06 Haziran 2012, Çarşamba 09:09:42

YERLİ UÇAK DA YAPACAĞIZ PİLOT DA YETİŞTİRECEĞİZ

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, THK Uçak Fabrikasının hizmete girdiğini, iki kişilik uçaklarla başlayıp 40 kişilik uçaklar yapacaklarını söyledi...
  • SAYIN BAŞKAN LÜTFEN, ARTIK YETER 06 Haziran 2012, Çarşamba 14:00:01 YETER ARTIK . HABER, HABER, HABER., THK BAŞKANI THK ÜNİVERSİTESİ THK TAYYARESİ THK MEYDANI YETER.. BIKTIK BU SİYASİ ÜSLUPTAN . ARTIK SUSUNUZ SAYIN BAŞKAN. BAHSETTİĞİNİZ ŞEYLERİ ÇEVİRİP DURUYORSUNUZ ,HER YERDE , HER ŞUBE TOPLANTISINDA . THK SİYASİ PARTİ ARKA BAHÇESİ YADA BAŞINDAKİLERİN İŞBİRLİĞİ İLE MEDYATİK SİYASETE HAZIRLIK YERİ DEĞİLDİR. . BAŞKANSINIZ BAŞKANLIK YAPINIZ. VE ŞU YORUMLARI OKUYUNUZ ALLAH AŞKINA, BİZ YAŞLIYIZ AMA AŞAĞIDA YORUM YAPANLAR GENÇ PİLOT ÇOCUKLAR, İŞSİZLER BİRÇOK GENÇ VAR BU DURUMDA ,SEKTÖRÜN İÇİNDELER VE DOĞRULARI YAZIYORLAR SAKIN OLAKİ BU YORUMLARA THK DÜŞMANLARININ İŞLERİ DEMEYİNİZ ZİRA HEPSİ KURUMU SEVEN SAYAN İNSANLAR , ANCAK SİZLERİN YÖNETSEL MEDYATİK EYLEMLERİNİZE KIZGINLAR , ATATÜRK’ÜN T.H.K SINA DEĞİL. VE SİZDEN DAHA ATEŞLİ T.H.K. TAKİPÇİLERİDİRLER OLUP BİTENLERE KIRGINLIKLARINA RAĞMEN .BUNU İYİ BİLİNİZ VE DEMEÇLERİNİZDEKİ DOĞRULUĞU , GERÇEKLERİ LÜTFEN YENİDEN DEĞERLENDİRİNİZ .
  • Yani varya isimden istifa edip kursa gidip ogrenmek yapmk istiyodum bu isi...o kdr kurs arastrdim konustum bunun icin yurt disinda ingilizce egitimi bile ayarladim bide surda yazilanlara bak... Yillardr yapmk istedigim meslegi yapmk istedim ve cokda yaklasmistim,. Ee o kdr parayi veripde issiz kaldikdan snra ne anlami varki
  • Bunlar Uzaya gideceklermiş. Değil Uzaya burunlarının dibindeki Ulus'a gidemezler.Hepsi yalancı bunların.
  • Pilotluk az kişiye ulaşır, öz kişiye ulaşır. Hiçbir değerlendirme olmadan, daha adam akıllı örgütlenmeden kontenjanını her geçen gün artıran Osman Bey sözde ''Pilot'' basmaya ve çocukların geleceği ile oynamaya devam ediyor.Bu konuda yüksek bir titizlik gösteren THY ve Anadolu Üniversitesini ise tebrik etmek lazım.THK mezunlarının Pegasus veya THY girebileceğini düşünmüyorum
  • Kendisini gerçekten çok tanıyan ne kadar çok insan varmış. Ne güzel. Bir de salladıkları haber diye yazılmıyor mu? Türkiye'nin özgün uçağı HÜRKUŞ TUSAŞ'ta üretim aşamasında. Bunu yok sayarak işkembeden sallıyor. Görevdeyken bir halt beceremeyen şimdi mi becerek?
  • Yorumlardan da görüldüğü gibi pilot açığı olan bir ülkede mezun olmuş bir çok pilot adayı iş arıyor. Tip eğitimi alacak yer çok kısıtlı. Havayolları tecrübeli pilot arıyor yardımcı pilot ihtiyacı daha az. Yine havayolları büyük bir hızla uçak alarak filo büyütüyorlar. Bu nedenlerle sıkıntı büyüyor. Ayrıca tip eğitimi çok pahalı olduğu için o parayı bulupta tip eğitimine katılabilen pilot adayı genç sayısı oldukça az. Sivil Havacılık bu konuya el atmalı ve pilotaj okullarından sonra tip eğitimi veren okullar açmalı. Yoksa Sivil Havacılık Pilotaj okullları diplomalı işsizler grubuna katkıda bulunmaktan başka bir işe yaramıyor.
  • medya kuruluşlarından ricam bu adamın bu söylediklerini haber yapıp onun yalanlarına alet olmayın lütfen.
  • bence olay şu bu uçuş okulları varya torpili olmayan girmesin bence,, adamın dediği torpilli( kaptan çocukları, paşa cocukları v.b ) zaten bunlar iş buluyor . belki onu demek istiyor.. yani senin işin ne pilot olucaksın varmı baban dayın kaptan.. yoksa hadi güle güle.. olay bu arkadaşlar..
  • Abiler ablalar. Burada yazdiginiz yorumlari bu kisiler okumuyor. Mail atsaniz arasaniz ilgilenmezler. Facebook ta thk universitesinin sayfasi var oraya bu yorumlari yazabilirsiniz. Orayi yetkili kisiler okuyor ve bu tarz yonde ilerlemek isteyen kisiler goruyor bunlari. İnsanlarin yanlis bilgilenmesine vermeyin .
  • Pilotluğu otobüs şöförlüğünden farksız hale getirene kadar devam edin. Bu kadar pilot nerde çalışacak sorusuna cevap yok.. Uçak fabrikası ise şimdilik model uçak üretiyor sanırım

