17 Mayıs 2013, Cuma 13:20:06

ATİLAY AYÇİN'DEN SICAK AÇIKLAMA

Hava İş Genel Başkanı Atilay Ayçin AirportHaber'e yaptığı açıklamada, bugün yayınlanan bir röportajında sözlerinin çarpıtıldığını ve 'çalışanlar sözünde durmadı kandırıldım' ifadesini kesinlikle kullanmadığını ifade etti...
  • Ustam senden ve kofana lakapli kisiden kesinlikle olmaz, olmaz, olmaz cunki egitimsiz insanlarsiniz.
  • SİYASET YAPACAĞINA EMEKÇİNİN HAKKINI ARA.... gitmesini de bil artık yeter.... seni gören yolunu değiştirir oldu.....
  • Eger sen bir sene önce THY çalışanlarına yasadışı eylem yaptırmasaydın suan herkes gönüllü olurdu bu grev icin. İsitfa etmezsin tabi bukadar parayı başka nerde kazanacaksin. Sunu anla artık THY çalışanları senin kafadan değil hepsi akıllındi ve sendikanın arkalarında olmadıgınıda biliyorlar. Sen git kendin yaptığın hatayı!! (yani 305 kişiyi) duzeltmekle uğraş.
  • SEFER SAYILARINDAKI AZALMA NASIL OLUR?ORNEGIN HER GUN ISTANBULDAN ANKARAYA 5 FREKANS UYGULANMAK ISTENEN SEFER 3 FREKANSA HISSETIRILMEDEN DUSURULUR,yoluc sayısı az olan SEFERLER BIRBIRLERI ILE BIRLESTIRILIR BOYLELIKLEDE UCAKLAR SEFERE VERILMEDEN VE EKIPLER KURULMADAN YANI AKSAKLIKLAR DHMI VE TAV IN EKRANLARINA ANSIMADAN DURUMUN ONUNE GECILMIS OLUR.AMA SOZ KONUSU SIKINTI ŞU Kİ TOPLAM 16 BIN KISIDEN 8BIN VE USTU SAYIDA GREVE KATILIM OLMA KI GREV BASARILI OLSUN.FAKAT ZATEN 2BIN-2500 KAPTAN KATILMADI-TEKNIK KATILMADI-OKYANUS ASIRI UCUSLARA GIDEN INSANLAR EN SON 21-22 MAYISTA TURKIYEDE OLACAKLAR VE O GELENLERIN TAMAMI GREVE KATILSA YINE YINE 8BIN -8500 SAYISINI YAKALAMAK COK ZOR.BU TARZ EYLEMLERLE ILGILI ILK TEPKI COGUNLUK OLARAK ILK GUN VERILIR VE GUN GECTIKCE ARTIS OLUR.THYDE BU COGUNLUK ILK GUN VERILEMEDIGI ICIN GUN GECTIKCE FIRE VERILIYOR.TEK GERCEK BU...GREVE KATILANLAR DA,GREVE KATILDIKLARI ICIN DEGIL AMA ZAMAN SURECI ICERISINDE TORPULENECEKLER.
  • 1 - Hamdi Topçu için 'çalışanlar Allah'tan belasını mı istiyor' demiştir, dedi. CHP milletvekilleri Ayçin'i yalanladı. 2- 218 uçuş iptal oldu diye açıklama yaptı, iptal olan uçuş yok. 3 - Hamdi Topçu'yla son görüşmesinde 'şu 305'i al gerisini hallederiz' dedi, ama bunu inkar etti. 4 - Bütün haklarınız elinizden alınacak dedi, YK Başkanı altında imzası olan 23.TİS ve maaş zammı ile anlaşmaya hazırız maili gönderdi............Sendika, görüşmelerde çalışanların hakkından tek kelime bahsetmeden 305'i önkoşul olarak ortaya koymuştur..Ne için grev yaptığınızı biliyor musunuz? Sendika başkanı kendi ayıbını çalışanları kullanarak örtmeye çalışıyor....Dünya yıkılsa bu 305 işe dönmeyecek bunun farkına varın.....
