28 Mayıs 2008, Çarşamba 09:25:11

ANADOLUJET AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları’nın Ankara merkezli uçuşlar için düşük maliyetli taşıyıcı modelini temel alan ve 23 Nisan’da seferlere başlayan AnadoluJet markasıyla ilgili son günlerde gelen eleştiriler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği ortaya çıkmıştır.
  • 54 ytl'ye bilet aldığım için aldığım hizmet bana yetti. Ama sadece 29 tane olan bu koltuklar bittikten sonra çok yüksek fiyatlara uçmak zorunda kalıyorsunuz. Ve yüksek fiyata da düşük fiyat muamelesi yapılıyor. Benden tavsiye vergiler hariç 29 liralık, hadi biraz zorlayıp 49 liralık biletleri alamazsanız kesinlikle kullanmayın. Aldığınız hizmet daha yüksek ödemeye değmez. Ama ucuz bileti bulabilirseniz de kaçırmayın.
  • birde rezervasyon rezaleti var maalesef telefonla yapılan rezervasyonlarda müşteri temsilcisi tarafından yaptırdığım opsiyon uzatması maalesef bilet almaya gittiğim zaman iptal edildi deniliyor bilet satış görevlisi bunun olmasının normal olduğunu sistem tarafından iptal edilebileceğini söylediği halde telefondaki müşteri temsilcisi bunu bilmiyormu acaba.
  • Anadolujet'in fiat ve ucus politikasini,artik anlamamiz gerekir.THY bileti olarak 23 Nisan dan önce bir tarihe rezervasyon yapipta,ucmayan yolculardan,sayet THY bileti sartlari geregi rezervasyon degisikligi farkini,uygulayan memur olabilir.Yani genel kurallari uygulamada bu yeni asama hastaliklari olacaktir.Iyi bir diyalog ile bunlar cözülür.Belkide zarar görende olabilir.Amma büyütmege deymez.Basarili olmasi icin hep beraber anlayisla,hatalari düzelteleim.
  • Yorum yazıyoruz yayınlanmıyor..üstelik hiçbir hakaret yada kötü bir kelime olmadığı halde..ardından neden yayınlanmıyor diye mesaj yazıyoruz onu yayınlıyorsunuz..Napalım peki yazdıklarımızı bi kenarda saklayalım mı tekrar göndermek için?
  • Yazdıklarım yayınlanmıyor RTUK mü var
  • Yapılan açıklamalarda Anadolu Jet in low-cost olmasından dolayı yaptığı uygulamalardan bahsediyor.Sanki onlara bunu soran olmuş gibi.Halbuki sorular şunlar idi: Neden THY uçuşu olarak aldığımız halde millerimize işlenmiyor..Ya da neden bu bileti THY uçuşu olarak aldığımız halde ve oldukça yüksek rakamlar ödediğimiz halde C.I.P salonu için para ödemek zorundayız?

Türkiye’deki havacılık sektörü son yıllarda büyük gelişim kaydetmesine rağmen, yurt içi ulaşım modlarında havayolları payının hala yüzde 5’i geçemediği bilinmektedir. Başkentimiz Ankara’nın konumuna yakışır şekilde Anadolu şehirleri arasında var olan  uçuş ağını yaygınlaştırarak ve uçuş sıklığını artırarak  tüm Anadolu’ya cazip ücretlerle güvenli, hızlı ve zamanında uçuşlarla bağlayan hizmetimizi  temel ihtiyaç olarak görüyoruz.

Türk Hava Yolları İstanbul merkezli ana ürünü’nün servis kalitesine benzer bir ürünün maliyet yapısı ile mevcut AnadoluJet bilet ücretlerinin uygulanması mümkün değildir. Varil fiyatı 135 doları bulan petrol fiyatları sektördeki tüm havayollarına maliyetlerde tasarruf yapma ya da artan maliyetleri bilet fiyatlarına yansıtma mecburiyeti getirmektedir. Düşük maliyet yapısı olmadan düşük ücret sunulamayacağı gerçeği dikkate alınarak koltukların sıklaştırılması, busines class servisinin kaldırılması, ikramın sadeleştirilmesi, mil programının kısıtlanması maliyet azaltıcı düzenlemeler olup AnadoluJet modelinin ana unsurlarını oluşturmaktadır. Ayrıca müşteri profili ve ihtiyaçları açısından ciddi farklılıklar arzeden İstanbul’da sunulan global erişimli THY iş modeli’nin aynen Ankara’da uygulanmaya devam edilmesi, uğranılan zararlı operasyonun ekonomik nedenlerle belirli hatlar dışında sürdürülememesi tehlikesini beraberinde getirecektir.

Bugüne kadar THY markasıyla gerçekleştirilen Ankara çıkışlı uçuşlarımız, özellikle son yıllarda  sektörde elde edilen büyüme oranının gerisinde kalmıştır. Son 3 yılda iç hat yolcu sayımız yüzde 50 artmış, ancak Ankara çıkışlı hatlar yerinde saymış ve düşük doluluk oranları kapasite artışını teşvik etmemiştir.

