21 Temmuz 2008, Pazartesi 12:33:48

ALTAN: "THY KÖLE RUHLU PERSONEL İSTİYOR"

Aralarında Denizcilik Müsteşarı Hasan Nebioğlu’nun da bulunduğu VIP yolcularını uçaktan indirdiği gereğiyle işten çıkarılan THY pilotu Bahadır Altan’a destek çığ gibi büyüyor.
  • Ben şu çalışmayan klima cihazına takıldım.O gün İstanbul'daki hava sıcaklığını bilemiyorum ama 30 C derece civarında olsa gerek. Kim bu sıcaklıkta uçak içinde kapalı bir ortamda ben diyeyim 20 dakida siz deyin 30 dakika beklemek ister ki??? Kaptanım bırakın VIP yi, bu yolcuları normal bir insan yaklaşımıyla yani uçak içinde sıcaklıktan mağdur olmasınlar diye tekrar bekleme salonuna davet etmiş, ne güzel işte!...Hem prosedürü bilmem ama yolcular uçağa alınmadan önce kaptana uçağınız hazır mı diye sorulmaz mı? Eminim kaptanım da bunu yaparken uçağın kliması çalışmıyor, bozuk diyememiştir çalıştığı şirketi, yani THY nı kötülememek adına...
  • Sendika ortalığı karıştırmış yine...aynen türk siyasi sahnesi. Bir grup başkanlığı ele geçirmiş 20 yıldır aynı...neden değişmiyor..çünkü onlar vazgeçilmez..hint kumaşı..o kadar imkan ve maaşı bana verseler bende sonuna kadar sendikacı olmak isterdim...başkanlıktan ayrılırken ağlayanlarıda biliyoruz...
  • Eger olay pilot un anlattigi gibiyse bence yonetim hata yapmis. Dogrusu mustesarlik seviyesinde birisi sikayetci olmussa yonetime diyecek de bi sey yok. Ancak, sonucta her yonetim calismak istemedigi kisinin sozlesmesini feshedebilir. Bunu da dogal kabul etmek lazim. Sabanci bir calisanini cikarinca kim ne diyebiliyor. Insan uzuluyor tabi.
  • soruyorum acaba eylem yapmak ne demek ortada bir suç örgütümü var ? neyin mücadelesi bu.bu ne biçim yorum bir kanun ülkesinde yasıyoruz ve kararı mahkemeler verir .don quijote özenti olmayı bırakında özünüze dönün güzel Türkçeyi kullanmaktan sakınmayın.
  • Biz köleliği kabul etmiyoruz .söz sahibine aittir ayrıca sendika da boş vaatler verir bu güne kadar olduğu gibi kimi geri getir diki.yorumlarda almış başını gitmiş savaşıyor musunuz?
  • bahadır altana küfreden işverenin satılık adamları...kölelikten mutlu olan aklı evveller...sendika düşmanlığı yapan her devrin adamları...birgün sendika hepinize lazım olacak...bugün kölelik yaptıklarınız yarın kölelerini kovalarsa sonra acıklı suratlarla küfrettiğiniz sendikaya koşup yalvarmayın sakın...insanı insan yapan onurudur...gerisi lafı güzaf
  • öncelikle adınız zaten zihniyetinizi ele veriyor...sendikadaki toplantı ile ilgili nerden istihbarat topladınız acaba.yalancılık, saldırganlık, örgütlü mücadele düşmanlığı yaparak kimi savunuyorsununz. bilinçli bir sendika ve bahadır altan karşıtı iseniz dürüst olun ve içinizdekileri kıvırmadan söyleyin. yok eğer sendikanın radikal kararlar almasını isteyen bir sendikal mücadele çizgisinde iseniz -ki adınız tam karşıt yönde faşizan bir eğilime gönderme yapıyor- sendikayı eylem yapmaya zorlayın... sendikanın kararı yakında duyulunca utanırsanız...eğer utanmayı biliyorsanız
  • Bügün güya toplantı vardı.sendikada sonuç şu bahadır bey özür dileriz.yeni bir iş bulunuz zira gücümüz bu kadar senden öncekilere ne yapabildik ki sana bir faydamız olsun.sanıyomusunuz ki pilotlar bir olacakta uçuş falan durduracak yürek ister.
  • YAPILAN HAKSIZLIK BAHADIRA YAPILAN HAKSIZLIKDIR.PİLOT LUK MESLEĞİNE DEĞİLDİR KABUL TEMİYORUZ.KENDİSİNİN DE ARTIK O MESLEKLE İLİŞİĞİ KESİLMİŞTİR .ARTIK BİR SENDİKA ÇALIŞANIDIR.
  • Bir Arkadasiniz hic ugruna isini kaybetti..Siz Pilotlar hic uzaga gitmeden Eski Kaptan Pilot arkadaslariniza bir sorun birlik beraberlik neymis onlar size anlatsin..Eskiden yumruklar masalara vuruldu PILOT camiasinin bir sayginligi vardi sizler simdi bu sayginliginizi kaybetmeyi birakin ayaklar altina aldirdiniz..Yazik Yazik biaraz cesaretli olup bir birinize kenetlenin bu tutumlariniz devam ederse yakin cok arkadasiniz hic ugruna kayberdersiniz biraz sallanip kendinize gelin..Mesleginize sahip cikan..Tabi cikabilirsiniz..