Yıldırım, THK Trakya Bölge Başkanları toplantısı için geldiği Çorlu’da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’deki pilot eksikliğini karşılamak için İstanbul, İzmir ve Ankara’da uçuş okulları kurduklarını anımsattı.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin, iki fakülte ve bir yüksekokul ile eğitime başladığını anımsatan Yıldırım, ”Üniversite ile Türkiye’nin ihtiyacı olan havacılık sanayi ve bu sektördeki mühendisleri, teknik adamları, bilim adamlarını pilotlarını, kule operatörlerini ve meydan işlemecilerini yetiştireceğiz. İnsan gücü ve eksikliğini bu üniversiteler karşılayacak. Ülkemizde büyük bir pilot eksikliği var. Bunu karşılamak için bizim İstanbul, İzmir ve Ankara’da 3 uçuş okulumuz var. Biz sadece Ankara’daki okulumuzda uçuş eğitimi veriyorduk. Şimdi İzmir ve İstanbul’daki okullarımızda da eğitim vermeye başladık.”

”İlk aşamada 2 ve 4 kişilik uçak üretilecek”

Çorlu Havaalanı’nda kısa süre sonra helikopter bakım merkezi kuracaklarını belirten Yıldırım, Çorlu’nun sadece Türkiye’nin değil Balkanlar’a, Doğu Avrupa’ya ve Akdeniz bölgesine uçan helikopterlerin de bakımlarının yapılacağını söyledi.

