08 Eylül 2012, Cumartesi 10:01:08

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA DEV YATIRIM

Türkiye’de Tailwind Havayolları ile sektöre adım atan Aerospace Grup Ceo’su Kadri Muhiddin Kadri Muhiddin, VIP uçak modifikasyonu için AMAC Aerospace Turkey’i kurdu.
  • Camianın öncüleri niçin yok bu karelerde? Onlarsız havacılık mı olurmuş?
  • Haydarım sektorde en gedikli ve kural sınır tanımayan Arab Kadri ile kolkola elele.... Ne güzel... zaten sendende bu beklenirdi

Atatürk Havalimanı’ndaki hangar açılışında konuşan Muhiddin, “Türkiye’de bölgenin VIP uçak dönüşüm tesisini kuracağız” dedi.

Atatürk Havalimanı Özel Hangarlar bölümünde bulunan AMAC hangarında gerçekleşen açılışa DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, SHGM Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın, DHMİ AtatürkHavalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, THY Teknik Genel Müdürü İsmail Demir, Tailwind Havayolları Genel Müdürü Safi Ergin ile birlikte çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Dünyanın en büyük özel VIP uçak dönüşüm merkezinin sahibi AMAC hakkında bilgi veren Muhiddin Airporthaber’in sorularını cevapladı.

Kısa süre sonra İsviçre’de Boeing 747-8 ve Airbus 380 uçakları için hazırlanan hangar açılışını gerçekleştireceklerini kaydeden Muhiddin, “  30 yıldan beri havacılığın içerisindeyiz ve 24 yıldan beri de teknik destek hizmetleri veriyoruz. Bizim havayolumuz da var zaten. Bu konuda da açık olduğunu gördük. VIP dönüşüm işlemlerini yapmak çok kalifiye insanlarla oluyor. Özellikle müşteriler de Ortadoğulu oluyor.  Dünyada İsviçre kalitesi çok meşhur. Onlar da fabrika nerede diye sorunca İsviçre cevabını aldıkları zaman etkisi daha büyük oluyor. 250 milyon Dolarlık uçak geliyor. İçini de 250 milyon dolara yapıyorsunuz.  Aynı bir ev gibi” dedi.

Önümüzdeki ay VIP konfigürasyonlu Boeing 777 tipi bir uçağı Ortadoğulu sahibine teslim edeceklerini kaydeden Muhiddin, VIP uçağın sahibinin ismini sır gibi saklarken, dönüşüm kapsamında uçağa her türlü lüks ve konforu uyguladıklarını kaydetti.

Peki bir uçağın VIP dönüşümü ne kadara mal oluyor? Bu sorunun cevabını da Kadri Muhiddin’den alıyoruz.
“Büyük gövdeli bir uçak için ortalama 200 milyon dolar. Bu eve benziyor, 10 milyon dolara da yapabilirsiniz, daha fazla fiyatlara da mal edebilirsiniz. Bu kullanılan ürüne göre değişiyor. 747-800’ün şuandaki projesi 300-400 milyon dolar arasında. Bazen uçağın maliyetinin de üstünde olabiliyor. Bazı müşteriler havuz dahi istiyor. Alıcının isteğine göre her şey mümkün. Tabi havacılık kurallarının dışına çıkamadığımız için bazı şeyleri de yapamıyoruz. Yapılan her işlem için üretici firmanın sertifikasyon işlemi yapması gerekiyor."

Türkiye’deki hangara ilişkin soruları da cevaplayan Muhiddin,  yıl sonunda VIP uçakların bakımlarına, bir yıl sonra da VIP dönüşüm yapmaya başladıklarını bildirdi. Kadri Muhiddin, “ Bu tamamen bir başlangıç. Yıl sonunda business uçaklarının bakımlarına başlanacak yaklaşık 1 yıl sonra da modifikasyon işlerine başlayacağız. En önemli avantajımız dünyanın ikinci büyük firmasının desteğinin burada olmasıdır. Buradaki yönetim tamamen diğer şirketlerden bağımsız” şeklinde konuştu.

Kadri Muhiddin son olarak  Onur Havayolları’nın satışı ile ilgilendikleri şeklinde çıkan haberlere de açıklık getirdi. Muhiddin şöyle dedi: “ Onur Air ile ilgilendiğimiz doğru değildi. Zaten bu dedikodulardan sonra da Cankut Bey’i ( Onur Air’in sahibi) arayarak “Böyle haberler geçiyor ama bizimle alakası yok. Eğer bizi yanlış tanıdıysanız kusura bakmayın” dedim. Bizim hiçbir zaman öyle bir düşüncemiz olmadı.”

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA DEV YATIRIM

Yorumlar

hamdi, temel, bilal ~ 12 yıl önce
Camianın öncüleri niçin yok bu karelerde? Onlarsız havacılık mı olurmuş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydarım Kadri ile işi pişirmişsin ~ 12 yıl önce
Haydarım sektorde en gedikli ve kural sınır tanımayan Arab Kadri ile kolkola elele.... Ne güzel... zaten sendende bu beklenirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000