02 Aralık 2008, Salı 18:40:08

Acenteler son kez uyardı

Üç ayrı seyahat acentesi örgütü bir araya gelerek THY başta olmak üzere hava yolu şirketlerinin internet üzerinden ucuza bilet satmaları nedeniyle bilet satan seyahat acentelerinin zor durumda olduklarını bir kez daha gündeme getirdiler.
  • Acente olarak biz,arayan müşterimizn internette daha aucuz diyerek fiyatlarımızı eleştirmesi,güvensiz /kandırıcı -pahalıcı olarak görmesi,bunun neticesinde hem itibar hem kazanç kaybediyoruz. Artık yeter.Acenteler havayolu firmalarının iş gücünü azaltan,daha kaliteli hizmetler sunmasını sağlayan ve bu-nun karşılığıunda cüz-i ücretler kazanan kurumlarıdr.Kendi verdiği komisyon ücretine göz dikerek rekabete giren açgözlü havayolu firmalarını hizaya gelmöeleri iç.imn uyarıyoruz.
  • OTURDUĞUNUZ MAKAMI YILLARDIR HİZMET VERMEDEN İŞGAL EDİYORSUNUZ.FİRMALAR ACENTELERİNE RAKİP OLMUŞ UMRUNUZDA DEĞİL.KAÇAK ACENTELER KÖŞE BAŞI ARTMIŞ ŞİKAYETLERE BAKMIYORSUNUZ BİLE.HERKES ACENTE KURULUM BEDELLERİNDEN VE GİRİŞ AYDATLARINDAN YAKINIYOR DUYMUYORSUNUZ .PEKİ SİZİN İŞLEVİNİZ NEDİR?BÖLGE TOPLANTILARINA KATILIP LÜKS OTELLERDE KONAKLAYIP SADECE BAŞKAN OLMAKMI? O ZAMAN SÖYLİYİM SİZEDE AZ KALDI ...

Türk Hava Yolları (THY) başta olmak üzere hava yolu şirketlerinin internet üzerinden ucuza bilet satmaları nedeniyle bilet satan seyahat acentelerinin zor durumda kalan bilet satan seyahat acenteleri çözüm arayışlarını sürdürüyorlar. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)’ın konuya ilgisiz kaldığından yakınan seyahat acentelerinin 3 ayrı meslek kuruluşu, konu ile ilgili olarak ortak bir açıklama yaptılar.

Geçtiğimiz günlerde kurulan Tüm Seyahat Acenteleri Derneği (TÜSAD), IATA Seyahat Acenteleri Derneği (ISAD) ve İnanç Turizmi Seyahat Acenteleri Derneği (İNTURSAB) ortak bir bildiri yayınlayarak Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)’tan soruna çözüm bulmasını istediler. Açıklamada, “Aksi taktirde konuyu acentelerimizin lehine karar alabilecek her türlü kuruma götüreceğimizi ilan eder, gerekirse satışlarımızı durdurma  dahil olmak üzere her türlü tedbiri alma yoluna gideceğimizi belirtiriz” denildi.  

TÜSAD, ISAD ve İNTURSAB imzalı ortak açıklama şöyle:

“THY’nin 1 Ağustos 2008 tarihinde başlattığı biletlerini kendi internet sitesinden seyahat acentelerinden daha ucuza satma kampanyası seyahat acentelerinin ticari itibarını kaybetmelerine ve müşterilerinin güvenlerini yitirmelerine yol açarak devam etmektedir.
 
En önemli sorunumuz halen devam eden internet indirimidir.
 
Bu sorunumuz aleyhimize olarak sürerken, yaşadığımız mali kriz sebebiyle bazı IATA acentelerinin ödeme güçlüğüne düşmesi dolayısı ile  Iata-Bsp Müdürlüğü de teminat mektuplarımızı arttırmak istemektedir.
 
Ödeme zorluğu içindeki acentelerimizi yoğun inceleme ve takiple bu sorun çözüleceği yerde, kriz bahane edilerek birkaç acentenin ödeme zorluğunun faturası, tüm IATA seyahat acentelerine çıkartılmak istenmekte ve acentelerimiz haksız yere cezalandırılmaktadır.
 
