23 Aralık 2008, Salı 09:30:33

"AHL'DEN UÇUŞLARA BAŞLIYORUZ"

Airport TV ekranlarında pazartesi akşamları yayınlanan “Kara Kutu” programı bu hafta Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat’ı ağırladı. Sertaç Haybat, Sefa İnan’ın hazırlayıp sunduğu programda önemli açıklamalarda bulundu.
  • Gelsinler tabii gelsinler de rekabet başlasın biraz. Şu thy'yi biraz zorlasınlar da thy'nin büyümesi devlet destekli olmaktan, eski olmaktan, çok paranın çığ etkisi yaratmasından mı kaynaklanıyor yoksa çok akıllı, gecesini gündüzüne katmış şirketini ve çalışanını düşünmekten helak olmuş yöneticilerin başarısından mı netleşsin biraz. Lale Devri...
  • Ailesi imkanlarını iyi yetişmesi uğruna kullandırmış anlaşılan. Oda bu emekleri boşa çıkarmamış. Anladığım kadarıyla maddi durumu iyi, sıkıntı çekmemiş. Bunun karşılığında daha başarılı ve meslekte daha dominant olabilirdi. Herhangibirilerini yetiştirmişmi? Arkasından adıyla anılan bir eseri veya sistemi varmı? THY den ayrılması için baskı gördümü? THY yi başarılı buluyormu?
  • Olmadı...programın birinci bölümünü burada izlerken oldukça keyif aldım, ancak, son anda Sayın Sefa İnan öyle bir şey söylediki...bir anda binlerce şimşek çaktı.. Türkiye yi düşündüm..gelişmiş ülke insanlarını düşündüm...gelişmek isteyen ülke insanlarını düşündüm...üzgünüm ama söylemek zorundayım...mentalite olarak doğru yolda değiliz...Sayın Haybat diyorki "KKTC ye fırsat tanıyoruz, gelişmesine yardımcı oluyoruz"..Sefa İnan diyorki "herkes batsın sadece ben satayım" Olmadı...
  • Bende ,Sefa Bey sormak isterdim... kendisi ne gelen misafirlerini gidip evlerinden alıp sonrada evlerine mi bırakıyor??
  • söylenecek çok şey var ama ...Haybat Bey'i yürekten kutluyorum kendisini bu kadar sıkıştırmaya çalışan ve zamanında altında çalışan birisinin davetini kabul edip TV ye çıkmış ve Sefa Bey de hem nalına hem mıhına...çok da başarılı olmamış....
  • Sorulmasi gereken ne varsa sordu mukemmel ustu doyurucu bir program oldu tebrikler.
  • Bir manşet atıyorsunuz, haber içeriğinde manşetle ilgili tek bir cümle yok. İş yerimizde haberlere hızlı hızlı göz atarken oturup tek tek videoları mı izleyeceğiz? Pegasus'un AHL'den uçmaya başlayacak olması önemli bir haber, manşet doğru ama bununla ilgili kısa da olsa haber içerisinde bir bilgi vermek zorundasınız.
  • Valla sefa beyi tebrik etmek lazım sertaç bey normalde bu kadar konuşmaz siz neredeyse 3 saat konuşturdunuz. helal olsun.

Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan’ın hazırlayıp sunduğu “Kara Kutu” programı bu hafta, Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat’ı konuk etti.

Sertaç Haybat - Kara KutuSertaç Haybat’ın havacılık sektörüne girdiği günden bugüne kadarki evrelerin konuşulduğu program, yine gündem oluşturdu.

HAVACILIK SEKTÖRÜNE İLK ADIM

Manchester’da Uçak Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışmaya başlayan Haybat, “Manchester’da uçak mühendisliğinden mezun olduktan sonra askeriyede çalışmaya başladım. Hatta daha sonra askerliğimi bile yedek subay olarak orada yaptım. Ardından Türkiye’nin ilk özel havayolu şirketi Bursa Hava Yolları’nda çalıştım ve akabinde 2 yıl sonra Türk Hava Yolları’na geçtim” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Türk Hava Yolları’nda göreve başladıktan sonra Ulaştırma Bakanlığı’nın hem charter gen de kargo taşımacılığı için kurduğu Boğaziçi Hava Taşımacılığı’na (BHT) geçtim. Daha sonra bakıldı ki BHT projesi yürümedi. Bunun üzerine faaliyetlerine son verildi. BHT’nin kapatılmasının ardından ben ve BHT’de görevli arkadaşlarımız yeniden THY’ye geçtik.”

BHT’nin kuruluş nedenlerine de değinen Sertaç Haybat, “BHT politik nedenlerden dolayı kuruldu. O dönemki Ulaştırma Bakanı’nın isteği üzerine kurulmuş bir şirket” dedi.

BHT’nin faaliyetlerini durdurmasının ardından THY’ye geri döndüğünü belirten, ancak Singapur macerasının ardından buradan da ayrıldığını ve kendi işini kurup 5 yıl boyunca sektörden ayrı kaldığını söyleyen Sertaç Haybat, daha sonraki dönemde Cem Kozlu ve Yusuf Bolayırlı’dan gelen teklif üzerine THY Planlama Genel Müdür Yardımcısı olarak geri döndüğünü belirtti.

