26 Haziran 2008, Perşembe 11:33:10

MUSTAFA KOÇ, MODEL MİLLİ TAKIMI’NDA YARIŞACAK

F3J Sınıfı Termal Planör 2008 Dünya Şampiyonası’na bu yıl Türkiye ev sahipliği yapacak. Milli takımda havacılık tutkusuyla bilinen işadamı Mustafa Koç da yer alacak.

F3J Model Planör Dünya Şampiyonası bu yıl 29 Haziran - 6 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Model Planör Kulübü’nün ev sahipliğinde Adapazarı’nda düzenlenecek. Uluslararası Havacılık Federasyonu- FAI tarafından düzenlenen ve bu yıl 6’ncısı yapılacak olan F3J Model Planör Dünya Şampiyonası’na 25 ülkeden 140’ın üzerinde yarışmacının katılması bekleniyor.

Mustafa Koç A Milli takımda

Türk milli takımının teknik direktörlüğünü Larry Jolly yapacak. Takım kaptanlığını Abidin Serdar Cümbüş üstlenirken, model uçağa ilgisiyle bilinen İşadamı Mustafa Koç, model yapımcısı Murat Esibatır ve diş hekimi Ilgaz Kalaycıoğlu milli takım kadrosunda yer alacak. Ümit Milli Takımı ise Ali Ersu, Esra Koç ve Diren Üstündağ’dan oluşacak.

Yarışmanın şampiyonları FAI madalya ve diplomaları ile ödüllendirilirecek.

Türkiye’de ilk kez düzenlenecek

Türkiye bu organizasyon ile aslında iki yarışmaya ev sahipliği yapacak.  Öncelikle  27 Haziran’da The Sporyapı Cup gerçekleştirilecek. 30 Haziran’da ise, F3J Dünya Şampiyonası için yarışılacak. Dünya Şampiyonası Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek. Organizasyonu Türk Hava Kurumu adına İstanbul Model Planör Kulübü (SOARİST) tarafından yapılan yarışma için yarışmacılarla birlikte, antronörler, takım ekipleri olarak 500’e yakın kişinin Adapazarı’na gelmesi bekleniyor. İstanbul’un 195 km doğusunda Çatalkopru uçuş bölgesinde gerçekleştirilecek şampiyonaya, yarışmacılar İntercity otobüsleri veya havaalanından kiralanabilen araçlarla ulaşabilecekler.

Kamp yapan yarışmacılar için tahsil edilmiş güvenli kamp alanı oluşturulacak.

MUSTAFA KOÇ, MODEL MİLLİ TAKIMI’NDA YARIŞACAK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000