25 Kasım 2009, Çarşamba 06:30:10

THK'dan çağrı var...

Türk Hava Kurumu Ereğli Şubesi Başkanı Muhammet Likoğlu, kanunen Kurban derisi toplama yetkisinin Türk Hava Kurumu’nda bulunduğunu söyledi...
  • THK sadece emeklılerı toplasın ve pılot yapsın.dısarda bekleyen kısılerın her zaman kı gıbı onlerını keserler.Thk ya Atpl lısansınız olsa bıle gıremezsınız.Asker kokenlı degılsenız siz hiçsiniz.Aksini söyleyecek delikanlı çıksın.Eğitime gelince kardeşim her sene başvuruyor ve bir kez bile çağırılmadı.Ama asker çocukları sürekli çağırılıyor.Hatta aralarında canı istemediği için vaz geçip gitmeyen bile var.Hep sustuk ama yeter artık.Sivil kurum ne hallere geldi.Basarı ıcın ılk once personelınızle aranızı duzeltın.acılen yenı duzenleme lazım.Atamızın kurdugu yerı daha ıyı konumlarda gormek ıstıyoruz.
  • "Orman yangınlarını söndürüyoruz" diye demogoji yapan THK yetkilileri, söndürdükleri her yangın için Orman Bakanlığı'na fatura gönderdiklerini niye söylemiyorlar acaba? Karşılıksız, sevabına söndürdükleri bir tek ağaç, taşıdıkları bir tek hasta, var mı? Beleş pilot lisansı verdikleri, yurtdışına mübadeleye gönderdikleri bir tek torpilsiz gariban genç var mı? THK'nın -tıpkı eskiden THY'nin olduğu gibi- emekli olmuş askerlerin ve çocuklarının istihdam merkezi haline geldiği yalan mı? THK, bu paralarla bu torpilli tipleri eğlendirecek balolar düzenlemiyor mu/düzenlemedi mi? Bilinçli vatandaş gerekirse çöpe atar, gene de kurbanının derisini THK'ye vermez!
  • Laik devlette, kanun yolu ile insanların dini vecibelerinin nasıl ve ne şekilde gerçekleştirileceği dayatılamaz. Aksi halde şeriat devleti olur. THK'nun bu uygulaması ile biz de şeriat devleti statüsüne düşmüş oluyoruz. --Volvo--
  • yasanın düzeltilmesi lazım. Kimseden zorla deri alınamaz diye. Böyle saçma şey olurmu yaaa... Hangi ülkede böyle uygulama var?
  • Herkes derisini isteği yere verir kardeşim, bu ne böyle yaaa, her yıl aynı muhabbet, kim nereye verirse verir, size ne?
  • ben yıllardır camiye veriyorum. Derneği var ve paranın nereye harcandığını ilan panosunda asıyorlar ve çok şeffaf çalışıyorlar. Yine camiye vericem THK na değil. Paranın nereye gittiği belli değil.
  • ben hiç THK nun faydasını görmedim. Yıllardır kurban derimizi alırlar,bize bunun nereye gittiğini ne için harcandığını söylemezler. Orman yangınlarında hiçbir fonksiyonu yok. Bu deri paraları nereye gidiyor bilmiyorum.
  • thk ya veripte şarapçılarımı beslicez. Adı üstünde kurban derisi. Hayır için verilir ve dinende kime verilmesi gerektiği yerde THK yok artı, kurban derisini isteyen istediği yere verir. Denize verir, havaya verir, orduya verir, camiye verir.
  • Bağış yapılacak tek kuruluş. Ona buna verip yeni deniz fenerleri yaratmanın bir anlamı yok.

THK Başkanı Likoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’nun Kurban derilerinin toplanması yetkisini beş kurum adına Türk Hava Kurumu’nda bulunduğunu kaydetti. Türk Hava Kurumu dışında hiç bir kurum kuruluş kişiler kurban derisi toplayamayacağını belirten Likoğlu, “İzinsiz, kurban derisi toplayanlar hakkında adli işlem yapılacaktır. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya ve kurban derilerini Türk Hava Kurumunun yetkili personellerine teslim etmeleri gerekmektedir. Toplanan derilerden elde edilen gelirler beş kuruma paylaştırılmaktadır. Gelirlerin yüzde 60’ı ilgili il yada ilçenin Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na, geri kalan kısmı ise Kızılay’a, Çocuk Esirgeme Kurumu’na ve Diyanet Vakfı’na, pay edilmektedir” dedi.

