28 Şubat 2012, Salı 19:25:22

AHL'DE KAÇAĞA GEÇİT YOK...

Atatürk Havalimanı Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri son bir ayda gerçekleştirdikleri 20 operasyonla kaçak girişlere 'dur' dedi. Gümrük ekiplerinin engellediği kaçak girişler arasında biber tohumu, tütün bandrolleri, akıllı telefonlar ve kanarya kuşu da yer alıyor.
  • artik suyu bile kacak alacagiz bu vergiler yuzunden. Dunyanin en pahali telefonunu satarsan adam tabi kacak alacak. Ulkeye ne girse fiyati 3e katlaniyor. Sonra herkesin basina bir maliyeci, gumruk muhafaza memuru dik. 200-300 dolarlik bir alisveris yapamiyoruz internetten. Telsiz aldik beyler kafaya gore birde geri gondermisler bize haber vermeden. VErgisini gumrugunu tahsile bile ugrasmamislar. Nefes almak bile yasak memlekette! Otlar nasil yeseriyor hayret.
Atatürk Havalimanı Gümrük Muhafaza ekipleri son dönemde ülkeye kaçak ürün sokulma girişimlerinin artması üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı. Gümrük Muhafaza ekipleri dikkatinden Madrid'ten getirilen kanarya kuşları da kaçmadı. 23 Ocak tarihinde de İberia Havayolları'nın tarifeli uçağı ile Madrid'ten İstanbul'a gelen S.G adlı Türk vatandaşının beraberinde getirdiği 450 kanaryadan 156 tanesinin beyan fazlası olduğu tespit edildi. El konulan 156 kanarya kuşu 'yeddi eminli' olarak Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu'na teslim edildi.
 
Gümrük ekipleri ikinci operasyonda ise, Türk Hava Yolları'nın TK1528 sefer sayılı tarifeli uçağı ile Düsseldorf'tan İstanbul'a gelen A.C adlı Türk yolcu, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki gümrüklü salondan geçerken durdurdu. Bagajları X-Ray cihazlarından geçirilen yolcunun beraberinde getirdiği kolinin içinde Yunanistan imalatlı biber tohumu getirdiği ortaya çıktı. Kaçak yollarla yurda sokulmak istenen 51 adet 500'er gramlık metal muhafazalı kutular içerisinde toplamda 25,5 kiloluk biber tohumları el konularak TASİŞ Kaçak Eşya Ambarına gönderildi. Yolcu ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
 
KAÇAK TELEFONLAR GÜMRÜĞE TAKILDI
 
Atatürk Havalimanı'nda görev yapan gümrük ekipleri, Almanya'dan gelen Türk asıllı bir yolcunun yurda sokmak istediği 37 adet akıllı telefona el koydu. THY'nin tarifeli uçağı ile Nürnber'ten İstanbul'a gelen Türk asıllı Alman vatandaşı Y.S'nin beraberinde getirdiği kolinin X-Ray cihazlarından geçirilmesi üzerine 37 akıllı telefon ele geçirildi. El konulan telefonlar TASİŞ Kaçak Eşya Ambarı'na gönderildi.
 
Roma'dan Türk Hava Yolları'na ait TK 1864 sefer sayılı uçakla İstanbul'a gelen Ş.S adlı yolcunun beraberinde getirdiği kolide yapılan kontrolde ise, 107 bin 450 adet TAPDK Tütün Mamulleri Bandrolü ele geçirildi. El konulan bandroller de TASİŞ Kaçak Eşya Ambarı'na teslim edildi.
AHL'DE KAÇAĞA GEÇİT YOK...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
artik suyu bile kacak alacagiz bu vergiler yuzunden. Dunyanin en pahali telefonunu satarsan adam tabi kacak alacak. Ulkeye ne girse fiyati 3e katlaniyor. Sonra herkesin basina bir maliyeci, gumruk muhafaza memuru dik. 200-300 dolarlik bir alisveris yapamiyoruz internetten. Telsiz aldik beyler kafaya gore birde geri gondermisler bize haber vermeden. VErgisini gumrugunu tahsile bile ugrasmamislar. Nefes almak bile yasak memlekette! Otlar nasil yeseriyor hayret.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000