18 Kasım 2008, Salı 07:40:33

THK Başkanı çalışmaları değerlendirdi

Türk Hava Kurumu (THK) Gaziantep Şube Başkanı Erol Yalçın, THK'nın amacının, bulunduğu il ve ilçelerde, Türk gençliğine sivil havacılık faaliyetlerini sevdirmek ve yaymak olduğunu söyledi.

Türk Hava Kurumu (THK) Gaziantep Şube Başkanı Erol Yalçın, THK'nın amacının, bulunduğu il ve ilçelerde, Türk gençliğine sivil havacılık faaliyetlerini sevdirmek ve yaymak olduğunu söyledi.Yalçın, 2008 yılı içerisinde yapılan çalışmaları değerlendirdiği açıklamasında, "Gaziantep'te daha önce yapılmamış olan sivil havacılık faaliyetlerini geliştirmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 10 aydır yönetimdeyiz. Gaziantep'te havacılık konusunda şimdiye kadar yapılmamış faaliyetleri yaptık. 220 gencimize ücretsiz model uçak kursu verdik. Gaziantep tarihinde böyle bir şey yapılmamıştı. Şubat ayında THK'nın kuruluş yıldönümünde faaliyetlerimizi anlatan bir sergi açtık. Gaziantep tarihinde hiç yapılmamış olan Havacılık Şenliği'ni gerçekleştirdik. Uzaktan kumandalı model uçak kursunu açtık. Bu da ilk kez yapıldı. Bundan sonraki amacımız da yine, THK'nın birinci amacına yönelik havacılık faaliyetlerini Gaziantep'te geliştirmek ve yaymaktır. Havacılıkla ilgili bilgi edinmek isteyen bu işe gönül veren her yaşta insanımıza göre eğitim verecek kursumuz mevcuttur" diye konuştu.

Türk Hava Kurumu'nun asıl amacının havacılık faaliyetleri olduğunu ifade eden Yalçın, "Genelde Türk Hava Kurumu denildiğinde ilk akla gelen, fitre ve zekat olayıdır. Aslında biz bununla anılmak istemiyoruz. THK denildiği zaman ilk olarak akla gelen havacılık faaliyetleri olmalıdır. THK yurt genelinde her yıl binlerce gencimize ücretsiz olarak pilot ve paraşütçülük kursu vermektedir. Bunun yanında ordu personeline çeşitli eğitimler vermektedir. Özellikle paraşüt ve pilotluk anlamında. Bu yetiştirdiği paraşütçülerle de Türkiye savunmasına dolaylı olarak katkıda bulunmaktadır. İleride bir savaş olması durumunda ilk başta ihtiyaç duyulacak kişiler arasında olacaklar. Aynı zamanda havadan zirai laçlamada çok faydalı işler yapmıştır. havadan organ ve hasta taşımacılığına da katkıda bulunuyoruz. Orman yangınlarının söndürülmesinde de THK çok büyük rol üstlenmiştir. Hem zirai ilaçlamada hem de orman yangınlarında bir çok personelimiz şehit olmuştur. Halkımızdan aldığımız yardımlarla halkımıza hizmet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili de yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Yalçın, "Kurban kesim yerlerini araştırmaya başladık. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalar hep havacılık üzerineydi. Kurban Bayramı yaklaştığı için daha iyi bir hizmet verebilmek için çalışma içerisindeyiz" dedi.

THK Başkanı çalışmaları değerlendirdi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000