  • Artık Kaddafilik,yapma ve su gururundan vazgeç Atilay Bey.Devir değişti,personel değişti,Türkiye değişti.Herkes günü kurtarmanın peşine düştü.Kimse beş yıl sonrayı vesaireyi düşünmüyor/düşünemiyor.Maalesef tüm personel en üst yönetimde dahil ki-onlarda işveren değil personeldir-bugün atılmayımda borcumu ödeyim,evimin taksidini bitireyim hatta kredi kartımın hesap kesim tarihi yaklaştı,borcum yüksek nasıl ödesemin derdinde.Sen hala yaptığın bireysel taktik hatanın telafisine çalışmaktasın.Şimdi gereksiz gururundan dolayi Hamdi Bey in ayağına gidip gel imzayı atalım demeye yüzünde tutmuyor.Tükürdüğünü yalamak istemiyorsun.Maalesef yaptığın taktik hata ile 305 arkadaşımızın hak kaybına sebep oldun,hayatlarini bilinmeze sürükledin ama bu hatan seninde sonunu getirdi.Evet,grev Demokrat bir ülkede yaşıyorsak haktır ancak fevri bir şekilde grev kararı almakta kesinlikle demokratik değildir.Ben artık sizin 16000 çalişani temsil ettiğinizede inanmıyorum.Bu iş artık senin kendi iç savaşına döndü
  • Atilla beye şiir yazdım. Umarım beğenir. (A)tillanın adamı çoktur. (T)HY ye saygısı hiç yoktur. (İ)şçilere vaad verir durur. (L)üzumsuz işler peşinde koşturur. (L)afa geldiğinde ondan iyisi yoktur. (A)tilla gidince herkes rahat, huzur bulur. İlk harflere dikkat.Sevgilerle.
  • Yıllar önce, köyün birine bir imam görevlendirilmişti. İmam gençti ve yeni evliydi. Gayretli ve çalışkandı. İnsanları namazla buluşturmak için çaba sarf eden samimi bir insandı. Fakat ne kadar çabalasa da köyün erkeklerini camiye, cemaate çekmeyi başaramamıştı. Belki de yazın yoğun dönemi olduğu için Cuma haricinde insanlar gitmiyordu. Kapı kapı dolaştı, olmadı. İşlerinde yardımcı olmayı teklif etti, olmadı. Namazın hikmetlerinden bahsetti, yine olmadı. Bir sabah köy, salâ sesiyle uyandı. Herkes merakla kimin öldüğünü soruyor; ama kimse bilmiyordu. Tarlaya, bağa, bahçeye gitmeye hazırlanan köylü, soluğu camide aldı. Herkes imamın salâyı bitirip çıkmasını bekliyordu. Nihayet imam gözüktü. Biri atıldı hemen: - Hoca! Kim öldü Allah aşkına? Kimsenin haberi yok, ismini de söylemedin. O zamana kadar cemaati kapıda göremeyen imam, öfkeyle bağırdı: - Kim olacak! Sizin ruhunuz ölmüş, onun için okudum salâyı. Şayet ölmemiş olsaydı, dört aydır buradayım, sabah namazına bir tek Allah’ın kulu gelip de saf tutmadı. Ruhunuza Fatihâ okuyun, ruhunuza! Kimseye bakmadan geçti gitti imam. Herkes şaşkınlıkla birbirine bakıyordu. Köy halkı, bu hâdiseden çok etkilendi. Sabah namazına da, diğer vakit namazlarına da devam edenler yavaş yavaş çoğaldı.
  • çalışanlar greve çıkmaya yüreğim yetmedi demiyorda..bir de bu adama mı yükleniyorlar..? ayıptır ya..hem her şeyin mükemmel olmasını isteyeceksin hemde mücadele etmeyeceksin..yıllarca hep son akşam sözleşme bağladı diye demediğinizi bırakmadınız..şimdide GREV dedi yine ağlıyorsunuz..anlamadım gitti..
  • 218 sefer iptal oldu diyorsunuz..her bir uçağı 150 kişiden hesab etsek 32700 yolcu demektir.. Bu insanlar neredeler? Hiç inandırıcı değilsiniz; gereksiz inat yapıyorsunuz, insanları da meşgul ediyorsunuz..

