18 Kasım 2011, Cuma 07:19:43

"THK DÜNYA'YA AÇILAN BİR KURUM HALİNE GELDİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türk Hava Kurumu'nun (THK) dünyaya açılan bir kurum haline geldiğini söyledi.
  • Askeriyenin Arka Bahçesi veyahut Postal Tarlası desem yanlış mı olur bilemem :) iki elin parmaklarını geçmeyen kaliteli uçuş öğretmenleri ve çalışanına, sahip olan kurum.Kurban derilerinden zaten çok para kalmıyor.Bütün gelir Orman yangını ihalesi ve uçuş okulu.Balığın başı OSMAN PAŞA ; bence biraz da gidip Türkkuşunu ziyaret et sorunları dinle.iki yıldır bir kere bile bir sıkıntınız var mı diye sormadığın personelini yöneticilerin olmadan yanında git dinle..! Tepeden bakmakla olayın içinde olmak arasında dağlar var !!!2014 te TÜRK yapımı uçak mı dedi birisi :)) Boşverin siz bunları yazılacak çok şey var ya inanın yazılsa sabahları bulur.Kurumu sevmediğimizden değil sevdiğimizden ve yıpranmasını istemediğimiz için yazmıyoruz.Saygılar...
  • thk nın adı var ama içi boş...dolmuş bir sürü emekli asker ohhh al maaşı yan gel yat atamızın emanetinde....bunlara inanıp buradan mezun olanlara allah sabır versin(tabi yıldızlıların bebeleri hariç)
  • bende bu okuldan mezunum ve iş bulamıyorum nedeni basit aslında egitimi ve kadrosu yetersiz sadece ismi var...
  • evet bu çağ dışı kalmış güzide kurumumuz sadece işi ticarete dökerek mezun ettiği vasıfsız sözüm ona pilotlarla havacılık tarihine adını teneke harflerle yazdıracaktır kesinlikle...
  • ATPL eğitimini daha ingilizce olarak vermeyen, ezberle ATPL i alıp type ı o kadar para verip alıp , mülakata geldiğinde pof bilgisinde turboprop ile jet engine arasındaki farkı ingilizce olarak anlat dendiğinde cevap veremeyen personelinle övün sen ilk önce. o adamlar nasıl girecek işe çok merak ediyorum ( torpilli değiller ise )
THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ile bir süre görüşen Tekin, uçaklar hakkında bilgi aldı, Havacılık ve Uzay Bilimleri öğrencileri de bir araya geldi.

Hem Üniversitenin hem de THK'nın önemli atılımlar yaptığını anlatan Tekin, THK Genel Başkanı Osman Yıldırım'ın da kurumda önemli devrimler yaptığını kaydetti.

Tekin, ''Yapılan çalışmaları bizde gerçekten övünerek dinledik. İnanıyorum ki THK önümüzdeki süreçte daha büyük projelere imza atılacaktır. THK sadece Türkiye'ye değil, dünyaya açılan bir kurum haline gelmiş'' dedi.

Osman Yıldırım da 1925'te kurulan THK'nın çok önemli faaliyetlerde bulunduğunu anlattı.

Çağdaş, gelişen Türkiye'nin bir başka güzel yüzünün de THK olduğunu vurgulayan Yıldırım, ''THK, eğitim merkezleri, yangın söndürme, eğitim uçakları ve ambulans uçakları ile halkımızın hizmetinde. Bir kurban bayramı geçirdik, gerçekten halkımızın ilgisine mazhar oldu THK. Onun için de halkımıza teşekkür ediyoruz, her zaman olduğu gibi kurumuna sahip çıktı. Zaten THK'nın en büyük özelliği, halktan aldığını halkına geri vermesi'' dedi.

Van depremi sonrası Van'a ambulans uçakların gönderildiğini anımsatan Yıldırım, herhangi bir yangın ihtimaline karşı da yangın söndürme uçaklarının hazır hale getirildiğini söyledi.

Yıldırım, kesilen kurbanların büyük bir kısmının da özel uçaklarla deprem bölgesine gönderildiğini belirterek, Simav'ı da unutmadıklarını onlara da kurban etlerinden gönderdiklerini bildirdi.

Yangın söndürme uçakları hakkında da bilgiler veren Yıldırım, 9 uçakla bu alanda Avrupa'nın en büyük filosuna sahip olduklarını kaydetti.

İtalya'da ve İsrail'de yangın söndürme faaliyetlerine katıldıklarını anımsatan Yıldırım, şuan bir uçaklarının ise Bulgaristan'da bulunduğunu bildirdi.

-Türk uçakları geliyor-

Yıldırım ve Tekin, eğitim amaçlı kullanılan Cessna 172-S tipi bir uçağa da bindi. Uçak hakkında gazetecilere ve Tekin'e bilgi veren Yıldırım, 2014'te kampüs içerisinde bulunan tesislerde kendi uçaklarını yapacaklarını bildirdi.

Uçağın prototipinin hazır olduğunu belirten Yıldırım, ''2014 yılında bu uçağın benzerini yapıp, üretip ve uçuracağız. Tamamen yerli üretim olacak'' dedi.
"THK DÜNYA'YA AÇILAN BİR KURUM HALİNE GELDİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Askeriyenin Arka Bahçesi veyahut Postal Tarlası desem yanlış mı olur bilemem :) iki elin parmaklarını geçmeyen kaliteli uçuş öğretmenleri ve çalışanına, sahip olan kurum.Kurban derilerinden zaten çok para kalmıyor.Bütün gelir Orman yangını ihalesi ve uçuş okulu.Balığın başı OSMAN PAŞA ; bence biraz da gidip Türkkuşunu ziyaret et sorunları dinle.iki yıldır bir kere bile bir sıkıntınız var mı diye sormadığın personelini yöneticilerin olmadan yanında git dinle..! Tepeden bakmakla olayın içinde olmak arasında dağlar var !!!2014 te TÜRK yapımı uçak mı dedi birisi :)) Boşverin siz bunları yazılacak çok şey var ya inanın yazılsa sabahları bulur.Kurumu sevmediğimizden değil sevdiğimizden ve yıpranmasını istemediğimiz için yazmıyoruz.Saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thk nın adı var ama içi boş...dolmuş bir sürü emekli asker ohhh al maaşı yan gel yat atamızın emanetinde....bunlara inanıp buradan mezun olanlara allah sabır versin(tabi yıldızlıların bebeleri hariç)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bende bu okuldan mezunum ve iş bulamıyorum nedeni basit aslında egitimi ve kadrosu yetersiz sadece ismi var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
evet bu çağ dışı kalmış güzide kurumumuz sadece işi ticarete dökerek mezun ettiği vasıfsız sözüm ona pilotlarla havacılık tarihine adını teneke harflerle yazdıracaktır kesinlikle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ATPL eğitimini daha ingilizce olarak vermeyen, ezberle ATPL i alıp type ı o kadar para verip alıp , mülakata geldiğinde pof bilgisinde turboprop ile jet engine arasındaki farkı ingilizce olarak anlat dendiğinde cevap veremeyen personelinle övün sen ilk önce. o adamlar nasıl girecek işe çok merak ediyorum ( torpilli değiller ise )

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000