17 Nisan 2012, Salı 18:33:10

6 AY SONRA TEKNİSYEN OLACAKLAR

Nevşehir'de Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Kapadokya Meslek Yüksekokulu tarafından ortaklaşa düzenlenen ve kursiyerlerin yüzde 50'sinin Türk Hava Yolları'nda (THY) istihdam edileceği Uçak Bakım Teknisyenliği için başvurular başladı.
  • İş kur keşke avukatlık programı açsa da bende gitsem tavsiyen için sağol canım arkadaşım çünkü mesleğim olan teknisyenlik ayaklara düşürüldü bir avuç iş bilmeze emanet edildi artık bu meslek yapılmaz mühür bizde ayakçılık sizde, bir an size güvenip iş yapsak yarın bir gün bir şey olsa bizim başımız yanacak...İşte bu yüzden de aynaya baktığımda biz bu hallere düşücek insanlarmıyız diyip kararsızlığa düşüyorum gelecekle ilgili... Ama senide tebrik ederiyorum cevap yazma konusunda ki azmin takdire şayan yanlışta olsa kendi doğrularını bu kadar savunuyosan gel yanınma yardımcı avukat alayım seni bakarsın orda yüzümüz güler :)
  • asıl ezikliği yaşayanlar sizlersiniz cok ciddi anlamda ama bu sizin sunuz değil üzülmeyin geçer:) baksana sende hersey var maşallah psikolji var, karakter analizi var birde üstüne avukatlıkda var. aman nazar değmesin :) bu kapasiteyle işsiz kalmazsin bakarsn iş kur avukat yetistirme programi yada psikolog yetiştirme programı acar şansının yüksek oldğu kanısındayım:) ama benden bi tavsiye aynaya bakda kendi durumunun analizini yap ilk önce bu ruh haliyle neyapacağını bilemiyorsun yazık canım arkadaşım ...
  • İşin aslı şurda klavye kullanırken 2 harfe basmaya aciz insan profili çizer benim gözümde de yarım yamalak yazan insanlar bu ruh haliyle yaşarlar bence ve bundandır ki arkadaşta onu eleştirmiş sanırım.. işin shyo ile alaksı yok ne bu eziklik canım arkadaşım :)
  • Bir insanin nasıl iş yaptğını anlman için yazdığı yazıya göre değerlendirdin yaa işte bu son nokta tebrik ederim iştee zeka bu bukar insan bunu burdan cıkaramazdı gercekten bravoo büyüksün shyo farkı
  • dostum sacmalıyosn ne thy si bırak allahaskına dediği gbi itemsandan farklı değilisn ve bnu olayın ıcnde olan biri olarak soyluyorm sen nasıl hayallerle yasıyosn bılmıyormda gercek cok farklı hele hele dısardan cok farklı yasarsan anlarsn . gerci pardon insan dusmanına demez bnu inssallah yasamazssn.
  • Habom A.Ş. teknisyeni tk teknisyeni değil arkdaşım hemde uzaktan yakından alakası yok. tk nın gozunde habom calısanı ıtemsan calısanından farksız. kagıt uzerınde kalıyo senın bahsettıklerın cahıl arkdasım
  • Saçmalayanın kim olduğu gayet açık! Ben maaşla ilgili ya da diğer imkanlarla ilgili bişey söyledim mi? Sadece şunu o kafalarınız almıyor; HABOM A.Ş. kime ait? Sermayesi kime ait? HABOM teknisyeni THY Teknisyeni değil mi?? Daha hiçbişi bilmeden knouşup duruyorsunuz. THY'nin 2 bakım kuruluşu var. Birisi TEKNİK A.Ş. diğeri ise HABOM A.Ş. kafanıza sokun artık.
  • Öyle bir şaçmalamışsınki hiç bir bilgin olmadığı o kadar kesınki. typ ler habom personelı olarak alınıyor Turkish Technic teki bir teknisyenın yarı maaşına ikramiyesız dil tazminatsız vardiya pirimsiz üstüne üstlük kursu bıtmıs 1 yıldır calısıyo olsa bile calısan akradsın kartında hobam a.ş kursiyeri yazıyor .. sen hangi masallarda yaşıyosun bılmıyorum ama iştirak adı altında o kadar cok tk da calısıcaz dıye getırılıp habom personelı adı altında 1500 tl gıbı paralara calıstırılıyor.
  • Şuan bir grup kursiyer de Kocaeli Üniversitesinde eğitim görmekte ve 2-3 aya mezun olacaklar. Ayrıca mezun olanlar teknisyen değil, teknisyen yardımcısı oluyor.. H.B
  • 6 ayda teknisyen mi olunurmuş diye nârâ atanlar, söyleyin bakalım zamanında ilkokul mezunu olupta bu sektörle hiç alakası olmayan ve hiçbir eğitim almadan işe başlayan o kadar insana ne demeli????
Kapadokya Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kursa katılacak teknisyen adaylarının, havacılık bakım ve onarım sektöründeki çalışmalarda yer alabileceği kurs, 6 ay sürecek.

Kursa katılacaklar yazılı ve sözlü sınav ile belirlenecek. Kurs boyunca kursiyerlere İŞKUR tarafından belirlenen oranda maddi yardım verilecek ve iş kazası ve meslek hastalığı primleri de yatırılacak.