Hava İş'in uygulamaya koyduğu THY'deki grevin 3. gününe adeta bomba gibi düşen röportaja Atilay Ayçin açıklık getirdi.

Grevin 3. gününde Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binası önünde AirportHaber'in sorularını yanıtlayan Hava İş Genel Başkanı Atilay Ayçin şunları söyledi; 'Grev kararı bir kişiyle alınmaz. Biz de bu kararı yönetim kurulumuz ve üyelerimizle birlikte aldık. İlk gün katılımın az olması polisin baskı ve tutumuyla ilgilidir. Biz yaklaşık 350 gündür Atatürk Havalimanı'nda eylemimize devam ediyoruz. Kimsenin kılına zarar gelmedi. Ancak grevin başlamasıyla polisin bu tutumu çalışanlar üzerinde etkili oldu. Arkadaşlarımız bu tablo karşısında çekinmiş ve işinden olma kaygısı taşımıştır. Bunu anlayışla karşılıyorum. Bu nedenle katılım ilk gün için azınlıktaydı' dedi.

'ASLA SÖZLERİNDE DURMADILAR İFADESİNİ KULLANMADIM'

Konuyla ilgili bir röportaj verdiğini doğrulayan Ayçin, 'Süreçle ilgili kendisiyle röportaj yaptık. İstifa etmem gerektiğini anladığım anda ve öyle bir hava sezdiğimde istifa edeceğimi kendisine de ilettim. Açıkcası istifa etmem ile ilgili herhangi bir gerekçe ve öyle bir hava söz konusu değil. Bunu hissedersem istifa ederim. Ben röportajda 'çalışanlar sözünü tutmadı kandırıldım' şeklinde bir ifade kesinlikle kullanmadım. Röportajı verdiğim arkadaşı arıyorum ancak telefonlarıma çıkmıyor. Doğru haber yaptığını düşünen biri neden telefonlarını açmasın? şeklinde konuştu.

Hava İş'in grevle ilgili süreçte emin adımlarla ilerlediğinin altını çizen Ayçin, desteğin sürekli arttığını sözlerine ekledi.

Bu arada Hava İş yetkilileri, yurtdışından Türkiye'ye yapılan seferlerin özellikle Avrupalı havayolu şirketleri tarafından artırıldığını, THY'nin sefer sayısını düşürdüğünü ve bunda grevin etkisi olduğunu savundu.

