27 Ekim 2012, Cumartesi 08:18:15

TATİL İÇİN GELDİ GÖSTERİ SUNDU

Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü'nün başkan yardımcısı Hamza Algül ve kulüp üyesi Selçuk Fedakartürk, Kurban Bayramı tatili için geldikleri memleketleri Suşehri'nde motorlu yamaç paraşütü gösterisi sundu...

Taşköprü Mahallesi'ndeki Şahin Tepesi'nden havalanan Algül ve Fedakartük, Suşehri semalarında uçuş yaptı. İkili, daha sonra Suşehri Belediyesi'ne ait Kılıçkaya Barajı Sosyal Tesisleri'ndeki alana iniş yaptı. Yaklaşık 30 dakika süren yamaç paraşütü gösterisini ilgiyle izleyen vatandaşlar, gösteriyi cep telefonlarının kamerasıyla kaydetti.

Hamza Algül, uçuşun ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 5 yıldır yamaç paraşütü sporuyla uğraştığını belirterek, "Aslen Suşehriliyim. Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere memleketime geldim. Memleketimizin tüm dağlarını, ovalarını, barajlarını havadan görüntülemek için paramotorlarımızla Tekirdağ'dan kalkıp ilçemize geldik. Memleketimizin hava fotoğraflarını görüntüledik" diye konuştu.

Algül, "Kuşların en iyi şarkı söylediğini uçanlar anlar. Uçmak, aşka yakın bir duygudur. Bunun tarifi yoktur. Biz bu duyguyu tatmak için, kuşların nasıl şarkı söylediğini duymak için kanatlarımızla havalanıyoruz" ifadelerini kullandı.

5-6 saat hiç inmeden havada kalabildiklerini anlatan Algül, "Araç kullanmadan daha az tehlikesi var. Ama kurallara uymanız gerekiyor. Yani, trafikteki kurallar gibi hava trafik kurallarına uyarsak ya da meteorolojik şartları iyi değerlendirebilirsek hataları azaltabiliriz" dedi.

Selçuk Fedakartürk ise "Herkesin böyle bir spor uğraşı olması gerektiği düşüncesindeyim. 2007 yılında başladığım bu sporda eğitmen olarak devam ediyorum. Ayrıca Türk Hava Kurumu'nun P4 uluslararası faal lisanslı yamaç paraşütü pilotlarıyız" dedi.

TATİL İÇİN GELDİ GÖSTERİ SUNDU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000