06 Ekim 2011, Perşembe 07:15:04

ÜNYE HAVAALANI'NDA EĞİTİM UÇUŞLARI...

Türk Hava Kurumu (THK) Ünye Şubesi tarafından 26 Eylül'de başlayan Radyo Kontrollü Model Uçak Kursu, Ünye Havaalanı'nda uçuş eğitimi ve model uçak gösterisiyle sona erdi...
  • 2011 yılında bugüne kadar 15.000 saat uçuş gerçekleştiren THK 260 pilot adayı ile eğitimlerine devam ediyor. THK Üniversitesi 60 pilot adayı öğrencisi ile bu yıl eğitimine başladı. Ayrıca, gelecek 3 ay içerisinde 72 pilot adayı daha THK uçuş okullarında pilotaj eğitimine başlayacak. THK Uçuş Okullarının eğitim kalitesi ve pilot adaylarının eğitim seviyesinin yüksekliği tüm sektör tarafından biliniyor. 2 grup THY'ce seçilen pilot adayı halen THK'da uçuş eğitimi alıyor. Birileri sadece konuşuyor, THK hayallerin ulaşabileceği atılımlar gerçekleştiriyor. THK Uçuş öğretmen ve pilot adaylarının eğitim seviyesi çok yüksektir ve bu son mecburi inişin yara bile almadan atlatılması bunun göstergesidir. Biraz vicdan. Değerli Pilotlarımıza geçmiş ols
  • Ünye için meslek yüksek okulu açılması büyük bir atılım olacaktır. Havaalanının amacı doğrultusunda kullanılması çok büyük bir gelişme. Ünye gibi güzel bir ilçe için büyük bir atılım. Başkan Arpacıoğlu'nu kutluyorum.
THK Ünye Şubesi Başkanı İsmail Sarı, ilçede bu güne kadar değerlendirme fırsatı bulunamayan havaalanında THK çalışmalarına, Türk havacılığına ve sivil havacılığına, havacılığı seven ve meraklı olan gençlere hizmet etmek için faaliyetlere başladıklarını söyledi. 
 
Uzaktan kumandalı model uçaklarla uçuş denemelerini havacılığın başlangıcı olarak değerlendiren Sarı, "Havacılıkta önce elimizdeki aletlerin nasıl kullanıldığını öğrenecek, ondan sonra da bu araçlarla havaya yükselerek havada kendi kullandığımız aracımızla uçacağız. Bu program bizim için Ünye'de havacılığın başlangıcıdır" dedi. 
 
Sarı, Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi'nin bir bölümünün Ünye'de açılması için görüşmelerin devam ettiğini de vurguladı. 
 
Uygulamalı eğitim ve gösteri uçuşlarını izlemeye gelen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, ilçede yıllardır atıl duran havalanının artık Ünyelilerin ilgisini çekmesi ve amacına uygun olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 
 
Arpacıoğlu, "Artık devir değişti. Önceleri uçağa binmek, hava yolunu kullanmak bir lükstü. Ama artık bir ihtiyaç haline geldi. Belediye Başkanı olduğum zamandan itibaren THK ile birlikte buraya bir havacılık meslek yüksekokulu yapılabilir mi çalışmasının içinde olduk, hedeflerimize de ulaşacağız" dile konuştu. 
 
Konuşmaların ardından 12 kursiyer model uçakları ile gösteri yaptı. 
 
Uçuş eğitimine, İlçe Tarım Müdürü Yetkin Esen ile kursiyerlerin yakınları ve vatandaşlar da katıldı. 
ÜNYE HAVAALANI'NDA EĞİTİM UÇUŞLARI...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
2011 yılında bugüne kadar 15.000 saat uçuş gerçekleştiren THK 260 pilot adayı ile eğitimlerine devam ediyor. THK Üniversitesi 60 pilot adayı öğrencisi ile bu yıl eğitimine başladı. Ayrıca, gelecek 3 ay içerisinde 72 pilot adayı daha THK uçuş okullarında pilotaj eğitimine başlayacak. THK Uçuş Okullarının eğitim kalitesi ve pilot adaylarının eğitim seviyesinin yüksekliği tüm sektör tarafından biliniyor. 2 grup THY'ce seçilen pilot adayı halen THK'da uçuş eğitimi alıyor. Birileri sadece konuşuyor, THK hayallerin ulaşabileceği atılımlar gerçekleştiriyor. THK Uçuş öğretmen ve pilot adaylarının eğitim seviyesi çok yüksektir ve bu son mecburi inişin yara bile almadan atlatılması bunun göstergesidir. Biraz vicdan. Değerli Pilotlarımıza geçmiş ols

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ünye için meslek yüksek okulu açılması büyük bir atılım olacaktır. Havaalanının amacı doğrultusunda kullanılması çok büyük bir gelişme. Ünye gibi güzel bir ilçe için büyük bir atılım. Başkan Arpacıoğlu'nu kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000