©AirportHaber Özel

ATİLAY AYÇİN'DEN SICAK AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

misafir ~ 11 yıl önce
Ustam senden ve kofana lakapli kisiden kesinlikle olmaz, olmaz, olmaz cunki egitimsiz insanlarsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SİYASET ~ 11 yıl önce
SİYASET YAPACAĞINA EMEKÇİNİN HAKKINI ARA.... gitmesini de bil artık yeter.... seni gören yolunu değiştirir oldu.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aysema ~ 11 yıl önce
Eger sen bir sene önce THY çalışanlarına yasadışı eylem yaptırmasaydın suan herkes gönüllü olurdu bu grev icin. İsitfa etmezsin tabi bukadar parayı başka nerde kazanacaksin. Sunu anla artık THY çalışanları senin kafadan değil hepsi akıllındi ve sendikanın arkalarında olmadıgınıda biliyorlar. Sen git kendin yaptığın hatayı!! (yani 305 kişiyi) duzeltmekle uğraş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şirketten uçucu ~ 11 yıl önce
SEFER SAYILARINDAKI AZALMA NASIL OLUR?ORNEGIN HER GUN ISTANBULDAN ANKARAYA 5 FREKANS UYGULANMAK ISTENEN SEFER 3 FREKANSA HISSETIRILMEDEN DUSURULUR,yoluc sayısı az olan SEFERLER BIRBIRLERI ILE BIRLESTIRILIR BOYLELIKLEDE UCAKLAR SEFERE VERILMEDEN VE EKIPLER KURULMADAN YANI AKSAKLIKLAR DHMI VE TAV IN EKRANLARINA ANSIMADAN DURUMUN ONUNE GECILMIS OLUR.AMA SOZ KONUSU SIKINTI ŞU Kİ TOPLAM 16 BIN KISIDEN 8BIN VE USTU SAYIDA GREVE KATILIM OLMA KI GREV BASARILI OLSUN.FAKAT ZATEN 2BIN-2500 KAPTAN KATILMADI-TEKNIK KATILMADI-OKYANUS ASIRI UCUSLARA GIDEN INSANLAR EN SON 21-22 MAYISTA TURKIYEDE OLACAKLAR VE O GELENLERIN TAMAMI GREVE KATILSA YINE YINE 8BIN -8500 SAYISINI YAKALAMAK COK ZOR.BU TARZ EYLEMLERLE ILGILI ILK TEPKI COGUNLUK OLARAK ILK GUN VERILIR VE GUN GECTIKCE ARTIS OLUR.THYDE BU COGUNLUK ILK GUN VERILEMEDIGI ICIN GUN GECTIKCE FIRE VERILIYOR.TEK GERCEK BU...GREVE KATILANLAR DA,GREVE KATILDIKLARI ICIN DEGIL AMA ZAMAN SURECI ICERISINDE TORPULENECEKLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayçin'in Yalanları ~ 11 yıl önce
1 - Hamdi Topçu için 'çalışanlar Allah'tan belasını mı istiyor' demiştir, dedi. CHP milletvekilleri Ayçin'i yalanladı. 2- 218 uçuş iptal oldu diye açıklama yaptı, iptal olan uçuş yok. 3 - Hamdi Topçu'yla son görüşmesinde 'şu 305'i al gerisini hallederiz' dedi, ama bunu inkar etti. 4 - Bütün haklarınız elinizden alınacak dedi, YK Başkanı altında imzası olan 23.TİS ve maaş zammı ile anlaşmaya hazırız maili gönderdi............Sendika, görüşmelerde çalışanların hakkından tek kelime bahsetmeden 305'i önkoşul olarak ortaya koymuştur..Ne için grev yaptığınızı biliyor musunuz? Sendika başkanı kendi ayıbını çalışanları kullanarak örtmeye çalışıyor....Dünya yıkılsa bu 305 işe dönmeyecek bunun farkına varın.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Umarım okursun ~ 11 yıl önce
Artık Kaddafilik,yapma ve su gururundan vazgeç Atilay Bey.Devir değişti,personel değişti,Türkiye değişti.Herkes günü kurtarmanın peşine düştü.Kimse beş yıl sonrayı vesaireyi düşünmüyor/düşünemiyor.Maalesef tüm personel en üst yönetimde dahil ki-onlarda işveren değil personeldir-bugün atılmayımda borcumu ödeyim,evimin taksidini bitireyim hatta kredi kartımın hesap kesim tarihi yaklaştı,borcum yüksek nasıl ödesemin derdinde.Sen hala yaptığın bireysel taktik hatanın telafisine çalışmaktasın.