02 Nisan 2013, Salı 10:16:09

"1 NİSAN ŞAKASI DEĞİL... THY HOUSTON'DA"

Üst üste iki yıldır Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi seçilen Türk Hava Yolları, dün ilk uçuşunu gerçekleştirdiği Houston'da coşkulu bir şekilde karşılandı.
  • Bdpliyi niye goturuyorsun turkleri mi temsil ediyor ki o. Bari kargoya koysaydiniz
  • Beles ucak, konaklama olunca, avantacilar dogal olarak coskuyla karsilamislardir.
  • sizin zihniyet olsaydi ne oraya uculurdu nede yolcusu olurdu thy nin.ne yaptinizda hesap soruyorsunuz??
  • Güzel haber başarılar thy.ben miami ve san francisco uçuşlarını bekliyorum..ilk seferlere katılıcam..
  • Hayret ktavat takıp gitmişler.
  • İyi de; BU UÇAKLAR VE İNSANLARDAN TOPLANAN VERGİLERİN HARCAMASINI YALNIZ AKP VE ONUN ZİHNİYETİNDEKİ İNSANLARIN HARCAMASIMI GEREKİYOR? BU ZİHNİYETİNİZ ÜLKEYE YARAR GETİRMEZ, BU ZİHNİYETİ KULLANANLAR ÜLKEDE AYRIŞIMI GÖSTERİR. BU GİBİ DÜŞÜNEN İNSANLARA YUHHHHH
  • Sayın yorumcular yapılan yorumdan da anlaşılacağı üzere Devlet kurumlarına AKP ZİHNİYETİ dışında diğer parti fikirlerini banimsemiş kişilere bakış acısını göstermekdedir. BU ZİHNİYETDE olan yöneticiler KAMU KURULUŞLARINA AKP ZİHNİYETİNİ benimsemeyen insanları girişi sözkonu olabilirmi? BUNU. EN BÜYÜK ÖRNEĞİ THY TEKNİK GENEL MÜDÜRÜN Persönel alımı uygulamaları gösterilebilir. BU ZİHNİYET DÜŞÜNCESİNDEN KURTULARAK HAK EDEN İNSANLARIN ALINMASI ÜLKE KALKINMASINDA VE ÜLKE BARIŞINDA ÖNEMLİ BİR ROL VE GÜVEN OLACAKDIRRRRRR
  • iyi de chp ve bdp lilerin ne işleri var o gezide??? onlar da beleş geziyi görünce balıklama atlamışlar anlaşılan....
  • servisten sonra o perdelerin kapatılması lazım amaaa...yok olmaz bunu yazmam lazım...
  • Bakan Zafer Çağlayan, CHP, BDP ile AK Parti’den milletvekilleri, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, işadamları ile gazetecilerden oluşan kalabalık bir heyet geldi...her düğünün kamberi, gitmezse büyük eks,klik hissedilirdi...

Üst üste iki yıldır Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi seçilen Türk Hava Yolları (THY) yurt dışındaki 221. uçuş noktası olan Amerika’nın Houston kentine ilk seferini yaptı. Yerel saat ile akşam 18:00’de George Bush Uluslararası Havalimanı’na inen THY, ABD’de, New York, Chicago, Washington D.C ile Los Angeles’tan sonra Houston’a da İstanbul’dan direkt uçuşlara başladı.

Dünyanın en hızlı büyüyen havayollarından olan THY’nin Houston’a ilk seferi ile Bakan Zafer Çağlayan, CHP, BDP ile AK Parti’den milletvekilleri, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, işadamları ile gazetecilerden oluşan kalabalık bir heyet geldi. THY uçağının havalimanına inişi, Türkçe müzikler eşliğinde, alkışlarla karşılandı.

Havalimanı içinde düzenlenen törene Türkiye’den gelen heyet dışında Houston Belediye Başkanı Annise Parker, Türkiye’nin Hosuton Başkonsolosu, belediye yetkilileri ile çok sayıda Türk ve Amerikalı katıldı.

Törende konuşan Zafer Çağlayan, iki yıl önce Houston’a geldiğinde burada görüştüğü Türk ve Amerikalıların kendisinden Houston’a THY’nin direk seferlere başlamasını istediğine değindi. Houston’a yapılacak ilk THY seferi ile kendisin de işadamları ile birlikte gelebileceği sözüne o gün kimilerinin şaka olarak görmüş olabileceğine dikkat çeken Bakan, ‘Bugün 1 Nisan ama Şaka yapmadığımızı bugün gördünüz’ dedi.

THY ile gurur duyduğunu belirten Bakan Çağlayan, ‘Bundan 10 yıl önce THY yılda sadece 10 milyon yolcu taşıyordu. Geçen yıl bildiğime göre 39 milyon yolcu taşıdı. Bu yıl ümit ediyorum ki yolcu sayısını THY 46 milyona çıkaracak ki; bu önemli bir rekordur’ şeklinde konuştu.

Bakan Çağlayan, THY’nin Houston seferi ile Türk-Amerikan ilişkilerine olumlu katkı yapacağına olan inancını da dile getirdi.

