15 Mayıs 2008, Perşembe 07:47:14

THK genç nesile havacılık aşılıyor

Türk Hava Kurumu (THK) Nazilli Şube Başkanlığı Şubesi tarafından düzenlenen "Model Uçak Başlangıç Kursu" sona erdi. Kursa katılan Nazilli Turan İlköğretim Okulu öğrencilerine sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

THK Nazilli Şube Binası'nda düzenlenen törene THK Nazilli Şube Başkanı Ergün Özyılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Turgut, Kurs Eğitmeni Remzi Ulus ve kursa katılan öğrenciler katıldı. 

Törende konuşan THK Nazilli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Halil Turgut, bu kursu öğrencilere farklı bir alanda uğraş kazandırmak için düzenlediklerini söyledi. Turgut, "Biz 83 yıldır rüzgarlarla yarışan zaman ve mekanın önünde durmayı tercih eden gençlerle havacılığı paylaşıyoruz. Onlar huzurlu yaşamak, hayatın içinde olmak, gökyüzünü tanımak ve özgür olmak istiyorlar. Bırakın içlerindeki sesi dinlesinler ve hayatlarına yön verirken kendi tercihlerini yapsınlar. Biz onlara sadece yön gösterelim. Gelsinler THK'nda, Atatürk'ün kurduğu bu kurumda fiziksel, kültürel, ekonomik farklılıklara aldırmadan hayata pozitif bakmayı öğrensinler. Bunun için yapmanız gereken THK'na ulaşmak. Gelin çocuğunuz hobileri arasına bir de gökyüzünü eklesin" dedi.

Farklı bir şeyler öğrenmek için kursa başladığını açıklayan Turan İlköğretim Okulu öğrencisi Şahin Özkar da, model uçak yapmaya başladıktan arkadaşlarıyla birlikte kurstan keyif almaya başladıklarını kaydetti. Çalışmaları sırasında zamanın nasıl geçtiğini fark edemediklerini savunan Özkar, "Çok zevkli ve bir o kadar da sürükleyici bir uğraş kazandığım için çok mutluyum. Model uçakları yapmak ve daha sonra kendi ürünün olan bir şeyi uçurmak insana büyük keyif veriyor. bir şeyleri ortaya çıkarmak çok gurur verici. Bu kursu düzenledikleri için THK Nazilli Şubesine çok teşekkür ediyorum. Diğer okullarda okuyan arkadaşlarımızın da bu kurslara katılmasını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından THK Nazilli Şube Başkanı Ergün Özyılmaz tarafından düzenlenen "Model uçak Başlangıç Kursunu" başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.

THK genç nesile havacılık aşılıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000