Kursu başarıyla tamamlayanların en az yüzde 50'si Türk Hava Yolları'nda istihdam edilecek. Kurs süresince eğitimlerin teorik bölümleri Kapadokya Meslek Yüksekokulu'nun İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yerleşkesinde, uygulama bölümleri ise THY Teknik A.Ş'nin bakım onarım tesislerinde yürütülecek.

Havacılık sektöründe geçerli dilin İngilizce olması nedeniyle kursa başlayacak adaylarda İngilizce okuma ve anlama yeterliliği aranacak.

Kursa müracaatlar 24 Nisan'a kadar devam edecek ve kursa alınacak adaylar için 25 Nisan'da yazılı sınav yapılacak.
6 AY SONRA TEKNİSYEN OLACAKLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

Misafir ~ 12 yıl önce
İş kur keşke avukatlık programı açsa da bende gitsem tavsiyen için sağol canım arkadaşım çünkü mesleğim olan teknisyenlik ayaklara düşürüldü bir avuç iş bilmeze emanet edildi artık bu meslek yapılmaz mühür bizde ayakçılık sizde, bir an size güvenip iş yapsak yarın bir gün bir şey olsa bizim başımız yanacak...İşte bu yüzden de aynaya baktığımda biz bu hallere düşücek insanlarmıyız diyip kararsızlığa düşüyorum gelecekle ilgili... Ama senide tebrik ederiyorum cevap yazma konusunda ki azmin takdire şayan yanlışta olsa kendi doğrularını bu kadar savunuyosan gel yanınma yardımcı avukat alayım seni bakarsın orda yüzümüz güler :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
asıl ezikliği yaşayanlar sizlersiniz cok ciddi anlamda ama bu sizin sunuz değil üzülmeyin geçer:) baksana sende hersey var maşallah psikolji var, karakter analizi var birde üstüne avukatlıkda var. aman nazar değmesin :) bu kapasiteyle işsiz kalmazsin bakarsn iş kur avukat yetistirme programi yada psikolog yetiştirme programı acar şansının yüksek oldğu kanısındayım:) ama benden bi tavsiye aynaya bakda kendi durumunun analizini yap ilk önce bu ruh haliyle neyapacağını bilemiyorsun yazık canım arkadaşım ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İşin aslı şurda klavye kullanırken 2 harfe basmaya aciz insan profili çizer benim gözümde de yarım yamalak yazan insanlar bu ruh haliyle yaşarlar bence ve bundandır ki arkadaşta onu eleştirmiş sanırım.. işin shyo ile alaksı yok ne bu eziklik canım arkadaşım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir insanin nasıl iş yaptğını anlman için yazdığı yazıya göre değerlendirdin yaa işte bu son nokta tebrik ederim iştee zeka bu bukar insan bunu burdan cıkaramazdı gercekten bravoo büyüksün shyo farkı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dostum sacmalıyosn ne thy si bırak allahaskına dediği gbi itemsandan farklı değilisn ve bnu olayın ıcnde olan biri olarak soyluyorm sen nasıl hayallerle yasıyosn bılmıyormda gercek cok farklı hele hele dısardan cok farklı yasarsan anlarsn . gerci pardon insan dusmanına demez bnu inssallah yasamazssn.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Habom A.Ş. teknisyeni tk teknisyeni değil arkdaşım hemde uzaktan yakından alakası yok. tk nın gozunde habom calısanı ıtemsan calısanından farksız. kagıt uzerınde kalıyo senın bahsettıklerın cahıl arkdasım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Saçmalayanın kim olduğu gayet açık! Ben maaşla ilgili ya da diğer imkanlarla ilgili bişey söyledim mi? Sadece şunu o kafalarınız almıyor; HABOM A.Ş. kime ait? Sermayesi kime ait? HABOM teknisyeni THY Teknisyeni değil mi?? Daha hiçbişi bilmeden knouşup duruyorsunuz. THY'nin 2 bakım kuruluşu var. Birisi TEKNİK A.Ş. diğeri ise HABOM A.Ş. kafanıza sokun artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Öyle bir şaçmalamışsınki hiç bir bilgin olmadığı o kadar kesınki. typ ler habom personelı olarak alınıyor Turkish Technic teki bir teknisyenın yarı maaşına ikramiyesız dil tazminatsız vardiya pirimsiz üstüne üstlük kursu bıtmıs 1 yıldır calısıyo olsa bile calısan akradsın kartında hobam a.ş kursiyeri yazıyor .. sen hangi masallarda yaşıyosun bılmıyorum ama iştirak adı altında o kadar cok tk da calısıcaz dıye getırılıp habom personelı adı altında 1500 tl gıbı paralara calıstırılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Şuan bir grup kursiyer de Kocaeli Üniversitesinde eğitim görmekte ve 2-3 aya mezun olacaklar. Ayrıca mezun olanlar teknisyen değil, teknisyen yardımcısı oluyor.. H.B

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
6 ayda teknisyen mi olunurmuş diye nârâ atanlar, söyleyin bakalım zamanında ilkokul mezunu olupta bu sektörle hiç alakası olmayan ve hiçbir eğitim almadan işe başlayan o kadar insana ne demeli????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000