23 Aralık 2009, Çarşamba 12:22:59

THK'DAN 'YOLSUZLUK' AÇIKLAMASI

Türk Hava Kurumu, yolsuzluk iddialarıyla ilgili başlatılan operasyon kapsamında Başkan Osman Yıldırım'ın da gözaltına alınmasıyla daha derinleşen olaylar neticesinde resmi internet sitesinde açıklama yayınladı...
  • Asıl örümcek ağı gibi heryeri ele geçirmeye çalışan parazitler, fetulahçılardır.Askere laf etmeden önce ağzini sabunla !!!
  • Askerler örümcek ağı gibi ele geçirdiler vheryeri!!
  • yazık oluyor thk ya bu yolsuzluklara hiç bulaşmamış olsa bile isminin geçmesi bizi ne kadar üzmekte ,yöneticilerin daha dikkatli olmasını thk yı seven bir Türk vatandaşı olarak rica etmekteyiz.ayrıca personel alımlarında daha dikkatli olmalı tsk dan emekli olduktan sonra kimin yanında çalışıp ayrılan kişininin md .olarak işe başlayacağı konuşulmakta dikkat edilmeli.
  • THK nın kapadokyada yaptırdığı Balon uçuşlarındaki yolsuzluklara adı karışan ve nedense yıllarca göz yumulan Balon Pilotu Murat ÇOBANI neden mali polis araştırmıyor. Bu adam trilyonluk servete sahip olmuş ama ne Genel Başkan , ne de Gökçen havacılık buna ses çıkarmıştır. Bu adamın yolsuzlukları deri yolsuzluğu yanında solda sıfır kalır. Böyle yozlaşmış bir kuruma bundan sonra deri falan yok.
  • Koskoca THK nı da bu duruma düşürdüler ya helal olsun yani. Bademlerin girmediği yer kalmadı.
  • Başkanı da asker ee nerde kaldı milliyetçilik ,Atatürkçülük !! Kurumda bir ay geçirseniz göreceksinizki içler acısı durumda,herkes bi pay koparıp sömürüyor güzelim kurumumuzu yazık sizlere paraya tapanlar ucunda ölüm var hayatın unutmayın??
  • Acaba birileride Kapadokyada yapılan Balon uçuşlarındaki yolsuzlukları inceleyecekmi acaba,Orada bulunan THK balon pilot ekibinin başındaki kendini derebeyi zanneden şahsın yaptığı yolsuzluklara THK neden ses çıkarmıyor,???,neden müfettiş bile gitmiyor,ihbarlar neden değerlendirilmiyor,bu işleri neden örtbas ediyorlar ?? ,kim bu işlerde ortak yada değil,neden THK zan altında bırakılıyor,birileri de buna cevap versin
  • yaa ne zamandır thk ile ilgili yazılar yazıldı durdu...işte görün sonucu...yıllardır belki farklı yöntemlerle thk bu hale geldi....ya yok bunların hepsi yalan diyeceksiniz tabiki peki ozaman 85 yıllık bu kurum niçin bu halde hadi onud açıklayın bakalım...nuh nebiden kalma uçaklarla kimi kandırıyorsunuz....yazık çok yazık ulu önder bunları görse bu insanlara ne yapardı düşünmek istemiyorum bile...siz havacılıgı degil başka şeyleri insanlara sevdiriyorsunuz sanırım...anlayan anladı demiii...
  • Yolsuzluğu, Deniz feneri yaptı. Yalnız kalmasın diye yanına, THK ve Mehmetcik ve Lösevi ekleyerek, saptırma yapıyorlar.
  • Şu canım ülkede artık kimseye güven kalmadı. Gün gelecek hepiniz hesap verecek ama nerede bakalım....

İşte o açıklama:

Bazı basın yayın organlarında kamuoyunun yakından takip ettiği vekalet kurban yolsuzluğu başlığı altındaki iddialarda ısrarla Türk Hava Kurumu ismine de yer verilmektedir. Konuyla ilgili olarak 21 Aralık 2009 tarihinde iki basın bildirisi yayınlanarak THK’nın vekalet kurban kesimlerini Et Balık Kurumu Sakarya Tesislerinde yaptırdığı bildirilmesine rağmen bu bildirilerin dikkate alınmadığı ve THK isminin vekalet kurban kesmede aksaklık yaşadığı iddia edilen Dernekler arasında gösterildiği üzüntüyle izlenmektedir. Yasal süreç devam ettiği için açıklamalar sınırlı tutulmuştur. Ancak, Türk Hava Kurumunun vekaleten kurban kesimi konusunda, açıklama yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir.

