23 Ağustos 2012, Perşembe 08:30:46

THK O BOŞLUĞU DOLDURDU..

Türk Hava Kurumu (THK) Adıyaman Şube Başkanı Yusuf Uğur, yaptığı basın açıklamasında THK Üniversitesi'nin 2011 yılında kurulmasına rağmen Türkiye'nin en çok tercih edilen üçüncü üniversitesi olduğunu ve Ankara'da ise vakıf üniversiteleri içerisinde birinci sırada yer aldığını belirtti...

Uğur yaptığı açıklamada, "2011-2012 üniversite yerleştirmesi resmi verilerine göre yapılan değerlendirmede kurumumuza bağlı faaliyet gösteren üniversitemiz, tüm branşlarda yüzde yüz doluluğa erişmiş ve yılların üniversitelerini geride bırakarak göğsümüzü bir kere daha kabartmıştır" diyerek şu ifadelere yer verdi:

"Havacılık şu anda dünyanın en çok rağbet ettiği alan durumundadır. Bu alanı ise zaten 80 yıllık birikime sahip Türk Hava Kurumu doldurmuştur. Açtığı Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi'yle ülkemizin bu alandaki ilk, dünyanın ise 37'nci üniversitesi olmuştur. Yine üniversitemiz yüzde 66 burslu lisans ve ön lisans öğrenci kabul eden Türkiye'nin tek üniversitesidir. Gücünü halktan alan üniversitemiz, bu yıl bir ilke daha imza atmış, üniversitemizi tercih eden şehit ve gazilerimizin çocuklarını ücretsiz ve burslu okutma kararı almıştır. Bu başarıda emeği olan başta halkımıza, daha sonra Genel Başkanımız Sayın Osman Yıldırım'a, üniversitemizin Rektörü Sayın Prof. Dr. Ünsal Ban'a ve ekiplerine çok teşekkür ederiz."

THK O BOŞLUĞU DOLDURDU..

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000