18 Eylül 2010, Cumartesi 08:08:24

THK, 40 bin genci havacılıkla tanıştırdı

Türk Hava Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre geçen 9 sene içerisinde planör, paraşüt, yamaçparaşütü, yelkenkanat ve model uçak dallarında 40 bin gence havacılık eğitimi verildiği açıklandı.
  • Bırakın kardeşim thk 40.000 genci havacılıkla tanıştırmışmış...geçiceksin bunları hep hikaye. hadi 40.000 kişinin ismini yazın desem yazamazsınız bile. ama bazılarının tüm akrabaları havacılıkla gayette tanışmış görüyoruz yeni açılan kadrolara bakınca... alın size bikaç örnek; pilot lisansı olmayan birini hoca olarak işe alırlar planör okuluna bi sorun bakalım....neymiş efendim bakım müdürünün oğluymuş,bi başkasının annesi eski thk çalışanı ve thk'yı dava eder ve kazanır. sonra derki eğer çocuğumu işe alırsanız bende davamı geri çekerim. kurumun başındakilerde aman bu durum duyulmasın kurum için kötü reklam olur diye kabul eder.. Bi yandan yeni yeni açılan abuk sabuk saçma kadrolar ve bu kadrolara atanan akrabalar. Yatacak yeriniz yok TH
  • İnşallah T.H.K' nun hep daha ileri gitmesini temenni ederim. havacılığı kurtarırsa thk kurtarırsa başkasını tanımam.
  • THK' sayesinde bu ülkedeki havacılar ilk uçuşlarını ilk deneyimlerini kazanırlar hep türkiye için bir Lütuf

Türk Hava Kurumu (THK), 2010 yılında planör, paraşüt, yamaçparaşütü, yelkenkanat ve model uçak dallarında 40 bin gence havacılık eğitimi verdi. Süreleri branşlara göre değişiklik göstermekle birlikte yaklaşık on gün sonunda kursiyerler eğitim aldıkları hava aracını kendi başlarına kullanabiliyor. Ayrıca, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından onaylı lisanslarını alabilen gençler bu lisanslarıyla diledikleri her ülkede kendileri için belirlenen limitlerde uçuş yapabiliyor.

Ücretsiz kurs olanakları

Türk Hava Kurumu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, THK bu yıl sportif havacılığın tüm branşlarında ücretsiz eğitimler vererek, dünyanın hiçbir sivil organizasyonunda bulunmayan bir eğitim kapasitesiyle 40 bin gence havacılık eğitimi verdi ve bir ‘rekora’ imza attı.THK’nın devlet bütçesinden hiçbir pay almadan faaliyetlerine devam ettiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Türkiye dışındaki ülkelerde sportif havacılık kursları yüksek ücretler ve sınırlı kapasite nedeniyle sadece yüksek gelir gruplarına hitap etmekteyken THK, ülkemize gerekli sağlık koşullarını taşıyan gençlerimize yemek ve konaklama bedelleri de dâhil olmak üzere tüm sportif havacılık branşlarında ücretsiz kurs olanağı sağlamaktadır.”

Üniversite için başvuru yapıldı

THK’nın 2010 yılını atılım yılı olarak belirlediği söylenen açıklamada, havacılık eğitiminin yanı sıra Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu eğitimli iş gücünü karşılamak için gerekli fizibilite çalışmalarının tamamladığı ve THK Sabiha Gökçen Havacılık ve Uzay Üniversitesi’nin kurulması amacıyla Yüksek Öğretim Kurumu’na başvuru yapıldığı açıklandı. Açıklamada ayrıca, Türkiye ormanlarını tehdit eden orman yangınlarıyla mücadele eden THK’nın filosunda bulunan yangın söndürme uçakları ve pilotlarıyla sürekli görev başında olduğu vurgulandı. (Hürriyet)

THK, 40 bin genci havacılıkla tanıştırdı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bırakın kardeşim thk 40.000 genci havacılıkla tanıştırmışmış...geçiceksin bunları hep hikaye. hadi 40.000 kişinin ismini yazın desem yazamazsınız bile. ama bazılarının tüm akrabaları havacılıkla gayette tanışmış görüyoruz yeni açılan kadrolara bakınca... alın size bikaç örnek; pilot lisansı olmayan birini hoca olarak işe alırlar planör okuluna bi sorun bakalım....neymiş efendim bakım müdürünün oğluymuş,bi başkasının annesi eski thk çalışanı ve thk'yı dava eder ve kazanır. sonra derki eğer çocuğumu işe alırsanız bende davamı geri çekerim. kurumun başındakilerde aman bu durum duyulmasın kurum için kötü reklam olur diye kabul eder.. Bi yandan yeni yeni açılan abuk sabuk saçma kadrolar ve bu kadrolara atanan akrabalar. Yatacak yeriniz yok TH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İnşallah T.H.K' nun hep daha ileri gitmesini temenni ederim. havacılığı kurtarırsa thk kurtarırsa başkasını tanımam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THK' sayesinde bu ülkedeki havacılar ilk uçuşlarını ilk deneyimlerini kazanırlar hep türkiye için bir Lütuf

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000