Türk Hava Kurumu’nun 2 yıl sonra uçak üretmeye başlayacağını vurgulayan Yıldırım, ”Ankara’da THK uçak fabrikası faaliyete geçti. 2014 yılından itibaren uçak üretmeye başlayacağız ve ürettiğimiz uçaklarla da Türkiye’nin havacılığına hizmet vereceğiz. Başlangıçta 2 ve 4 kişilik küçük uçaklarla bu üretimi yapacağız. Takiben de bunu 20 kişilik ve 40 kişilik olmak üzere geliştirerek ülkemizin ihtiyacı olan özellikle şehirlerarası ulaşımda kullanılacak uçakları, Türk Hava Kurumu uçak fabrikası üreterek halkımızın, devletimizin ve milletimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

-”Doğal afetlerde THK hep hazır”-

THK Genel Başkanı Yıldırım, doğal afetlerde THK’nın hep işbaşında olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti: ”Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığımız işbirliği neticesinde 4 uçak ve 15 helikopter ile orman yangınlarını söndürmek için görev başındayız. Yalnız anlaşma gereği, haziran başıyla eylül sonuna kadar yangın söndürme faaliyetlerini Orman ve Su İşleri Bakanlığı adına yürüten Türk Hava Kurumu, sezon dışında da beklettiği 4 yangın söndürme uçağıyla ülkemizin neresinde yangın olursa ücretsiz olarak yangını söndürmede görev alıyor. Kış döneminde de ülkemizin değişik yerlerinde çıkan yangınların büyümesini, Türk Hava Kurumu’nun uçakları müdahale ederek engelliyor.

Van’da büyük bir deprem yaşandı. Bu depremde Türk Hava Kurumu’nun ambulans uçakları yine Vanlıların yardımına koştu. Oraya doktor götürülmesi ve oradaki yaralıların en yakın tam teşekküllü hastaneleri bulunduğu yerlere taşınmasında Türk Hava Kurumu’nun ambulans uçaklarını bu hizmet için kullandık.”

