04 Mayıs 2012, Cuma 08:45:24

REKOR TAZMİNAT TALEBİ

Muğla'nın Fethiye ilçesinde makine mühendisi Caner Güler'in ölümüyle sonuçlanan yamaç paraşütü kazasında Güler'in ailesi, 1 milyon 550 bin liralık tazminat davası açtı...
  • neye dayanarak bu rakamı talep etmektedirler? tabiki bir insanın ölümü para ile ölçülmez ve keşke bu kaza hiç olmasaydı. fakat bu rakam biraz astronomik. ayrıca, pilot lisansının iptalı da ne demektir? pilot bilinçli bir şeklide (kasten) hareket etmedi. bir insan hatası, yani kaza. şayet gerçek sorumlu arıyorsanız o zaman THK'nın kapısını çalın ve Babadağ işletmecisi olan Fethiye Ticaret Odasının kapısını çalın. lisanslama tamamen gözboyaması ve tandem tecrübesi olmayan yetkililer tarafından yapıldı. ticaret odası ise pilotlara öyle kısıtlamalar getiriyorki, pilotlar ve şirketler sürekli baskı altındalar. pilotlara nasıl ve ne zaman uçacağını emrediyorlar. ticari baslı ayrı bir hal...3 gün evel Babadağ tandem giriş ücretini 25 Lira olarak yükselttiler. satış fiyatlar aynı fakat gider yükseliyor. makdulun eşi tabiki tazminat davası açacaktır fakat sadece pilot ve paraşüt şirketi değil, diğer suçluları da oyuna dahil etmek gerekir.

Fethiye’nin Ölüdeniz beldesine geçen yıl eylül ayında tatile gelen 27 yaşındaki Caner Güler, aynı yaştaki eşi Miray Beğendi Güler ile birlikte 2 Eylül 2011 tarihinde yamaç paraşütüyle atlayış yapmak için 1900 metre rakımlı Babadağ’a çıktı.

Buradan paraşüt pilotu Murat Sait Yeşilbaçar ile birlikte tandem (ikili) atlayış yapan Caner Güler, havalandıktan kısa süre sonra paraşütten düşerek öldü.

Kazanın ardından tutuklanan paraşüt pilotu Murat Sait Yeşilbaçar, geçen 1 Mart günü Fethiye 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Pilot, ’taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Paraşüt pilotu Murat Sait Yeşilbaçar’ın 6 ay süren tutukluluğu, bir üst mahkeme olan Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan itiraz sonucu ’suç vasfının değişme ihtimali olmadığı’ gerekçesiyle kaldırıldı. Tahliye edilen Yeşilbaçar, Yargıtay’da bulunan cezası onandığı takdirde tekrar cezaevine dönecek.

1 MİLYON 550 BİN LİRA TAZMİNAT TALEBİ

Paraşüt pilotunun, gereken şekilde cezalandırılmadığını öne süren ve ardından tutukluluk halinin kaldırılmasına tepki gösteren, Güler ailesinin avukatları Zernur Meriç ve Gürdeniz Meriç, Caner Güler’in eşi Miray, annesi Şadiye, babası Celal ve kardeşi Neşe Güler adına, paraşüt pilotu Murat Sait Yeşilbaçar, yamaç paraşütü firması ve paraşütle atlayışları sigorta eden şirket aleyhine toplam 1 milyon 550 bin lira tutarında maddi ve manevi tazminat talebiyle dava açtı.

Fethiye 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kabul edilen dava dilekçesinde Miray Beğendi Güler’in kazaya ilişkin ifadelerine yer verilirken, paraşüt firmasının seyahat ve rezervasyon sırasında sigorta şirketi tarafından sigortalı olduğunun belirtilmesine karşın kazanın üzerinden 8 ay geçmesine rağmen şirketten herhangi bir ödemenin yapılmadığı belirtildi. Tazminat davasında ilk duruşması 17 Mayıs Perşembe günü yapılacak.

PİLOT LİSANSININ İPTALİ İSTENİYOR

Murat Sait Yeşilbaçar’ın serbest bırakılmasının ardından tekrar paraşütle uçuş yapma ihtimaline karşı pilotluk lisansının iptali için de başvuru yapıldı.

Caner Güler’in avukatı Gürdeniz Meriç, Türk Hava Kurumu başta olmak üzere Ulaştırma Bakanlığı, Muğla Valiliği ve Fethiye Kaymakamlığı’na yazılı başvuruda bulunarak Murat Sait Yeşilbaçar’ın pilotluk lisansının iptalini istedi. (Posta)

REKOR TAZMİNAT TALEBİ

Yorumlar

Tandem pilotu ~ 12 yıl önce
neye dayanarak bu rakamı talep etmektedirler? tabiki bir insanın ölümü para ile ölçülmez ve keşke bu kaza hiç olmasaydı. fakat bu rakam biraz astronomik. ayrıca, pilot lisansının iptalı da ne demektir? pilot bilinçli bir şeklide (kasten) hareket etmedi. bir insan hatası, yani kaza. şayet gerçek sorumlu arıyorsanız o zaman THK'nın kapısını çalın ve Babadağ işletmecisi olan Fethiye Ticaret Odasının kapısını çalın. lisanslama tamamen gözboyaması ve tandem tecrübesi olmayan yetkililer tarafından yapıldı. ticaret odası ise pilotlara öyle kısıtlamalar getiriyorki, pilotlar ve şirketler sürekli baskı altındalar. pilotlara nasıl ve ne zaman uçacağını emrediyorlar. ticari baslı ayrı bir hal...3 gün evel Babadağ tandem giriş ücretini 25 Lira olarak yükselttiler. satış fiyatlar aynı fakat gider yükseliyor. makdulun eşi tabiki tazminat davası açacaktır fakat sadece pilot ve paraşüt şirketi değil, diğer suçluları da oyuna dahil etmek gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000