THK 2009 yılı vekalet kurban kesimi faaliyetinin tümünü Et ve Balık Kurumunun Sakarya tesislerinde Kurban Bayramının ilk günü tamamlamıştır. Halkımızdan THK’ya verilen 3150 vekalet karşılığında (her yedi hisse için bir büyükbaş hayvan kesimi esasına uygun olarak) 450 büyükbaş hayvan kesilmiştir. Kesim iki THK personeli gözetiminde, veteriner kontrolünde, dini vecibelere uygun, EBK görevlisi ve noter huzurunda yapılmış ve kayıt altına alınmıştır. Kesimden sonra elde edilen etler yine Et ve Balık Kurumu ile yapılan sözleşme gereğince kavurma haline getirilerek, konserve şeklinde depolanmaktadır.  2010 yılı içinde THK Şube Başkanlıkları tarafından mülki amirliklerle işbirliği yapılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza geçmiş yıllarda olduğu gibi dağıtılacaktır. Konuyla ilgili hiçbir şüphe bulunmayıp, teşekkür mektuplarımız ve belgeler vekalet veren vatandaşlarımıza postalanmaktadır.

Türk Hava Kurumunun soruşturma kapsamında bilgisine başvurulma nedeninin, Mehmetçik Vakfının bağışladığı kurban derilerini satın alan firma ile adı vekaleten kurban yolsuzluğu iddialarına karışan firma sahiplerinin aynı kişiler olması olarak değerlendirilmektedir.

Soruşturma süreci tamamlanmadan yapılan haberlerdeki eksik ve yanlış bilgilendirmeler THK’yı derinden yaralamaktadır. Ancak bütün bunlara rağmen 84 yıldır yüce halkımızın güvenine layık olmuş ve bu güven sayesinde ayakta kalmış kurumumuzun, bu konudaki hassasiyeti aynı şekilde sürecektir. Halkımızın doğru bilgilendirilmesi konusunda medya organlarımıza büyük görev düşmektedir ve bu konuda gerekli titizliğin gösterilmesi yegane beklentimizdir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


*Söz konusu açıklamayı ve THK'nın kendilerine verildiğini ifade ettiği vekaletleri www.thk.org.tr adresindeki resmi sitesinden inceleyebilirsiniz...

THK'DAN 'YOLSUZLUK' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Asıl örümcek ağı gibi heryeri ele geçirmeye çalışan parazitler, fetulahçılardır.Askere laf etmeden önce ağzini sabunla !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Askerler örümcek ağı gibi ele geçirdiler vheryeri!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yazık oluyor thk ya bu yolsuzluklara hiç bulaşmamış olsa bile isminin geçmesi bizi ne kadar üzmekte ,yöneticilerin daha dikkatli olmasını thk yı seven bir Türk vatandaşı olarak rica etmekteyiz.ayrıca personel alımlarında daha dikkatli olmalı tsk dan emekli olduktan sonra kimin yanında çalışıp ayrılan kişininin md .olarak işe başlayacağı konuşulmakta dikkat edilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THK nın kapadokyada yaptırdığı Balon uçuşlarındaki yolsuzluklara adı karışan ve nedense yıllarca göz yumulan Balon Pilotu Murat ÇOBANI neden mali polis araştırmıyor. Bu adam trilyonluk servete sahip olmuş ama ne Genel Başkan , ne de Gökçen havacılık buna ses çıkarmıştır. Bu adamın yolsuzlukları deri yolsuzluğu yanında solda sıfır kalır. Böyle yozlaşmış bir kuruma bundan sonra deri falan yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Koskoca THK nı da bu duruma düşürdüler ya helal olsun yani. Bademlerin girmediği yer kalmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Başkanı da asker ee nerde kaldı milliyetçilik ,Atatürkçülük !! Kurumda bir ay geçirseniz göreceksinizki içler acısı durumda,herkes bi pay koparıp sömürüyor güzelim kurumumuzu yazık sizlere paraya tapanlar ucunda ölüm var hayatın unutmayın??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Acaba birileride Kapadokyada yapılan Balon uçuşlarındaki yolsuzlukları inceleyecekmi acaba,Orada bulunan THK balon pilot ekibinin başındaki kendini derebeyi zanneden şahsın yaptığı yolsuzluklara THK neden ses çıkarmıyor,???,neden müfettiş bile gitmiyor,ihbarlar neden değerlendirilmiyor,bu işleri neden örtbas ediyorlar ?? ,kim bu işlerde ortak yada değil,neden THK zan altında bırakılıyor,birileri de buna cevap versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yaa ne zamandır thk ile ilgili yazılar yazıldı durdu...işte görün sonucu...yıllardır belki farklı yöntemlerle thk bu hale geldi....ya yok bunların hepsi yalan diyeceksiniz tabiki peki ozaman 85 yıllık bu kurum niçin bu halde hadi onud açıklayın bakalım...nuh nebiden kalma uçaklarla kimi kandırıyorsunuz....yazık çok yazık ulu önder bunları görse bu insanlara ne yapardı düşünmek istemiyorum bile...siz havacılıgı degil başka şeyleri insanlara sevdiriyorsunuz sanırım...anlayan anladı demiii...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yolsuzluğu, Deniz feneri yaptı. Yalnız kalmasın diye yanına, THK ve Mehmetcik ve Lösevi ekleyerek, saptırma yapıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şu canım ülkede artık kimseye güven kalmadı. Gün gelecek hepiniz hesap verecek ama nerede bakalım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000