Geçtiğimiz 23 Nisan’da seferlere başlayan AnadoluJet’in ilk bir aylık trafik sonuçları hedeflerimizi yakalama yolunda bizleri fevkalade memnun etmiştir. Hiç büyümeyen Ankara hatlarında yolcu sayısı yüzde 65 artmış, yüzde 64 civarında seyreden doluluk oranları yüzde 85’e ulaşmıştır. İlk yıl için belirlenen 600 bin yeni yolcu ile birlikte toplam 2 milyon yolcu hedefi geçerliliğini korumaktadır. AnadoluJet seferlerindeki zamanında kalkış oranı da  yüzde 85 olarak gerçekleşmiş ve yolcularını memnun etmiştir.

Business class uygulamasının kaldırılması bir diğer eleştiri konusu olmaktadır. AnadoluJet hatlarında geçen yıl taşınan business class yolcularının toplam trafik içindeki payı yüzde 1.5 ile sınırlı kalmıştır.  İzmir ve Antalya gibi yıllardır yüksek frekanslarla uçulan ve  talebin göreceli olarak yüksek olduğu hatlarda dahi her seferde ücretli business class yolcu sayısı ortalaması  4’i geçmemiştir.  Asgari 12 business koltuğun servise açıldığı gözönüne alındığında business class doluluk oranlarının ticari olarak ve ekonomik nedenlerle bu uygulamanın devamını mümkün kılmadığı kamuoyu tarafından takdir edilecektir.

Bununla birlikte, AnadoluJet hatlarında yolcu gelişiminin aşama kaydetmesi ve Pazar derinliği yakalanmasıyla birlikte İzmir ve Antalya gibi göreceli olarak business talebi yüksek olan hatlarda 2009 yaz tarifesi itibariyle  THY ana markasıyla Anadolu jet’in yanısıra alternatif sefer seçeneği sunulması düşünülmektedir.

Düşük maliyetli taşıyıcı modelini hedef alan AnadoluJet iş modelinde hiç bir yolcumuzun  almadığı bir hizmet için ilave maliyete katlanmaması amaçlanmaktadır. Bu çerçevede bazı yolcularımızdan gelen haklı talepler üzerine iç hatlardaki CIP salonlarını AnadoluJet yolcularına 20 YTL ilave ücret karşılığında hizmete açma kararı alınmış ve uygulanmaya başlanmıştır.

Piyasa şartları, ürün komposizyonu, maliyet yapısı gibi hususlarda zamanında tespit yapıp tedbir alamayan havayollarının low-cost olsun köklü olsun zor duruma düştükleri net olarak izlenmektedir.

Gerek Türk Hava Yolları markası, gerek AnadoluJet markası yolcularımızın beklentilerine uygun olarak hizmet vermeye devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türk Hava Yolları A.O.
Basın Müşavirliği

ANADOLUJET AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

aykut ~ 16 yıl önce
54 ytl'ye bilet aldığım için aldığım hizmet bana yetti. Ama sadece 29 tane olan bu koltuklar bittikten sonra çok yüksek fiyatlara uçmak zorunda kalıyorsunuz. Ve yüksek fiyata da düşük fiyat muamelesi yapılıyor. Benden tavsiye vergiler hariç 29 liralık, hadi biraz zorlayıp 49 liralık biletleri alamazsanız kesinlikle kullanmayın. Aldığınız hizmet daha yüksek ödemeye değmez. Ama ucuz bileti bulabilirseniz de kaçırmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
birde rezervasyon rezaleti var maalesef telefonla yapılan rezervasyonlarda müşteri temsilcisi tarafından yaptırdığım opsiyon uzatması maalesef bilet almaya gittiğim zaman iptal edildi deniliyor bilet satış görevlisi bunun olmasının normal olduğunu sistem tarafından iptal edilebileceğini söylediği halde telefondaki müşteri temsilcisi bunu bilmiyormu acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Anadolujet'in fiat ve ucus politikasini,artik anlamamiz gerekir.THY bileti olarak 23 Nisan dan önce bir tarihe rezervasyon yapipta,ucmayan yolculardan,sayet THY bileti sartlari geregi rezervasyon degisikligi farkini,uygulayan memur olabilir.Yani genel kurallari uygulamada bu yeni asama hastaliklari olacaktir.Iyi bir diyalog ile bunlar cözülür.Belkide zarar görende olabilir.Amma büyütmege deymez.Basarili olmasi icin hep beraber anlayisla,hatalari düzelteleim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fighter007 ~ 16 yıl önce
Yorum yazıyoruz yayınlanmıyor..üstelik hiçbir hakaret yada kötü bir kelime olmadığı halde..ardından neden yayınlanmıyor diye mesaj yazıyoruz onu yayınlıyorsunuz..Napalım peki yazdıklarımızı bi kenarda saklayalım mı tekrar göndermek için?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fighter007 ~ 16 yıl önce
Yazdıklarım yayınlanmıyor RTUK mü var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
septik ~ 16 yıl önce
Yapılan açıklamalarda Anadolu Jet in low-cost olmasından dolayı yaptığı uygulamalardan bahsediyor.Sanki onlara bunu soran olmuş gibi.Halbuki sorular şunlar idi: Neden THY uçuşu olarak aldığımız halde millerimize işlenmiyor..Ya da neden bu bileti THY uçuşu olarak aldığımız halde ve oldukça yüksek rakamlar ödediğimiz halde C.I.P salonu için para ödemek zorundayız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000