YERLİ UÇAK DA YAPACAĞIZ PİLOT DA YETİŞTİRECEĞİZ

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

HEP AYNI HABERLER AYNI, BENDEN DE YORUMLAR AYNIR ~ 12 yıl önce
SAYIN BAŞKAN LÜTFEN, ARTIK YETER 06 Haziran 2012, Çarşamba 14:00:01 YETER ARTIK . HABER, HABER, HABER., THK BAŞKANI THK ÜNİVERSİTESİ THK TAYYARESİ THK MEYDANI YETER.. BIKTIK BU SİYASİ ÜSLUPTAN . ARTIK SUSUNUZ SAYIN BAŞKAN. BAHSETTİĞİNİZ ŞEYLERİ ÇEVİRİP DURUYORSUNUZ ,HER YERDE , HER ŞUBE TOPLANTISINDA . THK SİYASİ PARTİ ARKA BAHÇESİ YADA BAŞINDAKİLERİN İŞBİRLİĞİ İLE MEDYATİK SİYASETE HAZIRLIK YERİ DEĞİLDİR. . BAŞKANSINIZ BAŞKANLIK YAPINIZ. VE ŞU YORUMLARI OKUYUNUZ ALLAH AŞKINA, BİZ YAŞLIYIZ AMA AŞAĞIDA YORUM YAPANLAR GENÇ PİLOT ÇOCUKLAR, İŞSİZLER BİRÇOK GENÇ VAR BU DURUMDA ,SEKTÖRÜN İÇİNDELER VE DOĞRULARI YAZIYORLAR SAKIN OLAKİ BU YORUMLARA THK DÜŞMANLARININ İŞLERİ DEMEYİNİZ ZİRA HEPSİ KURUMU SEVEN SAYAN İNSANLAR , ANCAK SİZLERİN YÖNETSEL MEDYATİK EYLEMLERİNİZE KIZGINLAR , ATATÜRK’ÜN T.H.K SINA DEĞİL. VE SİZDEN DAHA ATEŞLİ T.H.K. TAKİPÇİLERİDİRLER OLUP BİTENLERE KIRGINLIKLARINA RAĞMEN .BUNU İYİ BİLİNİZ VE DEMEÇLERİNİZDEKİ DOĞRULUĞU , GERÇEKLERİ LÜTFEN YENİDEN DEĞERLENDİRİNİZ .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hevesim kacti... ~ 12 yıl önce
Yani varya isimden istifa edip kursa gidip ogrenmek yapmk istiyodum bu isi...o kdr kurs arastrdim konustum bunun icin yurt disinda ingilizce egitimi bile ayarladim bide surda yazilanlara bak... Yillardr yapmk istedigim meslegi yapmk istedim ve cokda yaklasmistim,. Ee o kdr parayi veripde issiz kaldikdan snra ne anlami varki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Y ~ 12 yıl önce
Bunlar Uzaya gideceklermiş. Değil Uzaya burunlarının dibindeki Ulus'a gidemezler.Hepsi yalancı bunların.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MALTANZOOO ~ 12 yıl önce
Pilotluk az kişiye ulaşır, öz kişiye ulaşır. Hiçbir değerlendirme olmadan, daha adam akıllı örgütlenmeden kontenjanını her geçen gün artıran Osman Bey sözde ''Pilot'' basmaya ve çocukların geleceği ile oynamaya devam ediyor.Bu konuda yüksek bir titizlik gösteren THY ve Anadolu Üniversitesini ise tebrik etmek lazım.THK mezunlarının Pegasus veya THY girebileceğini düşünmüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercekler ~ 12 yıl önce
Kendisini gerçekten çok tanıyan ne kadar çok insan varmış. Ne güzel. Bir de salladıkları haber diye yazılmıyor mu? Türkiye'nin özgün uçağı HÜRKUŞ TUSAŞ'ta üretim aşamasında. Bunu yok sayarak işkembeden sallıyor. Görevdeyken bir halt beceremeyen şimdi mi becerek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acı Gerçek ~ 12 yıl önce
Yorumlardan da görüldüğü gibi pilot açığı olan bir ülkede mezun olmuş bir çok pilot adayı iş arıyor. Tip eğitimi alacak yer çok kısıtlı. Havayolları tecrübeli pilot arıyor yardımcı pilot ihtiyacı daha az. Yine havayolları büyük bir hızla uçak alarak filo büyütüyorlar. Bu nedenlerle sıkıntı büyüyor. Ayrıca tip eğitimi çok pahalı olduğu için o parayı bulupta tip eğitimine katılabilen pilot adayı genç sayısı oldukça az. Sivil Havacılık bu konuya el atmalı ve pilotaj okullarından sonra tip eğitimi veren okullar açmalı. Yoksa Sivil Havacılık Pilotaj okullları diplomalı işsizler grubuna katkıda bulunmaktan başka bir işe yaramıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 12 yıl önce
medya kuruluşlarından ricam bu adamın bu söylediklerini haber yapıp onun yalanlarına alet olmayın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işsiz ~ 12 yıl önce
bence olay şu bu uçuş okulları varya torpili olmayan girmesin bence,, adamın dediği torpilli( kaptan çocukları, paşa cocukları v.b ) zaten bunlar iş buluyor . belki onu demek istiyor.. yani senin işin ne pilot olucaksın varmı baban dayın kaptan.. yoksa hadi güle güle.. olay bu arkadaşlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum yapan herkese ~ 12 yıl önce
Abiler ablalar. Burada yazdiginiz yorumlari bu kisiler okumuyor. Mail atsaniz arasaniz ilgilenmezler. Facebook ta thk universitesinin sayfasi var oraya bu yorumlari yazabilirsiniz. Orayi yetkili kisiler okuyor ve bu tarz yonde ilerlemek isteyen kisiler goruyor bunlari. İnsanlarin yanlis bilgilenmesine vermeyin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 12 yıl önce
Pilotluğu otobüs şöförlüğünden farksız hale getirene kadar devam edin. Bu kadar pilot nerde çalışacak sorusuna cevap yok.. Uçak fabrikası ise şimdilik model uçak üretiyor sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000