Aralarında Denizcilik Müsteşarı Hasan Nebioğlu’nun da bulunduğu VIP yolcularını uçaktan indirdiği gereğiyle işten çıkarılan THY pilotu Bahadır Altan’a destek çığ gibi büyüyor. Sendika ve çeşitli meslek örgütleri Altan’ın işine son veren THY’yi şiddetle protesto ettiler. THY Basın Müşaviri Ali Genç, Altan’ın görevine son verilmesi olayını “Kurum tavrı” olarak değerlendirdi.

Hava-İş Sendikası İşyeri Temsilcisi ve Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şubesi kurucularından olan Bahadır Altan, olayla ilgili THY yönetiminin kendisine yönelik başlattığı girişimlerin asıl amacının, örgütlü sendikal mücadeleyi kırmak olduğunu söyledi.

Altan, söz konusu olayda meslek kuralları dışında bir davranış sergilemediğini kaydederek: “Olay günü, Esenboğa Havalimanı’nda rutin hazırlıklarımızı yapıyorduk. Uçuş ekibi olarak yemek ihtiyacımızı gidermek de bu hazırlıklar içerisinde yer alan bir unsurdu. Uçuş personeli uçak içinde yemek yediği sırada, uçağın merdivenlerinde aniden yolcular belirdi. Bu yolcular, uçağa en son alınması gereken VIP yolcularıydı. Uçak yolcu için hazır olmadığından ve klimaların çalışmamasından ötürü yolcuların sıcaktan ve beklemeden kaynaklanabilecek bir mağduriyet yaşamamaları için kibarca uyardık. Onlar da bizi anlayışla karşıladılar. Sendika temsilcisi olduğumu bilen ve yönetimle danışıklı davranış içinde olduğu anlaşılan Ankara istasyonunda bir görevli, VIP yolcularını adeta bize karşı yönlendirdi. Bilgim dışında gelişen şikâyetler ve ihbarlarla iş akdimin feshedildiğini öğrendim. Yaptığım uygulama harfiyen prosedürü uygulamaktı.” dedi.

“Bu kaptanların burnunu biraz sürtmek lazım” şeklinde görüş belirten THY yönetiminin planlarını yeni yeni uygulamaya başladıklarını anlatan Bahadır Altan, “THY köle ruhlu personel istiyor” diye konuştu.

Cumhuriyet

ALTAN: "THY KÖLE RUHLU PERSONEL İSTİYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