Şimdi gereksiz gururundan dolayi Hamdi Bey in ayağına gidip gel imzayı atalım demeye yüzünde tutmuyor.Tükürdüğünü yalamak istemiyorsun.Maalesef yaptığın taktik hata ile 305 arkadaşımızın hak kaybına sebep oldun,hayatlarini bilinmeze sürükledin ama bu hatan seninde sonunu getirdi.Evet,grev Demokrat bir ülkede yaşıyorsak haktır ancak fevri bir şekilde grev kararı almakta kesinlikle demokratik değildir.Ben artık sizin 16000 çalişani temsil ettiğinizede inanmıyorum.Bu iş artık senin kendi iç savaşına döndü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 11 yıl önce
Atilla beye şiir yazdım. Umarım beğenir. (A)tillanın adamı çoktur. (T)HY ye saygısı hiç yoktur. (İ)şçilere vaad verir durur. (L)üzumsuz işler peşinde koşturur. (L)afa geldiğinde ondan iyisi yoktur. (A)tilla gidince herkes rahat, huzur bulur. İlk harflere dikkat.Sevgilerle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:))) ~ 11 yıl önce
YAĞDI YAĞMUR, ÇAKTI ŞİMŞEK. bu ne yaaa! adam gibi bir şey yazsaydın bari. bide altına not düşmüşsün ''ilk harflere dikkat''. kendi yazdığını kendisi anlayamıyacak kapasitede dedikleri bu olsa gerek :)))))))) yahu baş harfleri zaten parantez içine almışsın, ne gerek var ilave not yazıp eğitim ve zeka seviyeni belli etmeye. gülmekten öldürdün beni :))))))))
bgh ~ 11 yıl önce
hocam sire kasmissin iyi hos da isim yanlis olmus.. bi tane de atilay a yaz
noname ~ 11 yıl önce
Yıllar önce, köyün birine bir imam görevlendirilmişti. İmam gençti ve yeni evliydi. Gayretli ve çalışkandı. İnsanları namazla buluşturmak için çaba sarf eden samimi bir insandı. Fakat ne kadar çabalasa da köyün erkeklerini camiye, cemaate çekmeyi başaramamıştı. Belki de yazın yoğun dönemi olduğu için Cuma haricinde insanlar gitmiyordu. Kapı kapı dolaştı, olmadı. İşlerinde yardımcı olmayı teklif etti, olmadı. Namazın hikmetlerinden bahsetti, yine olmadı. Bir sabah köy, salâ sesiyle uyandı. Herkes merakla kimin öldüğünü soruyor; ama kimse bilmiyordu. Tarlaya, bağa, bahçeye gitmeye hazırlanan köylü, soluğu camide aldı. Herkes imamın salâyı bitirip çıkmasını bekliyordu. Nihayet imam gözüktü. Biri atıldı hemen: - Hoca! Kim öldü Allah aşkına? Kimsenin haberi yok, ismini de söylemedin. O zamana kadar cemaati kapıda göremeyen imam, öfkeyle bağırdı: - Kim olacak! Sizin ruhunuz ölmüş, onun için okudum salâyı. Şayet ölmemiş olsaydı, dört aydır buradayım, sabah namazına bir tek Allah’ın kulu gelip de saf tutmadı. Ruhunuza Fatihâ okuyun, ruhunuza! Kimseye bakmadan geçti gitti imam. Herkes şaşkınlıkla birbirine bakıyordu. Köy halkı, bu hâdiseden çok etkilendi. Sabah namazına da, diğer vakit namazlarına da devam edenler yavaş yavaş çoğaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beyaz düş ~ 11 yıl önce
çalışanlar greve çıkmaya yüreğim yetmedi demiyorda..bir de bu adama mı yükleniyorlar..? ayıptır ya..hem her şeyin mükemmel olmasını isteyeceksin hemde mücadele etmeyeceksin..yıllarca hep son akşam sözleşme bağladı diye demediğinizi bırakmadınız..şimdide GREV dedi yine ağlıyorsunuz..anlamadım gitti..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basit Hesap ~ 11 yıl önce
218 sefer iptal oldu diyorsunuz..her bir uçağı 150 kişiden hesab etsek 32700 yolcu demektir.. Bu insanlar neredeler? Hiç inandırıcı değilsiniz; gereksiz inat yapıyorsunuz, insanları da meşgul ediyorsunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000