Türk Hava Kurumu’nun orman yangınları ile mücadele için de önemli yatırımlar yaptığını hatırlatan Likoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Son yıllarda Ülkemizde Orman yangınları artmıştır Ormanlarımızı koruyabilmek için, Orman yangınlarına anında müdahale gerekmektedir. Ülkemizde, orman yangınlarını söndürmek için yeterli uçaklar bulunmamaktadır. Mevcut uçaklar, Türk Hava Kurumuna ait olup, halkımız tarafından yapılan yardımlarla yangın söndürme uçak filomuzu genişletmek ve yeterli uçak alarak bu kutsal görevi ifa edebilmek için, yardımları bekliyoruz.”.
Likoğlu, THK’ya destek olanlara teşekkür ederken, tüm bölge ve ülke halkının Kurban Bayramı’nı da kutladı.

THK'dan çağrı var...

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
THK sadece emeklılerı toplasın ve pılot yapsın.dısarda bekleyen kısılerın her zaman kı gıbı onlerını keserler.Thk ya Atpl lısansınız olsa bıle gıremezsınız.Asker kokenlı degılsenız siz hiçsiniz.Aksini söyleyecek delikanlı çıksın.Eğitime gelince kardeşim her sene başvuruyor ve bir kez bile çağırılmadı.Ama asker çocukları sürekli çağırılıyor.Hatta aralarında canı istemediği için vaz geçip gitmeyen bile var.Hep sustuk ama yeter artık.Sivil kurum ne hallere geldi.Basarı ıcın ılk once personelınızle aranızı duzeltın.acılen yenı duzenleme lazım.Atamızın kurdugu yerı daha ıyı konumlarda gormek ıstıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"Orman yangınlarını söndürüyoruz" diye demogoji yapan THK yetkilileri, söndürdükleri her yangın için Orman Bakanlığı'na fatura gönderdiklerini niye söylemiyorlar acaba? Karşılıksız, sevabına söndürdükleri bir tek ağaç, taşıdıkları bir tek hasta, var mı? Beleş pilot lisansı verdikleri, yurtdışına mübadeleye gönderdikleri bir tek torpilsiz gariban genç var mı? THK'nın -tıpkı eskiden THY'nin olduğu gibi- emekli olmuş askerlerin ve çocuklarının istihdam merkezi haline geldiği yalan mı? THK, bu paralarla bu torpilli tipleri eğlendirecek balolar düzenlemiyor mu/düzenlemedi mi? Bilinçli vatandaş gerekirse çöpe atar, gene de kurbanının derisini THK'ye vermez!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Laik devlette, kanun yolu ile insanların dini vecibelerinin nasıl ve ne şekilde gerçekleştirileceği dayatılamaz. Aksi halde şeriat devleti olur. THK'nun bu uygulaması ile biz de şeriat devleti statüsüne düşmüş oluyoruz. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yasanın düzeltilmesi lazım. Kimseden zorla deri alınamaz diye. Böyle saçma şey olurmu yaaa... Hangi ülkede böyle uygulama var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Herkes derisini isteği yere verir kardeşim, bu ne böyle yaaa, her yıl aynı muhabbet, kim nereye verirse verir, size ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben yıllardır camiye veriyorum. Derneği var ve paranın nereye harcandığını ilan panosunda asıyorlar ve çok şeffaf çalışıyorlar. Yine camiye vericem THK na değil. Paranın nereye gittiği belli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben hiç THK nun faydasını görmedim. Yıllardır kurban derimizi alırlar,bize bunun nereye gittiğini ne için harcandığını söylemezler. Orman yangınlarında hiçbir fonksiyonu yok. Bu deri paraları nereye gidiyor bilmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thk ya veripte şarapçılarımı beslicez. Adı üstünde kurban derisi. Hayır için verilir ve dinende kime verilmesi gerektiği yerde THK yok artı, kurban derisini isteyen istediği yere verir. Denize verir, havaya verir, orduya verir, camiye verir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bağış yapılacak tek kuruluş. Ona buna verip yeni deniz fenerleri yaratmanın bir anlamı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000