vatandaş ~ 16 yıl önce
Ben şu çalışmayan klima cihazına takıldım.O gün İstanbul'daki hava sıcaklığını bilemiyorum ama 30 C derece civarında olsa gerek. Kim bu sıcaklıkta uçak içinde kapalı bir ortamda ben diyeyim 20 dakida siz deyin 30 dakika beklemek ister ki??? Kaptanım bırakın VIP yi, bu yolcuları normal bir insan yaklaşımıyla yani uçak içinde sıcaklıktan mağdur olmasınlar diye tekrar bekleme salonuna davet etmiş, ne güzel işte!...Hem prosedürü bilmem ama yolcular uçağa alınmadan önce kaptana uçağınız hazır mı diye sorulmaz mı? Eminim kaptanım da bunu yaparken uçağın kliması çalışmıyor, bozuk diyememiştir çalıştığı şirketi, yani THY nı kötülememek adına...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cemil ~ 16 yıl önce
Sendika ortalığı karıştırmış yine...aynen türk siyasi sahnesi. Bir grup başkanlığı ele geçirmiş 20 yıldır aynı...neden değişmiyor..çünkü onlar vazgeçilmez..hint kumaşı..o kadar imkan ve maaşı bana verseler bende sonuna kadar sendikacı olmak isterdim...başkanlıktan ayrılırken ağlayanlarıda biliyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saki ~ 16 yıl önce
Eger olay pilot un anlattigi gibiyse bence yonetim hata yapmis. Dogrusu mustesarlik seviyesinde birisi sikayetci olmussa yonetime diyecek de bi sey yok. Ancak, sonucta her yonetim calismak istemedigi kisinin sozlesmesini feshedebilir. Bunu da dogal kabul etmek lazim. Sabanci bir calisanini cikarinca kim ne diyebiliyor. Insan uzuluyor tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türkçe rumuz ~ 16 yıl önce
soruyorum acaba eylem yapmak ne demek ortada bir suç örgütümü var ? neyin mücadelesi bu.bu ne biçim yorum bir kanun ülkesinde yasıyoruz ve kararı mahkemeler verir .don quijote özenti olmayı bırakında özünüze dönün güzel Türkçeyi kullanmaktan sakınmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkish 1 ~ 16 yıl önce
Biz köleliği kabul etmiyoruz .söz sahibine aittir ayrıca sendika da boş vaatler verir bu güne kadar olduğu gibi kimi geri getir diki.yorumlarda almış başını gitmiş savaşıyor musunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onur ~ 16 yıl önce
bahadır altana küfreden işverenin satılık adamları...kölelikten mutlu olan aklı evveller...sendika düşmanlığı yapan her devrin adamları...birgün sendika hepinize lazım olacak...bugün kölelik yaptıklarınız yarın kölelerini kovalarsa sonra acıklı suratlarla küfrettiğiniz sendikaya koşup yalvarmayın sakın...insanı insan yapan onurudur...gerisi lafı güzaf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
don quijote ~ 16 yıl önce
öncelikle adınız zaten zihniyetinizi ele veriyor...sendikadaki toplantı ile ilgili nerden istihbarat topladınız acaba.yalancılık, saldırganlık, örgütlü mücadele düşmanlığı yaparak kimi savunuyorsununz. bilinçli bir sendika ve bahadır altan karşıtı iseniz dürüst olun ve içinizdekileri kıvırmadan söyleyin. yok eğer sendikanın radikal kararlar almasını isteyen bir sendikal mücadele çizgisinde iseniz -ki adınız tam karşıt yönde faşizan bir eğilime gönderme yapıyor- sendikayı eylem yapmaya zorlayın... sendikanın kararı yakında duyulunca utanırsanız...eğer utanmayı biliyorsanız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TİT ~ 16 yıl önce
Bügün güya toplantı vardı.sendikada sonuç şu bahadır bey özür dileriz.yeni bir iş bulunuz zira gücümüz bu kadar senden öncekilere ne yapabildik ki sana bir faydamız olsun.sanıyomusunuz ki pilotlar bir olacakta uçuş falan durduracak yürek ister.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
masmavi ~ 16 yıl önce
YAPILAN HAKSIZLIK BAHADIRA YAPILAN HAKSIZLIKDIR.PİLOT LUK MESLEĞİNE DEĞİLDİR KABUL TEMİYORUZ.KENDİSİNİN DE ARTIK O MESLEKLE İLİŞİĞİ KESİLMİŞTİR .ARTIK BİR SENDİKA ÇALIŞANIDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ACI ~ 16 yıl önce
Bir Arkadasiniz hic ugruna isini kaybetti..Siz Pilotlar hic uzaga gitmeden Eski Kaptan Pilot arkadaslariniza bir sorun birlik beraberlik neymis onlar size anlatsin..Eskiden yumruklar masalara vuruldu PILOT camiasinin bir sayginligi vardi sizler simdi bu sayginliginizi kaybetmeyi birakin ayaklar altina aldirdiniz..Yazik Yazik biaraz cesaretli olup bir birinize kenetlenin bu tutumlariniz devam ederse yakin cok arkadasiniz hic ugruna kayberdersiniz biraz sallanip kendinize gelin..Mesleginize sahip cikan..Tabi cikabilirsiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000