Haybat, AK Parti’nin iktidara gelmesiyle THY’deki çalışma hayatının tamamen sona erdiğini ifade etti.

PEGASUS DÖNEMİ

1990 yılında Aer Lingus önderliğinde 1 adet B737-400 ile kurulan Pegasus Havayolları’nın o dönemden bu yana faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, “Türk Hava Yolları’ndan ayrıldıktan sonra bir gün Bağdat Caddesi’nde eşimle oturuyorduk. Telefonum çaldı. Arayan kişi Şevket Sabancı’ydı. Ben ertesi gün görüşmek üzere Esas Holding’e çağırdı. Şevket Bey’in daveti üzerine Esas Holding’e gittim. Bir havayolu şirketi kurma düşüncesinde olduklarını söylediler. Bizde ilk etapta sıfırdan bir şirket kurmak için çalışmalarımızı yürütüyorduk ki; Aer Lingus tarafından kurulan ve daha sonra hisseleri Çukurova Grubu’na devredilen Pegasus Havayolları’nın satılacağını duyunca, oraya yöneldik ve 2005 yılı Ocak ayında Pegasus Havayolları, Esas Holding tarafından alındı” dedi.

Sertaç Haybat - Kara Kutu

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Programda Sabiha Gökçen Havalimanı, şirket politikası, AHL’den uçuş isteği, IZair, KKTC uçuşları, Ali Sabancı’nın daha ön planda oluşu, neye göre “biz ikinciyiz” dedikleri, pilot sıkıntısı, wet-lease konusu, örnek aldıkları bir şirket var mı, turboprob uçak getirecekler mi ve Ali Sabancı’nın “Havacılık sektöründe 3,5 şirket kalacak” açıklaması hakkındaki düşüncelerine kadar daha birçok konu gündeme getirildi.

İşte Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat’ın konuk olarak katıldığı “Sefa İnan’la Kara Kutu” programının tamamı:

1. Bölüm



2. Bölüm



3. Bölüm



©AirportHaber.com

"AHL'DEN UÇUŞLARA BAŞLIYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

gelsinler ~ 15 yıl önce
Gelsinler tabii gelsinler de rekabet başlasın biraz. Şu thy'yi biraz zorlasınlar da thy'nin büyümesi devlet destekli olmaktan, eski olmaktan, çok paranın çığ etkisi yaratmasından mı kaynaklanıyor yoksa çok akıllı, gecesini gündüzüne katmış şirketini ve çalışanını düşünmekten helak olmuş yöneticilerin başarısından mı netleşsin biraz. Lale Devri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fly kit ~ 15 yıl önce
Ailesi imkanlarını iyi yetişmesi uğruna kullandırmış anlaşılan. Oda bu emekleri boşa çıkarmamış. Anladığım kadarıyla maddi durumu iyi, sıkıntı çekmemiş. Bunun karşılığında daha başarılı ve meslekte daha dominant olabilirdi. Herhangibirilerini yetiştirmişmi? Arkasından adıyla anılan bir eseri veya sistemi varmı? THY den ayrılması için baskı gördümü? THY yi başarılı buluyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Olmadı...programın birinci bölümünü burada izlerken oldukça keyif aldım, ancak, son anda Sayın Sefa İnan öyle bir şey söylediki...bir anda binlerce şimşek çaktı.. Türkiye yi düşündüm..gelişmiş ülke insanlarını düşündüm...gelişmek isteyen ülke insanlarını düşündüm...üzgünüm ama söylemek zorundayım...mentalite olarak doğru yolda değiliz...Sayın Haybat diyorki "KKTC ye fırsat tanıyoruz, gelişmesine yardımcı oluyoruz"..Sefa İnan diyorki "herkes batsın sadece ben satayım" Olmadı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Bende ,Sefa Bey sormak isterdim... kendisi ne gelen misafirlerini gidip evlerinden alıp sonrada evlerine mi bırakıyor??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
söylenecek çok şey var ama ...Haybat Bey'i yürekten kutluyorum kendisini bu kadar sıkıştırmaya çalışan ve zamanında altında çalışan birisinin davetini kabul edip TV ye çıkmış ve Sefa Bey de hem nalına hem mıhına...çok da başarılı olmamış....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Sorulmasi gereken ne varsa sordu mukemmel ustu doyurucu bir program oldu tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Carrier ~ 15 yıl önce
Bir manşet atıyorsunuz, haber içeriğinde manşetle ilgili tek bir cümle yok. İş yerimizde haberlere hızlı hızlı göz atarken oturup tek tek videoları mı izleyeceğiz? Pegasus'un AHL'den uçmaya başlayacak olması önemli bir haber, manşet doğru ama bununla ilgili kısa da olsa haber içerisinde bir bilgi vermek zorundasınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elma değil ayva... ~ 15 yıl önce
Valla sefa beyi tebrik etmek lazım sertaç bey normalde bu kadar konuşmaz siz neredeyse 3 saat konuşturdunuz. helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000