Bildiğiniz gibi internete bağlı online olarak çalışmakta olan THY için SOSAGENT ve IATA icin BSP link takip sistemleri mevcuttur. Olası ödeme zorluğu içindeki acenteler dakika dakika izlenebileceği gibi teminatlarını aşan seviyedeki bilet satışlarına da engelleme getirilebilir.
 
Bu yapılacağı yerde bütün acentelerin Teminat mektuplarına artış istenmesini hiçbir şekilde kabul etmediğimiz gibi söz konusu durumu adil ve de etik bulmuyoruz.
 
THY, iç hatlar da stok sistemini birebir teminat seklinde değiştirmiştir!...
 
Bütün bunlar IATA ve THY’nin birkaç acenteyi bahane ederek tüm sektörümüze teminat mektubu bulmanın  neredeyse imkansız olduğu yaşadığımız kriz günlerinde, ticari darbe vurmaktadır.
 
Iata Komitesi Başkanlığı,Teminat Mektupları hakkında karar veren kurul olan APJC yi acente temsilcileri olarak toplantıya çağırmışlardır.
 
Türk Hava Yolları’nın ortağı olduğu ve ağırlıklı olarak iç hatlarda uçan Sun Express, internet ve çağrı merkezinden indirimli bilet satışına başlamıştır. Seyahat acentelerinden daha ucuza satan Sun Express gibi yurtiçi uçuş yapan diğer özel hava yolları ve THY ayrıca dışhatlarda seyahat acentelerinden daha ucuza uçak bileti satarak haksız rekabet  yapan tüm yabancı IATA hava yolları ve THY’nin promosyon fiyatlarının dışında hiç bir şekilde Call Center ve internet ortamında servis ücretleri dahil indirim yapılamaz.
 
Bütün bu konularda TUSAD, ISAD ve INTURSAB olarak  konunun TÜRSAB’ta acentelerimizin lehine çözülmesini acil olarak bekliyoruz.
 
Sorunlarımız TÜRSAB’da çözülmediği takdirde konuyu acentelerimizin lehine karar alabilecek her türlü kuruma götüreceğimizi ilan eder, gerekirse satışlarımızı durdurma  dahil olmak üzere her türlü tedbiri alma yoluna gideceğimizi belirtiriz.  
 
Son  olarak HAC - UMRE kontenjanlarının adil bir şekilde dağıtılması konusundaki beklentimiz devam etmektedir.
 
BU KONUDA YAPILAN SON ÇAĞRIDIR…
 
Saygılarımızla”

Acenteler son kez uyardı

Yorumlar

ATALAY ~ 9 yıl önce
Acente olarak biz,arayan müşterimizn internette daha aucuz diyerek fiyatlarımızı eleştirmesi,güvensiz /kandırıcı -pahalıcı olarak görmesi,bunun neticesinde hem itibar hem kazanç kaybediyoruz. Artık yeter.Acenteler havayolu firmalarının iş gücünü azaltan,daha kaliteli hizmetler sunmasını sağlayan ve bu-nun karşılığıunda cüz-i ücretler kazanan kurumlarıdr.Kendi verdiği komisyon ücretine göz dikerek rekabete giren açgözlü havayolu firmalarını hizaya gelmöeleri iç.imn uyarıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acente...! ~ 15 yıl önce
OTURDUĞUNUZ MAKAMI YILLARDIR HİZMET VERMEDEN İŞGAL EDİYORSUNUZ.FİRMALAR ACENTELERİNE RAKİP OLMUŞ UMRUNUZDA DEĞİL.KAÇAK ACENTELER KÖŞE BAŞI ARTMIŞ ŞİKAYETLERE BAKMIYORSUNUZ BİLE.HERKES ACENTE KURULUM BEDELLERİNDEN VE GİRİŞ AYDATLARINDAN YAKINIYOR DUYMUYORSUNUZ .PEKİ SİZİN İŞLEVİNİZ NEDİR?BÖLGE TOPLANTILARINA KATILIP LÜKS OTELLERDE KONAKLAYIP SADECE BAŞKAN OLMAKMI? O ZAMAN SÖYLİYİM SİZEDE AZ KALDI ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000