Törende kısa bir konuşma yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu ise, Türkiye’nin dünyanın merkezinde olduğuna dikkat çekti. Topçu, sivil havacılığın yüzde 66’sının Türkiye üzerinden geçtiğine dikkat çekerek, Çin’e de, Amerika’ya da Güney Afrika’ya da aynı sürelerde İstanbul’dan uçulabildiğine vurguda bulundu. THY’nin sefere başladığı noktalar ile Türkiye arasındaki ticari ilişkinin kısa sürede ikiye katlandığını belirten Topçu, Houston’a önümüzdeki aylarda haftada 6, kısa zaman sonra ise günde iki sefere çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Houston Belediye Başkanı Annise Parker da İstanbul ile Houston’un uzun süredir kardeş şehirler olduğuna dikkat çekti. Bakan Çağlayan ve heyetini misafir etmekten memnuniyet duyduklarını belirten Parker, Türk toplumunun Houston’daki varlığından gurur duyduğunu söyledi. Belediye Başkanı Parker, ‘Bugün ilk sefer ile İstanbul’a gidemiyorum ama 2, 3 haftaya bir heyet ile Türkiye’ye geleceğim’’ dedi.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ve kutlama pastasının ardından Bakan Çağlayan Belediye Başkanı’nı Ankara’ya gelmesi durumunda kendisini misafir etmekten memnuniyet duyacağını söyledi. Bakan Çağlayan daha sonra THY’nin ilk seferi ile İstanbul’a gidecek olan bazı yolcularla sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Türk Hava Yolları, Houston'a, Pazartesi, Salı, Cuma ve Cumartesi olmak üzere haftada 4 gün karşılıklı uçacak. Seferler, tüm vergiler dahil gidiş - dönüş 399 eurodan başlayacak. İstanbul-Houston seferleri Temmuz ayından itibaren, Çarşamba ve pazar günleri de dahil olmak üzere haftada 6 gün karşılıklı olarak yapılacak.







"1 NİSAN ŞAKASI DEĞİL... THY HOUSTON'DA"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Bdpliyi niye goturuyorsun turkleri mi temsil ediyor ki o. Bari kargoya koysaydiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurmay ~ 11 yıl önce
Beles ucak, konaklama olunca, avantacilar dogal olarak coskuyla karsilamislardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kiskandinizmi?? ~ 11 yıl önce
sizin zihniyet olsaydi ne oraya uculurdu nede yolcusu olurdu thy nin.ne yaptinizda hesap soruyorsunuz??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okuyucu ~ 11 yıl önce
Güzel haber başarılar thy.ben miami ve san francisco uçuşlarını bekliyorum..ilk seferlere katılıcam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayret ~ 11 yıl önce
Hayret ktavat takıp gitmişler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SS ~ 11 yıl önce
İyi de; BU UÇAKLAR VE İNSANLARDAN TOPLANAN VERGİLERİN HARCAMASINI YALNIZ AKP VE ONUN ZİHNİYETİNDEKİ İNSANLARIN HARCAMASIMI GEREKİYOR? BU ZİHNİYETİNİZ ÜLKEYE YARAR GETİRMEZ, BU ZİHNİYETİ KULLANANLAR ÜLKEDE AYRIŞIMI GÖSTERİR. BU GİBİ DÜŞÜNEN İNSANLARA YUHHHHH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖS iyi de cevap ~ 11 yıl önce
Sayın yorumcular yapılan yorumdan da anlaşılacağı üzere Devlet kurumlarına AKP ZİHNİYETİ dışında diğer parti fikirlerini banimsemiş kişilere bakış acısını göstermekdedir. BU ZİHNİYETDE olan yöneticiler KAMU KURULUŞLARINA AKP ZİHNİYETİNİ benimsemeyen insanları girişi sözkonu olabilirmi? BUNU. EN BÜYÜK ÖRNEĞİ THY TEKNİK GENEL MÜDÜRÜN Persönel alımı uygulamaları gösterilebilir. BU ZİHNİYET DÜŞÜNCESİNDEN KURTULARAK HAK EDEN İNSANLARIN ALINMASI ÜLKE KALKINMASINDA VE ÜLKE BARIŞINDA ÖNEMLİ BİR ROL VE GÜVEN OLACAKDIRRRRRR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi de ~ 11 yıl önce
iyi de chp ve bdp lilerin ne işleri var o gezide??? onlar da beleş geziyi görünce balıklama atlamışlar anlaşılan....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
herşey standart ~ 11 yıl önce
servisten sonra o perdelerin kapatılması lazım amaaa...yok olmaz bunu yazmam lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden? ~ 11 yıl önce
Ogrenmek icin soruyorun.
neden e ~ 11 yıl önce
Uyuyabilmek icin, disarisi hala aydinlikken.
Kambersiz düğün ~ 11 yıl önce
Bakan Zafer Çağlayan, CHP, BDP ile AK Parti’den milletvekilleri, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, işadamları ile gazetecilerden oluşan kalabalık bir heyet geldi...her düğünün kamberi, gitmezse büyük eks,klik hissedilirdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000