  • EEE ne olacak şimdi THY işine geldiği zaman özel işine geldiği zaman kamu oluyor, şimdi bu mahkeme kararına ithafen thy kamu diyebilirmiyiz
  • Kim oldukları hangi meslekten emekli oldukları kimler emniyet bunları araştırmadan nasıl havalimanı giriş kartı veriyor.
  • artık mıdem bulanmaya basladı kendımden suphelenmeye basladım sucluları bır bır bulup resımlerını asmanızı ıstıyoruz.ısımlerıde acıklayın murat akyuzu acıladıgınız gıbı.
  • yorumlar cok komik..hırsızın hiç sucu yok yani ..personele cezayı uygun bulursunda simsarları temizlesen nasıl olur ?
  • hersey arastırılsın gercektende sımsarlardan para alan hatta yolculardan bıle para alanlar oluyor personel tarafından bu saatten sonra ne arastırılır bılemem ama herseye goz yumuldugu bır gercek
  • THY gibi bir kuruma girip adam gibi çalışacağına ekmek yediği kaba pislemek diye buna denir. Hem de en aşağılık ve insan hayatını hiçe sayarcasına. Umarım THY ve Havaalanı emniyeti bu simsarlar hakkında gerekli işlemi yapar ve apron kartlarını alarak, nasıl alındıkları hakkında da soruşturma başlatır. Atatürk Havaalanına yakışmayan söylenti ve görüntüler bunlar. Bu arada kimden destek gördükleri de ortaya çıkarılmalı. Çok ilginç olacaktır eminim.
  • almanya seferleri ,aşkabat,taşkent seferleri özellikle araştırılsın
  • THY ERZURUM MÜDÜRÜNEDE SORUŞTURMA AÇILMASI LAZIM ADAM EV TAŞITIYOR
  • MOSKOVA UFA EKATERINBURG UCUSLARINDA COK SIK RASTLANAN BIR DURUM EL BAGAJLARINA GOZ YUMUYOR 30KILO ELBAGAJLARI VAR DENETIM COK ZAYIP SIMSARLAR BELLI REHBERLER OZELLIKLE OLDUGU BILINIYOR AMA GOZ GORE GORE IZIN VERILMESI TUHAFTI UMARIM BU BASLANGIC OLSUN
THY’de yolcu hizmetleri görevlisi olan sanık, M.A. adlı yolcunun bagajını 240 kilo gelmesine rağmen, düzenlediği belgede 190 kilo olarak gösterdi. Görevlinin simsarlarla anlaşıp, bagajları eksik tarttığı anlaşılınca hakkında “Görevde yetkiyi kötüye kullanmak” suçundan dava açıldı.

Kamu payı yüksek
Yargılamada sanık beraat etti. Kararı THY temyiz etti. Yargıtay temyizde, özelleştirilmiş olsa bile kamu payının yüzde 50’den fazla olması nedeniyle THY personelinin görevleriyle bağlantılı işledikleri suçlarda kamu görevlisi sayılacaklarına karar verdi. Yargıtay, sanığın bagajları eksik tartarak hem uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğu hem de eksik tartım nedeniyle kurumu zarara uğrattığı ve kişilere haksız kazanç sağladığı doğrulandığı için “Görevde yetkiyi kötüye kullanma” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi, beraat kararını oybirliğiyle bozdu.

(Hürriyet)

BAGAJI EKSİK TARTINCA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 13 yıl önce
iyi de görevini kötüye kullanma hakkı diye birşey var artık bu ülkede, artık gönül rahatlığıyla görevinizi kötüye kullanabilirsiniz, hiçbişeycikler de olmaz.. Kişi de bu hakkını kullanmış işte niye bu kadar üstüne gidiyorsunuz? Lütfen ama biz hukuk !! devletinde yaşıyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
EEE ne olacak şimdi THY işine geldiği zaman özel işine geldiği zaman kamu oluyor, şimdi bu mahkeme kararına ithafen thy kamu diyebilirmiyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kim oldukları hangi meslekten emekli oldukları kimler emniyet bunları araştırmadan nasıl havalimanı giriş kartı veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
artık mıdem bulanmaya basladı kendımden suphelenmeye basladım sucluları bır bır bulup resımlerını asmanızı ıstıyoruz.ısımlerıde acıklayın murat akyuzu acıladıgınız gıbı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yorumlar cok komik..hırsızın hiç sucu yok yani ..personele cezayı uygun bulursunda simsarları temizlesen nasıl olur ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hersey arastırılsın gercektende sımsarlardan para alan hatta yolculardan bıle para alanlar oluyor personel tarafından bu saatten sonra ne arastırılır bılemem ama herseye goz yumuldugu bır gercek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY gibi bir kuruma girip adam gibi çalışacağına ekmek yediği kaba pislemek diye buna denir. Hem de en aşağılık ve insan hayatını hiçe sayarcasına. Umarım THY ve Havaalanı emniyeti bu simsarlar hakkında gerekli işlemi yapar ve apron kartlarını alarak, nasıl alındıkları hakkında da soruşturma başlatır. Atatürk Havaalanına yakışmayan söylenti ve görüntüler bunlar. Bu arada kimden destek gördükleri de ortaya çıkarılmalı. Çok ilginç olacaktır eminim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
almanya seferleri ,aşkabat,taşkent seferleri özellikle araştırılsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY ERZURUM MÜDÜRÜNEDE SORUŞTURMA AÇILMASI LAZIM ADAM EV TAŞITIYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
MOSKOVA UFA EKATERINBURG UCUSLARINDA COK SIK RASTLANAN BIR DURUM EL BAGAJLARINA GOZ YUMUYOR 30KILO ELBAGAJLARI VAR DENETIM COK ZAYIP SIMSARLAR BELLI REHBERLER OZELLIKLE OLDUGU BILINIYOR AMA GOZ GORE GORE IZIN VERILMESI TUHAFTI UMARIM BU BASLANGIC OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000