28 Ekim 2008, Salı 08:02:11

Yangına karşı uçak kampanyası

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı "Başka ülkelerden kiralanan yabancı uçak ve helikopterlere ödenen para ile THK ’Amfibik’ uçakları ile donatılabilir" dedi.
  • Kendine alırken bol parasi olan başbakanlik, ormanlarimiz için ayıramıyor yıllardır bütçe... Yandaşlarına otel alanları açılıyor ne de olsa, ne gerek var canım yangın söndürme uçağına... gariban köylüler gerekirse uçarak da söndürür...
  • Bu kampanya THK tarafından yıllardır var. Hatta 1 SMS 5 ytl olacak şekilde fakat toplanan para derde deva olmayacak kadar.Profesyonel anlamda tam eğilen yok reklam yok TEMA gibi bir organizasyon kurularak çözüm bulunmalısı gerekmektedir.

Türk Sivil havacılığında 82 yıllık bir maziye sahip olan Türk Hava Kurumu (THK), 22 yıldır başarı ile sürdürdüğü havadan orman yangını söndürme çalışmaları için günümüz teknolojisine uygun yangın söndürme uçaklarından oluşacak bir filo kurabilmek için yardım kampanyası başlattı.

Yangınlarda büyük başarı elde ettik

THK’nun devletten hiçbir maddi katkı almadan sivil havacılık alanında atılımlarını sürdürdüğünü belirten THK Genel Başkanı emekli hava pilot Tümgeneral Yusuf Göngör, "THK artık halkımız tarafından sadece kurban bayramlarında deri toplayan kurum imajını çoktan silmiştir. Orman Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde havadan orman yangınlarını söndürme çalışmalarında büyük bir başarı elde etmiştir" dedi.

3 bin orman yangınana müdahele

2007’nin Eylül ayı itibariyle Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçakları ile gerçekleştirilen 16 bin 735 saatlik uçuşlarla 3 bin civarındaki orman yangınına havadan müdahale edildiğini açıklayan Göngör, şunları söyledi: "Akdeniz ve Ege bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki orman yangınlarını en kısa sürede söndürmek için Türkkuşu pilotlarımız canları pahasına milli servetimiz olan ormanlarımızı yok etmek için yükselen alevlerle savaştı. 22 yıldır sürdürdüğümüz havadan yangın söndürme çalışmaları sırasında 6 pilotumuz da şehit oldu. THK olarak bizler yine özveri ile çalışmaya devam ediyoruz " şeklinde konuştu.

Uzun vadeli düşünmek gerek

THK Genel Başkanı Göngür, "Başka ülkelerden kiralanan yabancı uçak ve helikopterlere ödenen para ile Türk Hava Kurumu’nun orman yangını söndürme uçak filosu için en ideali olan ’Amfibik’ uçakları ile donatılabilir" dedi. THK’nun havadan orman yangını söndürme çalışmalarının yanı sıra ’Hava Taksi’ ve ’Hava Ambulas’ konularında da girişimlerini sürdürdüğü belirtildi. 2009’ da küresel ısınmanın daha da artacağını da gündeme getiren THK yetkilileri, başlattıkları yangın uçağı kampanyası için hayırsever vatandaşların desteğini bekliyor.

 

Yangına karşı uçak kampanyası

Yorumlar

Ormanlar ~ 16 yıl önce
Kendine alırken bol parasi olan başbakanlik, ormanlarimiz için ayıramıyor yıllardır bütçe... Yandaşlarına otel alanları açılıyor ne de olsa, ne gerek var canım yangın söndürme uçağına... gariban köylüler gerekirse uçarak da söndürür...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Bu kampanya THK tarafından yıllardır var. Hatta 1 SMS 5 ytl olacak şekilde fakat toplanan para derde deva olmayacak kadar.Profesyonel anlamda tam eğilen yok reklam yok TEMA gibi bir organizasyon kurularak çözüm bulunmalısı gerekmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000